Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nad morzem będą grali o puchary,ciekawi zawodnicy przychodzą.Ja w każdym razie życzę wicemistrzostwa.
    Mioduski ,Vukovic OUT !

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
      ...Mandziara już dawno nie zajmuje się prowadzeniem zawodników...
      Nie zajmuje się, bo już nie musi - za niska półka jak na jego ambicje. Natomiast - z tego co mi wiadomo - aktualnie wszystko co się u Was dzieje w temacie in/out musi mieć jego akceptację. Nie za frytki. Nie wiem, kto następny do Was przyjdzie - natomiast na 99,9% zarobi na tym Mandziara. Jak nie teraz, to w niedalekiej przyszłości.

Nie musisz się ze mną zgadzać, tym bardziej że jesteś kibicem LG. Więcej - ja nie muszę mieć racji. Ale pozostanę przy swoim zdaniu - póki co, macie "skład drewna i papy". Może się to zmieni w trakcie sezonu. Może.
      "Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".

Komentarz

• Lechia Livorno w LE to początek 3 WŚ
        Mioduski ,Vukovic OUT !

Komentarz

• Zamieszczone przez zizou Zobacz posta
          Nie wiem, kto następny do Was przyjdzie - natomiast na 99,9% zarobi na tym Mandziara. Jak nie teraz, to w niedalekiej przyszłości.
          Oczywiście że zarobi bo za to mu Wernze płaci(pomijając to że Mandziara jest współwłaścicielem Lechii) ale co ma piernik do wiatraka. Przed kilkoma chwilami pisałeś o nim jak o menadżerze piłkarskim więc nie odwracaj kota ogonem proszę.

Postawiłeś tezę która brzmi:
          "Lechia ściąga niegrających ostatnio nic graczy od wyselekcjonowanych menadżerów"

Tak więc grzecznie pytam na czym opierasz tą tezę? Jak chcesz potwierdzić ten klucz doboru zawodników?
          Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

Oczywiście że zarobi bo za to mu Wernze płaci(pomijając to że Mandziara jest współwłaścicielem Lechii) ale co ma piernik do wiatraka. Przed kilkoma chwilami pisałeś o nim jak o menadżerze piłkarskim więc nie odwracaj kota ogonem proszę.

Postawiłeś tezę która brzmi:
            "Lechia ściąga niegrających ostatnio nic graczy od wyselekcjonowanych menadżerów"

Tak więc grzecznie pytam na czym opierasz tą tezę? Jak chcesz potwierdzić ten klucz doboru zawodników?
            Buziek, bez obrazy - nigdzie nie nazwałem Mandziary "menedżerem piłkarskim" - nie wmawiaj mi tego, czego nie zrobiłem

Określiłem go jako "menago", człowieka, który pociąga u Was za wszystkie sznurki - co sam poniekąd przyznajesz. I on decyduje z kim pracuje; głównym "przydupasem" jest Piekarski i głównie to jego kanałami ściągacie zawodników. Podkreślam - głównie, bo ewidentnie masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Czasem może zdarzyć się wyjątek, potwierdzający regułę - środowisko wyczuło kasę do podziału w nowym klubie i każdy chce coś uszczknąć dla siebie. Niektórym (nielicznym) będzie to dane.

Jeśli piłkarze, których wymieniłeś mają świadczyć przeciwko moim tezom, to... tak, jestem ekspertem(mimo, że się za niego nie uważam):

1. Sadajew "strzela gola w co 4 meczu" - może zacznij oglądać mecze swojej drużyny, zamiast posługiwać się statystyką? Jakbyś nie wiedział, strzelił on gole w 2 z 12 meczów, w których grał. Jakbym nie liczył, nie jest to "co czwarty mecz".

2. Makuszewskiego sam wskazałem jako wyjątek, razem z Vranjesem.

3. Lekovic - no fakt, jego pominąłem - chyba jedyny, którego bym zostawił w Waszej obronie.

A propos transferów wspomnianych przez Ciebie; Dźwigała, Trela, Ribeiro - wszyscy spełniają jedno z moich kryteriów. Jeśli nie wiesz, które - to sprawdź sobie np. pana IH, który jest agentem Treli, jednocześnie dobrym znajomym jednego ze wspomnianych przeze mnie panów "rządzących" u Was w transferach. Będziesz wtedy wiedział, czemu np. bracia Mak są łączeni z Wami. A jak masz znajomych w Gliwicach, to popytaj jak oceniają działania tego pana... itd, itd...
            Powtarzam; rozumiem, że jako kibic Lechii wierzysz, że będziecie czymś więcej niż oknem wystawowym handlu żywym towarem dla pewnej grupy ludzi. Nikt Ci tego nie zabrania, życzę powodzenia - naprawdę, ze względu na kilku znajomych w Gdańsku życzę Lechii nie najgorzej (może być 3 miejsce, zaraz za nami i Śląskiem), ale - póki co, idziecie w trochę innym kierunku.
            Ostatnio edytowany przez zizou; 24827.
            "Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".

Komentarz

• Zamieszczone przez zizou Zobacz posta
              a) nic nie grali w ostatnim sezonie lub więcej (np. Aleksiev - ten nie grał nic od kiedy skończył 18 lat, a było to już jakiś czas temu; nie wiem jak można napisać, że wygląda ciekawie... chyba, że na zdjęciach, nie wiem - nie widziałem)
              .
              No tak, bo do polskiej Ekstraklasy takie asy ataku przychodzą, że rzeczywiście Aleksić przy nich to nikt warty uwagi. W końcu piłkarzy stosunkowo jeszcze młodzi za których ktoś kiedyś oferował 6 mln funtów to normalna sprawa. Jasne, nie poradził sobie, ani w Serie A, nie przebił się też w niezłym St Etienne.

Kluby, kwoty, etatowe występy w młodzieżowych reprezentacjach Serbii, 8 występów w dorosłej kadrze i tylko 23 lata sprawiają jednak, że jak na polską ligę to jest bardzo ciekawy zawodnik. W Ligue One czy Serie A może się nie wybił, a przypominam, że królem strzelców został u nas zawodnik, który przepadł w drugiej lidze tureckiej, a jeszcze rok wcześnie jakiś już prawie emerytowany Słowak, który nie łapał się do składu Victorii Zizkov B...
              "Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."

Komentarz

• @zizou
                że tak się grzecznie zapytam: O czym ty pierdolisz?

Dwie godziny temu pisałeś:
                "Jak na razie to z ludzi wiązanych z Lechią wizję mają tylko Mandziara, Piekarski i spółka - i jest to wizja $$$ zarobionych na prowizjach od transferów."
                Na moje pytanie:
                Możesz wymienić tych starannie wybranych menago? Chciałbym wiedzieć jakich kolejnych piłkarzy mogę się spodziewać
                Odpowiadasz:
                Buziek_LG - przecież wymieniłem, na samym początku, jako Waszych "wizjonerów".

Teraz piszesz:
                Buziek, bez obrazy - nigdzie nie nazwałem Mandziary "menedżerem piłkarskim" - nie wmawiaj mi tego, czego nie zrobiłem

Zdecyduj się na coś ekspercie piłkarski

Zaś co do twojego klucza to Lechia podpisała w tym oknie kontrakty z ośmioma zawodnikami reprezentowanymi przez sześć różnych agencji, wśród tych zawodników są tacy którzy są na zakręcie kariery(Łukasik, Borysiuk), są tacy do których Lechia wyciąga pomocną dłoń(Aleksić), są też tacy którzy mają za sobą sezon życia(Dźwigała, Trela).

Piekarski ma w klubie do powiedzenia mniej więcej tyle samo co i ty. I wybacz twoje "wiem co się u was dzieje" **** mnie obchodzi, ja w tym klubie - śmiem twierdzić - siedzę nieco głębiej niż ty.

Śpieszę też donieść że Mandziara nie zarabia ani % na żadnym z transferów do klubu

Jako wyjątek wskazałeś 2 pomocników, ze sprowadzonych 2. Klękajcie narody wobec logiki.
                Sadajew - taki skrót myślowy

Zaś ja nigdzie nie pisałem o tym czy Lechia będzie oknem wystawowym czy nie(a oknem wystawowym jest każdy klub w Polsce ale co tam), ani o tym o co Lechia będzie grać(a będzie grać o mistrzostwo- jak co roku), ani nawet o tym jak oceniam transfery poszczególnych zawodników(a oceniam je całkiem pozytywnie). Po prostu wyśmiewam twoją ignorancję w temacie klubu któremu kibicuję. Możesz mi wierzyć lub nie ale ja wiem nieco więcej niż ty

Co zaś do pana Hurewicza obchodzi mnie on dokładnie tyle samo co i menadżer Kacajewa(a jak tego umiejscowisz 26 lat, w zeszłym sezonie najlepszy pomocnik zaplecza Priemjer Ligi), obaj w klubie mają do powiedzenia tyle samo.

Tym postem kończę z tobą dyskusję, po prostu zlituję się nad pozostałymi użytkownikami forum i odpuszczę im twojego pierdolenia
                Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.
                Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zizou ma w glowie swoja spiskowa teorie i raczej przeslania mu ona rzeczywistosc. Nie zauwaza ze nawet jesli LEchia stanie sie hanlujacym zywym towarem oknem wystawowym (wolny cytat z Zizou) to i tak moze byc, a po tym co sie do tej pory dzieje raczej bedzie 3 -cia sila w lidze. Niech sprzedaja co okienko 2-3 pilkarzy i sprowadzaja 4-5 z takim rozmachem to przy Ruchu, Gorniku, Wisle a nawet Pogoni bedzie wygladac dobrze. I w lidze i w pucharach.
                  Moin, moin was geht?

Komentarz

• Dobra, niech będzie Wasze... szkoda mi czasu na jałowe dyskusje, przypomnę się w trakcie sezonu, zwłaszcza tym co "wiedzą więcej"

Komentarz

• Stanowski

Marcin Kamiński jest już jedną nogą w Palermo. Beniaminek włoskiej Serie A doszedł do porozumienia z Lechem Poznań i wedle naszych informacji transfer jest na ostatniej prostej. Sam zawodnik początkowo się wahał, czy powinien zmienić otoczenie już teraz, ale ostatecznie dał się przekonać. „Kolejorz” dostanie za 22-letniego obrońcę nieco ponad milion euro plus będzie partycypował w przyszłych zyskach.
                      (...)
                      Wedle naszych informacji, to nie ostatni wyjazd znanego zawodnika z polskiej ligi. W najbliższych dniach powinien zostać przeprowadzony jeszcze jeden transfer, ale o tym będziemy donosić, gdy wszystko będzie już na ostatniej prostej.
                      chyba Lech ma kłopoty finansowe... Milion euro za kluczowego zawodnika, do tego na którym można będzie jeszcze porządnie zarobić?
                      "Mamy w tym kraju jeden punkt, z którego pochodzi wszystko zło: to Warszawa.
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostaje ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju."

Hans Frank, 14 grudnia 1943

Komentarz

• Kluczowego? Więcej zarobić? Od pewnego czasu to on zaczął się cofać w rozwoju. Taki niby talent wielki z niego był a w ubiegłym sezonie grał średnio a momentami wręcz słabo. Jeżeli faktycznie za tyle go puszczą to moim zdaniem zrobią świetny interes.
                        Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

-Sadajew bramka co 4 spotkania, może nie jest to oszołamiający wynik ale całkiem przyzwoity
                          -Makuszewski 4 bramki i 4 asysty w 16 meczach
                          Sadajew rozegrał 736 minut w lidze, zagrał w 12 spotkaniach, 8 razy wychodził w pierwszym składzie. Strzelił 3 bramki, w dwóch meczach 10 i 16 maja. Gdzie są te bramki co 4 spotkania ? Ten całkiem przyzwoity wynik to jakiś żart ? Pominę też fakt, że Sadajew od 2009 roku nie przekroczył tej magicznej liczby trzech goli w sezonie.

Makuszewski strzelił 3 bramki.
                          Fanatyczny Tarchomin

Komentarz

• Jak poinformowała ukraińska prasa, obrońca Pawło Kuta$, najprawdopodobniej przeniesie się do Ekstraklasy, a dokładniej do Lechii Gdańsk.

Kuta$ występuje na pozycji obrońcy, a także grywa na pomocy.

Jak wiemy, Lechię Gdańsk w ostatnim czasie opuścił środkowy obrońca Jarosław Bieniuk i drużyna z Gdańska chciałaby w jego miejsce nabyć nowego piłkarza.

Aktualnie Pawło reprezentuje barwy Czornomorec Odessa, do którego przeniósł się w 2011 roku z Obołonia Kijów, w którym spędził tylko rok czasu.

Pawło Kuta$ na swoim koncie ma m.in: dwa razy zdobyte msitrzostwo pierwszej ligi ukraińskiej, doszedł do półfinału Pucharu Rosji, a także zdobył wicemistrzostwo Europy do lat 19 z Ukrainą – w seniorskiej reprezentacji nie zadebiutował.

To będzie transferowy hit, nie ma co
                            Ostatnio edytowany przez Geordie; 68976.

Komentarz

• Zamieszczone przez Neg Zobacz posta
                              Sadajew rozegrał 736 minut w lidze, zagrał w 12 spotkaniach, 8 razy wychodził w pierwszym składzie. Strzelił 3 bramki, w dwóch meczach 10 i 16 maja. Gdzie są te bramki co 4 spotkania ? Ten całkiem przyzwoity wynik to jakiś żart ? Pominę też fakt, że Sadajew od 2009 roku nie przekroczył tej magicznej liczby trzech goli w sezonie.

Makuszewski strzelił 3 bramki.
                              Siedmiu obroncom odebral ochote do walki,czterech zabil i trzech ranil......pozostali sa zesrani.
                              Dlatego jest wartosciowy...proste.

Komentarz

• Zamieszczone przez T.D Zobacz posta
                                Siedmiu obroncom odebral ochote do walki,czterech zabil i trzech ranil......pozostali sa zesrani.
                                Dlatego jest wartosciowy...proste.
                                Wszelki duch Pana Boga chwali. Dobry wieczór.
                                "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                                Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                                Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                                Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                                "
                                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Pracuję...
                                X