Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• GKS Bełchatów:
    Jagiellonia Białystok (dom)
    Piast Gliwice (wyjazd)

Podbeskidzie:
    Pogoń Szczecin (dom)
    Widzew Łódź (wyjazd)

Pogoń Szczecin:
    Podbeskidzie (wyjazd)
    Polonia Warszawa (dom)

Ruch Chorzów:
    Legia Warszawa (dom)
    Jagiellonia Białystok (wyjazd)

Widzew Łódź:
    Korona Kielce (wyjazd)
    Podbeskidzie (dom)

Ostatnie dwie kolejki zapowiadają niemałe emocje na dole tabeli. Zakładając, że Polonie nie dostanie licencji, spada jeden zespół, przy cudzie licencyjnym spadną dwa a wtedy nikt z zagrożonej piątki nie może czuć się bezpieczny. Wiele wyjaśni się po czwartkowym meczu Podbeskidzie - Pogoń Szczecin. Warto ograć Ruch aby w razie czego pomóc Szczecinianom w walce o utrzymanie.

edit: z tego wszystkiego zapomniałem, że dziś Pogoń gra jeszcze mecz i wygrywa z Górnikiem, więc +3 pkt i utrzymanie prawie zapewnione
    Ostatnio edytowany przez voytek; 26655.
    Joe Jordan - który przed wejściem na boisko wyjmował dwa przednie zęby i chował do szafki - był uosobieniem prawdziwego futbolu. Bo prawdziwy futbol to nie gra dla lalusiów, którzy w przerwie poprawiają fryzurę. Prawdziwy futbol zostawia ślady. - "Spalony"

Komentarz

• Teraz to grać na luzie do końca. Najlepiej wystawić rezerwowych młodzików, niech oni się ogrywają.

Mam nadzieje że malinowe dzisiaj spier**** i w środę też. Wtedy mecz w Legią będzie dla nich o być albo nie być w pucharach. Jedynie Górnik musi zacząć wygrywać.

Komentarz

• Oni już są w pucharach...
        https://www.facebook.com/cocadillaz

Komentarz

• Zamieszczone przez piejo kury piejo
          Teraz to grać na luzie do końca. Najlepiej wystawić rezerwowych młodzików, niech oni się ogrywają.

Mam nadzieje że malinowe dzisiaj spier**** i w środę też. Wtedy mecz w Legią będzie dla nich o być albo nie być w pucharach. Jedynie Górnik musi zacząć wygrywać.
          Jako finalista Pucharu Polski, mają zapewnione miejsce w pucharach (dzięki temu, że Legia zdobyła dublet)

Komentarz

• Właśnie oglądając Cafe Futbol uświadomiłem sobie, że Piast praktycznie zapewnił sobie awans do eliminacji do europejskich pucharów.
            Legia
            wszystko co mamy to te trybuny szare...

Komentarz

• Zamieszczone przez obrus1
              Jako finalista Pucharu Polski, mają zapewnione miejsce w pucharach (dzięki temu, że Legia zdobyła dublet)
              Szkoda, jednak warto im skopać tyłki. Nie mogę już patrzeć na ten ich obleśny autobus "miszcz Polski" i ciągłe podniecanie się raz zdobytym na 35 lat mistrzostwem.

Komentarz

• Przecież Śląsk nie dostał licencji na europuchary. Mają czas na odwołanie do 28.5 ale ja nie słyszałem by czyniono jakieś ruchy w tym kierunku. Prędzej Górnik w nich wystąpi bo wystarczy, że zgłosi jakiś stadion gdzie będzie rozgrywał te mecze

Komentarz

• A gdzie niby miałbyś usłyszeć, że są czynione jakieś ruchy w tym kierunku? Mieli wydać oświadczenie, że się odwołują? Przecież, to oczywiste, że takie odwołanie będzie mieć miejsce. Bardzo się zdziwię, jak ktoś wywalczy sobie awans do pucharów na boisku i nie dostanie tej licencji.
                  To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć.

Komentarz

• Wydali oświadczenie. A właściwie sms do PZPN
                    cytat:
                    Pomiędzy dwoma głównymi akcjonariuszami spółki WKS Śląsk Wrocław SA toczą się negocjacje dotyczące przyszłej struktury właścicielskiej. Negocjacje te są trudne i mogą być długotrwałe. Niezależnie od tego obaj akcjonariusze zgodnie pragną zapewnić, że nie doprowadzą do utraty płynności finansowej przez WKS Śląsk Wrocław.
                    Muszą na gwałt naruchać parę złociszy a wg mnie bliżej im do działań Króla niż do profesjonalizmu.

Komentarz

• Zamieszczone przez Kolodont

Muszą na gwałt naruchać parę złociszy a wg mnie bliżej im do działań Króla niż do profesjonalizmu.
                      To też było w smsie?
                      https://www.facebook.com/cocadillaz

Komentarz

• Kuriozalny gol dla Pogoni...

Komentarz

• 1:0 dla Pogoni

Komentarz

• A Pogoń prowadzi 1-0 z Górnikiem Oby tak dalej Portowcy utrzymanie coraz bliżej.

Komentarz

• Moja wina Nie zaznaczyłem dokładnie cytatu. W każdym razie jak nie dostarczą ugód z piłkarzami (oni chyba zalegają im premię za mistrzostwo a w międzyczasie poznaliśmy nowego mistrza ) to nie dostaną licencji. Teraz wydziela je UEFA więc skończyło się kolesiostwo w PZPN (zresztą tu też się dużo zmieniło) i przeświadczenie, że jakoś to będzie.
                              p.s. Pogoń bliżej utrzymania, prowadzi 1-0

Komentarz

• Jaga -

Hajto -

Konsekwencja i powtarzalność godne bundesligi - 5 meczów, 5 w łeb, w bramkach 0:15.

Wygląda na to, że nasze zwycięstwo w Białymstoku nie było wcale jakąś wielką sztuką...
                                Ostatnio edytowany przez padre; 35090.
                                Zmienić tej tradycji nic nie jest w stanie...

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎