Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Remis z Widzewem - źle. Lech przegrywa - źle. Zdobywamy po tych meczach mistrza - fajnie, ale...
Jakie kurw.a ale!? Po 7 latach zostajemy Mistrzem Polski! W bezpośrednim meczu z głównym rywalem do tytułu w tym sezonie, Lechem, wygrywamy u nas będąc (w mojej opinni) nie wątpliwie lepszą drużyną. Niektórym nagle brakuje emocji i chcieliby wyreżyserować sobie wymarzony moment na przyklepanie tytułu. Nie da się tego zrobić, na tym polega piękno tej gry. Dla mnie pewnie też fajniej było by postawić kropkę nad "i" robiąc wynik który da nam ten tytuł a nie w korenspondencyjnym pojedynku, oglądając to w TV, jednak nawet przez chwilę przez myśl mi nie przeszło aby życzyć teraz Lechowi remisu/wygranej tylko po to żeby lepiej mi smakował tytuł. Tytuł to tyłuł. Zawsze smakuje tak samo kiedy zdobywa go Legia.
Jesteśmy najlepsi! W tym sezonie zdobyliśmy go wygrywając w meczu o mistrza z Lechem, który później przegrał z ostatnią drużyną w lidze. W finale Pucharu Polski pokonaliśmy Mistrza Polski z roku poprzedniego. Źle?
Legia Warszawa, Mistrz Polski i Zdobywca Pucharu Polski 2013
Czego tutaj chcieć więcej?
Ligi Mistrzów
PS: A jak komuś brakuje emocji, to niech poogląda sobie powtórki z końca poprzedniego sezonu...
"Od dziecka w moim sercu tylko jeden klub jest wyryty,
Każdy z nas ma w DNA ten herb znakomity,
Kazdy z was ma w DNA nienawiść do stolicy,
Spójrz nam w twarz - WARSZAWCY FANATYCY."
"Żyliśmy jak królowie. Wódkę piliśmy szklankami. Kochały nas ładne dziewczyny. Chodziliśmy po złotym dnie. Płaciliśmy złotem, srebrem i dolarami. Płaciliśmy za wszystko: za wódkę i za muzykę. Za miłość płaciliśmy miłością, nienawiścią za nienawiść"
Mam tylko nadzieję że nasi piłkarze nie pokpią teraz sprawy, nie powtórzy się mecz z Wisłą z 2005 r. i bez presji wygrają następne dwa mecze, a w szczególności mecz u nas ze Śląskiem
Legia Mistrz!
"Od dziecka w moim sercu tylko jeden klub jest wyryty,
Każdy z nas ma w DNA ten herb znakomity,
Kazdy z was ma w DNA nienawiść do stolicy,
Spójrz nam w twarz - WARSZAWCY FANATYCY."
Komentarz