Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Oni są tam wszyscy genetycznie popieprzeni.
Kolejny raz zamiast się oczyścić z syfu, który ich otacza, to brną w to dalej, nawet się nie kryjąc. Mogliby spaść i zacząć wszystko od nowa z czystymi finansami, sprawami organizacyjnymi itp. (także przy pomocy tych samych ludzi, których wymienia się przy każdym ich stanie agonalnym), zbudować w ciągu kilku lat podstawy pod w pełni profesjonalny klub i zachować resztki honoru, to dają dupy zaprzepaszczając wszystko. Nie ucząc się w dodatku na własnych błędach, a to zazwyczaj po czasie boli podwójnie.
Osobiście mam nadzieję, że Sachs z całą komisją nie nabiorą się na te sztuczki. Nie spadają jak najniżej.
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
Juz powstaja. Nie wiedzialem czy dac to tutaj czy w autodisach:
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym bólem do kupienia licencji K.Stróże? Oczywiście widzę, ze zieloni na wszelkich forach już się uaktywnili i podłapali temat, ale właściwie dlaczego miałoby to nas boleć? Pomijam aspekt prawny i zakładam, że wtedy byłoby to ze Stowarzyszeniem i bez Króla.
Z naszego punku widzenia, efekt jest taki, że obsuwamy się o 1 klasę rozgrywkową i dokładamy kasę. Ba, nawet biorąc pod uwagę Groclin - mamy zero przesunięć pomiędzy ligami i 2 razy wykładamy kasę.
To co odebrać nam przy zielonym (dosłownie) stoliku można i tak trzeba, ale jak dodatkowo wykładamy hajs i nawet nie zyskujemy, po prostu mniej tracimy, to to jest już niehonorowe? Nie rozumiem tej logiki.
Temat może być nie do zrealizowania, bo chłopaki ze Stróża się nie zgodzą (mają prawo). Może być nie do zrealizowania, bo przepisy. Może oznaczać brak uwolnienia się od Króla i kolejny zaprzepaszczony sezon, a więc może być nieoptymalny. Ale nie wydaje się, by było w nim coś związanego z honorem.
No i cos o przeszlosci i "wlascicielach":
A swoją drogą ja nie przyszedłem na Polonię dlatego, bo rzuciła "sponsoring" Milicji Obywatelskiej. Według mnie źle się stało, bo dziś to pewnie my bylibyśmy wciąż ukochanym klubem Stolicy...
Komentarz