Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Wszytko pod warunkiem, że Śląsk chce w ogóle grać w pucharach bo perspektywy ma blade: nie ma za co grać (dług 12 mln) ani nie będzie kim grać (odejdą Mila i Sobota, ktorego transferem będą latać budżet i po Śląsku). W przypadku, gdy Legia zdobywa dublet a Śląsk zajmuje miejsce 3 do pucharów awansuje 4 drużyna TME.
Joe Jordan - który przed wejściem na boisko wyjmował dwa przednie zęby i chował do szafki - był uosobieniem prawdziwego futbolu. Bo prawdziwy futbol to nie gra dla lalusiów, którzy w przerwie poprawiają fryzurę. Prawdziwy futbol zostawia ślady. - "Spalony"
A może chcieli wygrać Puchar Polski, drugie najważniejsze trofeum, o które gra się w naszym kraju?
Na takiej samej zasadzie może im zależeć na 3. pozycji. Wszak dla Wrocławia to byłby sukces Jakby dostali jakiś prikaz z góry, że mają nie awansować do europucharów i kropka, to by nie awansowali. Choć ja akurat w takie sytuacje nie wierzę, bo nawet dostając polecenie, piłkarze raczej wolą się promować i dobrze grać, niż odpuszczać walkę o, ważne dla kibiców, rozgrywki europejskie.
Dzisiaj podczas spotkania klubów biorących udział w rozgrywkach T-Mobile Ekstraklasy podjęto decyzję, że reforma w przyszłym sezonie będzie zawierać podział punktów po sezonie zasadniczym.
Zarząd Ekstraklasy SA przesłał do PZPN oprócz rekomendacji dotyczącej reformy, terminarz i regulamin rozgrywek na przyszły sezon. Prawdopodobnie zostaną one zatwierdzone przez PZPN nie później niż do 22 maja.
14 maja 2013, 16:09:45 - slady
Kluby Ekstraklasy zarekomendowały reformę z podziałem punktów
Dzisiaj podczas spotkania klubów biorących udział w rozgrywkach T-Mobile Ekstraklasy podjęto decyzję, że reforma w przyszłym sezonie będzie zawierać podział punktów po sezonie zasadniczym.
Zarząd Ekstraklasy SA przesłał do PZPN oprócz rekomendacji dotyczącej reformy, terminarz i regulamin rozgrywek na przyszły sezon. Prawdopodobnie zostaną one zatwierdzone przez PZPN nie później niż do 22 maja.
90minut.pl
A więc jednak.
Rafal Zurowski @Zurowski_Rafal
Może do imprezy pt."LM" nie pasujemy, ale z tego piłkarskiego,eleganckiego balu, zrobiliśmy tzw. "Szampan, basen i machanie kutassem". Lubię.
a jutro przyznanie licencji w ekstraklasie dziwny zbieg okoliczności
Zamieszczone przez padre; 07-05-2013, 01:48
Ja bym zwrócił uwagę na jeszcze jedną sprawę - sądzę, że fakt, iż decyzje w sprawie licencji w I instancji będą podejmowane właściwie w tym samym czasie co decyzje dotyczące przepchnięcia reformy w klasycznej postaci (z podziałem punktów po sezonie zasadniczym - bo na tą bez podziału veto postawił Boniek (PZPN) - więc wszystko będzie się dopiero teraz ważyło) to nie jest przypadek. Ktoś tutaj zyska dobrą kartę przetargową
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
Komentarz