Zamieszczone przez Majkisek
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Reprezentacja
Zwiń
X
-
-
Aż chce mi się zacytować Stanisława Levy'ego z czasów trenowania Śląska: "to ne je, kurva, mužstvo, to sou pozoranty".
Podziękować należy nie mitycznym januszom, ale dziennikarzolom oraz ekspertom - piłkarskim emerytom (vide artysta Wawrzyniak), którzy chcieli uwalniać drzemiący w tej reprezentacji potencjał, i przede wszystkim Najlepszemu Polskiemu Piłkarzowi Wszechczasów, który ze swojej reprezentacyjnej gry chciał czerpać radość. To oni wspólnymi siłami wykopali Czesia i nadstawili dupę na solidnego kopa ze strony Czechów.
Od czasu historycznej wygranej z Niemcami, kiedy Repra była w full gazie, z dobrymi peselami liderów, jest stała równia pochyła, którą czasami udawało się naprostować cegłą, kielnią i cementem, w skrócie - sztuką murarską.
Kiwior, Bielik to jakieś wirtualne pokemony są. Pisanie o jakimkolwiek "mentalu" w kontekście takich plastików jest semantycznym nieprozumieniem.
A problem Guru, Skarbnicy Złotych Myśli, Twarzy Reprezentacji, Zawodnika-Od-Którego-Zaczyna-się-Ustalać-Skład, Kopacza Lotto będzie się nadal ciągnął, chyba że Santos naprawdę pokaże jaja.
Zostaw komentarz:
-
Czesio był by dobrym selekcjonerem gdyby nie miał sku....łego charakteru. Wszędzie gdzie pracował to robił kwasy. Nawet w pół roku w reprezentacji też mu się to udało.
Taktycznie jest świetny ale mental nie ten.
Zostaw komentarz:
-
Czesio by tego nie przegrał. Może by był antyfutbol, ale przynajmniej każdy by wiedział co ma robić na boisku. Z Albańcami nie spodziewam się niczego więcej niż remis.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez (L)ukas Zobacz postaW dzisiejszych czasach opaska kapitana NIC nie znaczy, dostają ją najbardziej popularni, a nie ci którzy się do tego nadają. W naszej kadrze NIKT się nie nadaje.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Citlivu Zobacz postaMogę już napisać "a nie mówiłem" czy to za wcześnie będzie witanie się z gąska i tylko podk*rwie co po niektórych i mi to potem wypomną?
Najgorzej wypadła para stoperów, Bielik i tradycyjnie już Linetty, który rzekomo we Włoszech przeżywa właśnie swój szczyt formy, wczoraj tego nie widziałem.
Zostaw komentarz:
-
Mogę już napisać "a nie mówiłem" czy to za wcześnie będzie witanie się z gąska i tylko podk*rwie co po niektórych i mi to potem wypomną?
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Majkisek Zobacz posta
Kontuzje mu stanęły na przeszkodzie aby biec szybciej, niż sedzia przy bramce na 2-0 dla Francji w 1/8 finału Mundialu?
Może dlatego jest niespełniony, bo jest beztalenciem i pieprzonym leniem z mentalem 5 latka? Porównywanie go z Moderem, który z miejsca wjechał na boiska Premier League, to jakiś żart. Czy ta pizdeczka w ogóle zagrała tam z 1 mecz, czy wszystko to w jakichś 3 ligach?
Mam nadzieję, że już nigdy go nie zobaczymy w koszulce reprezentacji. Slisz by wyglądał o niebo lepiej.
Zostaw komentarz:
-
Tu jednak trzeba więcej oczekiwać od piłkarzyków, minimum zaangażowania. Czesi grali piłka prostą, podaj, wyjdź na pozycję, odegraj. My mamy kłopot z podstawowymi atrybutami piłki- zresztą cała polska piłka ma taki problem. Trudno od trenera wymagać skoro przeprowadził trzy treningi. Stoperzy to jednak z całym szacunkiem nieporozumienie. Postawić na duet Salamon- Jędza, o wiele lepiej by wyglądali. Rozumiem że za chwile przyjdzie mecz z Wyspami Owczymi i Mołdawią, i primadonna Robercik strzeli z 6 goli, ale może by tak pokazywał więcej w meczach z lepszymi drużynami?.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez jednopostowiec Zobacz posta
Bielik to póki co taka nasza wieczna nadzieja, niespełniona niestety przez te pieprzone kontuzje. Oby to samo nie stało się z Moderem
Może dlatego jest niespełniony, bo jest beztalenciem i pieprzonym leniem z mentalem 5 latka? Porównywanie go z Moderem, który z miejsca wjechał na boiska Premier League, to jakiś żart. Czy ta pizdeczka w ogóle zagrała tam z 1 mecz, czy wszystko to w jakichś 3 ligach?
Mam nadzieję, że już nigdy go nie zobaczymy w koszulce reprezentacji. Slisz by wyglądał o niebo lepiej.
Zostaw komentarz:
-
Był kiedyś taki piłkarz jak Krzysztof Warzycha. To że ten reprezentacyjny nieudacznik Zieliński cały czas gra w kadrze jest monstrualnym żartem. Facet zagra w kadrze 120 spotkań, z czego 5 dobrych
Zostaw komentarz:
-
Znowu zaklinanie rzeczywistości, że mamy wybitnych piłkarzy, więc ibero-latynoski trener ogarnie temat.
Nie wiem jak się skończą eliminacje, ale ja nie ogarniam tego zaślepienia w południowców. Nie twierdzę, że Santos to słaby trener, ale na Boga, przecież on ma wryte w baniak, że jego piłkarz ma technikę i pewność siebie, i spod presji rywala wyjdzie trzema podaniami. I na tej podstawie ustala całą resztę taktyki.
Bakero w Lechu, Sa Pinto u nas, Sousa w reprze - wszystko katastrofy. No to zatrudnijmy Santosa, teraz na pewno się uda!
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Kijek Zobacz postaNajważniejsze, ze piłkarzy mamy kozak tylko trzeba trenera z zagranicy szybko się sprawdziło. Hehe
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Paulista Zobacz posta1 bramka też Kiwior- zrobił to samo co w lidze europy w arsenalu. Zamiast skoczyc obrocil sie i patrzyl.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Ursynów1916 Zobacz postachyba jedyna słuszna droga to grać to co za Cześka, tak jak grają Litwa Łotwa Estonia Wyspy Owcze
u Czesława było aż za bardzo prostacko, ale generalnie trend, żeby grać defensywę z kontrami jest dla Polski dobry. Szkoda tylko, że nie mamy takich skrzydłowych jak Grosicki i Błaszczykowski za prime'u bo to robiło robotę. No ale trzeba szukać rozwiązań pod potencjał który mamy a nie brać Santosa i myśleć, że zrobi z nas drugą Hiszpanię czy Portugalię... No nie zrobi.
Szwajcaria to powinien być dla nas wzór do naśladowania. Grają mądrą, zdyscyplinowaną piłkę. Uważam, że Petkovic by dużo lepiej pasował na selekcjonera niż Santos... No ale Kulesza ugiął się pod naciskiem gawiedzi i pismaków....Ostatnio edytowany przez Bootleg; 7875.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: