Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Reprezentacja
Zwiń
X
-
Może i prostą, ale my nie mamy za bardzo wykonawców do innej. Wbrew temu co się wydaje.
Papszun przynajmniej zawsze dobrze ogarniał defensywę, taktykę i tym wygrywał.
Ma też WIELKĄ przewagę nad portugalczykiem. Zna piłkarzy. Wie kto co sobą prezentuje i z pewnością wie kto gra/kto jest w formie.
Wszystko będzie lepsze niż zmęczony życiem, Polską, tą kadrą i swoją robotą Santos.Tysiąc lat przeminie, Żyleta nie zginie... !Komentarz
-
.
Kiedyś Szwecja miała wspaniały duet Larsson i jeszcze lepszy Ibrahimovic.
Larsson zakończył karierę i skończyły się sukcesy Szwedów. Ibrakadabra, choć był piłkarzem wybitnym nie był w stanie reprezentacji Szwecji pociągnąć do przodu. Aż pojawiły się MŚ 2018, a Zlatan znalazł się poza składem Szwecji.
Szwedzi znów weszli do ćwierćfinału.
Dwa lata wcześniej kapitan Zlatan w grupie Euro 2016 zapewnił Szwecji jeden remis (z Irlandią) + 2 porażki.
W 2016 Zlatan miał 35 lat...
w 2018 skutecznie Szwecję w ataku reprezentowali Berg i Toivonen, którzy łącznie mieli może 10% tego talentu co Ibra - bez wątpienia jeden z najlepszych w historii.koko koko Skorza spoko...Komentarz
-
Ja się tam ciesze że dostali łomot. Przynajmniej jest naoczny dowód że ta sklecona ekipa jak filozofia jej funkcjonowania to parodia. Gorzej byłoby gdyby minimalnie wygrali i dalej mielibyśmy festiwal obietnic oraz dziennikarskiego udawania że przed ekipą jakaś przyszłość.Ostatnio edytowany przez PRUSHKOVIAK; 178775.Komentarz
-
No chyba przy tych wynikach niczego innego spodziewać się nie można było. Chociaż poczekajmy na oficjalny komunikat. Niestety Santos sprawiał wrażenie jakby miał w sumie to gdzieś, może był przekonany, że mecze z ogórkami w grupie wygrają się same niezależnie kogo wystawi. Może i tak by było gdyby atmosfera w drużynie nie była tak zepsuta. Dlatego ja nadal uważam, że póki w kadrze będzie taka atmosfera jak obecnie (a już zewsząd słychać jak wielkie podziały tam są) to żaden trener tego nie zmieni. I serio ciężko mi w tym momencie przewidzieć co by mogło to poprawić.
Stawiam, że ewentualnym następcą będzie Papszun chociaż nie zdziwię się jak Kulesza pociągnie Probierza z młodzieżówki. Myślę, że z trenerów zagranicznych wyleczymy się ponownie na kilkanaście ładnych lat.Komentarz
-
Faktycznie może i Skorża byłby lepszy, ale pytanie czy chce ryzykować. W Japonii raczej pozycję ma obecnie mocną. Tutaj mówię nawet jak przyjdzie nowy trener może skończyć się kompromitacją i brakiem awansu na ME czy to z grupy czy po barażach i co wtedy? Znowu zwolnienie trenera bo jednak nawet baraży nie przeszedł? Jakoś jak Czesiek przejął kadrę przed samym barażem ze Szwecją to potrafili zagrać i ich pokonać, ale wtedy myślę że nie było takich kwasów w drużynie. MŚ też najgorsze nie były bo jednak wyszli z grupy i co prawda przerżnęli z Francją i odnoszę wrażenie, że od tego turnieju jest już kompletna tragedia, ale to jak już mówiłem i zdania nie zmienię- wszystko poszło o kasę z premii.
Przed chwilą oglądałem Borowisko Borka i niby Mati się teraz pręży, że koniec z układami, z graniem za nazwisko, z załatwianiem biznesów dzięki kadrze. Heh spoko tylko czemu nie rzuci nazwiskami o kogo mu dokładnie chodzi? Przecież nie od dziś wiadomo, ze głownie o Lewego, ale tego Mati wprost nie powie bo to jego ziomek. Niby wszyscy chcą zmian, ale nadal większość boi się powiedzieć wprost, że Lewy mocno psuje atmosferę w kadrze wraz ze swoją starą gwardią.Komentarz
-
Ja się tam ciesze że dostali łomot. Przynajmniej jest naoczny dowód że ta sklecona ekipa jak filozofia jej funkcjonowania to parodia. Gorzej byłoby gdyby minimalnie wygrali i dalej mielibyśmy festiwal obietnic oraz dziennikarskiego udawania że przed ekipą jakaś przyszłość.Komentarz
-
No u Sousy i Santosa można znaleźć sporo analogii. Obaj mieli mieszkać w Warszawie i obaj jak się okazało mieli to głęboko w poważaniu tak samo jak oglądanie meczów ligowych. Jednak odnoszę wrażenie, że Sousa miał trochę większą wiedzę na temat zawodników niż Santos. Tym bardziej jestem przekonany, że Krychowiak i Grosicki na zgrupowaniu to sprawka Lewego, a nie nagłe olśnienie Santosa. Sousa sam zwiał, a Santos jeśli by go nie zwolnili to siedziałby na stołku do końca zapewne.Komentarz
-
No u Sousy i Santosa można znaleźć sporo analogii. Obaj mieli mieszkać w Warszawie i obaj jak się okazało mieli to głęboko w poważaniu tak samo jak oglądanie meczów ligowych. Jednak odnoszę wrażenie, że Sousa miał trochę większą wiedzę na temat zawodników niż Santos. Tym bardziej jestem przekonany, że Krychowiak i Grosicki na zgrupowaniu to sprawka Lewego, a nie nagłe olśnienie Santosa. Sousa sam zwiał, a Santos jeśli by go nie zwolnili to siedziałby na stołku do końca zapewne.
sie chocby w ulamku procenta. Grosicki pare miesiecy temu gral na przyzwoitym poziomie, natomiast chyba uwierzyl, ze w ekstraklapie bedzie bez wysilku krolem do 40tki, bo poczatek tego sezonu ma bardzo slaby. Krychowiak to parodia zawodnika od wielu lat i nie wierze, ze nagle Santos obejrzal jego dwa mecze u arabow i stwierdzil nagly renesans formy. Az tu nagle dziadzia pojechal porozmawiac z Robciem i pyk, do kadry wskakuja dwie znajome mordeczki. Efekt do przewidzenia…Komentarz
-
Ogólnie stało się fatalnie, bo w styczniu do wzięcia był dobry trener w osobie Petkovica, a my wpakowaliśmy się w gościa, przez którego niechęć do zagranicznych trenerów znacząco wzrośnie, choć w innych dyscyplinach wychodziło i wychodzi nam to na dobre. Sousa zachował się wobec nas skandalicznie, ale pomysłu na kadrę odmówić mu nie można, natomiast Santos był pod każdym względem tragiczny i jego kadencja ma potencjał na bycie jedną z najbardziej karykaturalnych w historii naszej reprezentacji. Gość z imponującym CV przychodzi trenować reprezentację z dość nisko zawieszonym sukcesem. Na konferencji zapowiada wielkie zaangażowanie, opowiada piękne rzeczy, a kilka miesięcy później na pytanie o dymisję szczerzy się do kamery i pyskuje dziennikarzom.Komentarz
-
Do teraz nie mogę odżałować Petkovicia bo całkowicie byłem za jego kandydaturą ( chyba nawet na forum o tym pisałem). Młodszy, charakterny, poliglota, dobre świeższe spojrzenie i bardziej kreatywny od Santosa
Inna sprawa, że przy atmosferze i podejściu kopaczy oraz dominacji mentalnej wiadomo kogo, mogłoby się skończyć dokładnie tak samoOstatnio edytowany przez Berni; 86755.Komentarz
-
Oczywiście, że Santos finalnie wypada tragicznie. Nie wiem czy od początku jego nastawienie było takie, a nie inne czy po pierwszym zgrupowaniu zorientował się jaki tu jest burdel wewnątrz i jakie są podziały u kopaczy. Jeśli miał takie nastawienie od początku to chyba serio był przekonany, że awans zrobi się sam, a potem on zepnie się na turniej finałowy. Tego już się pewnie nie dowiemy. Wspomniano tutaj, że w innych dyscyplinach nam zagraniczni trenerzy wychodzili. Owszem, ale tam do zarządzania nie było takich wielkich gwiazd ( kontrakty, kluby, marka itp) więc też łatwiej nad takimi osobami zapanować.
naprawdę jak dla mnie kilka lat temu pozwolono na zbyt wiele paru osobom w kadrze i teraz chyba mamy tego skutki. Skoro Lewy mógł zwalniać Brzęczka, rozdzielać premie od premiera za plecami prezesa związku to i jak widać może rozdawać powołania. Bo niestety tak to wygląda. Do tego do kadry wraca Krychowiak, który ma kosę z głównym lekarzem kadry. Jak dla mnie on i Grosik trafili do kadry teraz tylko dlatego że chciał tego Lewy bo z większością zawodników ma kiepskie relacje i chciał mieć swoją grupę.Komentarz
-
Mi w kontekście kadry, ciężkiej atmosfery i gigantycznego kryzysu przede wszystkim mentalnego, przychodzi do głowy jedno nazwisko:
Jacek Magiera.
Pokonał kryzys w Legii - w kilka tygodni gra się całkowicie odmieniła.
Pokonał kryzys w Śląsku (mimo utraty jednego z najważniejszych piłkarzy).
Prawdopodobnie przygotowanie do sezonu nie jest jego najmocniejszą stroną, ale reprezentacji nie musi szykować - korzysta z pracy innych.
Tu potrzebne jest dotarcie do mózgów, a nie do mięśni piłkarzy.
W dłuższym okresie można pomyśleć o kimś innym. Na ogarnięcie kryzysu w głowach - może być najlepszym rozwiązaniem.koko koko Skorza spoko...Komentarz
Komentarz