Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Reprezentacja

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Powołany Helik.

I teraz ciekawe czy taki jeden tutaj będzie miał odrobinę honoru i zacytuję moje i swoje posty o Heliku sprzed 1.5 roku -2 lat.
    wiadomo co, wiadomo z kim.

Komentarz

• Kowalczyk z Pogoni najbardziej mnie zastanawia, przecież to jest półka niżej niż Kuchy. Nigdy od razu nie odda bierze, kiwa i traci.

Komentarz

• BRAMKARZE

Łukasz Fabiański (West Ham United)
        Łukasz Skorupski (Bologna FC)
        Wojciech Szczęsny (Juventus FC)

OBROŃCY

Jan Bednarek (Southampton FC)
        Bartosz Bereszyński (UC Sampdoria)
        Paweł Dawidowicz (Hellas Verona)
        Kamil Glik (Benevento Calcio)
        Michał Helik (Barnsley FC)
        Kamil Piątkowski (Raków Częstochowa)
        Arkadiusz Reca (FC Crotone)
        Maciej Rybus (Łokomotiw Moskwa)

POMOCNICY

Rafał Augustyniak (Urał Jekaterynburg)
        Kamil Grosicki (West Bromwich Albion)
        Kamil Jóźwiak (Derby County)
        Mateusz Klich (Leeds United)
        Sebastian Kowalczyk (Pogoń Szczecin)
        Kacper Kozłowski (Pogoń Szczecin)
        Grzegorz Krychowiak (Łokomotiw Moskwa)
        Jakub Moder (Brighton & Hove Albion FC)
        Przemysław Płacheta (Norwich City FC)
        Bartosz Slisz (Legia Warszawa)
        Sebastian Szymański (Dynamo Moskwa)
        Piotr Zieliński (SSC Napoli)

NAPASTNICY

Robert Lewandowski (Bayern Monachium
        Arkadiusz Milik (Olympique Marsylia)
        Krzysztof Piątek (Hertha BSC)
        Karol Świderski (PAOK FC)

Największe zaskoczenie to brak Kapustki (a wzięcie Kowalczyka) i chyba Kędziory.

Dziwi też brak powołania dla Karbownika biorąc pod uwagę że Grosicki też nie gówno gra
        Ostatnio edytowany przez Benek; 52715.
        349meczów*
        71 goli*
        58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek
          BRAMKARZE

Łukasz Fabiański (West Ham United)
          Łukasz Skorupski (Bologna FC)
          Wojciech Szczęsny (Juventus FC)

OBROŃCY

Jan Bednarek (Southampton FC)
          Bartosz Bereszyński (UC Sampdoria)
          Paweł Dawidowicz (Hellas Verona)
          Kamil Glik (Benevento Calcio)
          Michał Helik (Barnsley FC)
          Kamil Piątkowski (Raków Częstochowa)
          Arkadiusz Reca (FC Crotone)
          Maciej Rybus (Łokomotiw Moskwa)

POMOCNICY

Rafał Augustyniak (Urał Jekaterynburg)
          Kamil Grosicki (West Bromwich Albion)
          Kamil Jóźwiak (Derby County)
          Mateusz Klich (Leeds United)
          Sebastian Kowalczyk (Pogoń Szczecin)
          Kacper Kozłowski (Pogoń Szczecin)
          Grzegorz Krychowiak (Łokomotiw Moskwa)
          Jakub Moder (Brighton & Hove Albion FC)
          Przemysław Płacheta (Norwich City FC)
          Bartosz Slisz (Legia Warszawa)
          Sebastian Szymański (Dynamo Moskwa)
          Piotr Zieliński (SSC Napoli)

NAPASTNICY

Robert Lewandowski (Bayern Monachium
          Arkadiusz Milik (Olympique Marsylia)
          Krzysztof Piątek (Hertha BSC)
          Karol Świderski (PAOK FC)

Największe zaskoczenie to brak Kapustki (a wzięcie Kowalczyka) i chyba Kędziory.

Dziwi też brak powołania dla Karbownika biorąc pod uwagę że Grosicki też nie gówno gra

Odrzuceni zawodnicy

Drągowski
          Puchacz
          Kędziora
          Karbownik
          Walukiewicz
          Linetty
          Kapustka
          Kownacki

04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

Komentarz

• Powołania pod mocne 3-5-2, stąd brak Kędziory wcale nie dziwi jeżeli weźmiemy pod uwagę, że wyżej ceni Bereszyńskiego , a na prawym wahadle "pobiega" też któryś ze skrzydłowych.

Komentarz

• Plus taki, że w końcu Sebix jak będzie grał to na 10 a nie gdzieś na skrzydle.

takie coś to bym chętnie zobaczył.
              -------------------Szczęsny --------------
              ------ Helik - Glik - Bednarek ----
              - Bereś - Krychowiak - Zieliński - Rybus* -
              ---------------Szymański --------
              ------Lewandowski - Milik --

*Tak wiem, że zagra Reca
              Ostatnio edytowany przez Kijek; 2370.
              wiadomo co, wiadomo z kim.

Komentarz

• Mnie osobiście dziwi brak Kapustki i Linettego. Trochę też dziwi brak Walukiewicza ale on ostatnio mniej gra i jest cały czas młody, myślę, że niedługo i tak wróci do reprezentacji.

- Kapustka bo brakuje w tym zestawieniu kreatywnych uniwersalnych piłkarzy a to idealny zastępca Zielińskiego (jeśli chodzi o styl gry)
                - Linetty bo to już ograny a jednak wciąż młody piłkarz z dużym potencjałem, uważam że jest obecnie lepszy od Modera, Slisza, Augustyniaka i Kozłowskiego (chociaż ostatnio nie jest w życiowej formie to prawda)

Moim zdaniem tych dwóch piłkarzy powinno się znaleźć w kadrze zamiast kogoś z grupy Kowalczyk, Kozłowski, Slisz. I jednak typowałbym tu dwójkę z Pogoni bo jestem na 99% pewny, że musiałby się stać kataklizm aby powąchali oni murawę w najbliższych 3 meczach (chyba że to typowe układy z agencją managerską).

Komentarz

• Linetty. Jego niepowołanie w oczy kłuje w uj bo Sousa siedzi w tej Serie A na bieżąco i nie jestem pewien czy to sportowe kwestie zdecydowały.

Komentarz

• I dlatego go nie powołał. Jest w tragicznej formie.

Komentarz

• Zamieszczone przez trx.
                      Mnie osobiście dziwi brak Kapustki i Linettego. Trochę też dziwi brak Walukiewicza ale on ostatnio mniej gra i jest cały czas młody, myślę, że niedługo i tak wróci do reprezentacji.

- Kapustka bo brakuje w tym zestawieniu kreatywnych uniwersalnych piłkarzy a to idealny zastępca Zielińskiego (jeśli chodzi o styl gry)
                      - Linetty bo to już ograny a jednak wciąż młody piłkarz z dużym potencjałem, uważam że jest obecnie lepszy od Modera, Slisza, Augustyniaka i Kozłowskiego (chociaż ostatnio nie jest w życiowej formie to prawda)

Moim zdaniem tych dwóch piłkarzy powinno się znaleźć w kadrze zamiast kogoś z grupy Kowalczyk, Kozłowski, Slisz. I jednak typowałbym tu dwójkę z Pogoni bo jestem na 99% pewny, że musiałby się stać kataklizm aby powąchali oni murawę w najbliższych 3 meczach (chyba że to typowe układy z agencją managerską).
                      Albo przepowiednią Rudego...

Boniek przepowiadał wielką karierę Kozłowskiemu już kilka lat temu. "Teraz wiecie o kogo chodziło?"

Zbigniew Boniek postanowił w mediach społecznościowych odnieść się do tej sytuacji. Prezes PZPN najpierw przypomniał kibicom swój tweet sprzed ponad trzech lat, w którym zapowiadał, że warto zwrócić na pewnego polskiego piłkarza, który wtedy był raczej anonimowym graczem. - Widziałem naprawdę młodego polskiego piłkarza z wielką smykałką - KK. Kiedy? Gdzie? Nic nie powiem! - napisał Boniek w styczniu 2018 roku.

Teraz prezes PZPN zamieścił nowy wpis, w którym nawiązał do pamiętnego posta. - Napisane 3 lata temu, teraz wiecie o kogo chodziło? I mam nadzieję, że to dopiero początek długiej drogi - dodał Boniek, mając na myśli Kacpra Kozłowskiego.
                      Teraz już wiadomo, dlaczego KK musiał się znaleźć w ścisłej...

Komentarz

• Kurde, niezły cyrk z tym meczem Lewandowskiego z Anglią i ew. kwarantanną. W dzisiejszych czasach oprócz przygotowania swojej drużyny i rozpracownaia przeciwnika dochodzą jeszcze kolejne elementy "przygotowania do meczu"
                        Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                        St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Zamieszczone przez księciuniu
                          Kurde, niezły cyrk z tym meczem Lewandowskiego z Anglią i ew. kwarantanną. W dzisiejszych czasach oprócz przygotowania swojej drużyny i rozpracownaia przeciwnika dochodzą jeszcze kolejne elementy "przygotowania do meczu"
                          Skoro organizatorzy GP Bahrajnu zaszczepili 10 teamów F1a organizatorzy Grand Prix Kataru cały padok MotoGP to FIFA nie stać na zaszczepienie reprezentacji biorących w eliminacjach?

Komentarz

• Raczej chyba sytuacja bez wyjścia, a Bońki i inne robią tylko dobrą minę do złej gry. Zasadniczo najprosciej by było przenieść mecz z Anglią albo... przełożyć mecz(e) Bayernu. Ale wiadomo, jaka jest nasza pozycja jako kraju, decydują pieniądze itd. Więc na Anglię z Krzysiem Piątkiem zapewne.

Komentarz

• Zamieszczone przez Tuzin
                              Raczej chyba sytuacja bez wyjścia, a Bońki i inne robią tylko dobrą minę do złej gry. Zasadniczo najprosciej by było przenieść mecz z Anglią albo... przełożyć mecz(e) Bayernu. Ale wiadomo, jaka jest nasza pozycja jako kraju, decydują pieniądze itd. Więc na Anglię z Krzysiem Piątkiem zapewne.
                              Ale to Hertha puści a Bayern nie ? Brak logiki.
                              04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

Komentarz

• Trochę nie rozumiesz.
                                To nie jest jakieś "puszczanie" przez Bayern, tylko przepisy krajowe w Niemczech, które mówią że po powrocie w UK trzeba odbyć kwarantannę. Więc Lewandowski by siedział 2 tygodnie w domu i nie grał w Bundeslidze. Śmiem twierdzić, że klub to go nawet puszcza, tylko on sam woli nie lecieć, bo chce atakować ten rekord Leszka Millera. Dlatego piszę, że chyba jedyne rozwiązanie to załatwić w DFB przełożenie meczów Bayernu, czyli Bayern poczeka na Lewandowskiego. Paradoksalnie to najłatwiejsze wyjście, tylko Niemcy musieliby nam raz przez 1000 lat wspólnej historii pokazać że nie mają nas za gówno, a wątpię czy im się będzie chciało.
                                A Piątek? Tyle znaczy dla Herthy że nikt tam sobie nie zawraca głowy tym, że będzie miał kwarantannę, bo sobie poradzą bez niego.
                                Ostatnio edytowany przez Tuzin; 2118.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎