Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Reprezentacja

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Jak to zauważyli na profilu FB Weszło, niestety ale prawo nie działa wstecz i Orła będą mieli obowiązek dać dopiero na nowych trykotach

Komentarz

• Nie jestem taki pewien czy jest możliwe narzucanie czegoś związkom, które mają być niezależne od państwa. Zresztą już na starcie pojawia się problem:

Zamieszczone przez rp.pl
      Orzełek jest niemal wszechobecny na strojach polskich sportowców, ale są wyjątki, bo na przykład siatkarzom w ogóle nie wolno używać godła - to jest wymóg międzynarodowej federacji (FIVB).

Komentarz

• Magyar, Lengyel – két jó barát!
        Liczę więc, że Bratankowie spuszczą naszym () gwiazdkom bez jaj i honoru soczysty wpie*dol.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jasper121
          Jak to zauważyli na profilu FB Weszło, niestety ale prawo nie działa wstecz i Orła będą mieli obowiązek dać dopiero na nowych trykotach
          To prawda, ze prawo nie działa wstecz. Ale raczej sie odnosi do tego, ze pzpn nie zostałby ukarany za mecze w ktorych by kadra wystapiła bez Orła, przed wprowawdzeniem w zycie ustawy wraz ze wszystkimi sankacjami za jej nie wypełnienie. Wiec, akurat tutaj nie ma ta sentencja zastosowania. No chyba, ze zle rozumiem stwierdzenie "prawo nie działa wstecz".

Bardziej obawiam sie tego co peace napisałm czy jest mozliwe narzucanie czegokolwiek federacji niezaleznej od panstwa.

Aczkolwiek, pewnie wszytsko zalezy od sfromułowania ustawy itp itd. Dopoki nawet projektu to nie ma o czym dyskutować.
          Ostatnio edytowany przez nevermind; 10607.
          CENTRALNY WOJSKOWY​ KOCHANY SPORTOWY

Komentarz

• Zamieszczone przez Yanks
            ... e tam, zaraz debiI.

A i B już z Biedronką przerabiał to o Achillesie powinien słyszeć. I ciekawe czy jak dojadą do końca alfabetu to się on nauczy wreszcie polskiego

Komentarz

• Zamieszczone przez Jasper121
              Jak to zauważyli na profilu FB Weszło, niestety ale prawo nie działa wstecz i Orła będą mieli obowiązek dać dopiero na nowych trykotach
              Ładne brednie, zasada lex retro non agit tutaj ma tylko takie zastosowanie że nie byliby karani za występy bez Orła przed wejściem w życie ustawy.

Zamieszczone przez Peace
              Nie jestem taki pewien czy jest możliwe narzucanie czegoś związkom, które mają być niezależne od państwa.
              Niezależność nie sankcjonuje anarchizmu. Każda legalna organizacja jest obowiązana do respektowania prawa państwowego.

Co zaś do meritum, ja nie życzę sobie by ci przebierańcy występowali z Orłem na piersi
              Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.
              Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• W Poznaniu istne tłumy

Płakał z tego powodu raczej nie będe.
                Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
                - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
                Zapamiętał.

Waldemar Łysiak, "Najlepszy".

Komentarz

• bardzo pieknie sie prezentuja trybuny w Poznaniu, wreszcie!

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG
                    Niezależność nie sankcjonuje anarchizmu. Każda legalna organizacja jest obowiązana do respektowania prawa państwowego.
                    No dobra, przypuśćmy, że wymuszą przywdziewanie orzełka na strojach wszystkich reprezentacji. Więc jak rozumiem, siatkarze zrezygnowaliby z gry w turniejach międzynarodowych, bo tym razem kłóciłoby to się z zasadami FIVB?

Komentarz

• A co za problem zapisać, że ten obowiązek nie dotyczy sytuacji gdy występowanie z godłem narodowym jest zakazane przez miedzynarodową organizacje będącą organizatorem turnieju/zawodów albo coś tym stylu ?
                      Jak się chce, to można.
                      Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                      St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Frekwencja jak się patrzy

Komentarz

• Czyli wszystkie reprezentacje mają grać z orzełkiem, ALE..

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace
                            No dobra, przypuśćmy, że wymuszą przywdziewanie orzełka na strojach wszystkich reprezentacji. Więc jak rozumiem, siatkarze zrezygnowaliby z gry w turniejach międzynarodowych, bo tym razem kłóciłoby to się z zasadami FIVB?
                            Już widzę jak FIVB eliminuje z turnieju polską reprezentację...

Ale abstrahując od tego, w imię czego mamy zrzekać się swojej suwerenności?

ps. pięknie wyglądają trybuny ;]
                            Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Początek meczu, moja żona: ooo ale hymnu nam nie zmienili.

Mój komentarz: nie bój nie bój, prezes zaraz wymyśli że mają puszczać melodię "łubudubu łubudubu niech żyje nam prezes naszego klubu, niech żyje nam"

Z zupełnie innej beczki. Czy tylko ja mam takie wrażenie, że Szpaku i Lubański dzisiaj jakoś wyjątkowo mocno nagłośnieni?

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG
                                Już widzę jak FIVB eliminuje z turnieju polską reprezentację...

Ale abstrahując od tego, w imię czego mamy zrzekać się swojej suwerenności?
                                No teoretycznie już się zrzekliśmy jeśli na to się zgodziliśmy

A gramy z biało-czerwoną flagą na koszulkach

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎