Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tenis

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Dziś Iga zaczyna turniej w Stuttgarcie.
    O 17:00 z Chinką Q. Zheng (WTA 25).
    Tak, to ta z którą blisko rok temu stoczyła trudny pojedynek w ramach French Open.

Kursy buków 1:19 dla Igi, 5:50 dla Chinki.
    Widziałem część meczu Chinki z L. Samsonową w Miami. Grała dobrze.
    Może być ciężko.

Komentarz

• Zamieszczone przez Kuba L. Zobacz posta
      Dziś Iga zaczyna turniej w Stuttgarcie.
      O 17:00 z Chinką Q. Zheng (WTA 25).
      Tak, to ta z którą blisko rok temu stoczyła trudny pojedynek w ramach French Open.

Kursy buków 1:19 dla Igi, 5:50 dla Chinki.
      Widziałem część meczu Chinki z L. Samsonową w Miami. Grała dobrze.
      Może być ciężko.
      W dotychczasowych pojedynkach 2-0 dla Igi ale trudno wyrokować jak będzie teraz bo aktualna forma liderki rankingu to jedna wielka niewiadoma. Pierwszy raz będzie okazja zobaczyć Igę w stroju firmy On.

Komentarz

• No dobra, Chinka pokonana po raz trzeci. Szału może jeszcze nie było ale mecz wygrany bez starty seta.
        W kolejnej rundzie już czeka Karolina Pliskova (aktualnie 17 miejsce w rankingu WTA).

Komentarz

• W pierwszym secie Iga prawie bezbłędna (z tego co pamiętam tylko 5 niewymuszonych błędów). Bra bardzo solidna, taka bardziej w stylu Peguli.
          Chinka - poza zrywami - słabo.
          Drugiego seta dzieci mi już nie dały obejrzeć.

Z ciekawostek: z tego co widziałem Iga dalej używa butów ASICS.
          Zniknęła wpinka w czapkę z brawami Ukrainy.

Z turnieju odpadła Rybakina, wcześniej Krejcikova.

Komentarz

• Buty podobno dopiero się robią, ale że to jest jakaś kosmiczna technologia specjanie dla Igi, to pewnie przyjdzie jeszcze trochę na nie poczekać. Rybakina poddała swój mecz w drugim secie z powodu kontuzji pleców. Badosa mimo dobrego początku i wygrania pierwszego seta, finalnie nie dała rady Sabalence. Tak samo zresztą jak w zeszłym roku, z tą różnicą, że wtedy to był półfinał. Jeżeli faktycznie historia lubi się powtarzać i wszystko pójdzie zgodnie z planem, to w finale możemy mieć ten sam skład jak rok temu.

PS.
            Wczoraj podali w TV, że cztery pierwsze, rozstawione zawodniczki już dzień dobry zostały obdardowane autami. Podobno w tym roku Iga scedowała wybór konkretnego modelu na pana Tomasza

Komentarz

• OK, czeska przeszkoda (Karolina Pliskova) wzięta, teraz półfinał z Ons Jabeur. Dawaj Iga, niebieski Taycan czeka na nową właścicielkę. Podobno auto można wybrać także w innym kolorze

Komentarz

• A ona dostała już te dwa porsche za wygrana w zeszłym roku ? Bo wydaje mi się, ze jeszcze nie.

A to porsche, którym obecnie jeździ po mieście to nie jest to, które wygrała…
                Wśród tych co na kolanach, isc wyprostowanym.

Komentarz

• W ubiegłym roku Iga wygrała model Taycan GTS Sport Turismo. Ponieważ sprowadzenie samochodu do Polski wymagało trochę czasu, polskie przedstawicielstwo Porsche przekazało Idze tymczasowo Panamerę 4S e-hybrid. Tak więc prawdopodobnie chodzi o to auto.

W tym roku do wygrania jest najdroższa wersja Taycana, model Turbo S Sport Turismo.

Komentarz

• Ja wiem co było do wygrała wtedy i co jest do wygrania w tym roku.

Komentarz

• Jest Iga w finale, szkoda tylko że w takich okolicznościach.

Komentarz

• Szkoda, mógł to być naprawdę dobry mecz, Ons był a w formie i liczyłem na walkę. Mało grania było przed finałem ale mam nadzieję, że mimo to jutro rozwali tą wkurzającą łukaszenkę.
                        "Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."

Komentarz

• Osobiście liczyłem, ze trafi na ta spartacka kurle Potapowa.

Iga po kontuzji, Sabalenka widac, ze w formie jest top - będą ciężary. Do tego chyba to będzie 4 finał Sabalenki w Stuttgarcie. Stanie na głowie aby w końcu tu wygrać. No ale oby nasza rozbiła jej łeb !

Widziałem mecz Sabalenki z Badosa - miała mnóstwo szczęścia, ze udało jej się wygrać.

Komentarz

• Zamieszczone przez r9robins Zobacz posta
                            Jest Iga w finale, szkoda tylko że w takich okolicznościach.
                            Rozwiniesz? Że tak powiem "w lesie jestem" i nie chce mi się przeszukiwać internetu.

Komentarz

• Ons skreczowała
                              "Lubię sobie jebnąć piwo"

Komentarz

• Zamieszczone przez Raczej Zobacz posta

Rozwiniesz? Że tak powiem "w lesie jestem" i nie chce mi się przeszukiwać internetu.
                                Już w pierwszym gemie doznała kontuzji łydki i poprosiła o interwencję medyczną. Przez następne dwa gemy grała z otejpowaną nogą i próbowała walczyć ale finalnie nie dała rady i przy wyniku 0-3 poddała mecz.

Co do samego finału, to Sabalenka na pewno jest w gazie i jak wchodzi jej pierwszy serwis to ciężko się temu przeciwstawić. Ale nie jest robotem i nie zawsze wszystko jej wychodzi dlatego jeżeli Iga wejdzie w mecz dostatecznie skoncentrowana to wszystko jest możliwe.

Komentarz

Pracuję...
                                X