Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
No i pięknie, meczu na razie nie oglądałem, nadrobię W półfinale Sabalenka i cóż na tym etapie już chyba nie ma rzeczy niemożliwych, prawda
Na dwoje babka wróżyła.
Magda może podejść do tego meczu całkowicie rozluźniona bo przecież już osiągnęła życiowy sukces albo przeciwnie, możliwość awansu do finału AO może ją dosłownie sparaliżować. Dla mnie murowanymi faworytkami są Sabalenka i Rybakina.
1. Zdobyła w zasadzie ponad 1/4 punktów potrzebnych aby zapewnić sobie finals...a jeszcze nie mamy lutego.
2. Tym awansem w WTA ranking zapewnia dla siebie rok spokojnego grania już bez eliminacji we wszystkich turniejach. Kwestia tylko czy wykorzysta to jak Krejcikova 2 lata temu czy jednak bardziej jak Raducanu czy Fernandez.
30letnia w zasadzie łapie się w ostatni pociąg do bycia rzeź najbliższy rok a może trochę więcej do topu.
Wydaje mi się, że jakby Magda miała być podatna na paraliż, to byłoby to już widać w dotychczasowych meczach.
Tymczasem w dzisiejszym meczu (poza serwisem przy bodajże piłce meczowej) żadnego specjalnego spięcia nie było widać i była po prostu lepsza od faworyzowanej Pliskovej. Wielkie brawa.
Mecz Sabalenki z Vekic wcale nie był taki jednostronny, jak na to może wskazywać wynik. Trwał prawie 2h i w większości gemów serwowanych przez Białorusinkę Vekic miała szansę na przełamanie (a tylko 2/14 zdobyła).
Dobrze serwująca i popełniająca mało błędów (czyli, tak jak dotychczas) Magda ma moim zdaniem niemałą szansę, by dostać się do finału.
Sabalenka w finale, niestety.
Szkoda, ale chyba jednak można było się tego spodziewać. Na pocieszenie pozostaje fakt, że przynajmniej w pierwszym secie Magda postraszyła Białorusinkę.
Szkoda przede wszystkim pierwszego seta, fajny początek meczu, ale z gema na gem Azarenka łapała coraz więcej pewności siebie. Dobrze serwowała, dobrze returnowała i dawała coraz mniej darmowych punktów.
Świetny występ Magdy
Nie wiem czy będę oglądał finał, bo ciężko by mi było kibicować którejkolwiek zawodniczce.
"Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."
Niestety można było się tego spodziewać ale szkoda tego pierwszego seta. 2-1 serwis 40-0 i dała się przełamać. Szkoda.
Gigantyczny jej sukces. Oby go umiała wykorzystać na resztę sezonu bo życie przyniosło jej mega szansę w końcówce kariery.
No i rodzi się pytanie już takie całkowicie btw. Czy lepiej nie grać skrótów wcale (tak jak Iga przy Wiktorowskim) czy mimo wszystko próbować jak Linette (dzisiaj akurat z efektem średnim).
Mi osobiście tego mega brakuje u Igi ale umiem zrozumieć dlaczego tak jest.
Niestety można było się tego spodziewać ale szkoda tego pierwszego seta. 2-1 serwis 40-0 i dała się przełamać. Szkoda.
Gigantyczny jej sukces. Oby go umiała wykorzystać na resztę sezonu bo życie przyniosło jej mega szansę w końcówce kariery.
No i rodzi się pytanie już takie całkowicie btw. Czy lepiej nie grać skrótów wcale (tak jak Iga przy Wiktorowskim) czy mimo wszystko próbować jak Linette (dzisiaj akurat z efektem średnim).
Mi osobiście tego mega brakuje u Igi ale umiem zrozumieć dlaczego tak jest.
No nie tylko przestała grać skróty, ale dodatkowo nie gra slajsem - co akurat fajnie wychodzi Magdzie. Ale to tylko pokazuje jak dużo jeszcze może poprawić nr 1 na świecie.
"Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."
Komentarz