Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
W fajnych czasach żyjemy. Trójka polskich tenisistów w 4 rundzie wielkiego szlema
Brawo Magda !!!
I zarówno Iga, jak i Hubert wyrzuceni do sesji dziennej
Jaki jest sens dawać na sesję wieczorną Chinkę, gdzie jej rodacy spokojnie mogliby ją obejrzeć o każdej porze, bo mają podobny czas co Australia. Ktoś tam w ogóle myśli?
Z Igą to jest taki problem, że nic jej nie można zarzucić Wygrała 3 szlemy, lideruje w rankingu. Widać było od pewnego czasu, że forma nie ta. Tak więc czekamy na Roland. Cała Legia zawsze razem Iga!
Nawet mi się nie chce komentować za bardzo postawy naszych tenisistów, chce mi się za to spać. Iga zagrała dramatycznie, fatalne serwowanie, proste błędy i ogólna niemoc i brak cierpliwości. Muszą wyciągnąć wnioski bo inaczej ciężki sezon się szykuje.
A Hubert po swojemu... Nie wykorzystał fenomenalnej szansy nawet na półfinał. Ale nie zasłużył na niego.
"Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."
Szkoda, myślałem że Iga z meczu na mecz będzie grała coraz lepiej i najwyższą formę złapie w najważniejszej fazie turnieju. Niestety zamiast tego widać było wciąż ten sam słaby serwis i zbyt dużą ilość własnych błędów co przy świetnej dyspozycji Rybakiny nie mogło skończyć się inaczej jak tylko porażką. W sumie wynik w gemach dosyć honorowy i dobrze, że nie było powtórki z ostatniego meczu z Pegulą.
Widocznie AO i generalnie styczeń to nie są jeszcze klimaty Igi ale może kiedyś się to zmieni
Dziś czułam, że nie mogę już więcej z siebie dać. Nie byłam w stanie walczyć jeszcze bardziej, zmusić się do jeszcze większego wysiłku. Myślę, że to kwestia nastawienia, podejścia do gry. Chyba zrobiłam w tym względzie krok w tył. Czułam presję, za bardzo chciałam. Muszę się trochę bardziej wyluzować. Tyle. Muszę się w najbliższych tygodniach skupić na tym, żeby znowu chcieć wygrywać, a nie tylko nie chcieć przegrać -powiedziała dziennikarzom. (https://tvn24.pl)
Trochę to niepokojące biorąc pod uwagę że to początku sezonu i dużo punktów do obrony....
Nie mniej jednak ,głowa do góry Iga i tak jesteś najlepsza
Warto w końcu się nauczyć: Wta/Atp ranking "punkty do obrony" to w zasadzie nie ma znaczenia. W oparciu o ten ranking przyznawane jest rozstawienie w turnieju. Nie obroni tych to zdobędzie inne.
Brawo, brawo Magda. Właśnie sobie obejrzałem mecz, ależ inteligentna, dojrzała gra i stawianie przeciwniczki w niekorzystnych sytuacjach, doprowadzanie jej do frustracji.
Z Pliskovą ma 2-7, ale ich ostatni mecz na Us Open, to był dreszczowiec kończony w super tie-breaku. Żadnego meczu Czeszki w Australii oczywiście nie widziałem, ale podobno jest w gazie. Oby był dobry mecz
Komentarz