Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tenis

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Jestem
    Napawam się tym rankingiem i zadaję sobie pytanie czy kobieta-czołg Seren W. miała kiedykolwiek taką przewagę w rankingu, a jeśli nie to jak to wyglądało historycznie? Coś czuję, że jeśli to nie rekord to bardzo blisko niego ...
    Znalazłem w necie coś takiego.
    1. 2013 Serena Williams – 13080 (różnica w porównaniu do oficjalnego rankingu wynika z faktu, że w 2013 przyznawano nieco więcej punktów za odpadnięcie we wcześniejszych fazach turniejów);
    2. 2003 Kim Clijsters – ok. 11600;
    3. 2003 Justine Henin – ok. 11500;
    4. 2002 Serena Williams – ok. 11400;
    5. 2007 Justine Henin – ok. 11180;
    6. 2006 Justine Henin – ok. 10600;
    7. 2012 Wiktoria Azarenka – 10595;
    8. 2012 Marija Szarapowa – 10045;
    9. 2000 Martina Hingis – ok. 10040;
    10. 2015 Serena Williams – 9945.
    ​Wychodzi na to że ósme miejsce. Na razie.

Komentarz

• Są tam drugie miejsca? Bo może w tej konkurencji by było wyżej, czyli różnica pomiędzy 1 a 2?
      Trzeba coś wynaleźć żeby się jeszcze bardziej ponapawać
      Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Komentarz

• Cóż za sympatyczna sprzedawczyni bajgli.
        Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: Zrzut ekranu 2022-10-12 o 20.49.49.png
Wyświetleń: 478
Rozmiar: 849,0 KB
ID: 2637527

Komentarz

• Dziś Iga zaczyna turniej w San Diego (1/8 finału) meczem z Q. Zheng (WTA 28 ).
          Tak, to jest właśnie ta Chinka, która najmocniej postawiła się Idze w tegorocznym French Open.

Mecz zaczyna się o 20:30 naszego czasu, więc nawet nie trzeba zarywać nocy

Komentarz

• Chinka odesłana z kwitkiem chociaż dopóki miała siły łatwo nie było. Teraz Coco Gauff, z którą Iga grała do tej pory trzykrotnie i wszystkie te mecze wygrała (ostatnio w finale Rolanda w Paryżu). Czy będzie czwarte zwycięstwo? Przekonamy się w nocy z piątku na sobotę, początek meczu ok. 2:30 naszego czasu.

Komentarz

• Poszło dosyć gładko, Iga sprzedała kolejnego bajgla w tym sezonie. Teraz półfinał a w nim Pegula.

Komentarz

• Jak na razie świetny meczyk
                Iga gra świetnie, Pegula na razie dotrzymuje kroku.

Jeszcze wracając do meczu z Chinką - do początku 3. seta było bardzo równo, później chyba faktycznie spuchła.
                Uważam, że gdy będzie lepiej przygotowana fizycznie, to będzie bardzo trudną przeciwniczką.

Komentarz

• Od stanu 4-2 cos się zacięło i jest mocno pod górę a do tego jeszcze deszcz.
                  Na razie zanosi się na ciężką przeprawę.

Komentarz

• No ale koniec końców finał jest

Komentarz

• Na dodatek Iga ma "fory" w finale, chyba żeby dogrywkę drugiego finału traktować jako porządną rozgrzewkę
                      Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Komentarz

• Przydał by się skalp Collins pośród tegorocznych zdobyczy a przy okazji zrewanżować się za AO.

Komentarz

• Ten drugi półfinał to kiedyś skończą? Czy mnie flashscore oszukuje i o czymś nie wiem?

Komentarz

• Zamieszczone przez Raczej
                            Ten drugi półfinał to kiedyś skończą? Czy mnie flashscore oszukuje i o czymś nie wiem?
                            Ma być po finale debla.

Komentarz

• Vekić w finale a ten o 1:00 podobno.
                              Ostatnio edytowany przez Ivan Drugi; 66760.

Komentarz

• W trzecim secie 6:0 dla Igi a ja się akurat restartowałem, trochę to trwało w moim przypadku, Iga była zdecydowanie szybsza

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎