Kolejny ciekawy wywiad tym razem z Lechem Sidorem program dwa fotele YouTube.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Tenis
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Ivan Drugi Zobacz postaJuż oficjalnie, Federer kończy karierę.
Komentarz
-
Ależ ten czas leci. Pamiętam dokładnie, jak się jeszcze jarałem tenisem i zaczynający poważną karierę Federer przegrywał z moim ulubionym tenisistą Carlosem Moyą. Już wtedy komentujący ten mecz Tomasz Tomaszewski wieszczył Szwajcarowi wielką przyszłość (ja go wówczas pierwszym raz widziałem). I to był bodajże ostatni raz, gdy Moya wygrał z Federerem.
Zresztą podobnie będzie wkrótce z Nadalem - oglądałem pierwsze jego mecze gdy miał 16 lat, a wkrótce przyjdzie mu kończyć fantastyczną karierę.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kijek Zobacz postaCiekawy hejtpark Smokowskiego z Sierzputowskim. Więcej ogólnie o tenisie niż o Idze więc dla psychofanow tylko Igi może być nuda.
Dzięki za polecenie.
Komentarz
-
Przegląd Sportowy donosi, że Iga Świątek nie zagra w Guadalajarze ponieważ po intensywnym sezonie postanowiła odpocząć. Przed WTA Finals, Świątek prawdopodobnie wystąpi jeszcze w dwóch turniejach. Na pewno pojawi się w WTA 500 Ostrawie (3-9 października), a później być może w WTA 500 San Diego (10-16 października).
Komentarz
-
Ponownie Przegląd Sportowy.
W piątek rozpocznie się turniej Laver Cup, w którym po raz ostatni na korcie pojawi się Roger Federer, który 15 września ogłosił zakończenie kariery. Ostatnim z turniejów, w jakich zagra ma być Laver Cup, gdzie zmierzy się w rywalizacji deblowej. W ten sposób z tenisem pożegna się jeden z najlepszych przedstawicieli dyscypliny w historii. Okres jego świetności przypadł na czas rywalizacji z genialnymi przeciwnikami i rozkwitu tenisa.
Komentarz
-
Zamieszczone przez r9robins Zobacz postaPonownie Przegląd Sportowy.
W piątek rozpocznie się turniej Laver Cup, w którym po raz ostatni na korcie pojawi się Roger Federer, który 15 września ogłosił zakończenie kariery. Ostatnim z turniejów, w jakich zagra ma być Laver Cup, gdzie zmierzy się w rywalizacji deblowej. W ten sposób z tenisem pożegna się jeden z najlepszych przedstawicieli dyscypliny w historii. Okres jego świetności przypadł na czas rywalizacji z genialnymi przeciwnikami i rozkwitu tenisa.
Komentarz
-
Czas podbić temat
Dziś o 16-tej Iga rozpoczyna na etapie 1/8 turniej w Ostrawie.
Przeciwniczka to A. Tomljanovic (ranking WTA: 34, ostatnio mi znana z tego, że pokonała S. Williams w US Open).
Wydaje się, że ostatnio do formy powróciła B. Krajcikova (wygrany turniej w Tallinie, dziś dość gładko wygrała z Shelby Rogers). Do tego Czeszka gra "u siebie".
Iga może się z nią ewentualnie spotkać dopiero w finale.
Komentarz
-
Pierwsza przeszkoda wzięta, początek bardzo dobry potem było trudniej ale opanowała sytuację a w drugim secie Australijka skreczowała. W następnym spotkaniu powinno był łatwiej, Iga pewnie się rozgrzała i rywalka będzie dużo niżej notowana. W ćwierćfinale Polka spotka się z McNally (151 WTA) lub Muchovą (189 WTA).
Komentarz
-
Zamieszczone przez Ivan Drugi Zobacz postaPierwsza przeszkoda wzięta, początek bardzo dobry potem było trudniej ale opanowała sytuację a w drugim secie Australijka skreczowała. W następnym spotkaniu powinno był łatwiej, Iga pewnie się rozgrzała i rywalka będzie dużo niżej notowana. W ćwierćfinale Polka spotka się z McNally (151 WTA) lub Muchovą (189 WTA).
Komentarz
-
Trochę wykrakałem z tą dobrą formą Krejcikovej.
Obejrzałem tylko końcówkę finału i to co wtedy obie Panie grały, to był kosmos.
Zresztą to, że Iga przegrała mając tak dużo kończących piłek (i z tego co zapamiętałem o 12 więcej niż niewymuszonych błędów) to najlepiej świadczy o wysokim poziomie meczu.
Iga swoją reakcję po meczu po raz kolejny pokazała jak bardzo jest ambitna i jak jej zależało na wygranej. Bardzo mi się to u niej podoba.
Komentarz
-
Komentarz
-
Napawam się tym rankingiem i zadaję sobie pytanie czy kobieta-czołg Seren W. miała kiedykolwiek taką przewagę w rankingu, a jeśli nie to jak to wyglądało historycznie? Coś czuję, że jeśli to nie rekord to bardzo blisko niego ...Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Komentarz
Komentarz