Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tenis

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Mecz bez historii, widoczna różnica klas. To co Ruudowi wystarczyło na Hurkacza, przeciwko Nadalowi wyglądało bardzo średnio a 6-0 w trzecim secie mówi samo za siebie. Brawo Rafa! Możecie sobie z Igą przybić piątkę

Komentarz

• Drabinka Ruuda to był żart. Dawno takiego cieniasa nie było w finale.
      Pijemy dalej, czy wymiękasz i robisz przysiad?

Komentarz

• W czerwcu mamy jeszcze jakieś mało znaczące dożynki na mączce a potem już tylko trawa.
        Wydaje się, że Igę powinniśmy zobaczyć najwcześniej w Berlinie (WTA500).

Komentarz

• Trzeba przyznać, że zmiana trenera to chyba najlepsza decyzja Igi w ostatnim czasie. To co zrobił Wiktorowski w te pół roku to jakiś obłęd a to dopiero początek
          349meczów*
          71 goli*
          58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Przyznam się do czegoś. Nigdy nie kręcił mnie tenis, próbowałem nawet grać i kompletnie bez emocji, ale jak sobie obejrzałem co ta dziewczyna wyczynia to polubiłem od razu.
            Najpiękniejsze w tym wszystkim jest to, że to kolejna polska ikona, która jest normalna na codzień, nie ma w niej żadnych przesłanek, że woda sodowa coś uruchomi. Iga jesteś niesamowita.
            I wkurzaj się na nasz charakter strączku łuskany
            Spytasz skąd jestem? Powiem z dumą: z Warszawy

To warszawskie ballady ...

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek
              Trzeba przyznać, że zmiana trenera to chyba najlepsza decyzja Igi w ostatnim czasie. To co zrobił Wiktorowski w te pół roku to jakiś obłęd a to dopiero początek
              Ciekawe jak będzie na trawie? Radwańska była dobra na tej nawierzchni.
              W jednej angielskiej gazecie nazwali Igę Warsaw Warrior, bardzo fajny przydomek.

Komentarz

• W sumie oba finały bez historii, ale nie ma co narzekać, bo lepszych zwycięzców chyba nie mogłem sobie wymarzyć. Z jednej strony fenomenalna Iga przejeżdżająca się po kolejnej rywalce, a z drugiej niezmordowany Nadal, który ciągle prezentuje tenis na kosmicznym poziomie. Oby tak częściej, choć Hiszpan i tak wykręcił już w tym sezonie wynik dużo ponad stan.

Komentarz

• Rafa cierpi na nieuleczalny i trudny do opanowania ból w śródstopiu, spowodowany martwicą kości. Po meczu powiedział, że grał nie mając czucia w tej chorej stopie co było efektem potężnej dawki zastrzyków przeciwbólowych.

Normalnie szaleństwo.

Komentarz

• Zamieszczone przez Somebody
                    W sumie oba finały bez historii, ale nie ma co narzekać, bo lepszych zwycięzców chyba nie mogłem sobie wymarzyć. Z jednej strony fenomenalna Iga przejeżdżająca się po kolejnej rywalce, a z drugiej niezmordowany Nadal, który ciągle prezentuje tenis na kosmicznym poziomie. Oby tak częściej, choć Hiszpan i tak wykręcił już w tym sezonie wynik dużo ponad stan.
                    https://twitter.com/WTA/status/1533765653512994816

Komentarz

• Zamieszczone przez r9robins
                      Kontuzja Zwiereva wyglądała pakudnie i oby to było tylko pęknięcie torebki stawowej a nie złamanie.
                      Szkoda, bo do momentu tego zdarzenia mecz stał na poziomie godnym finału.
                      Finalna diagnoza, zerwane więzadła, chyba już gorzej być nie mogło. Teraz wiadomo dlaczego on tak wtedy krzyczał.
                      Prawdopodobnie o graniu w tym roku może raczej zapomnieć

Komentarz

• Iga potwierdza obecność w Berlinie.

349meczów*
                        71 goli*
                        58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• WTA RankingKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: Zrzut ekranu 2022-06-6 o 16.06.40.png
Wyświetleń: 461
Rozmiar: 376,4 KB
ID: 2626706

Komentarz

Finalna diagnoza, zerwane więzadła, chyba już gorzej być nie mogło. Teraz wiadomo dlaczego on tak wtedy krzyczał.
                            Prawdopodobnie o graniu w tym roku może raczej zapomnieć
                            Może aż tak źle nie będzie:

Na Zvereva czeka od sześciu do ośmiu tygodni leczenia kontuzji. Jeśli rehabilitacja będzie przebiegać bez żadnych przykrych niespodzianek, to na gracza powinien jednak czekać występ w ostatnim w tym roku turnieju zaliczającym się do Wielkiego Szlema - czyli w US Open, które będzie mieć swój początek 29 sierpnia.
                            Bazinga!
                            Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.

Komentarz

• Rehabilitacja umożliwi mu odzyskanie sprawności fizycznej. Powrót do formy sprzed kontuzji może wymagać o wiele więcej czasu. Taka ciężka kontuzja potrafi się ciągnąć za człowiekiem miesiącami (vide Bartek Kapustka).

Komentarz

Taka ciężka kontuzja potrafi się ciągnąć za człowiekiem miesiącami (vide Bartek Kapustka).
                                Więzadła w kolanie, a więzadła w stawie skokowym to jednak różnica. Te drugie rehabilituje się wiele szybciej.

Apropo kontuzji, gwiazdka jednego turnieju Raducanu, znowu przerwała swój mecz. Słabo wygląda ta jej kariera, wydaje się, że zostają jej sesje zdjęciowe i wyciągnięcie jak najwięcej siana z krótkiej sławy.
                                "Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎