Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
qrcze nie slyszeliscie o lampe?!? przeceiez to swietny zawodnik, mlody i perspektywiczny, gracz realu madryt!! [obecnie wypozyczony, ale dlatego ze ma tylko 18 lat!!] jest wielka szansa ze kolo bedzie w nba 2 nowitzkim podobno w drafcie bedzei z 6 numerem, ciekaw jestem gdzie wyladuje - oby w chicago
No, stary Szewczyk umiejętnie poprowadził karierę swojego syna. Ale to na pewno utalentoawany zawodnik, który już grał parę razy w kadrze jakiś czas temu i szkoda było mi , że nie gra w ekstralidze. Ale w sumie lepiej dla niego, że w ogóle grał. Dopóki w SZczecnie trenerem był SZewczyk, to młody miał szansę się pokazać, ale potem SKK spadło do 1 ligi i nie wiem co się działo
Ignerski ma 206
Coś mi się w to wszystko wierzyć nie chce zwłaszcza, że nie słyszałem nigdy o tych zawodnikach. Szczerze mówiąc nawet jak się dostaną do NBA to nie przewiduje im tam jakiś szczególnych sukcesów. Ale obym się mylił.
wow, przez dobre kilkadziesiat lat ani sladu po Polakach nie było a tu teraz takie nagromadzenie. Zeby sie im tylko w głowach nie poprzewracało.. no i niech nie probuja grac lepiej od Kevina Garnett'a bo bede musiała sie z nimi policzyc
Wychowanek szczecińskiego SKK, Szymon Szewczyk ma szanse pójść w ślady Cezarego Trybańskiego i podpisać kontrakt z jednym z klubów NBA.
Serwis internetowy NBA Draft wymienia Szewczyka wśród kilkudziesięciu kadydatów z Europy do zaplanowanego w czerwcu w NBA draftu. W krótkiej charakterystyce zawodnika, przedstawia się go jako jednego z najbardziej perspektywicznych koszykarzy w naszym kraju, świetnego obrońcę o doskonałej sprawności fizycznej. Wspomina się także o rodzinnych tradycjach - przypominając, że ojciec Mirosław był legendą polskiego basketu i występował na parkietach przez 24 lata.
Po zakończeniu tegorocznego sezonu Szewczykowi kończy się kontrakt z niemieckim TXU Brauschweig. W lidze niemieckiej Polak zbiera bardzo dobre recenzje i klub zainteresowany jest przedłużeniem umowy. W rozpoczętych w ten weekend play-offach TXU pokonał EWA Baskets Oldenburg 90:83, a bohaterem spotkania był Polak, który zdobył 28 punktów i zanotował 8 zbiórek.
Mirosław Szewczyk, starannie kierujący od lat karierą syna nie chce nic mówić o przymiarkach do gry Szymona w NBA. Uważa, że w tej chwili jego synowi niepotrzebny jest zbyt duży rozgłos, gdyż musi skupić się na jak najlepszych występach w lidze niemieckiej.
eee ja wątpie żeby oni nadawali się do gry w NBA na co ich tam : prawdopodobnie nic nie ździałaliby a szumu wokół tego byłoby znowu tyle co przy przejściu Trybiańskiego.i jak jest teraz : jakoś nie słyszałem nic o wyczynach C.T. w NBA więc do takich spraw podchodzę raczej sceptycznie
Jak poinformował "Super Express", w przyszłym sezonie w najlepszej koszykarskiej lidze świata NBA, być może zagra trzech Polaków. Do Cezarego Trybańskiego (Memphis Grizzilies) mogą dołączyć Maciej Lampe - o czym już pisaliśmy - i Michał Ignerski.
Lampe, koszykarz Realu Madryt, jest w przewidywanym drafcie 2003 na 6. miejscu i najprawdopodobniej zdecyduje się do niego przystąpić. Z kolei Ignerski nosi się dopiero z takim zamiarem.
Ignerski od kilku lat gra w Stanach Zjednoczonych, w zespołach uniwersyteckich. Ma za sobą występy w reprezentacji Polski. Obecnie gra w jednej z najlepszych drużyn w kraju - Mississippi State University. W tym sezonie wybiegał we wszystkich 31 spotkaniach w podstawowej piątce. W aż 18 rzucił przynajmniej 10 punktów.
Ignerski ma 22 lata, 208 cm wzrostu i waży 100 kg.
Ciekaw jaki na to wpływ ma obecna sytuacja polityczna Polski na świecie?
Bo wydaje mi sie, że to troche idzie pod propagande - bo co, nagle się tak zainteresowali naszymi .
Zostaw komentarz: