Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Czy ktoś miał jakąś styczność z takim cudem/szarlataństwem jak HairMax ( https://hairmax.net.pl/ ) ? - chodzi o laserowe grzebienie/opaski na głowę zapobiegające wypadaniu włosów
Śmieszków z góry informuję, że to nie dla mnie; mnie wystarcza gęstwa drożdżowa z piwa ;-)
Czy ktoś miał jakąś styczność z takim cudem/szarlataństwem jak HairMax ( https://hairmax.net.pl/ ) ? - chodzi o laserowe grzebienie/opaski na głowę zapobiegające wypadaniu włosów
Śmieszków z góry informuję, że to nie dla mnie; mnie wystarcza gęstwa drożdżowa z piwa ;-)
Po przeprowadzeniu kilku zabiegów i testów na moje oko to zepsuła się pompka odprowadzająca wodę. Można ją ręcznie spuścić (wąż poniżej tafli w bębnie) i po tym od nowa jak się nastawi program, to pralka pracuje. Zawiesza się oczywiście jak przychodzi znowu do spuszczenia wody.
To jaka teraz rada?
Jeśli podejrzewasz pompę to sprawdź ją na krótko. Jeśli nie działa to kup taka która pasuje w mocowanie i tyle.
Jak działa na krótko to winny jest programator a to może być już wyższy koszt.
Po przeprowadzeniu kilku zabiegów i testów na moje oko to zepsuła się pompka odprowadzająca wodę. Można ją ręcznie spuścić (wąż poniżej tafli w bębnie) i po tym od nowa jak się nastawi program, to pralka pracuje. Zawiesza się oczywiście jak przychodzi znowu do spuszczenia wody.
Rozwaliła mi się pralka. 10letni elektrolux. Jak się wyłączy jakikolwiek program to zrobi dwa ruchy będbna i milczy (tylko czas do końca programu się odmierza).
Pytanie moje brzmi, czy sprowadzać do niej jakiegoś maga żeby ją naprawiał, czy wywalić to od razu i kupić nowe? Nie bardzo wiem jak się teraz praktykuje i czy takie zawody jak mobilny naprawiacz pralek to jeszcze mają rację bytu. Problem wygląda bardziej na elektronikę niż mechanikę.
Zostaw komentarz: