dzieki Jacek nie zauwazylem najnormalniej w swiecie :dzieki:
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Szukam, Sprzedam, Zamienię, Reklama, Pomocy!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez JacoPrzez Wasze rozmywanie możemy mieć kosę z Pogonią
Komentarz
-
Zamieszczone przez Dzia(L)dowiakZamieszczone przez Crammer
o widzisz. wielkie dzieki :dzieki: mam tylko pytanie czy nagrywara to wytrzyma?
Wyczyma, mimo ze napisze ze moze to uszkodzic nagryware, pamietaj ze wkladasz plyte o wiekszej pojemnosci, istnieje zagrozenie jakbys chcial nadpalic np 50 mb ponad pojemnosc plyty.
Komentarz
-
Zamieszczone przez CrammerZamieszczone przez Dzia(L)dowiakZamieszczone przez Crammer
o widzisz. wielkie dzieki :dzieki: mam tylko pytanie czy nagrywara to wytrzyma?
Wyczyma, mimo ze napisze ze moze to uszkodzic nagryware, pamietaj ze wkladasz plyte o wiekszej pojemnosci, istnieje zagrozenie jakbys chcial nadpalic np 50 mb ponad pojemnosc plyty.
Istnieje taka ewentualnosc ze moze to byc wina cdrw, mialem juz takie reklamacje. A co sie dzieje jak nagrywasz normalan 700 mb z jakimis innymi danymi?
A powieddzcie panowie admini, lub inni , co znaczy w moim profilu poziom 9, i te kolorowe statystyki, bo nijak rozgryzc tego nie moge.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Dzia(L)dowiakIstnieje taka ewentualnosc ze moze to byc wina cdrw, mialem juz takie reklamacje. A co sie dzieje jak nagrywasz normalan 700 mb z jakimis innymi danymi?
w wiekszosci przypadkow wszystko jest ok. niestety mam, a raczej mialem 2 pliki .iso z gra i zaden nie nagral sie poprawnie... i ten 800 mb i mniejszy - do 700 mb. z 4 plytki zjebalem i w koncu dalem sobie spokoj. nie udalo mi sie nagrac ale wielkie dzieki za pomoc :dzieki: :legia_zaglebie:
Komentarz
-
mam gg 6.0 przed wczoraj ściągnołem aktualizacje i od tego się zaczeło....nie moge wogule się połączyć w tym programie tzn.cały czas mam status niiedostępny.na stronie internetowej gg czytałem ze powinienem ściagnąc aktualizacje do xp.sciągnołem service pack i od razu musiałem go odinstalowa po niewaz nadal nie działało gg i internet przestał działac.Teraz po odninstalowaniu service packa net działa ale wciąż nie działa gg!pomóźcie co robić
Komentarz
-
Zamieszczone przez IRAS_Lmam gg 6.0 przed wczoraj ściągnołem aktualizacje i od tego się zaczeło....nie moge wogule się połączyć w tym programie tzn.cały czas mam status niiedostępny.na stronie internetowej gg czytałem ze powinienem ściagnąc aktualizacje do xp.sciągnołem service pack i od razu musiałem go odinstalowa po niewaz nadal nie działało gg i internet przestał działac.Teraz po odninstalowaniu service packa net działa ale wciąż nie działa gg!pomóźcie co robić
Komentarz
-
Zamieszczone przez Dzia(L)dowiakZamieszczone przez zajączekJaki jest najlepszy program do obróbki plików *.mpg i *.avi na kompie?Legia
wszystko co mamy to te trybuny szare...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Dzia(L)dowiakZamieszczone przez IRAS_Lmam gg 6.0 przed wczoraj ściągnołem aktualizacje i od tego się zaczeło....nie moge wogule się połączyć w tym programie tzn.cały czas mam status niiedostępny.na stronie internetowej gg czytałem ze powinienem ściagnąc aktualizacje do xp.sciągnołem service pack i od razu musiałem go odinstalowa po niewaz nadal nie działało gg i internet przestał działac.Teraz po odninstalowaniu service packa net działa ale wciąż nie działa gg!pomóźcie co robić
Komentarz
-
Zamieszczone przez zajączekZamieszczone przez Dzia(L)dowiakZamieszczone przez zajączekJaki jest najlepszy program do obróbki plików *.mpg i *.avi na kompie?
Wlasnie te programy ktore podlaem sa do tego, mozesz naet obrobic film z vhs i nagrac go na dvd i odwrotnie
IRAS_L nie ma pojecia w takim razie, musisz gdzies w opcjach gygy poszukac, albo winde przeinstalowac, sprobuj sciagnac tez ad-aware i najnowsze definicje, wywali gatory, trojany itp programy.
Komentarz
-
Zamieszczone przez dyhaPoszukuje materiałów na referat z fizyki .
Echo - Echolokacja , echosonda ,
Dźwięk - na czym polega kwadrofonia.
PILNE ! Z góry dzięki.
ECHOSONDA - urządzenie wykorzystujące odbicie fali akust. (ultradźwiękowej) od ciał stałych do wyznaczania głębokości wód mor. i śródlądowych, położenia skał, gór lodowych, zatopionych wraków, ławic ryb i in.; miarą odległości od przeszkody jest czas przebiegu fali (sygnału) tam i z powrotem; czas przebiegu bywa zwykle mierzony przez aparaturę pomiarowo-rejestrującą umożliwiającą zarówno bezpośrednie odczytywanie w sposób ciągły mierzonych odległości, jak i obserwację na monitorze i zapisywanie w pamięci komputera, a także wykreślenie na papierze sygnału echa reprezentującego profil dna lub inne obiekty odbijające sygnał akustyczny.
Ultradźwięki mają zastosowanie w urządzeniu echolokacyjnym, zwanym sonarem (inaczej hydrolokatorem), które wykorzystywane jest do poszukiwania ławic ryb, mierzenia głębokości i badania dna morskiego. Ultradźwięki mają dużą częstotliwość, więc ich długość jest bardzo mała (w wodzie długość fali jest mniejsza od 7cm) więc trudno zachodzi dyfrakcja czyli ugięcie fali i łatwiej jest rejestrować fale odbite (dźwięki słyszalne mają większą długość i bardziej się uginają i dlatego ich się nie stosuje). Również delfiny stosują ultradźwięki do echolokacji co ułatwia im poruszanie się w głębinach mórz.
Nietoperze potrafią wysyłać i odbierać ultradźwięki, czyli fale akustyczne o częstotliwości większej niż 20 000Hz (takich dźwięków nie słyszy człowiek). Wykorzystują je do orientacji się w terenie (podobnie jak echolokacja). Jeżeli fala ultradźwiękowa natrafia na owada to następuje ugięciu na owadzie i nietoperz rejestruje powracającą falę wtórną i lokalizuje swoją zdobycz
KWADROFONIA - technika zapisywania, przesyłania i odtwarzania dźwięku, w której wrażenie przestrzennego brzmienia uzyskuje się stosując 4 kanały transmisyjne; brzmienie dźwięku w k. jest bardziej naturalne niż przy zastosowaniu stereofonii.
:niedobry: :niedobry:
Komentarz
Komentarz