Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Katyń 10 kwietnia 2010
Zwiń
X
-
Może ktoś streścić w kilku zdaniach?Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Komentarz
-
Dwa wybuchy termobaryczne. Pierwszy w
lewym skrzydle 100m przed brzoza. Rejestrator glosowy sfalszowany, choc odglos wybuchu, ktory sie nagral juz nie, co zostalo zilustrowane fachowymi eksperymentami (polecam wideo, koniecznie z dzwiekiem). Ladunek zdetonowano zdalnie, zapalnik najprawdopodobniej ukryty w jakims zakamarku samolotu (wskazanym precyzyjnie przez podkomisje). Padlo z ust Macierewicza „rosyjska zbrodnia”, zatem domniemuje,ze winowajca jest znany. To tak w skrocie, bylem troche zajety wiec ogladalem obszerne fragmenty nue skupiajac naleznej uwagi.
Umknelo mi jedno - czy dokument nosi nazwe „raport koncowy” i czy zostal podpisany przez wszystkich czlonkow pkomisji? Probowal zdaje sie zapytac o to ktorys z dziennikarzy, ale oczywiscie AM zbyl go w swoim niepodrabialnym, kasztanskim stylu.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Bonhart Zobacz postaPadlo z ust Macierewicza „rosyjska zbrodnia”, zatem domniemuje,ze winowajca jest znany.
Komentarz
-
Zamieszczone przez KrzychuS Zobacz posta
Czyli sprawa jest wyjaśniona czy nie jest? Jeżeli to zamach, za którym stoi Rosja, to wypowiadamy jej wojnę (ewentualnie w wersji minimalistycznej zrywamy stosunki dyplomatyczne)? Czy może jednak nie?
Mnie się najbardziej podobało, że jest 200 świadków, głównie Rosjan. Spośród nich 20 widziało/słyszało wybuch lub rozpadający się samolot, co jest ciekawe przy takiej widoczności jaka panowała na ścieżce podejścia. Ciekawe co powiedziało tych pozostałych 180.
Komentarz
-
Czyli sprawa jest wyjaśniona czy nie jest? Jeżeli to zamach, za którym stoi Rosja, to wypowiadamy jej wojnę (ewentualnie w wersji minimalistycznej zrywamy stosunki dyplomatyczne)? Czy może jednak nie?
Poki co to chcialbym najpier zobaczyc strone (skan) z wlsnorecznymi podpisami czlonkow podkomisji.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Bonhart Zobacz postaA Ty to bys chcial wszystko tak wiedziec „tak,nie”.
"Prace trwały długo, ale dzięki temu wiemy już, co się stało. Mamy tę odpowiedź, konsekwentną, odpowiadającą na wszystkie pytania i zweryfikowaną przez różne ośrodki. ... To jest to, co chciałem dziś, w 12. rocznicę zbrodni, zamachu, powiedzieć. Wiemy, co stało się w Smoleńsku i będzie to przez następne dni przedstawiane."
Ja tego Pana traktuję poważnie chociażby ze względu na jego stanowisko. Być może to moja naiwność.
W każdym razie powiedział, że "przez następne dni" a nie " jutro" ... więc coś mi mówi, że nadal będę czekał.
Komentarz
-
Odpalenie zdalne mogłoby hipotetycznie nastąpić z terenu FR, ale musieliby mieć co odpalić.
Pochylono się nad tą kwestią? Może ktoś zapytał AM?
Komentarz
-
Zamieszczone przez spotlite Zobacz posta
Wspomniano ponoć o umiejscowieniu zapalnika, ale jak on miałby się tam znaleźć? Jak w samolocie miał znaleźć się sam ładunek? Przed wylotem z Polski ruskie nie miały do niego dostępu.
Odpalenie zdalne mogłoby hipotetycznie nastąpić z terenu FR, ale musieliby mieć co odpalić.
Pochylono się nad tą kwestią? Może ktoś zapytał AM?
Komentarz
-
Zamieszczone przez borsi77 Zobacz posta
Samolot był serwisowany w Samarze na terytorium FR i nikt z naszej strony tego nie kontrolował (był nawet filmik jak jakiś ruski reporter łaził po całym samolocie i ze szczegółami opowiadał gdzie co jest) przy całym zalewie dezinformacji i opowieściach o brzozie raczej nikt o takich istotnych szczegółach nie wspominał
Co do opowiesci o brzozie - w jaki zatem sposob drzewo zostalo zlamane oraz wbito w nie szczatki zidentyfikowane jako fragmenty Tu-154 M? Tak z ciekawosci pytam…
Komentarz
-
Zamieszczone przez Bonhart Zobacz posta
Nikt nie kontrolowal samolotu po powrocie serwisu pod katem stanu technicznego i nie sprawdzal na obecnosc materialow wybuchowych? Naprawde w to wierzysz?
Co do opowiesci o brzozie - w jaki zatem sposob drzewo zostalo zlamane oraz wbito w nie szczatki zidentyfikowane jako fragmenty Tu-154 M? Tak z ciekawosci pytam…
Komentarz
Komentarz