Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Uwagi dotyczące forum
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Rozwijasz listę na nazwie swojego profilu.
Wybierasz Ustawienia z listy.
Teraz wybierasz Konto w poziomej belce.
Przewijasz na sam dół i masz.Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Komentarz
-
Prowokatorom odmawiamy raczej tutaj miejsca:
https://forum.legionisci.com/member/169594-zawszepogon
to nie jest kibic ze Szczecina tylko prowokator z Bułgarskiej albo czegoś podobnegoZ końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Komentarz
-
Komentarz
-
Zamieszczone przez Woytek Zobacz posta
podać numer konta?"W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
„Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir
Komentarz
-
"plus jeden" jak mawia młodzieżLubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
-
Od wielu, wielu lat forum utrzymuję na swoim serwerze, choć pochłania ono więcej zasobów niż strona główna ze względu na ciągłe wykorzystanie dużej bazy danych + skomplikowane skrypty vBulletina. Często kombinuję z optymalizacją, taka próba była wczoraj, ale chyba coś się w pewnym momencie zacięło
Temat reklam już kiedyś był wałkowany - robimy wszystko, by to miejsce pozostało takim jakie jest, czyli bez reklam.
Na szybko sprawdziłem, że vbulletin oferuje opcję hostowania forum na "vbulletin cloud", czyli bezpośrednio u nich. Wówczas schodzi ze mnie obowiązek regularnego aktualizowania, backupu, czy np. wysyłania powiadomień na maile z czym aktualnie jest problem.
https://www.vbulletin.com/en/vbulletin-cloud
Nasze forum waha się w między opcją silver lub gold (od paru miesięcy bardziej silver)
roczny koszt utrzymania:
- 40$ miesięcznie lub $360 płatne z góry za rok
- $150 jednorazowa pomoc by to wszystko przenieść (a może zero w przypadku zakupu rocznego bo nie znalazłem tej opcji dopłaty)
Wydaje się, że przejście na takie rozwiązanie powinno zakończyć wszelkie problemy związane z jakością działania forum.
Jeżeli jesteśmy w stanie zebrać ($500 = 2000 zł) na start, to można przeprowadzić tę operację w najbliższych dniach i powtarzać co rok.
Komentarz
-
Kontaktowałem się z vBulletinem i wygląda to tak:
- $360 za rok
- $0 migracja
- brak dostępu do tapatalk, ale za to istnieje możliwość jednorazowego wykupienia aplikacji mobilnej za $199.
Mogę ogarnąć zrzutkę na dniach, jak zbierzemy, to możemy działać.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Woytek Zobacz postaKontaktowałem się z vBulletinem i wygląda to tak:
- $360 za rok
- $0 migracja
- brak dostępu do tapatalk, ale za to istnieje możliwość jednorazowego wykupienia aplikacji mobilnej za $199.
Mogę ogarnąć zrzutkę na dniach, jak zbierzemy, to możemy działać.
Komentarz
Komentarz