A z gronkowcem złocistym miał ktoś do czynienia i da jakieś porady jak się tego gówna pozbyć i czy to groźne etc.?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Choroby i kontuzje - temat pseudomedyczny
Zwiń
X
-
W srodę czeka mnie zabieg rekonstrukcji wiązadła krzyżowego przedniego.
Ktos juz zmagał sie z podobnym urazem i coś wiecej moze napisać, nie tyle o samej operacji, ale rehabilitacji i poczatkach dochodzenia do pełnej sprawności ?04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.Komentarz
-
Chłodząca znieczula, pomaga zmniejszyć obrzęk, a rozgrzewająca poprawia krążenie krwi, ogrzewa itp., mniej więcej tak, jeżeli się mylę to mnie poprawcie.
Ja mam inną sprawę, otóż kładę się spać, zdrowy w 100%, żadnych kontuzji, śpię spokojnie, żadnego wiercenia i pie***** nogą w cokolwiek i budzę się rano z takim kłuciem w kolanie, że tragedia. Kilka kroków mogę nic nie czuć i przy następnym załamuje mi się noga i ból nie do zniesienia, czuję że jak mi coś tam przeskoczy to noga w pizdu na długi czas. Miał ktoś kiedyś podobnie? Przeszło? Bo nie ukrywam że wolę uniknąć lekarzaZwyciężąją tylko tacy, którzy nie tracą wiary.Komentarz
-
Dobry temat.
mam przepuklinę kręgosłupa w odcinku piersiowym, generalnie nie przeszkadza mi to zbytnio ale ostatnio po treningu zaczęły mnie boleć żebra. Myślałem że są złamane ale okazało się że wdało mi się jakieś zapalenie w tej przepuklinie i tak mocno promieniuje. Ktoś wie ile trzeba odczekać, po zbiciu takiego zapalenia lekami, zanim wróci się do sportu?Komentarz
-
Zamieszczone przez ZajaccKtoś z was miał coś podobnego? Jak to leczyć i jak takim atrakcjom zapobiec w przyszłości?
Jedna uwaga. Twój opis przypomina w 100% moje "ataki", ale nie wiadomo czy to to samo ...
(...) lub skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż (...)
Ed: Patrzaj co znalazłem:
Ucisk na nerw lub grupę nerwów, może być przyczyną wystąpienia nerwobólu. Dolegliwości mogą być spowodowane czynnikami toksycznymi takimi jak alkohol, tlenek węgla czy ołów
Ostatnio edytowany przez Yanks; 11299.Jesteście smutni, polowanie nie wyszło, zające przed wami pouciekały!Komentarz
-
Dobry temat.
mam przepuklinę kręgosłupa w odcinku piersiowym, generalnie nie przeszkadza mi to zbytnio ale ostatnio po treningu zaczęły mnie boleć żebra. Myślałem że są złamane ale okazało się że wdało mi się jakieś zapalenie w tej przepuklinie i tak mocno promieniuje. Ktoś wie ile trzeba odczekać, po zbiciu takiego zapalenia lekami, zanim wróci się do sportu?04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.Komentarz
-
Obecnie nijak, neurochirurg powiedział że nie ma konieczności operowania. Nie moge specjalnie obciążać kręgosłupa i to tyle. Ogolem nie znam sie na tym a dolega mi to od stycznia i na początku faktycznie trafiłem do szpitala z czymś co wyglądało na zawał a okazalo sie byc przepuklina.Komentarz
-
Zapalenie opłucnej
Niewyleczona dobrze grypa jest tego efektem najprawdopodobniej. Najpierw miałem zwykłą grypę. Po paru dniach myślałem, że już jestem zdrowy i trochę odpuściłem ciągłe dbanie o zdrowie. Wyjazd do Bukaresztu i ... po dwóch trzech dniach po powrocie jak kaszel powrócił to miałem mega ból w żebrach. Myślałem, że to od spania w niedogodnej pozycji ale ból pojawił się znów i znów i znów.. Wybrałem się do przychodni a tam "bystra" Pani Doktor, którą trzeba poprosić żeby łaskawie przebadała człowieka, który co miesiąc ze swojej pensji sponsoruje jej życie w gabinecie nie wiedziała co mi może dolegać. Poleciła iść do szpitala na izbę przyjęć ale bez skierowania bo ona nie wie co wpisać jako rozpoznanie. W szpitalu nie lepiej. Dwóch pierwszych prawie uznało, że nie żyje chyba bo im podczas osłuchu coś się nie zgadzało. Trzeci w końcu lekarz stwierdził, że to przecież zapalenie opłucnej i wypisał mi tylko ketonal na ból. Powoli ale z ciągłym bólem w klatce piersiowej podczas pokasływania dochodzę do siebie ale ku Waszej przestrodze bo jest sezon na grypy i przeziębienia - dbajcie o siebie i leczcie się do końca bo ZDROWA LEGIA ma być zawsze...Nie dbamy o spokój, nie dbamy o ciszę,
A do snu nas głuchy szum jodeł kołysze,
Pod głową w chlebaku żelazo granatów,
A uśmiech na twarzy spokojny...Komentarz
-
Kilka...naścielat temu rozwaliłam sobie kolano- bardzo głęboka dziura na boku, było ono zszywane. No i od kilku dni czuję, że coś się tam dzieje ( właściwie chyba od momentu, kiedy dowiedziałam sie że moja koleżanka ma jakieś problemy z kolanem i ścierają jej się o siebie jakieś kości czy coś).
No i teraz mam pytanie: uroiłam sobie coś i jest to "ból" podświadomy, czy faktycznie istnieje taka możliwość, że coś sie z tym kolanem dzieje? A może to reakcja na zmianę pogody? Jak myślicie, powinnam zrobić np. jakieś prześwietlenie, czy też raczej to kwestia przewrażliwienia?Komentarz
-
Kilka...naścielat temu rozwaliłam sobie kolano- bardzo głęboka dziura na boku, było ono zszywane. No i od kilku dni czuję, że coś się tam dzieje ( właściwie chyba od momentu, kiedy dowiedziałam sie że moja koleżanka ma jakieś problemy z kolanem i ścierają jej się o siebie jakieś kości czy coś).
No i teraz mam pytanie: uroiłam sobie coś i jest to "ból" podświadomy, czy faktycznie istnieje taka możliwość, że coś sie z tym kolanem dzieje? A może to reakcja na zmianę pogody? Jak myślicie, powinnam zrobić np. jakieś prześwietlenie, czy też raczej to kwestia przewrażliwienia?Komentarz
-
No i teraz mam pytanie: uroiłam sobie coś i jest to "ból" podświadomy, czy faktycznie istnieje taka możliwość, że coś sie z tym kolanem dzieje? A może to reakcja na zmianę pogody? Jak myślicie, powinnam zrobić np. jakieś prześwietlenie, czy też raczej to kwestia przewrażliwienia?Ja bym tak zrobił na Twoim miejscu .
Komentarz
-
To na kiedy się umawiamy na to oglądanie?
A tak całkiem poważnie... zastanawiam się czy coś takiego na starość może właśnie się odzywać. Jak chodzę to mam wrażenie, że na noga jest strasznie ciężka- i wydaje mi się, że ta blizna tak jakby się otworzyła no i czuję dziwne pulsowania w środku. Czasami zdarzało mi się, że coś czułam, ale teraz to już trwa kilka dni.
W sumie ta dziura miała z 5-6cm długości, więc była duża. A że już robię się stara...naprawde zaczynam się niepokoić...Ostatnio edytowany przez Gość; 49410.Komentarz
Komentarz