Zamieszczone przez Kusza
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Choroby i kontuzje - temat pseudomedyczny
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Porter Zobacz postaJeszcze dostałem na odchodne strzykaweczki z jakimiś strzałami z przykazem, że mam się tym sam kłuć.. I tu pojawia się moje pytanie, chociaż może lepiej zapytać w 'siłowni' - panie Premierze, jak się kłuć?
Ale z tego co wiem je sie stosuje tylko po zabiegach operacyjnych.04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Bugi B. Zobacz postaa Tobie co?
Złamana kość policzkowa, antybiotyk na razie dostałem i zamiast browarem muszę się ketonalem znieczulać...Trzech setek armat ryczy kanonada,
Zda się pod trupem ziemia się rozpęknie, —
O dziecko polskie, za Twojego dziada,
Który tam zginął, niech Twe serce klęknie,
O dziecko polskie, święć się krwi szkarłatem
I wołaj: Wolność! I bij w kratę lochów,
Bo jeśli Bóg jest nad tym podłym światem,
Toś ty zbawione przez Wolę i Grochów...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kusza Zobacz postaPodbijam temat
Trochę juz się dowiedziałem, ale nie zaszkodzi spytać
Czy chirurgowi twarzowemu dać się pokroić na Lindleya czy lepiej poszukać innej miejscówki?
Ktoś miał jakieś przeżycia?Mówiła myśl, szanuj matkę, spełniaj marzenia,
Kochaj życie jak wariat, wal w pysk jeśli trzeba,
Podpal świat dla tej jednej - spal w cholerę,
Słuchaj serca - dni na ziemi nie mamy za wiele.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Szawar Zobacz postaZastrzyki przeciwzakrzepowe ?
Ale z tego co wiem je sie stosuje tylko po zabiegach operacyjnych.Zastrzyki przeciwzakrzepowe dostaje się teraz przy każdym złamaniu, zwichnięciu, skręceniu. Pomaga to szybciej zejść opuchliźnie, kończyna nie sinieje, szybciej ustępuje ból i uraz lepiej się goi. Ja do tej pory zawsze dostawałem dyrektywę (zresztą na ulotce powinna być taka sama) żeby zebrać trochę skóry z lewej bądź prawej strony pępka i kłuć raz z jednej raz z drugiej strony.
"Jedna bomba atomowa
I wrócimy znów do Lwowa
Druga mała, ale silna
I wrócimy też do Wilna"
Komentarz
-
Zamieszczone przez Porter Zobacz postaJeszcze dostałem na odchodne strzykaweczki z jakimiś strzałami z przykazem, że mam się tym sam kłuć.. I tu pojawia się moje pytanie, chociaż może lepiej zapytać w 'siłowni' - panie Premierze, jak się kłuć?
Komentarz
-
Zamieszczone przez deszcz Zobacz postaNie wiem, jak teraz ale mnie kiedyś składał na Lindleya chirurg arab, czy inny ciapaty. Kroić to on potrafił
No i teoretycznie w piątek też mam do niej iść, już jej zapowiedziałem, że jeśli ona mnie będzie kroić i spartoli robotę to będzie musiała za mnie wyjść potem...Trzech setek armat ryczy kanonada,
Zda się pod trupem ziemia się rozpęknie, —
O dziecko polskie, za Twojego dziada,
Który tam zginął, niech Twe serce klęknie,
O dziecko polskie, święć się krwi szkarłatem
I wołaj: Wolność! I bij w kratę lochów,
Bo jeśli Bóg jest nad tym podłym światem,
Toś ty zbawione przez Wolę i Grochów...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kusza Zobacz postaNo to wczoraj mnie bardzo ładna Pani doktor przyjęła, tak na oko ~30
No i teoretycznie w piątek też mam do niej iść, już jej zapowiedziałem, że jeśli ona mnie będzie kroić i spartoli robotę to będzie musiała za mnie wyjść potemCoś w amoku mówiła sama do siebie o emigracji zarobkowej do Rumunii.
Zdrówka !Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kusza Zobacz postaNo to wczoraj mnie bardzo ładna Pani doktor przyjęła, tak na oko ~30
No i teoretycznie w piątek też mam do niej iść, już jej zapowiedziałem, że jeśli ona mnie będzie kroić i spartoli robotę to będzie musiała za mnie wyjść potem
Kusza zdrówka i powodzenia dla Ciebie i lekareczkiMówiła myśl, szanuj matkę, spełniaj marzenia,
Kochaj życie jak wariat, wal w pysk jeśli trzeba,
Podpal świat dla tej jednej - spal w cholerę,
Słuchaj serca - dni na ziemi nie mamy za wiele.
Komentarz
-
No i teoretycznie w piątek też mam do niej iść, już jej zapowiedziałem, że jeśli ona mnie będzie kroić i spartoli robotę to będzie musiała za mnie wyjść potem..."Ale wiedz o tym, że z naszej mogiły
Nowa się Polska - zwycięska - narodzi
I po tej ziemi ty nie będziesz chodzić,
Czerwony władco rozbestwionej siły."
"Czerwona zaraza" - Józef Szczepański "Ziutek"
Komentarz
-
Zamieszczone przez Dedes Zobacz postaZastrzyki przeciwzakrzepowe dostaje się teraz przy każdym złamaniu, zwichnięciu, skręceniu. Pomaga to szybciej zejść opuchliźnie, kończyna nie sinieje, szybciej ustępuje ból i uraz lepiej się goi. Ja do tej pory zawsze dostawałem dyrektywę (zresztą na ulotce powinna być taka sama) żeby zebrać trochę skóry z lewej bądź prawej strony pępka i kłuć raz z jednej raz z drugiej strony.
04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Szawar Zobacz postaAha, tylko wczesniej warto byłoby odkazic miejce, w którym ma byc "złoty strzał". Np Octaniseptem.Ziomuś z tego filmiku poprawił mi sobą humor na cały dzień. Odkazić powiadasz? Octaniseptu brak, ale chyba coś w spiżarce znajdę
Komentarz
-
Nie no, wiadomo, chętnie poszedłbym do apteki, ale kierwa nawet do kuchni ciężko...
Sosenek, to jesteśmy dwie kuternogi
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sosen Zobacz postaA ja tam wodą utlenioną odkażam, a raczej przemywam miejsce, gdzie się będę wkuwał. Choć wskazany magiczny środek w szpraju tez mam.
Dziwne plamy po tych zastrzykach się pojawiają
Komentarz
Komentarz