Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Oświadczenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez daimler Zobacz posta
    Inna sprawa że nawet nie chcę sobie wyobrażać co się dzieje z kredytami hipotecznymi na setki tysięcy PLNów, skoro już w moim przypadku odpierdalają takie sceny
    Branie kredytu hipotecznego na warunkach banku tzn. bez jakiekolwiek negocjacji z bankiem prowizji, oprocentowania, marzy to wpadniecie w mega gówno.

Przykład: biorac kredyt w PLNach na 400.000 i oprocentowaniu 6.0% (czyli dobrych warunkach, niskiej marzy) na 360 miesiecy, 2% prowizji splacasz dodatkowo ponad 450.000 samych odsetek wiec po 30 latach kredytu splacasz w sumie ponad 800.000 PLN.

ps. takie warunki z przykładu nizej to i tak bardzo optymistyczny wariant bo co z tego ze Wibor spada jak banki podnosza marze
    Ostatnio edytowany przez Kijek; 2370.
    " Brawo Panie Jacku "

Komentarz

• A nie jest tak że teraz najlepiej jest brać kredyty walutowe? Kursy są blisko stanu maksymalnego, gorzej raczej nie będzie więc klient może tylko zyskać. Inna sprawa że słyszałem że o walutowy teraz cholernie ciężko.

Komentarz

• Wracając do pożarów, zebrano 75 milionów dolarów (175mil PLN) w tak krótkim czasie wydaje się niesamowite.

Komentarz

• Zamieszczone przez Numer Zobacz posta
          Wracając do pożarów, zebrano 75 milionów dolarów (175mil PLN) w tak krótkim czasie wydaje się niesamowite.
          U nas Donald w dwa dni wyczaił 20 miliardów PLN.
          "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
          Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
          Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
          Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
          "
          Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
            U nas Donald w dwa dni wyczaił 20 miliardów PLN.
            dobry jest, nie?

Komentarz

A nie jest tak że teraz najlepiej jest brać kredyty walutowe? Kursy są blisko stanu maksymalnego, gorzej raczej nie będzie więc klient może tylko zyskać. Inna sprawa że słyszałem że o walutowy teraz cholernie ciężko.
              Alez prosze bardzo.

na to przyklad tez mam: Deustche Bank, bardzo fajny Bank jesli chodzi o warunki kredytowe bardzo chetnie udzieli Ci kredytu ale nawet nie masz po co isc jesli zarabiasz mniej niz 12 000 w obecnej sytuacji i tutaj w gre wchodza bardzo niskie kwoty kredytu. Z zycia wziete ;]

Wiekszosc Banków poprzez to co sie dzieje z gospodarkami, poprzez CHF/PLN, USD/PLN, EUR/PLN zajebiscie bardzo zakrecilo kurek jesli chodzi o warunki.

Z tego co rozmawiam z fachowcami w hipotekach mowia zeby brac w PLNach za jakis czas przewalutowac na EUR. Ale jest to plynne szybko sie zmienia wiec to co teraz, za 3 - 6 miesiecy kiedy np. Ja bede bral kredyt zapewne juz moze byc nie akutalne.
              " Brawo Panie Jacku "

Komentarz

• Ogólnie mimo tego całego syfu na runku kredytów hipotecznych jest grupa ludzi która zyska. Mam tu na myśli osoby które planują/planowały zakręcić się za miekszaniem za jakieś 2-3 lata.
                Nie potrafię przytoczyć gdzie, ale czytałem że ponoć ceny nieruchomości mają spadać gdzieś do 2012 roku. Więc suma summarum gdzieś się to równoważny (pewnie z korzyścią dla banków )- tańsza nieruchomość ale droższy kredyt.

Mam nadzieję że do czasu podjęcia przezemnie tej karkołomnej decyzji mieszkaniowej sytuacja z kredytami się uspokoi

Komentarz

• Tych artykułów odnośnie cen mieszkań to jest teraz w pyte. Jedni mówią że bedą spadać jeszcze ze dwa lata, inni że tylko do następnego roku. Cieżko tutaj w cokolwiek uwierzyć, bo co tydzień mamy jakiś nowy artykuł/raport odnośnie rynku nieruchomości.
                  "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

• Niezłym rozwiązaniem wydaje się ten system "wynajmujesz=kupujesz", np. Osiedle Dobrolin przy Kasprzaka oferuje takie cudo. Tyle, że na starcie trzeba mieć 15%...

Komentarz

Niezłym rozwiązaniem wydaje się ten system "wynajmujesz=kupujesz", np. Osiedle Dobrolin przy Kasprzaka oferuje takie cudo. Tyle, że na starcie trzeba mieć 15%...
                      tuz obok mojej pracy, tu sie sporo buduje ale o tym nei slyszalem zaraz dzwonie ile za metr
                      " Brawo Panie Jacku "

Komentarz

• Kijek to, jak możesz oczywiście, zdaj jakąś dokładniejsza relację
                        "... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."

Komentarz

• nie dzwoń
                          - zostały im tylko 32 mieszkania, 2 i 3 pokojowe
                          - od 8500 za metr
                          - od 47 do 57 metrów
                          - wykonawca aranżuje kuchnię i łazienkę wedle Twojego życzenia
                          - kuchnia bez agd ale pod zabudowę
                          - oddanie inwestycji październik/listopad 2009, mieszkania wykończone "pod klucz"
                          - 15% wpłaty, czynsz 1000pln za 2pokojowe albo 1500pln za 3pokojowe + opłaty
                          - podpisując umowę zobowiązujesz się do wykupu mieszkania w 2011
                          - możliwość cesji na inną osobę jeśli nie podołasz spłacie pozostałych 85%

kobiecie się w pracy nudziło
                          Ostatnio edytowany przez Gość; 290.

Komentarz

nie dzwoń
                            - od 8500 za metr
                            - od 47 do 57 metrów
                            - oddanie inwestycji październik/listopad 2009, mieszkania wykończone "pod klucz"

no mi tez wiec juz zadzwonilem wszystko sie zgadza dodam dodatkowo ze miejsce parkingowe 29.000 i jak ona mi podala to np 57m2 p.4 468.000 wychodzi 8.200 ale istnieje mozliwosc negocjacji wiec pewnie do 7.800 mozna utargowac.

tylko z rozkminki okolicy to jest ze tak powiem sciane w sciane z Citibankiem wiec to juz co kto lubi

oswiadczam ze lubie mojego dyrektora, wyszedl o 13 mowiac ze idzie na lancz, wrocil przed chwila dwie siaty sushi, z przewaga nigiri z lososiem. Miło z jego strony.
                            Ostatnio edytowany przez Kijek; 2370.
                            " Brawo Panie Jacku "

Komentarz

• A, no i jest jeszcze jeden kruczek. Umowa zostaje podpisana "dzisiaj" i nie ulega renegocjacji w momencie wykupu w 2011 roku. Można na tym zyskać, jeśli się pogorszy, ale można i stracic, jeśli się polepszy. Jest więc w tym jakieś ryzyko ale ogólnie myślę że takie rozwiązanie jest dobrą opcją dla ludzi posiadających pewien zgromadzony kapitał a jednoczesnie nie będących z jakiegoś powodu wiarygodnym kredytobiorcą dla banku na dzień dzisiejszy.

Komentarz

nie dzwoń
                                - od 8500 za metr
                                - od 47 do 57 metrów

zawsze wiedziałem, że w Warszawie sa mega ceny, ale wg mnie to już ogromna przesada
                                nijak się to ma do cen mieszkań choćby w mojej skromnej mieścince

Komentarz

Pracuję...
                                X