Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Oświadczenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• A w 2012 będzie koniec świata
    "Możesz sprzedawać Lewandowskiego, mamy Arruabarrenę" - Mirosław Trzeciak, najbardziej profesjonalny z profesjonalnych

Komentarz

• Nie wspominając o tym, że w przeszłości zdarzało się, że w naszych szerokościach geograficznych uprawiano cytrusy...
      Ja to z tych co uważają, że na efekcie cieplarnianym niektórzy spory biznes kręcą, a jeśli istnieje faktycznie to bynajmniej nie jest wynikiem działalności człowieka w znacznej mierze.

Komentarz

• Równie dobrze można powiedzieć ,że "globalny biznes" ma interes w tym ,żeby ocieplenie klimatu przez człowieka negować.

Wycinanie lasów Amazonii i ogólnie ma jednak wpływ na planete.
        To samo emisja wszelkiego rodzaju ścierwa w powietrze .

W naturze jak w życiu.Każde działanie ma swoje konsekwencję.

Wracając do "interesu".

Nie jest tajemnicą ,że wszelkie ekologiczne pomysły na wytwarzanie energii są kupowane przez tajemnicze firmy i leżą głęboko w szafie.

Tu chodzi o pieniądze.Gigantyczne pieniądze i chyba tylko skończenie się różnych naturalnych złóż uratuje planete przed totalną zagładą.

Takie jest moje zdanie.Sami siebie wykańczamy.

Jak jest dowiemy sie za kilkanaście,kilkadziesiąt lat.
        Teraz to wiedzę czerpiemy z mediów.A to jak wiadomo..mój avatar.

Komentarz

• Zamieszczone przez reynevann_org Zobacz posta
          Ząb mnie napiera, że nie wiem co
          Dwie tabletki mefacitu i przejedzie, a jutro do dentysty !!
          Legia Legia Warszawa

Komentarz

• w USA najcieplejszym rokiem był rok 1934
            to naturalne zmiany. Klimatem na Ziemi steruje Słońce. Badania niezbicie wykazały, że zawsze kiedy rosła aktywność Słońca, temperatura podnosiła się. Tutaj pokazuje się wykres korelacji aktywności Słońca i temperatury w ciągu setek i tysięcy ostatnich lat. Korelacja jest doskonała.
            a 20 lat temu naukowcy ostrzegali przed epoką lodowcową…
            pomiary wykazują, że masa lodu na Antarktydzie narasta
            to nieprawda, że dwutlenek węgla steruje temperaturą. Badania zmian historycznych wykazują, że najpierw zmieniała się temperatura, a ilość dwutlenku zmieniała się później.
            w średniowieczu było cieplej. W XI wieku w Anglii uprawiano powszechnie winorośl
            większość efektu cieplarnianego to para wodna. Nawet sporo zmiany w koncentracji CO2 nie stanowią żadnej różnicy
            CO2 jest naturalną częścią atmosfery. Emisja CO2 przez ludzi jest bardzo mała. Z oceanów, gleby i rośli trafia do atmosfery kilkadziesiąt razy więcej CO2, niż z naszej emisji
            gazy cieplarniane emitują wulkany. Spójrzcie na wybuch wulkanu, gdzie tam naszym fabrykom do takiego zjawiska...
            modele klimatu są niedokładne. Naukowcy wprowadzają różne współczynniki, mnożniki „z sufitu”. Sami nie rozumieją, jak to działa, a z każdego modelu wychodzi co innego. Pogody na weekend przewidzieć dobrze nie potrafią, a tu ogłaszają, że mogą przewidzieć, co się stanie za 100 lat...
            liczba huraganów wcale nie wzrasta
            inne planety Układu Słonecznego też się ocieplają – czemu niby Ziemia miałaby się ocieplać z innego powodu?
            klimatyzacja stacji pomiarowych ogrzewa układy pomiarowe i powoduje wzrost mierzonej temperatury
            najpotężniejsza zarejestrowana trąba powietrzna w Polsce pojawiła się w latach 30-tych XX wieku – porywała wagony kolejowe i rozbijała półmetrowe ceglane ściany

i takich przykładow na jedną i drugą tezę są setki - tak naprawdę nikt nie jest w stanie autorytatywnie rozstrzygnąć tego typu sporów.
            ...ta ziemia do Polski należy
            choć Polska daleko jest stąd,
            bo wolność krzyżami się mierzy
            historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez mort Zobacz posta
              Naukowcy wprowadzają różne współczynniki, mnożniki „z sufitu”. Sami nie rozumieją, jak to działa, a z każdego modelu wychodzi co innego. Pogody na weekend przewidzieć dobrze nie potrafią, a tu ogłaszają, że mogą przewidzieć, co się stanie za 100 lat...
              I dlatego właśnie nasi działacze do tej pory się głowią jakim prawem na początku lutego w Niemczech śmie śnieg padać i im zgrupowanie psuć.

Komentarz

• Mort. Jak oni ci tam na tą Arktykę magazyn National Geographic dostarczają to ja nie wiem :P
                Niech każdy kibic w sercu to wyzna: Bóg, Honor i Ojczyzna

Komentarz

• Zamieszczone przez Ziemniak_mks Zobacz posta
                  To bzdura, że działalność człowieka jest przyczyna ocieplenia klimatu, na ziemi takie rzeczy powtarzają sie cyklicznie i tyle. Ciekawe progonze słyszałem ostatnio, o tym aby pole magnetyczne ziemi powoli sukcesywnie sie kończyło i do końca tego wieku ma się kompletnie skończyć konsekwencje będą takie, że ziemia zwariuje i zacznie sie obracać w dowolnym kierunku.
                  Jesli juz to ma byc przebiegunowanie ziemi, a nie ze pole magnetyczne ma zniknac

Co do zmian temperatur to ogladalem jakies pol roku temu program na ten temat na discovery, final jest taki ze te zmiany temperatur sa i beda cykliczne, tyle ze dzialalnosc czlowieka znacznie przyspieszyla sprawe.
                  Jakas madra glowa narysowala wykres przypominajacy sinusoide jak to sie wszytko zmienialo, (na podstawie, roslin, skal itp) i w XX/XXI wszystko wyszlo zdecydowanie poza pewne ramy. Ci co chcieli to obalic (pokazano wyniki z 10osob) robiac wlasne pomiary i wykresy, doszli do tego samego. Oczywiscie szczegoly roznily sie minimalnie ale caly ksztalt wykresu byl taki sam.

Ostatnio edytowany przez Sokol; 881.

Komentarz

• Zamieszczone przez arczi Zobacz posta
                    Mort. Jak oni ci tam na tą Arktykę magazyn National Geographic dostarczają to ja nie wiem :P
                    To nie National - żeby było śmieszniej to z jakiejś strony ekologów.

Nawet oni zdają sobie sprawe ile jest argumentów przeciw ich tezom
                    ...ta ziemia do Polski należy
                    choć Polska daleko jest stąd,
                    bo wolność krzyżami się mierzy
                    historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Sokol Zobacz posta
                      Jesli juz to ma byc przebiegunowanie ziemi, a nie ze pole magnetyczne ma zniknac
                      To mówie przecież. :P
                      Pogoń Szczecin, sami przeciwko wszystkim.

Komentarz

• Sorry

Komentarz

• Zamieszczone przez reynevann_org Zobacz posta
                          PS arczi chyba trafił w temat magisterki Sikora
                          Inżynierski. Początkowo myślałem, że wybrałem sobie najłatwiejszy temat na wydziale. Jak zacząłem się w niego wgłębiać i czytać różne publikacje stwierdziłem, że informacje podawane 5-10 lat temu był błędne a wszystkie nowe są prawie wyłącznie w języku angielskim.

Magistra będę pisać za rok, ale już na zupełnie innej uczelni i o zupełnie innej tematyce... na szczęście

Zamieszczone przez Sokol Zobacz posta
                          Jakas madra glowa narysowala wykres przypominajacy sinusoide jak to sie wszytko zmienialo, (na podstawie, roslin, skal itp) i w XX/XXI wszystko wyszlo zdecydowanie poza pewne ramy. Ci co chcieli to obalic (pokazano wyniki z 10osob) robiac wlasne pomiary i wykresy, doszli do tego samego. Oczywiscie szczegoly roznily sie minimalnie ale caly ksztalt wykresu byl taki sam.
                          A ja Ci mogę przedstawić wyniki badań innych mądrych głów, którzy twierdzą zupełnie inaczej. Każda teoria ma tyle samo argumentów za co i przeciw.
                          Zresztą jeszcze nikt nie opracował takiego modelu, który uwzględniałby wszystkie czynniki wpływające na klimat. Rzadkością jest nawet żeby modele zawierały chociaż po kilka czynników naturalnych i antropologicznych.
                          Co do wahania temperatur, fakt były takie i będą, ale nie wiemy w jakim stopniu były w przeszłości i jakie będą w przyszłości. Nawet przedstawiony przez Ciebie wykres wahań z ubiegłego stulecia nie jest dokładny, bo nie były w nim uwzględnione wszystkie stacje meteorologiczne a co tu dopiero mówić o miejscach gdzie takich pomiarów nie było 50 lat a niekiedy do tej pory nie ma.

Zamieszczone przez mort Zobacz posta
                          Klimatem na Ziemi steruje Słońce. Badania niezbicie wykazały, że zawsze kiedy rosła aktywność Słońca, temperatura podnosiła się.
                          O jeden z moich wniosków, które miałem w pracy inżynierskiej.

Zamieszczone przez mort Zobacz posta
                          Nawet sporo zmiany w koncentracji CO2 nie stanowią żadnej różnicy
                          CO2 jest naturalną częścią atmosfery. Emisja CO2 przez ludzi jest bardzo mała.
                          Tak jak pisałem wcześniej o ile mnie pamięć nie myli to jakieś 5% to źródła antropogeniczne.
                          Ostatnio edytowany przez Sikor; 5180.

Komentarz

• Banki to jednak wielka banda *****!
                            Jebani złodzieje
                            I to by było chyba na tyle jeśli chodzi o furę.
                            *****!
                            ośw.
                            Ostatnio edytowany przez Gość; 290.

Komentarz

• Zamieszczone przez daimler Zobacz posta
                              Banki to jednak wielka banda *****!
                              Złodzieje
                              ośw.
                              napewno wszystko zgodnie z tabela opłat i prowizji, a takze regulaminem korzystania z usług Banku

" Brawo Panie Jacku "

Komentarz

• Tia, z całą pewnością

Komentarz

Pracuję...
                                X