Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Pewnie zawsze można "coś, jakoś tam ogarnąć". Natomiast zwykły zjadacz chleba musi za GPU zapłacić ok 55 ziko miesięcznie. Konsola to jakieś 2250, czyli w ciągu 24 miesięcy zapłaci ciut więcej niż płacąc 145 ziko miesięcznie przez dwa lata. Nie widzę, jak jest to "nieopłacalne"
Jeśli ktoś jest pewny że przez 2 lata będzie aktywnie korzystał z Ultimate Game Passa, to ok, zgodzę się że może mu się to opłacać. Ja wolę jednak opcję sama konsola na raty + ewentualnie kupować sobie dostęp na 3 miesiące lub pół roku (bardzo często są promocje 4 zł /1 msc), bo nie zawsze oferowane gry są tego warte. Poza tym nie należy zapominać o zwykłym Xbox Live Gold, który jest tańszy i daje nam dostęp do grania multiplayer.
Lecz przez te 10 minut zapomnieli na czym polega godność klubu , który chce mienić się mianem głównego wroga Legii w Polsce. Grajki bez honoru.
A to oczywista sprawa, co człowiek to inne potrzeby. W moim wypadku z konsoli aktywnie korzystają dwie osoby, więc sprzęt wielkich przestojów mieć nie będzie
Hm... FIFA z kolegami przy alkoholu lub przez internet, inne sportowe w tym jakieś wyścigowe oraz Assassin’s Creed.
Akurat nigdy nie rozumiałem fenomenu FIFY, ni to symulator ni zabawa, dlatego jak Media Markt dorzucił to jako jedyną opcję do zestawu z PS5 to pomyślałem że żarty sobie z klientów robią. Rozumiem że gdyby to był symulator kariery gdzie od początku do końca gramy jednym zawodnikiem z kamerą ustawioną za lub na poziomie oczów, ale to jeden wielki sajgon którego nigdy nie ogarniałem, w dodatku losowe kopnięcia w różnym kierunku w żaden sposób nie odzwierciedlają realizmu, w rezultacie znudziło mi się po 5 minutach grania a zagrałem w to tylko raz w życiu.
Gran Turismo, Forza Motosport jak najbardziej, NFS, Forza Horizon NIE!!!
Dziś o godzinie 13:00 sklep RTV EURO AGD ma wystawić jakieś sztuki PS5 do sprzedaży internetowej. Szansa na zakup jest minimalna ale zawsze można spróbować kupić konsole na święta.
Heh, wrzucili PS5 dwa pady + kamerka + trzy gry za 3650PLN. Cwaniaki.
Może nie konsola, ale w sumie blisko. Oculus Quest 2 VR - Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Warto dopłacać ok 20% za zwiększenie pamięci z 64 do 256MB?
A co myślicie o narastającym trendzie na retro konsole. W elektromarketach coraz częściej można dostrzec repliki znanych konsol sprzed lat w wersji mini, ustandaryzowanym portem HDMI zamiast RCA/SCART, a nawet dyskiem twardym z preinstalowanymi gierkami. Mam tu na myśli takie nazwy jak Famicom, NES, SNES, Pegasus???, Sega Mega-Drive, PSX, Commodore 64, Atarynka. Czy ktoś z was się w coś takiego wciągnął, a może odkurzył stary sprzęt w celu sentymentalnym.
Pojawiła się limitowana gratka dla kolekcjonerów, choć moim zdaniem całkowicie bezużyteczna w sensie grywalności ze względu na język japoński (wersja Famicoma wydana wyłącznie na rynek japoński i stamtąd importowana) jak 30 preinstalowanych gierek nawiązujących głównie do tematyki mangi, choć trzeba przyznać prezentuje się zacnie.
Nintendo Classic Mini Famicom Gold Shonen Jump 50th Anniversary
Wiem że są fanatycy takich gadżetów jak stare Pegasusy, Nintendo i tak dalej. Według mnie takie akcesoria mają jedynie wartość kolekcjonerską. Nie oszukujmy się, grywalność topowych tytułów na pegasusie jest po prostu zerowa. Z chęcią zagrałbym mecz w GOL 3, to na pewno. Ale na przykład w Tsubasę można zagrać już na współczesnych konsolach.
W sumie na Switcha można sobie ściągnąć całą bibliotekę od NESa po WiiU tylko należałoby się wcześniej wyposażyć w jakiegoś normalnego pada. Tak, tu głównie chodzi o wartość kolekcjonersko-sentymentalną.
Pogrywam w multiplayery, z tym że jestem trochę staromodny w kwestii gier single player w tym sensie że wolę mieć coś na własność, coś co będzie działało raz na zawsze a nie zależne od sieci. Konsola daje też większą wygodę.
Może właśnie dlatego warto mieć takie gadżety jak Nintendo lub Pegasus. Jestem przekonany że nadchodzące tytuły nie dorównają produkcjom z poprzedniej generacji, większość wydawców skupia się na trybie Multiplayer.
Ja kupiłem sobie na Allegro coś co wygląda jak Gameboy, a w pamięci konsolki gry Mario, Contra, Tanki, Donkey Kong, Galaga, Urban Fighter, Tetris i wiele innych znanych z Pegasusa i oryginalnego Gameboya. Jest opcja podpięcia do TV + kontrolera i granie w 2 osoby. Koszt samej konsoli ok 30-40zł.
Lecz przez te 10 minut zapomnieli na czym polega godność klubu , który chce mienić się mianem głównego wroga Legii w Polsce. Grajki bez honoru.
Komentarz