Zamieszczone przez Jestem
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jaki samochód?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Jestem Zobacz postaCo byście znajomemu radzili w budżecie 25k-30k, przyjmując następujące założenia:
1. Samochód ma jeździć a nie wyglądać
2. Niski koszt eksploatacji
3. Do wszystkiego, czyli trochę poza miasto i sporo po mieście, raczej dalekie eskapady wykluczone, czyli zasięg w Polsce.
4. Ze względu na punkt 2 nie musi być jakiś szczególnie wyrywny
5. Może być nawet trzydrzwiowy.
Wiadomo: przebieg, rocznik, stan techniczny i rodzaj dotychczasowej eksploatacji będzie trzeba wziąć pod uwagę ostatecznie.
LEGIA TO MY
Freedom for Mary Wagner!!!
Komentarz
-
Hmm, całkiem ciekawe propozycje, dzięki - a może jednak coś nieco mniejszego - skrajna idea to VW Up! benzyna, choć niektórzy twierdzą, że to wypasione SeicentoZ końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jestem Zobacz postaHmm, całkiem ciekawe propozycje, dzięki - a może jednak coś nieco mniejszego - skrajna idea to VW Up! benzyna, choć niektórzy twierdzą, że to wypasione Seicento
Komentarz
-
Clio z okolic roku 2012-2015 1.5 dci wbrew powszechnym opiniom o francuskich samochodach to wg mnie jest wyjątek. 185tys mam na swoim i poza rurką układu hamulcowego i kostką napinacza pasów nic nie wymieniałem. Oczywiście poza rzeczami typowo eksploatacyjnymi. Spalanie w okolicach 5l w mieście, przy jeździe 90km/h w trasie można poniżej 4 zejść. A i z dołu się wyrwie ładnie co przydaje się na lewoskrętach.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jestem Zobacz postaHmm, całkiem ciekawe propozycje, dzięki - a może jednak coś nieco mniejszego - skrajna idea to VW Up! benzyna, choć niektórzy twierdzą, że to wypasione Seicento
Komentarz
-
Zamieszczone przez looking1916 Zobacz posta
Jak mniejszego to Toyota Yaris.
Sprecyzuję jeszcze, przebieg musi być poniżej 100k km, no i wiek jednocyfrowy, najlepiej nie starsze niż 5/6 lat - wiem, może być kłopot i dlatego się pytam, w końcu zawsze można zrobić jakieś odstępstwo od założeń, prócz budżetu.Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Stout Zobacz postaYarisa w tej konfiguracji wiek/przebiegu będzie Ci cholernie ciężko znaleźć.
Nasz zaprzyjaźniony serwis radzi oglądać uważnie Hyundai, Kia i podobne "proste" konstrukcje. Hybryda byłaby super ale nie w tym budżecie niestety.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Komentarz
-
Komentarz
-
Zamieszczone przez wklepack Zobacz posta
Jeżeli chodzi o VW Up! świetne auto do miasta. Wszędzie znajdziesz miejsce. Co zaskakujące nawet całkiem niezły bagażnik ma jak na takiego malucha. U mnie jako własnie drugie auto, które ze względu na wspomniane powody stało się pierwszym w mieście. Do miasta mega polecam. Niestety ja bym się nim po Polsce nie telepał.Awaryjny nie jest bo tam nie ma się co psuć
Bo za 1-2 lata będę się rozglądał za jakimś niedużym samochodem tylko do miasta, ale myślałem o czymś trochę większym (Yaris, Swift, i20, Corsa, Micra) i koniecznie 4-5 drzwiowym. Ale zapiszę sobie w myślach tego Up!-a
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jestem Zobacz posta
Już szukaliśmy i dlatego pytam o jakieś rozsądne alternatywy. Toyoty trzymają cenę chyba najmocniej wśród popularnych marek.
Nasz zaprzyjaźniony serwis radzi oglądać uważnie Hyundai, Kia i podobne "proste" konstrukcje. Hybryda byłaby super ale nie w tym budżecie niestety.
Hyundai,Kia,Toyota .
I też w tym klimacie się rozglądam.
Kolejnym dylematem jest "leasing czy kupno na własność."Lubię sobie jebnąć piwo"
Komentarz
-
Ktoś ogarnia jakie są różnice pomiędzy Volkswagenem, a Audi ? Wiem, że producent ten sam natomiast różnica w cenie między takim Touaregiem a Q7 jest duża.... Przejechałem się oboma na jezdzie testowej i nie zauważyłem aż takiej różnicy w jakości jazdy vs. ich cena? Z rozmowy z przedstawicielami dowiedziałem się, że to różnica w jakości materiałów użytych ale czy ktoś wie dokładnie w czym rzecz, pomijając korpogadkę jakie to Audi jest super ?
Komentarz
Komentarz