Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Nazgul Zobacz posta
    No wiesz... Po zmarzlinie czołg pojedzie. W błocie głębokości półtora metra... Chyba niezbyt.

no chyba, że mu wacha zamrźnie...
    "Ja to całe życie na farcie lece i jeszcze nigdy nie wpadłem... i nie wpadnę.." bo "nie studiowałem informatyki ale to co wiem wystarczy, żeby sobie jakoś radzić w życiu"

Komentarz

• Zamieszczone przez Piekutoszczak Zobacz posta
      no chyba, że mu wacha zamrźnie...
      wacha, smary etc a te Bajdełej nie było Ciebie tylko tak się mi skojarzyło że organizując Wehrwolf w 1945 Niemiaszki przeważnie korzystali ze swoich doświadczeń z walk z polskim podziemiem inspirując się strukturą oraz taktyką AK. (tylko gdzie ja to czytałem? chyba za duzo jem masła)

Komentarz

• bardziej o to mi leciało...

Bajdełej - Gdzieś czytałem że Piłsudski budził rispekt wśród wierchuszki nazistów

ale jak nie do mnie...to luzzz...

lece Panowie... piatek.... tralala...

pozdrawiam
        "Ja to całe życie na farcie lece i jeszcze nigdy nie wpadłem... i nie wpadnę.." bo "nie studiowałem informatyki ale to co wiem wystarczy, żeby sobie jakoś radzić w życiu"

Komentarz

• Z tą wojną prewencyjną z 1934 roku to sprawa dyskusyjna. Natomiast bezdyskusyjny jest wspólny polsko-fiński marsz na Leningrad, który na początku lat 30-tych proponował Mannerheim.

Komentarz

• Zamieszczone przez crolick Zobacz posta
            Z tą wojną prewencyjną z 1934 roku to sprawa dyskusyjna. Natomiast bezdyskusyjny jest wspólny polsko-fiński marsz na Leningrad, który na początku lat 30-tych proponował Mannerheim.
            A to ciekawe, możesz przybliżyć?

Zamieszczone przez legart Zobacz posta
            wacha, smary etc
            Rosjanie wzięci do niewoli szybko ich nauczyli jak sobie z tym radzić. Polecam książke pt. "Zestrzelić Hartmanna". Autorzy piszą że wzięci do niewoli Rosjanie bardzo chętnie objaśniali jak utrzymać gotowośc bojową samolotów w czasie najtęższych mrozów i byli bardzo dumni że wiedzą rzeczy, o których Niemcy nie mieli pojęcia.
            Ostatnio edytowany przez Nazgul; 89.
            From flood into the fire
            One thousand voices sing
            We're in this together
            For whatever fate may bring

Komentarz

• Piekutoszczaku, nie wiem, co się stało w 1947, ale to jeszcze nie były czasy najgorszego stalinizmu, dlatego taki kwiatek mógł sie przedostać do prasy, zwłaszcza w regionalnej gazecie.
              Odnośnie 1941, grudnia.fakt, Niemcy idiotyczne skupili się na aż trzech głównych kierunkach natarcia, dopiero w listopadzie skierowano troszkę więcej nakładów na zdobycie podstawowego celu- Moskwy.Dodajmy, że mrozy były zmorą szkopów w grudniu.Ich kłopotem wcześniej, zwłaszcza w listopadzie było błoto, i brak zimy, która ściełaby dla ich pancernych zagonów błoto, uniemożliwiające poruszanie wcześniej.I nie należy zapominać, o danych od agentów, którzy ustalili, że Japonia nie napadnie na ZSRR, co pozwoliło na ścignięcie świetnych oddziałów syberyjskich, w sile 100.000 żołnierzy.
              Też jestem ciekaw, rzekomego "rajdu na Leningrad", ale chyba mielibyśmy tam nieco dalej
              No hay otro como Durán.

Komentarz

• Link dedykuję wszystkim mądralom, którzy pluli na poprzedni rząd za "wysyłanie polskich chłopców na pewną śmierć":

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                "
                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
                  Link dedykuję wszystkim mądralom, którzy pluli na poprzedni rząd za "wysyłanie polskich chłopców na pewną śmierć":

To przecież oczywiste że Amerykanie pozwolili się nam wycofać z Iraku, zebyśmy powiększyli kontyngent w Afganistanie.

Komentarz

• No i do tego piję między innymi. Ci, którzy obiecywali wycofanie wojsk z Iraku, dobrze wiedzieli, jak to będzie z Afganistanem, Czadem i pozostałymi misjami.
                    "
                    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
                      Ci, którzy obiecywali wycofanie wojsk z Iraku, dobrze wiedzieli, jak to będzie z Afganistanem, Czadem i pozostałymi misjami.
                      Ale to źle? Lepiej żeby siedzieli i chlali w jednostkach niż zbierali doświadczenie? Nie oszukujmy się, ale trudnych regionów na misjach to my teraz nie mamy. Moich paru znajomych jedzie teraz znów do Afganistanu, myślisz, że chcesz abyśmy się z tych misji wycofali?
                      Jeszcze nigdy tak wielu nie zawdzięczało tak wiele, tak nielicznym.

Komentarz

• Zamieszczone przez cffan Zobacz posta
                        Ale to źle? Lepiej żeby siedzieli i chlali w jednostkach niż zbierali doświadczenie? Nie oszukujmy się, ale trudnych regionów na misjach to my teraz nie mamy. Moich paru znajomych jedzie teraz znów do Afganistanu, myślisz, że chcesz abyśmy się z tych misji wycofali?
                        jak lubia się naparzać z talibami...

Komentarz

Nie oszukujmy się, ale trudnych regionów na misjach to my teraz nie mamy.
                          Obyś się nie oszukał. Nota bene mnie chodziło zupełnie o coś innego:
                          obecny rząd uznał za wielki sukces wycofanie wojsk z Iraku (bezpieczeństwo żołnierzy, zmniejszenie ryzyka zamachów terrorystycznych w Polsce). Jak więc określić w tym kontekście zwiększenie naszych sił w Afganistanie o 25%?
                          "
                          Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Nie oszukujmy się, ale trudnych regionów na misjach to my teraz nie mamy.
                            czekam na post V72...
                            "Możesz sprzedawać Lewandowskiego, mamy Arruabarrenę" - Mirosław Trzeciak, najbardziej profesjonalny z profesjonalnych

Komentarz

• A PO spadło w sondażach o 10 %. Ma teraz 48%

"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Z. Zobacz posta
                                A PO spadło w sondażach o 10 %. Ma teraz 48%
                                Myślę, że to ma coś z tym wspólnego
                                Zamieszczone przez tvn24
                                Jesteśmy po słowie. Marian Krzaklewski będzie kandydował z list PO do Parlamentu Europejskiego - potwierdził w TVN24 wicepremier i szef MSWiA Grzegorz Schetyna. I przyznał jednocześnie, że były szef "Solidarności" wywołuje kontrowersje w Platformie. Wszystkim niezadowolonym działaczom rzucił na pocieszenie: - Krzaklewski poważnie wzmocni Platformę. W czwartek zarząd krajowy PO oficjalnie zaakceptuje kandydaturę Krzaklewskiego. Schetyna przekonywał, że to dobry wybór, bo wprowadza w partii nową jakość.

– Jest ekspertem zaangażowanym w sprawy brukselskie. Dobrze wywiąże się z mandatu europosła – stwierdził Schetyna. Z pomruków niezadowolenia wśród działaczy PO, którzy nie chcą Krzaklewskiego na liście Platformy, Schetyna nic sobie nie robi. Podkreślając, że w perspektywie ten wybór może przynieść partii korzyści.

- Zaskoczenie w Platformie było duże (kandydaturą Krzaklewskiego – red.), ale teraz akceptacja się zwiększa, w partii, również na Podkarpaciu jest zrozumienie, że to nowa jakość – powiedział.

PO stawia grubą kreskę

I dodał, że PO traktuje już historycznie to, czym wsławił się w przeszłości były szef "Solidarności" (sprzeciw wobec konstytucji, powszechne uwłaszczenie, intronizacja Chrystusa Króla - red.).

- Marian Krzaklewski się zmienił od czasu, kiedy tworzył rząd AWS-UW. Jego aktywność z ostatnich lat w Brukseli pokazała, że jest ekspertem, będzie więc poważnym wzmocnieniem listy Platformy i jej szeregów w Parlamencie Europejskim.

Schetyna zapewnił, że nie ma rozdźwięku między Krzaklewskim a politykami PO i znajdzie się w PE w tej samej frakcji, co politycy PO (Chrześcijańscy Demokraci).

Władze PO zdecydowały się wystawić byłego szefa "Solidarności" z pierwszego miejsca na Podkarpaciu, gdyż liczą, że mocno prawicowy kandydat zdoła wygrać z kandydatami PiS. Ten region jest bowiem bastionem partii Jarosława Kaczyńskiego.
                                Nie ma to jak strzelić sobie w kolano...
                                "Możesz sprzedawać Lewandowskiego, mamy Arruabarrenę" - Mirosław Trzeciak, najbardziej profesjonalny z profesjonalnych

Komentarz

Pracuję...
                                X