Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Sharn Zobacz posta
    Ludzie są głupi ale nie aż tak żeby się łapać na taki płytki populizm i PR.
    Oj.... Trzeba było powiedzieć 'sprawdzam' i kulturalnie i jednoczesnie brutalnie faceta zniszczyć proponując debate merytoryczną (dokładnie taka samą jak kiedyś, na liczby - wszak Tusk to demagog i populista, wiec co to za problem ). Ale Ktoś odczuwa strach przed takimi debatami, bo ostatnio taka debata duzo mu zabrała.

P.S.

Współpracowników Premiera muszę nazwać mistrzami, złotymi medalistami zawodów w odwracaniu kota ogonem. Środki jakich używają dla przykrycia Kongresu PIS są niesamowite. Bielan&Kamiński niech się uczą.

Zaczęło się we wtorek, gdy Premier oznajmił "To będzie kryzysowy rok". Słowa były totalnym zaskoczeniem, bo przez wiele miesięcy Donald Tusk mówił, że kryzys nam nie grozi a potem, że zadaniem rządu nie jest sianie pesymizmu.

We wtorek Premier ogłosił kryzys, przedstawił drogę Polaków do powszechnej szczęśliwości (cięcia na 17 mld) i ogłosił, że będzie ciął w piątek i w sobotę. Ministrowie dostali 3 dni na znalezienie gigantycznych oszczędności. Trudno właściwie powiedzieć, dlaczego nie dostali na to nawet tygodnia. Skoro przez kilka miesięcy Donald Tusk nie bał się kryzysu, to tydzień w tą czy w tamtą nie robi różnicy. Otóż w kontekście kongresu PIS, robi różnicę wielką.

Piątek nadszedł i podobnie jak w maju, gdy Polacy odpoczywali a rząd w samych koszulach pracował, PRowcy Premiera zrobili pokazówkę w KPRM. Na spotkania kolejnych ministrów z Szefem wpuszczano kamery, była konferencja ministra Nowaka, konferencja ministra Sikorskiego. Wypowiedział się minister Klich, minister Kopacz, minister Hall. Rząd więc ratuje polską gospodarkę. Ratuje a nie tylko gada o tym, jak PIS w Krakowie (już dziś wieczorem).

Ale gdyby dla części widzów (wyborców) i to było za mało, PRowski pedał gazu dociśnięto właśnie do końca. Premier zaprosił się na konwencję PIS!

"Mam często wrażenie, że opozycja nie zawsze rozumie intencje rządu, a ten rok wymaga bezwzględnie wspólnego działania." "Jestem gotowy tam pojechać, krzywdy delegatom nie zrobię".

Toż to mistrzostwo PRu! I co teraz z tym kłopotliwym gościem zrobić?

Nie zaprosić- to oznaczałoby, że nie chce się rozmawiać o najważniejszych polskich problemach z człowiekiem, który odpowiada za ich rozwiązanie.

Przyjąć? Jeszcze gorzej. Cały kongres diabli wzięli. Media będą wyłącznie czekać na Tuska i pytać o Tuska.

I ta troska w głosie Donalda Tuska. Opozycja "nie rozumie", "ja liczę na gościnność", "krzywdy nie zrobię", "jestem gotowy do poważnej rozmowy". Naprawdę dobre. Kto teraz będzie pamiętał, że opozycja chciała "poważnej rozmowy", tylko wtedy Pan Premier nie widział kryzysu.

Nawet nie sądziłem, że ten kongres PIS może wzbudzić taki popłoch w Platformie. Te numery, to jest już prawdziwa panika. Ale jakże pięknie maskowana! Chapeau bas
    P.S.2 Wiem, ze zwolennikom PiS będzie to cięzko przełknąć, ale moim zdaniem takim zagraniem postawił w idiotycznej sytuacji PiS i cały jego kongres. Bardzo jestem ciekaw sondazy i ogolnych opinii po kongresie. Jak dla mnie wiele godzin prawdopodobnie powaznej pracy, a nie fuszerki, w Klarysewie poszlo się walic.

W strasznie infantylne kierunki zmierza polityka, ale co zrobić.. Lud tak chce.
    Ostatnio edytowany przez Z.; 6102.
    "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Z. - sorry, ale piszesz, jakbyś nie wiedział, jak przebiegają kongresy programowy partii politycznych... W tym przypadku chodzi o kongres największej partii opozycyjnej, na którym życzył sobie przemawiać urzędujący premier .

Tymczasem:

Sprawy formalne załatwiono migiem. Wchodzi prezes (aplauz na stojąco) i zaczyna od... Tuska. Wczoraj premier wyraził chęć przybycia na kongres. - Bardzo chętnie porozmawiamy z panem premierem, ale kongres jest zorganizowany tak, że liderzy innych partii nie mają możliwości przybycia. Chyba, że pan premier chciałby jutro wieczorem po zakończeniu kongresu spotkać się z nami - mówi Kaczyński. - To bardzo pozytywna zmiana. Dziękujemy! - podkreśla szef PiS.

Spotkanie z pustymi krzesłami jest bezzasadne - powiedział Slawomir Nowak, szef gabinetu politycznego premiera.

Przed chwilą Mariusz Kamiński junior w TVN24 ( ) poinformował, że już zarezerwowali salę, w której na pana premiera ma czekać ok. 200 parlamentarzystów PiS gotowych na merytoryczną dyskusję...

Z innej beczki - żeby oni na taką formę i treść wpadli w 2007...
      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Foxx - Widzisz, ja doskonale wiem jak takie coś przebiega i doskonale wiem, ze Kaczor zachował się hm... naturalnie. Natomiast wydaje mi sie, ze sytuacja wymagała czegoś innego. Naprawde mógł zaskoczyć ostrą kontrą, takim 'sprawdzam'. A wyszło tak, ze cały dzień w mediach głównego nurtu były relacje Palikota, brak Tuska i ten sam ubiór chyba Gęsickiej.

Oddziel to co jest naturalne od tego co ludzie, interesujacy sie polityka raz na rok, zobaczą. Zobaczą gościa, który nie odważył sie na konfrontacje. "Pewnie się ukrywa, albo znów za coś sie obraził". Taki jest klimat.

Bo te 20-30% i tak zaakceptuje większośc decyzji. A kluczem jest zdobycie tych nowych.

P.S. Dzisiejszy motyw Tuska - odkładamy zaplanowane ( ) reformy przez kryzys łudząco przypominają mi 'budujemy Wielką Legie". "Odkładamy budowe Wielkiej Legii do czasu nowego stadionu". Przechodzimy w wegetacje.

A ja glupi mam wierzyć, że oni te projekty reform mają...
        "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Z. Zobacz posta
          P.S. Dzisiejszy motyw Tuska - odkładamy zaplanowane ( ) reformy przez kryzys łudząco przypominają mi 'budujemy Wielką Legie". "Odkładamy budowe Wielkiej Legii do czasu nowego stadionu". Przechodzimy w wegetacje.

A ja glupi mam wierzyć, że oni te projekty reform mają...
          Jest pewna drobna różnica - stadion JEST budowany i temu nie da się zaprzeczyć natomiast nikt nie wie jaki jest REALNY wpływ kryzysu w USA na sytuacje finansową Polski. Być może szkodliwie spekuluje się złotówką po to, aby społeczeństwo zaczęło DOMAGAĆ się przejścia na Euro. Jak dociągną kurs Euro do 5,50 zł na przykład...
          From flood into the fire
          One thousand voices sing
          We're in this together
          For whatever fate may bring

Komentarz

Foxx - Widzisz, ja doskonale wiem jak takie coś przebiega i doskonale wiem, ze Kaczor zachował się hm... naturalnie. Natomiast wydaje mi sie, ze sytuacja wymagała czegoś innego. Naprawde mógł zaskoczyć ostrą kontrą, takim 'sprawdzam'.
            no i sprawdził

wyszło na to, że Donek tradycyjnie chciał tylko zrobić szoł a gdy dostał zaproszenie na rozmowę to się obsrał
            "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Bardzo mi się kongres podobał. Z niecierpliwością czekam na sondaże.

Komentarz

Bardzo mi się kongres podobał. Z niecierpliwością czekam na sondaże.
                Ankietowani i tak będą się opierać na relacjach medialnych w zdecydowanej większości.
                "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                "
                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Podczas wyborów pewnie tez, więc zaden problem. Chociaż niestety kiepsko u nas z sondażami bywa. No, ale jeśli nic sie nie ruszy to to bedzie znak.

Ale rozumiem, że wytłumaczenie juz gotowe

Komentarz

• Zamieszczone przez Fizi Zobacz posta

wyszło na to, że Donek tradycyjnie chciał tylko zrobić szoł a gdy dostał zaproszenie na rozmowę to się obsrał

Szoł świetne słowo

Tylko jedna mała uwaga, i PiS i PO (w osobie Tuska) nie chodziło o nic innego jak tylko właśnie o SZOŁ.

Przecież dokładnie tym są w obecnych czasach konwencje/zjazdy partyjne, nie wspominając już o wiecach przed wyborczych itd. W normalnej partyjne sytuacji, kiedy nie dochodzi do żadnych wewnętrznych spięć, kiedy szefostwo partyjne nie jest zagrożone itd, takie spotkanie są tylko po to, żeby dobrze wypaść w TV. Żeby zaprosić telewizje, żeby to wszystko ładnie wyglądało na szklanym ekranie. Jakiekolwiek treści programowe są drugorzędne, chodzi o to, żeby widz czyli wyborca widział siłę partii. Żeby widział to jak jest mocna i to zapamiętał. Ważne są hasła, a nie to co się za nimi kryje.

Wypowiedź Tuska sprawiła, że w mediach w momencie, w którym wszystkie kamery i dyktafony powinny być skupione na PiS'ie, PO była obecna, nie dała się zdominować - w sensie medialnym.

Prawda jest taka, że 85% tego co widzimy w mediach to nic innego, jak gra... Nie chodzi o losy kraju, ale o medialność, czysta walka o wyborców.
                    W Polsce politycy przeżywają fascynacje marketingiem politycznym. Reklama, reklama i jeszcze raz reklama. Mało w tym rzeczowej dyskusji i troski o Polskę.

I to dotyczy to wszystkich, i czerwonych i PO i PiS.

Komentarz

• Tusk sie wyglupil i tyle.

Kto rozsadny uwierzy, ze chcial sie spotkac z delegatami PiS, zeby powaznie porozmawiac, zeby przedstawic moze jakies propozycje, jak on zadnych propozycji nie ma.
                      A juz na pewno nie rozsadnych.
                      koko koko Skorza spoko...

Komentarz

• Zamieszczone przez Yevaud Zobacz posta
                        Tusk sie wyglupil i tyle.

Kto rozsadny uwierzy, ze chcial sie spotkac z delegatami PiS, zeby powaznie porozmawiac, zeby przedstawic moze jakies propozycje, jak on zadnych propozycji nie ma.
                        A juz na pewno nie rozsadnych.
                        Ale Tusk nigdy nie chciał się spotkać z działaczami PiS'u i tutaj jest cały trik nie chodziło mu o nic więcej, jak o to, by zmniejszyć "medialną siłę" kongresu PiS

Komentarz

• Ciekawostka:

Myśmy dawali - oni nie chcieli.

Jaja?
                          From flood into the fire
                          One thousand voices sing
                          We're in this together

Komentarz

• W wyniku nieudolności rządu Donalda Tuska spełniają się najgorsze przepowiednie eurosceptyków. Nie dość, że urzędnicy z nadania PO–PSL pozyskali ze środków unijnych o 20 mld zł mniej, niż zakładał budżet, to jeszcze w ciągu ostatnich pięciu miesięcy Polacy dopłacili do Unii Europejskiej ponad 1,5 mld zł!

Tak tragicznej sytuacji nie było nawet za rządów SLD, kiedy to zdołaliśmy pozyskać jedynie 16 proc. dostępnych środków unijnych. Należy przy tym pamiętać, że urzędnicy Leszka Millera i Marka Belki mogli tłumaczyć swoje słabe wyniki brakiem doświadczenia w rozmowach z instytucjami UE, a także znikomą aktywnością polskich obywateli i firm, niepotrafiących wtedy jeszcze występować o unijne fundusze.

Dziś – płacąc miesięcznie kilkaset milionów euro składki członkowskiej – nie dostajemy od Unii prawie nic. W czasie ogarniającego Polskę kryzysu może okazać się to dla naszej gospodarki zabójcze.

Wiadomosci WP z Polski i ze Świata - Wszystko co ważne. Prasa. Ciekawostki. Kultura. Gospodarka. Polityka. Nauka. Religia

A ostrzegaliśmy!
                            "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                            Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                            Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                            Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                            "
                            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• o-o-o-odpieprzcie się od tego generała też!
                              From flood into the fire
                              One thousand voices sing
                              We're in this together

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul Zobacz posta
                                http://wiadomosci.onet.pl/1909898,11,item.html

o-o-o-odpieprzcie się od tego generała też!
                                jak by ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości...

"....a Pan mnie tu wciąga na rozmowy na tematy plotkarskie...."
                                "...bo Pan pyta mnie o głupoty... nie rozmawiam z Panem wiecej..."

Boże!!! Ty to widzisz i nie grzmisz?
                                "Ja to całe życie na farcie lece i jeszcze nigdy nie wpadłem... i nie wpadnę.." bo "nie studiowałem informatyki ale to co wiem wystarczy, żeby sobie jakoś radzić w życiu"

Komentarz

Pracuję...
                                X