Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez crolick
    Po co PiS wziął Gilowską na MF?! Merytorycznie Lubińska nie jest gorsza. Więc co zadecydowało?! Chęć dopepszenia PO czy coś innego?!
    Podczas gdy Kłapouchy wszystkim się zadręcza,
    Prosiaczek nie może się zdecydować, Królik wszystko kalkuluje,
    a Sowa wygłasza wyrocznie - Puchatek po prostu jest...

')
    "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
    Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
    Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
    Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
    "
    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Z tego co mi wiadomo to od początku Gilowska była przymierzana do Ministerstwa Finansów, tyle że w listopadzie nie chciała...
      From flood into the fire
      One thousand voices sing
      We're in this together
      For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul
        No bardzo jestem ciekaw postawy PO przy głosowaniu sejmowym nad tą kandydaturą na Ministra Finansów. Pamiętając postawę tego ugrupowania przy głosowaniu projektów ustawy o becikowym naprawdę niczego nie można tu przesądzić...

P.S.: Na pl.soc.polityka zwolennicy PO wpadli w histerię

http://usenet.gazeta.pl/usenet/0,482...lityka&x=0&y=0

Ekhm....Głosowania nie budiet To wymiana ministra przez premiera a nie powołanie rządu
        ...ta ziemia do Polski należy
        choć Polska daleko jest stąd,
        bo wolność krzyżami się mierzy
        historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez mort
          Zamieszczone przez Nazgul
          No bardzo jestem ciekaw postawy PO przy głosowaniu sejmowym nad tą kandydaturą na Ministra Finansów. Pamiętając postawę tego ugrupowania przy głosowaniu projektów ustawy o becikowym naprawdę niczego nie można tu przesądzić...

P.S.: Na pl.soc.polityka zwolennicy PO wpadli w histerię

http://usenet.gazeta.pl/usenet/0,482...lityka&x=0&y=0

Ekhm....Głosowania nie budiet To wymiana ministra przez premiera a nie powołanie rządu
          No właśnie nie byłem pewien... No to wszystko w porządku
          From flood into the fire
          One thousand voices sing
          We're in this together

Komentarz

Merytorycznie Lubińska nie jest gorsza.
            My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Lubinska to ta od supermarketow i promocji miasta Szczecin? dobrze ze ja pognali

Tusk juz zareagowal - Ta nominacja swiadczy o slabosci kadrowej rzadu (!) ale skoro tak to jestesmy w stanie pogadac - pod warunkiem ze Gilowska przekona do siebie LPR i Samoobrone.

O dziadku juz wiemy, natomiast ja mam podejrzenia o ciezkim dziecinstwie p. Tuska...

Komentarz

• Jaco - umiesz czytać! Gratuluje!

Zamieszczone przez Nazgul
                Z tego co mi wiadomo to od początku Gilowska była przymierzana do Ministerstwa Finansów, tyle że w listopadzie nie chciała...
                O widzisz o tym nie wiedziałem. No to już nominacja jest jaśniejsza

Foxx - obie są prof. ekonomii. O Lubińską nie pytałem, ale jak spytałem o osiągnięcia naukowe Gilowskiej to mój informator [dr hab] o mało pod stół nie spadł ze śmiechu. Więc dla mnie nie ma różnicy...

Komentarz

• Troszkę z przymrużeniem oka
                  From flood into the fire
                  One thousand voices sing
                  We're in this together

Komentarz

• Nominacja Gilowskiej znów jest jakby zaprzeczeniem haseł głoszonych przez PiS w kampanii.
                    a) odnowa moralna - Gilowska z PO wyrzucona została za nepotyzm.
                    b) Krytyka liniowego - autorem programu podatku liniowego w PO była właśnie Gilowska.

Generalnie nie miałbym nic przeciwko odchodzeniu rządu od PiSowskich haseł, wręcz przeciwnie, często mnie to cieszy, ale nie jestem tą nominacją zachwycony. Wolałem Marcinkiewicza bez pani Zyty, a tu ona nawet w randze wicepremiera wystąpi.

Wypowiedzi Gilowskiej z poprzedniej kadencji raziły mnie populizmem
                    koko koko Skorza spoko...

Komentarz

• crolick - nie chodzi mi o osiągnięcia naukowe, tylko ogólny poziom intelektualny. Lubinska wypowiadała się jak przygłup (np. w kwestii deficytu budżetowego).

Yevaud - Gilowska nie została z PO wyrzucona, tylko sama odeszła po tym, jak Tusk skierował jej sprawę do sądu partyjnego. I dzisiaj Donald tego żałuje. Dla mnie (podobnie jak dla PiS), to co zrobiła jest niestosowne, ale nie dyskwalifikujące (zwłaszcza z osiągami osób będącycj aktualnie we władzach Platformy - np. Schetyny). Co do populizmu - w treści jej wypowiedzi nic takiego nie zauważyłem, natomiast "liberalny populizm" uważam za rzecz bardzo zdrową...
                      Co do "pisowskich haseł". Gilowska będzie realizowała program PiS, a nie PO (którego zresztą nie znamy do dzisiaj). I wszystko.
                      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Yevaud
                        Nominacja Gilowskiej znów jest jakby zaprzeczeniem haseł głoszonych przez PiS w kampanii.
                        a) odnowa moralna - Gilowska z PO wyrzucona została za nepotyzm.
                        b) Krytyka liniowego - autorem programu podatku liniowego w PO była właśnie Gilowska.

Generalnie nie miałbym nic przeciwko odchodzeniu rządu od PiSowskich haseł, wręcz przeciwnie, często mnie to cieszy, ale nie jestem tą nominacją zachwycony. Wolałem Marcinkiewicza bez pani Zyty, a tu ona nawet w randze wicepremiera wystąpi.

Wypowiedzi Gilowskiej z poprzedniej kadencji raziły mnie populizmem
                        Bo jak wcześniej pisalem żyjemy w demokracji, a więc w ustroju, w którym decyduje większość a zatem polityk musi mówić tak, aby się podobało większości. Cały problem polega na tym, iż większość tego nie rozumie i czuje się urażona klamstwami po wyborach bądź zniesmaczona populizmem przed nimi - gdy tymczasem to jest nieodłączny element tej rzeczywistości.
                        Wyobraź sobie, że żyjesz w kraju w którym jest 100 wyborców: 40 profesorów i 60 idiotów. Do kogo byś kierował kampanię?
                        From flood into the fire
                        One thousand voices sing
                        We're in this together

Komentarz

Chęć dopieprzenia PO czy coś innego?!
                          Jak któregoś dnia widziałam w programie Olejnik, Rokitę z jakimś gościem z PiS-u, dyskutujących o "becikowym" - to jasnym stało się, że PO głosowała za "becikowym" dla wszystkich, tylko po to by PiS-owi dopieprzyć.
                          Być może nadszedł czas rewanżu...
                          Only You

Komentarz

• To nawet nie kwestia rewanżu. Marcinkiewicz był zawsze "liberałem" w PiS.Jak dla mnie to mocne puszczenie oka do Rokity i jego frakcji w Platformie.

A co do głosowania nad "becikowym" wspomnianego przez Yustę to był tylko dowód jakim frazesem dla PO jest kwestia dbania o finanse publiczne-górę wzięły zawiedzione ambicje.

Co prowadzi do bardzo smutnej konstatacji na temat jakości życia publicznego.
                            ...ta ziemia do Polski należy
                            choć Polska daleko jest stąd,
                            bo wolność krzyżami się mierzy
                            historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez mort
                              A co do głosowania nad "becikowym" wspomnianego przez Yustę to był tylko dowód jakim frazesem dla PO jest kwestia dbania o finanse publiczne-górę wzięły zawiedzione ambicje.
                              I w zasadzie nikt już nawet nie stara się tego ukrywać. Rokita z tym swoim krzywym uśmieszkiem, non stop dogryzał gościowi z PiS-u... "chcieliście rząd mniejszościowy, no to macie" i wszystko w tę modłę...
                              Wracając do "becikowego" to dla mnie bzdurą jest ono w obecnym kształcie.
                              O ile się nie mylę, to miała być jakaś pomoc dla niezbyt majętnych młodych matek na starcie, a nie zapłata za urodzenie dziecka. W tej chwili przybrało to tę drugą formę... no bo jak inaczej nazwać, danie tysiaka za urodzenie dziecka np. żonie Kulczyka?
                              Only You

Komentarz

• Foxx
                                ale jak inaczej to mierzyć?! Jestem naukowcem więc stosuję miarę najbliższą mej profesji. A jeśli chodzi o tzw. 'zdrowy rozsądek' to akurat o prof. Gilowskiej mam b złe zdanie. A to co mówi Lubińska - cóż mówisz tak by cie zrozumieli

yusta
                                (1) Ale przecież obecnie 'becikowe' przyznaje się tylko matkom o dochodzie poniżej 504 zł na osobę w rodzinie, więc o co ci chodzi z tą żoną Kulczyka!? To LPR chce 'becikowego' dla wszystkich, a Prezio się wacha [i żby nie podpisał kolejnej nowelizacji ]
                                (2) No właśnie po to pytam, żeby sie dowiedzieć czy to zemsta PiS na PO, czy raczej zaproszenie do rozmów?!

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎