Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez onet

Rzecznik CBA handlował pirackimi filmami

"Polska": Temistokles Brodowski, rzecznik Centralnego Biura Antykorupcyjnego, jako rzecznik policji w podwarszawskim Wołominie zajmował się handlem pirackimi filmami.
    - Wydrukował specjalne obwoluty. Piraty filmów, które dopiero wchodziły na ekrany, sprzedawał za złotówkę albo za dwa złote. Każdy miał na okładce tytuł i logo Temistoklesa: Tokles Film - opowiada dawny współpracownik Brodowskiego. Policjanci z Wołomina mówią, że fakt, iż rzecznik CBA rozprowadza nielegalne kopie filmów, był w ich komendzie tajemnicą poliszynela. Przekazali redakcji dziennika płyty, które - jak twierdzą - kupili od rzecznika.

Temistokles Brodowski w rozmowie z "Polską" zaprzecza, że kolportował wśród policjantów pirackie filmy z logo Tokles Film: - Tokles to część mojego imienia, ale ja o tej sprawie nie mam pojęcia. Pierwsze słyszę - mówi. Zaraz potem odmawia autoryzacji rozmowy z "Polską".

Julia Pitera, która w nowym rządzie ma być urzędnikiem odpowiedzialnym za walkę z korupcją, mówi: - Te informacje są oburzające. To kolejna nietrafiona decyzja personalna w CBA. Coraz bliższa jestem myśli o konieczności audytu służb. Trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś pracuje w CBA, a wcześniej zarabiał na kradzieży praw autorskich.

Temistokles Brodowski należy do najbardziej znanych funkcjonariuszy Centralnego Biura Antykorupcyjnego. Oprócz szefa CBA Mariusza Kamińskiego i szefa jego gabinetu Tomasza Frątczaka to właśnie on utrzymuje kontakty z dziennikarzami. Jest twarzą i głosem Biura.

Brodowski w CBA pracuje od zeszłego roku, wcześniej był policjantem - najpierw na południu Polski (pochodzi z okolic Wrocławia), od 2003 r. w kilku warszawskich i podwarszawskich komendach. Zrobił błyskotliwą karierę. W 2003 r. zaczynał jako niski stopniem policjant w komendzie w Wołominie, potem trafił do komendy na Pradze-Północ. Błyskawicznie awansował, przez jakiś czas pracował nawet w zespole prasowym Komendy Stołecznej Policji. W 2007 r. został rzecznikiem Centralnego Biura Antykorupcyjnego.

Jeśli Brodowski rzeczywiście kolportował nielegalnie skopiowane płyty wśród kolegów na komendzie - łamał prawo. Za "używanie nielegalnych kopii do celów komercyjnych" grożą 12 tys. zł kary i 3 lata więzienia. Jego koledzy policjanci też nie są bez grzechu - jeśli brali lub kupowali pirackie płyty od rzecznika także łamali prawo.

Jeśli to się potwierdzi to po prostu śmiech na sali...
    Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !
    Grupa Trzymająca Wagę - Dzieki nam monopolowe nie martwią się o plajtę !!!

Komentarz

• I do kompletu dodać jeszcze można sprawę Lipca, który "na celowniku" był już od kilku miesięcy, a jakoś dziwnym trafem zamknęli go dopiero kilka dni po wyborach

oraz Tą wypowiedź, która dla mnie jest skandaliczna:
      Zamieszczone przez Jarosław Kaczyński
      Sądzę też, że zaszkodziła nam sprawa Beaty Sawickiej. Trzeba było dać sobie z tym spokój. Ale Mariusz Kamiński sądził, że jeśli ujawni kulisy akcji CBA już po wyborach, to nikt tego nie usłyszy.
      [ Dodano: 27 Październik 2007, 06:13 ]
      Zamieszczone przez Adams_
      Aha, nie podoba mi sie pomysl Komorowskiego by dzielic dziennikarzy na lepszych i gorszych. To redakcje powinny wprowadzac taki podzial a Sejm najwyzej akredytacje dla redakcji ...
      Adams niby zgoda, ale sami dziennikarze (ci prawdziwi) sejmowi przyznają, że masa jest w sejmie przypadkowych ludzi, którzy są tam tylko po to, żeby kostkę swojej redakcji w TVN24 pokazać.

Komentarz

• Jak kiedyś tam pisałem , że "Pakiet Kluski " to lipa i sobie tym tylko mordy wycierają , to negowano moje słowa.

**** z PIS-u zrobili jeśli chodzi o reformy.

Teraz czekam na PO i ich poczynania.

Komentarz

• Zamieszczone przez kkk
          Jak kiedyś tam pisałem , że "Pakiet Kluski " to lipa i sobie tym tylko mordy wycierają , to negowano moje słowa.

**** z PIS-u zrobili jeśli chodzi o reformy.

Teraz czekam na PO i ich poczynania.
          Na razie jest urabianie opinii publicznej:

Obstawiamy czy Mariusz Kamiński handluje narkotykami?
          From flood into the fire
          One thousand voices sing
          We're in this together
          For whatever fate may bring

Komentarz

• Rzecznik CBA goni piraty - urabianie opinni publicznej.

Tak z innej beczki to był już w tym temacie ten test ?

http://mojapolityka.pl/testpolityczny.php lub http://mojapolityka.pl/ - wielki test polityczny

Ja jak się okazało jestem chadekiem.
            Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !

Komentarz

• Po co mu te piraty były?

Pazerność ludzka to nie zna granic :O
              ...ta ziemia do Polski należy
              choć Polska daleko jest stąd,
              bo wolność krzyżami się mierzy
              historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez CywiL
                Tak z innej beczki to był już w tym temacie ten test ?

http://mojapolityka.pl/testpolityczny.php lub http://mojapolityka.pl/ - wielki test polityczny
                Tradycjonalizm + 36%
                Wolnośc gospodarcza + 66 %
                Wolności obywatelskie + 56 %

Ordoliberalizm (coś jak chadecja w NRF)
                bana mu , temu pestu

Komentarz

• tez chadecja :O

Komentarz

• Zamieszczone przez CywiL
                    Rzecznik CBA goni piraty - urabianie opinni publicznej.
                    trwa operacja ,,odzyskujemy CBA,,
                    "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Tradycjonalizm +8%
                      Woności obywatelskie +8%
                      Wolność gospodarcza +51%

Liberalizm demokratyczny (demoliberalizm)
                      Mortui sunt, ut liberi vivamus

Komentarz

• Zamieszczone przez Fizi
                        Zamieszczone przez CywiL
                        Rzecznik CBA goni piraty - urabianie opinni publicznej.
                        trwa operacja ,,odzyskujemy CBA,,

Widzę, że niektórym fanatyzm przesłania absurd tej sytuacji. Jak ktos jest ******** i kręci bat na własną dupę to tylko i wyłącznie jego wina

"Wiecie co ? Może zostawmy tego Arystotelesa - pirata bo się jeszcze Fizi z Nazgulem zdenerwują..."

Komentarz

• Zamieszczone przez jasin
                          Tradycjonalizm +8%
                          Woności obywatelskie +8%
                          Wolność gospodarcza +51%

Liberalizm demokratyczny
                          (demoliberalizm)
                          jest cynizm w skurwysynach...

Komentarz

• Tradycjonalizm +18%
                            Woności obywatelskie +49%
                            Wolność gospodarcza +30%

Liberalizm demokratyczny
                            (demoliberalizm)
                            "Możesz sprzedawać Lewandowskiego, mamy Arruabarrenę" - Mirosław Trzeciak, najbardziej profesjonalny z profesjonalnych

Komentarz

• Trochę dziwny ten test, ale cóż:

Tradycjonalizm +42%

Wolność gospodarcza +42%

Wolności obywatelskie +2%

Ordoliberalizm.

PS Co do goscia z CBA, najlepsze będzie, jak to "piractwo" okaże się kitem. Moim zdaniem, przy jakości i anty-PiS-owości działu śledczego "Newsweeka", czt RMF FM jest po prostu mało prawdopodobne, by taki szajsik jak dziennik "Polska" na coś takiego wpadł (a ww. redakcje - nie). Fizi ma więc rację o tyle, że w momencie przymiarek do rozmontowania CBA, ktoś wyciągnął "ciekawostkę". Inna rzecz, czy jest prawdziwa, czy nie - kolo ma pozwać gazetę do sądu - zobaczymy.
                              My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx

PS Co do goscia z CBA, najlepsze będzie, jak to "piractwo" okaże się kitem. Moim zdaniem, przy jakości i anty-PiS-owości działu śledczego "Newsweeka", czt RMF FM jest po prostu mało prawdopodobne, by taki szajsik jak dziennik "Polska" na coś takiego wpadł (a ww. redakcje - nie). Fizi ma więc rację o tyle, że w momencie przymiarek do rozmontowania CBA, ktoś wyciągnął "ciekawostkę". Inna rzecz, czy jest prawdziwa, czy nie - kolo ma pozwać gazetę do sądu - zobaczymy.
                                Dlatego własnie w pierwszym moim poście ne ten temat wyboldowałem słowo - "jeśli"

Komentarz

Pracuję...
                                X