Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez casual
    Zamieszczone przez CywiL
    Przeczytałem do drugiego akapitu, po serii "zmasowanych, niewyobrazalnych, bezczelnych i kłamliwych" mi się znudziło...
    No tak, faktycznie. Ataki na PiS to nie żadna kanonada. Są przecież ledwo zauważalne, symboliczne i przede wszystkim jak najbardziej uzasadnione.
    A wypowiedzi "oralnych autorytetów" są godne, poprawne politycznie, charakteryzujące się się wielką troską o Polskę demokratyczną, wolną od agresji, pogardy i metod rodem z PRL.

A w którym ja miejscu to napisałem ?

Po prostu w okresie rządów Twojego idola Kaczyńskiego słowa które wymieniłem wraz ze słowami "nikczemny, podły, haniebny etc." zostały taz zdewaluowane i wydymane na wszystkie strony przez polityków ze wszystkich formacji, że jak je w tej chwili widzę to chce mi się co najwyżej śmiać ewentualnie ziewać.
    O to chodziło w moim poście także się nie podniecaj, wiem, że w Twoim wieku hormony szaleją ale bez przesady.

Co do ataków na PiS i autorytetów to krótko - jedni atakują, a drudzy wcale nie są dłużni, a autorytety to ja mam w dupie bo mam oczy, uszy i własne zdanie.
    Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !
    Grupa Trzymająca Wagę - Dzieki nam monopolowe nie martwią się o plajtę !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez CywiL
      autorytety to ja mam w dupie bo mam oczy, uszy i własne zdanie.
      A ****! Jesteś zmanipulowany przez media. Każdy kto ślepo nie popiera PiSu jest zmanipulowany...
      "Możesz sprzedawać Lewandowskiego, mamy Arruabarrenę" - Mirosław Trzeciak, najbardziej profesjonalny z profesjonalnych

Komentarz

• Zamieszczone przez RadO
        Zamieszczone przez CywiL
        A ****! Jesteś zmanipulowany przez media. Każdy kto ślepo nie popiera PiSu jest zmanipulowany...
        to w takim razie jest nas już trzech...
        wpisujcie miasta!

a Jarosław swoje
        Donald Tusk teraz chce sprywatyzować w sposób opisany przez panią Sawicką szpitale
        co grozi za niezastosowanie się do wyroku sądu?

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul
          Uważam, że akurat rząd nie powinien się do tego zobowiązywać a jeśli to zrobił to przynajmniej dobrze że nie dotrzymał. To że PGNiG może odkupić akcje i je rozdać ale pamiętaj że to jest firma państwowa więc odkupi je za państwowe pieniądze i kółko się zamyka.

Kończąc: Sprywatyzować PGNiG można, ale trzeba to robić niezwykle ostrożnie. Jak dla mnie - patrz początek dyskusji.
          Temat akcji pracowniczych to zupełnie osobna dyskusja, ja akurat podchodzę do tego mocno sceptycznie, ale umowa to umowa, trzeba mieć solidne podstawy, żeby ją zerwać i ponieść konsekwencje. PGNiG już zostało częściowo sprywatyzowane - 15% miało iść na giełdę, 12.5% do pracowników i koniec, wydaje się, że jest to dosyć ostrożna metoda. Poruszajmy się jednak w sferze faktów a nie gdybania co by było gdyby można to było zrobić jeszcze raz.
          http://mocneslowa.com - centrum cytatu politycznego

Komentarz

• przebrnąłem przez bełkot casuala i przypomniałem sobie powiedzenie "eto kak tigra jebat - i smiszno, i straszno"

Zamieszczone przez casual
            Stronniczość pewnych mediów, które wymieniam w dalszej części swoich rozważań nie ma wprost granic. To właśnie media są obecnie największą patologią tego kraju. Do tego dochodzą kłamiące w żywe oczy ośrodki badania opinii publicznej.
            zapewne jedynie słuszne i obiektywne media to Radio Maryja, TV Trwam i Nasz Dziennik, oraz TVP (przodownicy na odcinku produkcji wazeliny)

Nie mówiąc już o bezczelnych „autorytetach moralnych”, żyjących w swoim świecie fobii i urojeń (że wspomnę prof. Bartoszewskiego, krzyczącego o zeszmaconym państwie i o putinowskim autorytaryzmie )
            co do autorytetów, wolę Bartoszewskiego od Rydzyka i Kurskiego. co kto lubi.

I w takiej atmosferze przychodzi mi przekonywać nieprzekonanych do PiSu właśnie. Dlaczego głosować na PiS? Bo nie ma dla PiSu żadnej alternatywy. Albo PiS albo dotychczasowy porządek postkomunistyczny.
            ja jednak wolę stanąć z Borusewiczem i Sikorskim. czyli tam, gdzie kiedyś stało ZOMO

Apeluje więc do nich, do tych, nie oszukujmy się słabszych psychicznie jednostek- o tym, że zagłosujecie 21 października na Prawo i Sprawiedliwość nikt się nie musi dowiedzieć! Przecież kartę do głosowania wypełnicie sami. Bądźcie odważni chociaż przez tą jedną chwilę, skoro brak wam odwagi na co dzień.
            bohaterski antykomunista zza monitorka

Jeżeli chcecie, aby Polską rządzili ludzie przystojni (a nie odrażający), wysocy (a nie karłowaci), o których nie opowiada się żartów w towarzystwie, którzy umieją bez fałszowania zaśpiewać hymn i nie mają nic wspólnego z moherami- to sobie na takich zagłosujcie. Ja wole zagłosować na brzydali bez prezencji, niskich, fałszujących. Ale zrobię to z czystym sumieniem, ze świadomością, że powierzam swój głos ludziom po prostu uczciwszym. I prawdopodobnie to nie ja będę się wstydził po latach swojej decyzji.

Autor tych słów, redaktor Lisiewicz zachęca wprost, aby zasiąść do stołu z bliskimi i przy wiadomym trunku (od którego sam nie stroni) rozmawiać o Polsce. Zróbmy wszystko co w naszej mocy, aby przekonać tych niezdecydowanych do głosowania na jedyną opcje, nie mającą w tej chwili żadnej alternatywy. Każdy głos się liczy, każdy głos jest ważny. Dajmy z siebie wszystko- razem wygrajmy lepszą przyszłość dla Polski.
            posłuchaj wielki znawco :

głosuję na PO, żeby nie rządziły Polską takie talenty jak Fotyga, Kaczmarek i Gosiewski. żebyśmy nie byli pośmiewiskiem w całej UE przez naszą wspaniałą politykę zagraniczną. żeby, do pierona ciężkiego, priorytetem rządzących były szkoły wyższe i autostrady, a nie teczki i lustracja.

mamy szansę na skok cywilizacyjny, a twoja Jedynie Słuszna Partia Bez Żadnej Alternatywy zwyczajnie ją marnuje.

Na koniec jeszcze jeden cytat. Tyma razem z periodyku bliskiemu wielu z nas. W najnowszym numerze To my kibice! Malkontent pisze cyt.: „Nie dajcie się omamić czerwonej zarazie, która po raz kolejny próbuje grać na resentymentach za minionym ustrojem, rozliczmy ich najpierw, zróbmy cokolwiek, żeby lewackie śmiecie zniknęły w końcu z naszego życia. Uważajcie też na zdradliwych Kaszubów, którzy dla kariery zrobią wszystko, także podłączą się z czerwonymi śmieciami, w jakże bolesny sposób odwracając się od młodzieńczych idei… Dość destabilizacje tego kraju… Myślcie, myślcie- liczę na was!” Nic dodać nic ująć.
            ciekawe, co bohaterski szczekuś powiedziałby o łączeniu sił z Lepperem (oczywiście dla Wartości, nie dla władzy)

Warto myśleć samodzielnie.
            ano warto. zwłaszcza jeśli chórek krzykaczy piszczy, że jak nie jesteś z nimi, to nie jesteś prawdziwym kibicem/ prawdziwym Polakiem
            bana mu , temu pestu

Komentarz

• Pesto jesteś tragiczny

i po kiego te epitety-antykomunista zza minitorka, szczekuś po co? inaczej nie potrafisz?

ktos ciebie wyzywa tu-***** opanuj chłopie bo sie robisz jak Tusk, trudny do słuchania
              Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• jeszcze jedno:
                Zamieszczone przez Casual
                Stronniczość pewnych mediów, które wymieniam w dalszej części swoich rozważań nie ma wprost granic.
                zapomniałeś dopisać PRYWATNYCH mediów. To trochę zmienia. Nie zauważyłeś?

Pesto ostatnim zdaniem spieprzyłeś cały post

Komentarz

• Zamieszczone przez daimler
                  ps. ja nie wstydzę i nigdy nie wstydziłem się swoich wyborów. Źle stawiasz sprawę, na zasadzie "jedynego słusznego wyboru". Dla mnie ważniejsze jest, żeby ludzie po prostu na te wybory poszli. Prognozy frekwencji są obiecujące. Oby. A na kogo zagłosują, to już indywidualna sprawa każdego z osobna. Każdy ma jakieś swoje poglądy, przemyślenia, doświadczenia. Na ich podstawie dokona wyboru. Stawianie sprawy, że głosowanie na PiS to głosowanie na uczciwych, prawych i sprawiedliwych, a na PO to głosowanie na oszustów bez zasad jest według mnie "conajmniej nieeleganckie"
                  Jedyne czego bym chciał, to to, żeby zwycięska partia mogła rządzić w pełni samodzielnie. Żeby za 4 lata można było bezproblemowo ich rozliczyć. Kto by to nie był.

Też do końca nie doczytałem swoją drogą, ale tylko dlatego, że pewne rzeczy tak mi po oczach dają, że nie wytrzymałem.
                  Na początku samym:

Albo PiS albo dotychczasowy porządek postkomunistyczny
                  Chcąc przekonać kogoś do głosowania na PiS w ten sposób, popełniasz błąd już na samym początku, założeniem, że wszyscy którzy nie wiedzą na kogo głosować myślą właśnie tak jak Ty...
                  I cytat dałem tylko przykładowo, jako pierwszy z brzegu.
                  ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• Gumas, daimos - odniosłem się do pisku Malkontenta z TMK
                    bana mu , temu pestu

Komentarz

• Zamieszczone przez Pesto
                      Gumas, daimos - odniosłem się do pisku Malkontenta z TMK
                      ale co niektóre wycieczki osobiste sobie odpuść bo albo jest normalnie albo po za przeproszeniem Rywinowemu
                      Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• Zamieszczone przez daimler
                        Zamieszczone przez RadO
                        Zamieszczone przez CywiL
                        to w takim razie jest nas już trzech...
                        wpisujcie miasta!

a Jarosław swoje
                        Donald Tusk teraz chce sprywatyzować w sposób opisany przez panią Sawicką szpitale
                        co grozi za niezastosowanie się do wyroku sądu?

Dobre pytanie i bardzo aktualne. Jestem niemal pewny, ze Ziobro nie przeprosi LiD na antenie RM i TVT za slowa "SLD jest odpowiedzialne za smierc Blidy".
                        Jaroslaw musi powtarzac brednie bo:

- "Klamstwo powtarzane 100x staje sie prawda"
                        - To trafia do jego elektoratu
                        - Prawo to on
                        - Kazdy maly kundelek ujada na widok wiekszych (w bezpiecznym dystansie). Bedzie tak ujadal do samych wyborow. Bo co mu pozostalo? W bezposrednim pojedynku zostal zniszczony przez konkurentow.

Komentarz

• Tyle że to właśnie Ty Pesto zachowałeś się jak typowy pałkarz. Jak mówiłem - największe kłamstwo wyborcze to kłamstwo Tuska: "Jesteśmy partią ludzi rozumnych". I tego własnie dowiodłeś. Nie po raz pierwszy zresztą.
                          From flood into the fire
                          One thousand voices sing
                          We're in this together
                          For whatever fate may bring

Komentarz

• Już wiem czemu Gazeta Wyborcza nazywa się własnie "wyborcza".

Co tam się dzieje to już ludzkiw pojęcie przechodzi. Agitacja pełną parą. Nawet gejów i lesbijki do tego już zaprzęgli...
                            Legia Varsovia - semper invicta...

Urodzić się białym to duma i zaszczyt...

Komentarz

• Zamieszczone przez Sharn
                              Już wiem czemu Gazeta Wyborcza nazywa się własnie "wyborcza".

Co tam się dzieje to już ludzkiw pojęcie przechodzi. Agitacja pełną parą. Nawet gejów i lesbijki do tego już zaprzęgli...
                              Abstrahując od samej GW, gej i lesbijka to także wyborcy. Kaczorów oni raczej nie interesują więc...

A swoją drogą to masz na myśli ten tekst z wysokich obcasów?
                              jest cynizm w skurwysynach...

Komentarz

• Zamieszczone przez jasin
                                ja tam prosty chłopaczyna jestem, a z wiadomych względów upr odpada (fo tej pory nie rozumiem Korwina :/), Samoobrona to również nie szczyt moich westchnień. LiD - "z twarzą kampanii" - Kwachem, pięknym Rysiem K. - sorry, ale niech szukają innych absztyfikantów. PO - mnie wku...a tym, że po wyborach na 100% skuma się z LiD-em a do PiS-u jakoś nie mogę się przekonać. Znowu przyjdzie oddać głos nieważny :/
                                Mam tak samo jak Ty...

Komentarz

Pracuję...
                                X