Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Fizi
    Z. link do czego ? do stenopisów ?
    Wydawało mi się, ze zasugerowałes, ze PO chciało by CBA ujawniło publicznie dowody w sprawie Sawickiej. Poprosiłem wiec o zródło.
    "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Z.
      Zamieszczone przez Fizi
      Z. link do czego ? do stenopisów ?
      Wydawało mi się, ze zasugerowałes, ze PO chciało by CBA ujawniło publicznie dowody w sprawie Sawickiej. Poprosiłem wiec o zródło.
      I tego się trzymaj raczej.
      To jest dobre:

Nawet Węgrzy się dołączyli.
      "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
      "
      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Trudno żeby w Łodzi zarzucili "precz z komuną"

Komentarz

• Z. - Jaco dobrze Ci radzi

[ Dodano: 17 Październik 2007, 22:58 ]
          Zamieszczone przez Jaco
          no to już wiemy skąd Donek ściągnął publikę na debatę z JK
          "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Cypis
            CBA powinno ja przeprosic i oddac te 100 tys.
            Biedna zakochala sie a ten ja aresztowal.

Zamieszczone przez daimler
            Pewnie w CBA piją z rozpaczy że na taśmavch nie ma żadnego na to dowodu...
            mysle ze juz zachlali sie niezle i jutro tam polowy w pracy nie bedzie
            Przykro mi, ale odwracasz kota ogonem.

Sawicka PRZYZNAŁA się, że wzięła hajs i wie, że popełniła przestępstwo.

Nie zmienia to faktu, że nie wiemy do końca czy CBA nie złamało prawa (nie będę oceniał, bo tak naprawdę mamy do tej pory tylko słowo Kamińskiego kontra słowo Sawickiej. A to, że popełniła jedno przestępstwo nie oznacza od razu, że w każdym zdaniu musi kłamać.)

I bardzo dobrze, że PiS obiecuje, że nie wykorzysta tego w kampanii, a jak jest to... chyba widzą wszyscy. Poza tymi, których chyba nigdy się nie przekona, że "białe jest białe, a czarne jest czarne".
            "Za plecy patrzę non stop, marzę mocno,
            żeby móc znów się cofnąć na Łazienkowską,
            w środek meczu, nasze twarze mokną,
            nieważne, że marznę, daję ponieść się emocjom"

Komentarz

• Marcinkiewicz miesiąc temu odszedł z PiS

"Dziennik" dotarł do listu, w którym Kazimierz Marcinkiewicz - ponad miesiąc temu - informuje premiera Jarosława Kaczyńskiego o swojej rezygnacji z członkostwa w PiS. Były premier miał prosić o dyskrecję w tej sprawie.

List, według "Dziennika", Marcinkiewicz napisał 2 września w Londynie, a jego całość będzie można przeczytać w czwartkowym wydaniu gazety.

Niedobrze, że ten list dostał się do mediów przed wyborami - skomentował dla gazety Marcinkiewicz fakt ujawnienia pisma. Żałuję, że przez miesiąc Jarosław Kaczyński na ten list nie zareagował - dodał.

"W związku z Pańską publiczną oceną mojej osoby, ale także ze względu na brak zgody w partii na mówienie tego, co się myśli, na polemikę z niektórymi błędnymi decyzjami ani na krytykę wybieranej taktyki działania, składam na Pana ręce rezygnację z członkostwa w PiS" - oświadcza Marcinkiewicz w liście do premiera.

"Bardzo trudno podjąć taką decyzję, ale nie mam innego wyjścia. To boli, ale nie mogę pozwolić na stawianie mnie w rzędzie z Kaczmarkiem i Netzlem. Zwłaszcza gdy robi to premier i lider mojej partii" - deklaruje były premier w liście.

Według gazety, Marcinkiewicz we wstępie listu nawiązuje do swoich obaw, że mógł być podsłuchiwany i podkreśla, że nie mógł kłamać dziennikarzom. Zdarzenie - "pewnie Pan wie, jest prawdziwe" - pisze.

"Nigdy o nic nie prosiłem Pana Premiera dla mnie osobiście, może poza głupim pomysłem PKO BP i tak niezrealizowanym. Nie zabiegałem o premierostwo. Podjąłem się tego zadania na Pańską prośbę i wykonałem je solidnie. Gdy trzeba było z niejasnych powodów, tzw. przyśpieszenia, bez szemrania ustąpiłem, odszedłem" - zapewnia Marcinkiewicz w liście.

Były szef rządu pytany na początku października w TVN24, czy odchodzi z PiS, powiedział że przed wyborami nie wypowiada się na ten temat. Marcinkiewicz zaznaczył wówczas, że nie wspiera w kampanii wyborczej żadnej partii. (kab)
              jest cynizm w skurwysynach...

Komentarz

• Fizi - w takim razie całe Twoje myslenie jest błędne, bo PO nie chciało upublicznienia dowodów.
                "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Z.
                  Fizi - w takim razie całe Twoje myslenie jest błędne, bo PO nie chciało upublicznienia dowodów.
                  nie domagali się ujawnienia dowodów, będących podstawą akcji przeciwko Kaczmarkowi ?

może coś pokręciłem w tym zamęcie - zdaje się , że cała opozycja tak gardłowała , z PO włącznie
                  "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul
                    No dobra, tylko dlaczego - odczepiając się już od rosyjskiej hipotezy - za pieniądze podatnika? Czyli Twoje i moje?
                    Z tego samego powodu, z którego jest becikowe, socjalny raj górników, dopłaty do paliwa rolniczego i tak dalej. To wszystko strony tego samego medalu - uszczęśliwianie wybranych grupek za kasę innych. Solidarne państwo innymi słowy.
                    http://mocneslowa.com - centrum cytatu politycznego

Komentarz

nie domagali się ujawnienia dowodów, będących podstawą akcji przeciwko Kaczmarkowi ?

może coś pokręciłem w tym zamęcie - zdaje się , że cała opozycja tak gardłowała , z PO włącznie
                      Nie w sprawie Sawickiej.

Komentarz

• hehe... i własnie o to mi chodziło w moim poscie
                        "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez cnm
                          Zamieszczone przez Nazgul
                          No dobra, tylko dlaczego - odczepiając się już od rosyjskiej hipotezy - za pieniądze podatnika? Czyli Twoje i moje?
                          Z tego samego powodu, z którego jest becikowe, socjalny raj górników, dopłaty do paliwa rolniczego i tak dalej. To wszystko strony tego samego medalu - uszczęśliwianie wybranych grupek za kasę innych. Solidarne państwo innymi słowy.
                          No sorry, ale to co wymieniłeś to zupełnie inna para kaloszy. Co innego przyznawać coś jak się ma władzę (choć nie twierdzę że to jets dobre) a co innego nie mieć władzy i kupować sobie wyborców. Bo to według mnie trzy razy większy kaliber kurestwa.

A ja myślałem że ślubu JKM z Giertychem nic nie przebije

I tylko mi nie mów że to bez różnicy...
                          From flood into the fire
                          One thousand voices sing
                          We're in this together
                          For whatever fate may bring

Komentarz

hehe... i własnie o to mi chodziło w moim poscie
                            No ale w tej sytuacji dalej nie rozumiem, po co CBA robi medialny szum... Kazda sprawa dotycząca posła/ministra/podsekretarza/urzednika państwowego będzie się kończyła takim show? Kaczmarka to rozumiem, gadał bzdety przed komisją, kłamał, wszyscy żadali dowodów to je dostali. A teraz cisza była...

Komentarz

• Zamieszczone przez Raffi
                              Daimler - widziałeś z tego artykułu coś więcej niż tytuł? Bo ja tak, i przesłanie tego wywiadu z Religą jest raczej odwrotne niż to co sugeruje pani Kopacz. Dlatego zresztą pokazali tylko odredakcyjny tytuł.
                              Raffi - to jeszcze pikuś - z tego by wynikało, że Kopacz czyta tylko nagłówki

Dzisiaj jednak na konwencji podlaskiej Po przemawiał Tusk opowiadając o tym , jak to Kaczyński podobny do Kiszczaka w metodach , manipulkacjach , jaki to kłamca, manipulator itd

w pewnym momencie zaczął rzucać cytatami z tego artykułu

postanowiłem, że sprawdzę sobie w archiwum Newsweeka autentyczność tych cytatów

Klient rzucał tekstami składającymi się ze zlepionych ze sobą zdań z różnych części artykułu, z wyciętych części zdań złożonych

normalnie wyjątkowo prymitywna wycinanko-sklejanka ordynarnych kłamcówi manipulatorów
                              "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Z.
                                Zamieszczone przez Fizi
                                hehe... i własnie o to mi chodziło w moim poscie
                                No ale w tej sytuacji dalej nie rozumiem, po co CBA robi medialny szum... Kazda sprawa dotycząca posła/ministra/podsekretarza/urzednika państwowego będzie się kończyła takim show? Kaczmarka to rozumiem, gadał bzdety przed komisją, kłamał, wszyscy żadali dowodów to je dostali. A teraz cisza była...
                                A mnie się taki show podoba.
                                Niech każdy ma świadomość co go czeka jak spróbuje kręcić lody.

Czekam na aneks raportu WSI
                                From flood into the fire
                                One thousand voices sing
                                We're in this together
                                For whatever fate may bring

Komentarz

Pracuję...
                                X