Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Tuzin
    Zamieszczone przez Foxx
    Zamieszczone przez Tuzin
    Zamieszczone przez Foxx
    Zamieszczone przez Tuzin
    Nie absorbowali mediów - wzruszające
    Powinni się raczej ze wstydu zapaść.
    Dlaczego? Jaki był ich udział w tej sprawie?
    Taki że to oni ją wychowali.
    Teraz jest dorosła i jej biznes co robi. Jakby mi ktoś powiedział, że będę bronił prawa do samostanowienia dorosłego dzieciaka przed wyborcą PO-LiD, to bym padł. Sorry, ale to zwykła hipokryzja.
    Tak samo biznesem kwacha jest, że się publicznie uchlewa. Zastrzeżenia możesz mieć jedynie do Charkowa, bo tam reprezentował też Ciebie.
    Kwestia Kwacha dotyczy jego samego, a nie rodziny.

Zamieszczone przez Tuzin
    Nazywaj to jak chcesz, nawet hipokryzją. Kaczyński jako reprezentant narodu, głowa państwa wybrana między innymi dzięki poparciu ludzi i środowisk jawnie wyznających tradycyjne wartości rodzinne, sprzeciwiających się miłości pozamałżeńskiej itd. - powinien raczej uświadomić córze że walenie na boku w okresie jego prezydentury (a także poza nim, jeślich chciałby być w zgodzie z samym sobą) nie jest najlepszym hobby.
    Być może próbował to robić. Decydujące jest, czy sam przestrzega tych wartości. Bo to on korzystał z poparcia tych środowisk, a nie jego córka.

Zamieszczone przez Tuzin
    PS. Wyborcą LiD nie jestem. Tak samo mogę Cię nazwać wyborcą Samoobrony i LPR, ale chyba nie o to tu chodzi.
    Mógłbyś, gdybym w jakiejkolwiek sprawie gardłował w obronie Giertycha lub Leppera. I to na ochotnika.

PS Newsy spływają...

WSI inwigilowały posłów

Tajna grupa oficerów WSI działała w Sejmie i hotelu sejmowym. Stosowała techniki operacyjne, m.in. podsłuchiwanie telefonów komórkowych. Funkcjonariusze mieli też zbierać materiały obciążające parlamentarzystów
    .

W tle operacji WSI były ogromne pieniądze. W 2001 r. miała nastąpić gruntowna modernizacja techniczna sił zbrojnych, przygotowywano decyzje o unowocześnieniu armii i zakupach uzbrojenia oraz sprzętu wojskowego. Posłowie zajmowali się też opiniowaniem rządowego projektu dotyczącego wyboru samolotu wielozadaniowego. Ważyły się także losy szkół wojskowych. - Chodziło o to, by wiedzieć, jakie decyzje mogą być podjęte przez komisję odnośnie konkretnych ustaw i wniosków ministra obrony. Ta wiedza dawała możliwość odpowiednio szybkiej reakcji. Materiały z tych operacji trafiały do dowódców, a później miały być przekazane szefom WSI - twierdzą nasi rozmówcy. W komisji zasiadali wówczas m.in. Jerzy Szmajdziński (SLD), Janusz Zemke (SLD), Janusz Onyszkiewicz (UW), Paweł Graś i Paweł Piskorski, wówczas posłowie niezrzeszeni. Szefem WSI był Tadeusz Rusak, a jego zastępcami Mariusz Marczewski i Kazimierz Mochol.
    - Nic mi na ten temat nie wiadomo. Materiały operacyjne trafiały do innych osób z kierownictwa, ale nie mogę powiedzieć do kogo, bo naraziłbym się na ujawnienie tajemnicy państwowej – mówi dziś Mariusz Marczewski. Z kolei gen. Tadeusz Rusak nie chciał z nami rozmawiać. Zdumienia nie kryje natomiast późniejszy szef WSI Marek Dukaczewski. - Jeżeli do czegoś takiego doszło, to mamy do czynienia z absolutnym skandalem – ocenia Dukaczewski.

- Zamieszanie pamiętam, nic mi natomiast nie wiadomo odnośnie operacji WSI wobec posłów – mówi Janusz Zemke, który zasiadał w sejmowej komisji obrony. Takich działań nie przypomina sobie również poseł PO Paweł Graś. Fakt inwigilacji potwierdza natomiast Krzysztof Borowiak, ówczesny dyrektor Departamentu Nauki i Szkolnictwa Wojskowego MON. Jego zdaniem, zdobyte w czasie inwigilacji materiały mogły trafić do ówczesnego szefa MON Bronisława Komorowskiego.
    Borowiak twierdzi, że ministerstwo reprezentowało stanowisko odmienne od opinii kierowanego przeze niego departamentu. - Kiedy zwróciłem się w tej sprawie do przewodniczącego Komisji Obrony Narodowej Stanisława Głowackiego (AWS), utraciłem zaufanie ministra – tłumaczy Borowiak. – Doszło do przedziwnej sytuacji. Podczas rozmowy z szefem MON Bronisławem Komorowskim puścił mi on nagranie z poczty głosowej telefonu komórkowego Głowackiego. Było to moje nagranie na jego pocztę głosową. Minister zaprezentował mi je z komentarzem, że to dowód na moją nielojalność i brak możliwości dalszej współpracy. Ciekawe, skąd Komorowski wziął to nagranie – mówi Borowiak.

- To kompletne bzdury. Nie mam zwyczaju posługiwać się tego typu metodami – zdecydowanie zaprzecza w rozmowie z "Wprost" Bronisław Komorowski.
    W 2000 r. Wojskowe Służby Informacyjne inwigilowały posłów z sejmowej komisji obrony – dowiedział się "Wprost". Z naszych informacji wynika, że o sprawie mógł wiedzieć Bronisław Komorowski, ówczesny minister obrony narodowej, a dziś jeden z liderów PO.

[ Dodano: 14 Październik 2007, 19:45 ]
    I kolejny...

Pistolet Kaczyńskiego - szczegóły historii

Goście "Loży prasowej" TVN24 przyznali, że opowieść o pistolecie Kaczyskiego jest nie do zweryfikowania, ale Piotr Zaremba z "Dziennika" twierdzi, że Donald Tusk po prostu "twórczo zmienił" historię z pistoletem, która na początku lat 90. krążyła po Sejmie.
    - Wszyscy wiedzieli, że w tych czasach Jarosław Kaczyński nosił przy sobie broń - wspomina publicysta. Przyznaje, że posłowie opowiadali sobie w 1991 roku historię która miała zdarzyć się podczas rozmów nad tworzeniem rządu Jana Olszewskiego. Na rozmowach był i Jarosław Kaczyński i Donald Tusk.

- Tusk miał zażartować do lidera PC: wy jesteście chadekami, więc kierujecie się encykliką "Lelum polelum" - opowiada Zaremba, tłumacząc że chodziło o encyklikę "Rerum Novarum".

- Kaczyński wyjął wtedy pistolet i powiedział: za takie słowa to ja Cię zastrzelę.

Zdaniem publicysty lider PO odniósł się właśnie do tego zdarzenia "twórczo je zmieniając". - Mam wątpliwości, czy Tusk powinien to opowiadać. To była sytuacja prywatna, całkowicie nie do zidentyfikowania - ocenia Zaremba. Zanzaczył jednak, że nie wyklucza, iż historia Tuska jest także prawdziwa.

- Dla mnie Ciebie zabić, to jak splunąć - tak według relacji Tuska miał powiedzieć do niego Kaczyński. Donald Tusk historię z pistoletem pamięta zupełnie inaczej.

A dzisiaj Tusk opowiadał o miłości, powołując się na Jana Pawła. Szkoda, że nie "ucałował ziemi kaliskiej"...
    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
      Kwestia Kwacha dotyczy jego samego, a nie rodziny.
      Posłużę się cytatem z postu, od którego wyszła cała ta dyskusja:
      Zamieszczone przez mort
      Co za rodzinka
      Zamieszczone przez Foxx
      Być może próbował to robić. Decydujące jest, czy sam przestrzega tych wartości. Bo to on korzystał z poparcia tych środowisk, a nie jego córka.
      To już kwestia "tolerancji" na takie wydarzenia.

Zamieszczone przez Foxx
      Mógłbyś, gdybym w jakiejkolwiek sprawie gardłował w obronie Giertycha lub Leppera. I to na ochotnika.
      Ja w niczyjej obronie nie "gardłuję". Korzystam raczej z okazji żeby dojebać Kaczorom ')
      Co do obrony Giertycha i Leppera, to nie wiem, bo aż tak bardzo Twojej twórczości w tym wątku nie studiuję.

Komentarz

• Tuzin - racz cytować mnie w całości.

Młoda towarzyszka Kwaśniewska publicznie w TVN kłamała,że tatusia brzuch boli.

Dlatego Foxx słusznie widzi tu brak analogii z rodziną Kaczyńskich.
        ...ta ziemia do Polski należy
        choć Polska daleko jest stąd,
        bo wolność krzyżami się mierzy
        historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

Nie absorbowali mediów - wzruszające
          Powinni się raczej ze wstydu zapaść.
          Tuzin - Kaczyńscy , to nie (Li)Dulscy - coś takiego, jak lamentowanie nad tzw. mezaliansem, występuje jedynie w rodzinach sztucznej inteligencji, sztucznej arystokracji, sztucznej elity, obecnie nazywanej wykształciuchowszczyzną

i z innej beczki

niektórzy zastanawiali się , kiedy PO oskarży Jarosław Kaczyńskiego i PiS o gradobicie lub przymrozki

nie kazdy to może zauważył, ale podczas debaty NASTAPIł TEN WIEKOPOMNY DZIEń

Donald jako zarzut stwierdził, że jabłka za rządów PiS-u zdrożały

,,oczywistą oczywistością,, jest, że wzrost tych cen jest skutkiem gradobicia i przymrozków wiosną tego roku, które skutkowały zmniejszeniem plonów i podaży jabłek

tak oto Tusk oskarżył Jarosława Kaczyńskiego o wywołanie gradobicia

a ciemny wyszkształciuchowski lud to kupuje
          "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez crolick
            Zamieszczone przez kkk
            Ja nie wiem ***** czy musimy się zajmować chorobą alkoholową Aleksandra Kwaśniewskiego?Współczuć jako człowiekowi i tyle..Nic więcej.
            Raczej jego rodzinie :/
            Lepiej chyba być alkoholikiem niż mieć w domu alkoholika...
            Wg mnie trzeba współczuć choremu i jego rodzinie , która też na swój sposób jest chora.
            Pewnie , że to chory chla i nikt mu do głowy pistoletu nie przykłada,ale rodzina też może zawinąć dupę w troki i odejść.

Ogólnie ***** Kwacha

Komentarz

Zamieszczone przez Foxx
              Ja w niczyjej obronie nie "gardłuję". Korzystam raczej z okazji żeby dojebać Kaczorom ')
              Co do obrony Giertycha i Leppera, to nie wiem, bo aż tak bardzo Twojej twórczości w tym wątku nie studiuję.
              To żeś "dojebał" . Co do drugiej części wypowiedzi - bez znaczenia jest, co czytasz, chodzi o to co ja piszę (lub nie).
              My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Fizi
                i z innej beczki

niektórzy zastanawiali się , kiedy PO oskarży Jarosław Kaczyńskiego i PiS o gradobicie lub przymrozki

,,oczywistą oczywistością,, jest, że wzrost tych cen jest skutkiem gradobicia i przymrozków wiosną tego roku, które skutkowały zmniejszeniem plonów i podaży jabłek

Tak samo jak swego czasu ciemny solidarny lud kupił "puste lodówki"
                "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
                  To żeś "dojebał" .
                  Jak widać wystarczajaco, skoro zacząłeś ich bronić.

Komentarz

• "Bronić"? Przed czym? Wszak nic nie zrobili

Komentarz

• Komentarz

• Zamieszczone przez e(L)egion
                        Zamieszczone przez Fizi
                        i z innej beczki

Tusk swoimi słowami przyznał solidarnemu ciemnemu ludowi rację - obwiniając o podwyżki, niezależne od działań rządu, artykułów żywnościowych PiS

jednocześnie ,,zapominając,, o tym, że był zwolennikiem jeszcze wyższego wzrostu tych cen, z woli rządu , - poprzez obłożenie tych właśnie artykułów wyższą stawką vat

tym samym przyznał, że gdyby PO rządziła przez te dwa lata, byłoby jeszcze drożej

[ Dodano: 14 Październik 2007, 20:25 ]
                        BTW

dzisiaj na konwencji mazowieckiej Platformy kolejna ordynarna, kłamliwa manipulacja tej populistycznej partii

oto Julia Pitera stwierdziła, że PiS zbudował w Płocku most bez dróg dojazdowych, most, który otrzymał tytuł absurdu budowlanego roku ( zdaje się w 2005 lub 2006 ) i związaną z tym ,,wyróżnieniem,, ,,nagrodę,, w postaci ,,złotego sedesu,,
                        Pitera ku uciesze zgromadzonej na sali otumanionej wykształciuchowskiej gawiedzi wrzeszczała, że PiS buduje mosty bez dróg dojazdowych a Kaczyński otworzył ,,złoty sedes,,

tymczasem prawdziwa historia tego mostu jest następująca:

za rządów SLD samorząd płocki rozpoczął tę inwestycję i prosił o dofinansowanie przez eseldowski rząd budowy dróg dojazdowych do niego, ponieważ jest on częścią drogi krajowej

rząd SLD odmówił tego dofinansowania

most został zbudowany bez dróg dojazdowych i tak sobie bezużytecznie stał, nie podniecając zbytnio Pani Pitery i jej towarzyszy z PO ( być może dlatego, że mają oni dość bogate doświadczenie w budowie mostów wzdłuż rzek i bez dróg dojazdowych, więc lepiej było trzymać dzioby zamknięte na kłódkę )

w międzyczasie, budowa otrzymała wspomniany przez krzykaczkę Piterę tytuł - jak najbardziej zasłużenie zresztą

tymczasem , po wygraniu przez PiS wyborów parlamentarnych, PiSowski już rząd dofinansował budowę dróg dojazdowych do mostu i wczoraj został on otwarty do użytku po dwóch latach bezużytecznego stania

tak, jak kiedyś szanowałem Piterę, tak dzisiaj całkowicie straciłem szacunek do tej kobiety - obrzydliwa , ordynarna populistyczna manipulantka
                        "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Fizi naprawdę szanowałeś Piterę? Litości...

Co to tych mostów to poleciłbym Julii inny most nad tunelem wzdłuż rzeki.
                          Legia Varsovia - semper invicta...

Urodzić się białym to duma i zaszczyt...

Komentarz

• Zamieszczone przez Fizi
                            Zamieszczone przez e(L)egion
                            Zamieszczone przez Fizi
                            i z innej beczki

Tusk swoimi słowami przyznał solidarnemu ciemnemu ludowi rację - obwiniając o podwyżki, niezależne od działań rządu, artykułów żywnościowych PiS

jednocześnie ,,zapominając,, o tym, że był zwolennikiem jeszcze wyższego wzrostu tych cen, z woli rządu , - poprzez obłożenie tych właśnie artykułów wyższą stawką vat

tym samym przyznał, że gdyby PO rządziła przez te dwa lata, byłoby jeszcze drożej
                            Nie no, zabawna rozkminka
                            "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

• Zamieszczone przez e(L)egion
                              Nie no, zabawna rozkminka
                              wg, Ciebie, gdyby te towary były obłożone wyższym podatkiem, jak chciał tego Tusk, to pewnie by były tańsze , tak ?

powoli zaczynam trybić, na czym ma polegać ten ,,cud gospodarczy,,
                              "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez mort
                                Tuzin - występ córki pijaka, który ******** cos o wirusie z Filipin opowiadającej o chorobie taty, którego boli żołądek raczej nie da się obronić
                                Ty niedźwiedź, a widziałeś swoje zdjęcia z wczoraj?
                                Wirus z filipin rozpieprzył Ci system doszczętnie
                                Powiedz mamo powiedz tato czy policja to gestapo. Ależ owszem drogi synu, trzeba tępić skurwysynów!!!
                                GRUPA TRZYMAJĄCA WAGE

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎