Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Trudno również nie zauważyć nowego kierunku, w którym zmierza "Wprost"- a jest to kierunek ogólnie rzecz ujmując umiarkowanie prawicowy, przynajmniej tak wynika z moich cotygodniowych obserwacji zmian jakie dokonują się we "Wproście".
    Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
    - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
    Zapamiętał.

Waldemar Łysiak, "Najlepszy".

Komentarz

• Zamieszczone przez casual
      Trudno również nie zauważyć nowego kierunku, w którym zmierza "Wprost"- a jest to kierunek ogólnie rzecz ujmując umiarkowanie prawicowy, przynajmniej tak wynika z moich cotygodniowych obserwacji zmian jakie dokonują się we "Wproście".
      Też mam takie wrażenie. A dziwi mnie to o tyle, że nowy red. nacz. Wprostu kojarzył mi się do tej pory bynajmniej nie z "umiarkowanie prawicowym" nurtem. Widziałem go bardziej na prawo. No ale może moje obserwacje były błędne.
      Zauważył może ktoś jeszcze np. wyjątkową niechęć "W" do amerykańskiej Partii Republikańskiej?

Komentarz

• IPN złożył apelację w sprawie autolustracji TW "Nowak" czyli Małgorzaty Niezabitowskiej. Pamiętam jak się ucieszyła na wyrok, że nie jest kłamcą lustracyjnym (wybuch radości na sali sądowej jakich mało- troche to podejrzane ).
        Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
        - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
        Zapamiętał.

Waldemar Łysiak, "Najlepszy".

Komentarz

• Zapadły wyroki dla psów za kopalnie Wujek

Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• Zamieszczone przez Pan Artysta
            Zapadły wyroki dla psów za kopalnie Wujek

Zebrani na sali rozpraw odśpiewali hymn. Generalnie jak widać - da się.

BTW - jest w ciul przekrętów które się przedawniły lub zbliżają ku przedawnieniu. Czy ktoś wie, czy prawo przewiduje zatrzymanie biegu przedawnienia, np. w związku z niemożnością wcześniejszego ścigania z przyczyn politycznych?

P.S.

7,4% wzrostu gospodarczego w 2006. Jestem pod wrażeniem...
            From flood into the fire
            One thousand voices sing
            We're in this together
            For whatever fate may bring

Komentarz

• "Dr. Mengele":

My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul
                http://wiadomosci.polska.pl/gospodar...,id,278568.htm
                Gratulacje dla rządów Tadeusza Mazowieckiego, Jana Krzysztofa Bieleckiego i Hanny Suchockiej. To wyłącznie ich zasługa.

Zamieszczone przez Foxx
                Bonus:

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                "
                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• zdecydowanie niezgadzam się z histeryzowaniem, ale taka to już właściwość Platformy. Natomiast myśle sobie, że kiepsko będzie, że licealisci nie poznają Gombrowicza, Grudzińskiego, Kafki czy Dostojewskiego. Jakkolwiek to gdzieś obok wielkiej polityki, to myśle sobię, że z ogromnym szacunkiem dla Jana Pawła II, "Pamięć i Tożsamość" nie zastąpią największych klasyków literatury.
                  "Warszawa jest super jak chcesz to mogę przysiąc..."

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul
                    Powiedz mi:
                    - czym rzad J. Kaczynskiego sie do tego przyczynil?
                    - co zrobil do tej pory zeby zachowac go na nastepne lata?

Pomijajac juz ze wzrost pkb w 2006 wyniosl 6,1%. Te 7,4% to tylko pierwszy kwartal tego roku

Komentarz

• Zamieszczone przez Tuzin
                      Zamieszczone przez Nazgul
                      Powiedz mi:
                      - czym rzad J. Kaczynskiego sie do tego przyczynil?
                      - co zrobil do tej pory zeby zachowac go na nastepne lata?

Pomijajac juz ze wzrost pkb w 2006 wyniosl 6,1%. Te 7,4% to tylko pierwszy kwartal tego roku
                      Acha. Czyli tendencja wzrostowa jest utrzymana. No i dobrze.

A co robią? Coś, czego nie robiły wszystkie poprzednie rządy. Albo nie robią czegoś, co robiły poprzednie...

Kurna, wszystko trzeba tłumaczyć...
                      From flood into the fire
                      One thousand voices sing
                      We're in this together
                      For whatever fate may bring

Komentarz

• No wytlumacz mi ekspercie, co nie odroznia wzrostu q1 od calorocznego.

I tendencja nie zostala utrzymana, bo - co mozesz wyczytac juz w pierwszym zdaniu przytoczonego przez siebie artykulu - obecny wzrost opiera sie na bardzo niezdrowej podstawie. Jezeli jest nia konsumpcja, to znaczy ze inflacja bedzie zaraz rosnac.
                        Doliczajac do tego drenaz rynku pracy i presje zarobkowa (videstatnie strajki) - ochlodzenie przyjdzie bardzo szybko. Zreszta stopy juz zotaly raz w kwietniu podniesione (po raz pierwszy od kilkunastu miesiecy).

Komentarz

• Zamieszczone przez el majoneze
                          http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4192114.html

zdecydowanie niezgadzam się z histeryzowaniem, ale taka to już właściwość Platformy. Natomiast myśle sobie, że kiepsko będzie, że licealisci nie poznają Gombrowicza, Grudzińskiego, Kafki czy Dostojewskiego. Jakkolwiek to gdzieś obok wielkiej polityki, to myśle sobię, że z ogromnym szacunkiem dla Jana Pawła II, "Pamięć i Tożsamość" nie zastąpią największych klasyków literatury.
                          A po co licealistom klasyka literatury? I tak mamy naród półanalfabetów. Żeby zapchać program i udawać, że się czegoś uczy, wystarczą znakomicie Konopnicka, Orzeszkowa, Reymont i Żeromski. Poznawani oczywiście ze ściąg i opracowań.
                          Nic nowego.

Chociaż nie... tym Dobraczyńskim to mnie jednak zaskoczyli.
                          Jezu jak się cieszę z tych króciutkich wskrzeszeń
                          Kiedy pelną kieszeń znowu mam
                          Znowu mogę myśleć trochę jakby ściślej
                          I obmyślać śmialo nowy plan

Komentarz

• Decyzja o wycofaniu z programu Dostojewskiego jest dla mnie idiotyczna. Zupełnie jej nie rozumiem. "Zbrodnia i kara" to klasyka literatury, książką, którą się powinno przekazać młodym uczniom i tyle.

Komentarz

• A to ta "lista lektur" już została wdrożona, czy to kolejna z dupy wzięta propozycja Romana? Mógłby mnie ktoś uświadomić, bo nigdzie w necie nie mogę znaleźć informacji o wdrożeniu tego chorego pomysłu.
                              "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                              Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                              Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                              Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                              "
                              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Pracuję...
                              X