Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Znaczy chcesz mi wmówic, ze i Ziobro i Kaczmarek nie powiedzieli słowa o tym, ze niedlugo Szwajcarzy nam ujawnią konta polityków SLD ?
Ja niczego Ci nie wmawiam. Ty wmawiasz, że tak powiedzieli a ja chcę to zobaczyć na własne oczy, bo jakoś w to nie wierzę.
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
Przecież to nie chodzi o samo słowo "ujawnimy/nie ujawnimy etc etc". Tylko przez to, ze zaczeli komentować fakt istnienia takich kont, wypowiadać się, ze sa to konta, na ktorych przeprowadzane sa jakies przestepcze działania itd.
A mogli siedzieć cicho.
"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Przecież to nie chodzi o samo słowo "ujawnimy/nie ujawnimy etc etc". Tylko przez to, ze zaczeli komentować fakt istnienia takich kont, wypowiadać się, ze sa to konta, na ktorych przeprowadzane sa jakies przestepcze działania itd.
A mogli siedzieć cicho.
No to jeszcze raz:
Napisałeś tak:
Zamieszczone przez Z.
po jaka cholere Ziobro i Kaczmarek lecieli do mediów i ogłaszali, ze oto bedziemy mieli zaraz, moze jutro dowody na to ze lewica jest umoczona w jeszcze powazniejsze przestepstwa niz myslelismy. No po co? Mozna bylo wziać na wstrzymanie chociaz 2-3 dni. No ale trzeba pysk w mediach pokazac....
A link który wrzuciłeś podaje, co następuje:
Zamieszczone przez onet
Według nieoficjalnych informacji, do jakich dotarł "Nasz Dziennik", potwierdzają się wcześniejsze doniesienia Dochnala o tajnych zagranicznych kontach eseldowskich polityków: Jacka Piechoty i Marka Ungiera. Ministerstwo Sprawiedliwości na razie nie komentuje sprawy. Jednak jak ustalił "Nasz Dziennik", we wtorek i wczoraj w Szwajcarii prowadzone były intensywne, finalne rozmowy dotyczące ujawnienia informacji o specjalnych kontach zakładanych przez polskich polityków lewicy w tamtejszych bankach.
- Są politycy z SLD którzy mają konta za granicą, co wcale nie oznacza, że są to zwykłe konta, tylko takie na których są "dziwne przepływy finansowe" - powiedział w radiu RMF FM szef MSWiA Janusz Kaczmarek. Jak zaznaczył, są to prawdopodobnie pieniądze pochodzące ze źródeł przestępczych.
Pytany, czy są to konta Piechoty i Ungiera, odparł: - Nie zaprzeczam i nie potwierdzam. Nie będę mówił o żadnych nazwiskach.
Wyczaisz teraz, o co mi chodzi, czy nie bardzo?
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
Są politycy z SLD którzy mają konta za granicą, co wcale nie oznacza, że są to zwykłe konta, tylko takie na których są "dziwne przepływy finansowe" - powiedział w radiu RMF FM szef MSWiA Janusz Kaczmarek. Jak zaznaczył, są to prawdopodobnie pieniądze pochodzące ze źródeł przestępczych.
Ale na temat istnienia owych kont w Szwajcarii sie wypowiedzial. Przeciez nie powiedział tego rok temu, tylko dokładnie w sytuacji, w ktorej Nasz Dziennik opisal ową sytuacje
- Są politycy z SLD którzy mają konta za granicą, co wcale nie oznacza, że są to zwykłe konta, tylko takie na których są "dziwne przepływy finansowe" - powiedział w radiu RMF FM szef MSWiA Janusz Kaczmarek.
I pewnie to jest również jeden z czynników tego:
Jak ustalił „Wprost”, medialne doniesienia o rzekomych planach ujawnienia tajnych kont polskich polityków zirytowały stronę szwajcarską i wywołały już interwencję ich ambasady w Warszawie.
Wyczaisz teraz, o co mi chodzi, czy nie bardzo?
"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
No dobra, to jeszcze raz konkretnie spytam:
Gdzie Kaczmarek i Ziobro powiedzieli, że Polska w krótkim czasie otrzyma od Szwajcarów dane o tych kontach?
Wszak tak napisał kolega Z. I tylko tego się czepiam.
Swoją drogą Nasz Dziennik oscyluje w okolicach poziomu Gazietki, jesli chodzi o manipulowanie ludzkimi umysłami.
Czekam na źródła.
P.S. Z! W drugim swoim cytacie zwróć uwagę na słówko "rzekomych".
Ale co z tego ze "rzekomych". Podniósł sprawe! Jako minister, komentując ją, nadał jej pewną wagę. Po co? Po jaką cholere? Szwajcarzy się obrazili i koniec pieśni, kont nie będzie, bo Kaczmarek przebierał nózkami, ze zaraz będzie miał haka:
Są politycy z SLD którzy mają konta za granicą, co wcale nie oznacza, że są to zwykłe konta, tylko takie na których są "dziwne przepływy finansowe" - powiedział w radiu RMF FM szef MSWiA Janusz Kaczmarek.
To ze Nasz Dziennik napisal info o tym, nie spowodowało by niczego. To, ze Kaczmarek powiedział to co powiedział spowodowało, ze sprawa stala się dośc miedialna, media zaczeły szaleć itd, Szwajcarzy sie wsciekli i niestety znow wyszlo ze SLD jest niewinne, a PiS nie ma fachowców. Takie sprawy zalatwia sie delikatnie.
Oczywiscie, mozesz nie przyznawać racji, i olewać temat, czepiając się do konca życia tego, ze użyłem zbyt mocnego słowa. Twoje prawo.
Swoją drogą Nasz Dziennik oscyluje w okolicach poziomu Gazietki, jesli chodzi o manipulowanie ludzkimi umysłami.
Wobec tego, po jaką cholere Kaczmarek w radiu w ogole komentował tego niusa? Dla mnie odpowiedz oczywista...
Czyli moja prośba o podanie źródeł, w których Kaczmarek i Ziobro powiedzieli, że Polska w najbliższych dniach otrzyma dane o kontach pozostanie bez odpowiedzi?
Masz na poprzedniej stronie moje zdanie. Zabrakło taktu i deliktanośći. Jak zwykle, niestety...
Czyli podsumujmy: Szwajcarzy wkurzyli się , że Nasz Dziennik pisze bzdury, w związku z czym Ty jesteś wkurwiony na Kaczmarka i Ziobrę o coś, czego nie powiedzieli i masz do mnie pretensję, że się z Tobą nie zgadzam. :O
Dobrze wyczaiłem?
Nie wyczaiłem tylko, komu zabrakło taktu i delikatności..
Szwajcarzy wkurzyli się, ze przed ujawnieniem kont wybuchła w Polsce burza miedialna na ten temat. Owa burza wybuchla dlatego, ze Kaczmarek poelcial do RMF FM i tam skomentował od razu plotkę z Naszego Dziennika (o ktorym to sam się wyrazales), nadając jej pewną wartość. Spowodowało to natychmiastowe pytania do sldowców, ktorzy zaprzeczyli, i dalej juz poszlo, onet, tvn24, wiadomosci, polsat...
Jakby siedzial cicho i olal notkę Naszego Dziennika mówiac chocby "bez komentarza", albo "poczekajmy do wyjasnienia sprawy", a nie "Są politycy z SLD którzy mają konta za granicą, co wcale nie oznacza, że są to zwykłe konta, tylko takie na których są "dziwne przepływy finansowe" to może by Szwajcarzy ujawnili, co mieli ujawnić i PiS by zapunktował, ze naprawde leczy patologie. A tak Siwiec i inni maja argumenty, ze sa PiS wymysla chore oskarżenia. I to jest przykre, bo jestem prawie pewnien ze owe konta przynioslyby ciekawe wiesci na temat, niektorych politykow SLD.
No dobra, Kaczmarka już z grubsza omówiliśmy.
To teraz uprzejmie proszę, żebyś był łaskaw napisać, o co Ci chodziło z tym Ziobrą?
Konrad Piasecki, dziennikarz RMF FM pytał Kaczmarka, czy widział listę polityków, którzy mają konta w Szwajcarii: - Mogę powiedzieć, że miałem taką okazję i mogę powiedzieć, że są politycy z SLD, którzy mają swoje konta za granicą i co wcale nie znaczy, że to są zwykłe konta prawne, tylko są to konta, na których są dziwne przepływy finansowe
No po co, cos takiego powiedział? Zeby wywołać burze. No i sie udało. Profesjonalizm.
- Jeśli SLD wytoczy mi proces, podzielę się z sądem swą wiedzą o tym, jakie osoby miały konta w jakich bankach i z kim są one powiązane - tak szef MSWiA Janusz Kaczmarek skomentował zapowiedź Sojuszu o możliwości pozwania jego i ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry.
Szkoda, ze w innym przypadku nie podzieli się swą wiedzą. Wtedy to będzie niemedialne. A cała wypowiedzi to oczywisce kolejny cytat, ktory pokazuje, ze Kaczmarek w ogole nie kłapał dziobem.
Nie reaguję na "dawaj".
Pozdr.
Konrad Piasecki, dziennikarz RMF FM pytał Kaczmarka, czy widział listę polityków, którzy mają konta w Szwajcarii: - Mogę powiedzieć, że miałem taką okazję i mogę powiedzieć, że są politycy z SLD, którzy mają swoje konta za granicą i co wcale nie znaczy, że to są zwykłe konta prawne, tylko są to konta, na których są dziwne przepływy finansowe
No po co, cos takiego powiedział? Zeby wywołać burze. No i sie udało. Profesjonalizm.
- Jeśli SLD wytoczy mi proces, podzielę się z sądem swą wiedzą o tym, jakie osoby miały konta w jakich bankach i z kim są one powiązane - tak szef MSWiA Janusz Kaczmarek skomentował zapowiedź Sojuszu o możliwości pozwania jego i ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry.
Szkoda, ze w innym przypadku nie podzieli się swą wiedzą. Wtedy to będzie niemedialne. A cała wypowiedzi to oczywisce kolejny cytat, ktory pokazuje, ze Kaczmarek w ogole nie kłapał dziobem.
W dalszym ciągu Kaczmarek ani słowem nie wspomina o udostępnianiu kont przez Szwajcarów. Ale szukaj dalej. Może Nasz Dziennik ma jakieś cytaty.
Zamieszczone przez Z.
Nie reaguję na "dawaj".
Pozdr.
Zedytowałem już.
Komentarz