Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• From flood into the fire
    One thousand voices sing
    We're in this together
    For whatever fate may bring

Komentarz

• Prezio w swoim żywiole

Swoją drogą obok widać inne filmiki, polecam pierwszy- ciekawa, dwuczęściowa rozmowa z Łysiakiem o Napoleonie.
      Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
      - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
      Zapamiętał.

Waldemar Łysiak, "Najlepszy".

Komentarz

• Polecam

My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
          A ja - to:

A jak już przewertujemy pisaninkę RAZ-a to dla równowagi proponuję to:

Latka lecą a retoryka zmienić się nie chce...
          From flood into the fire
          One thousand voices sing
          We're in this together

Komentarz

• Ciekawa informacja onetu, zwłaszcza w kontekście wypowiedzi zwolenników teorii, że "układ to wymysł reżimu Kaczyńskich":

Eurodeputowany LPR, Bogdan Pęk, potwierdził podczas przesłuchania przez sejmową komisję śledczą ds. banków, że w czasie, gdy był szefem sejmowej komisji ds. przekształceń własnościowych, był zastraszany i szantażowany.
            - Były telefony i groźby wobec mnie i mojej rodziny. Ówczesny premier - Waldemar Pawlak sugerował, czy nie należałoby przydzielić mi ochrony - powiedział Pęk odpowiadając na pytanie przewodniczącego komisji Adama Hofmana (PiS). Poseł chciał wiedzieć, czy w czasie, gdy Pęk kierował komisją wywierane były na niego naciski.

- Tak, oczywiście, tego typu działania miały miejsce i ponosiłem konsekwencje osobiste. Zorganizowano potężną nagonkę medialną, przedstawiono mnie jako człowieka niekompetentnego. Nawet po przeprowadzeniu kontroli przez NIK, nikt nigdy nie zwrócił mi honoru - mówił Pęk. Eurodeputowany oskarżył Marka Borowskiego o organizowanie tej nagonki, która zakończyła się usunięciem go ze stanowiska szefa sejmowej komisji.

Pęk powiedział ponadto, że w Krakowie doszło do próby napadu na niego; napastnicy odstąpili, gdy zagroził im bronią. Nie powiedział jednak, kto miałby być inspiratorem.

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
            Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
            Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
            Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
            "
            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Legia Varsovia - semper invicta...

Urodzić się białym to duma i zaszczyt...

Komentarz

• O i jeszcze post scriptum do mojego poprzedniego posta:

"
                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Internet i media huczą od komentarzy odnośnie wypowiedzi w Senacie Andrzeja Gwiazdy i odpowiedzią Wałęsy. Szczególnie TOK FM poświęca tej sprawie sporo miejsca, oczywiście dyskredytując Gwiazdę a ja przypomniałem sobie artykuł z 13 grudnia 2006 w którym miałem przyjemność sobie poteoretyzować - to co w nim wówczas napisałem wywiodłem z obserwacji historii Polski od lat 80 do dziś i z książki o której już wspominałem - "Książka Skarg i Wniosków" - Antoniego Pawlaka, jego wspominki z interny.

Oto grudniowa pisanina:

Moim zdaniem pokrywa się z tym co powiedział Gwiazda.

BTW pięknie dziś pojechał Romaszewski poproszony o skomentowanie tego co o Gwieżdzie powiedział Wałęsa: "Musiał coś powiedzieć bo bez tego to ludzi epewnie zapomnieliby że on w ogóle istniał" czy coś w tym rodzaju.

Edit:

Edit2:

From flood into the fire
                  One thousand voices sing
                  We're in this together

Komentarz

• Temacik smakowity - na tyle, że hop temacik do góry

Przychodzi esbek do Michnika

Zbyt nieuczciwy na współpracę z SB

From flood into the fire
                    One thousand voices sing
                    We're in this together

Komentarz

• Nie powiem że mnie to śmieszy:

>> Tusk vs Bufetowa - fight! <<

Głosować w ankiecie!

Legia Varsovia - semper invicta...

Urodzić się białym to duma i zaszczyt...

Komentarz

• A policja się bawi...

From flood into the fire
                        One thousand voices sing
                        We're in this together

Komentarz

• Dwa zdania na tamat dzisiejszego wystąpienia na UW wiadomej ekipy Cieszy mnie jedno- po tym spotkaniu chyba nikt poważny nie będzie już miał cienia wątpliwości co do faktu relacje, jakie zawsze łączyły tych ludzi (wbrew temu co niektórym się wydawało czy mogło wydawać)- po 90 roku Wałęse z Kwaśniewskim znacznie więcej łączyło niż dzieliło, podobne relacje miały miejsce między pozostałymi członkami tego śmiesznego Ruchu na Rzecz Obrony Tego i Owego. Jednak prawda jest taka, że wielu ludziom wydawało się, że Wałęsa jest ostatnią osobą, która może mieć podobne zdanie jak Kwaśniewski na jakikolwiek temat. Byliśmy przez lata świadkami doskonale rozgrywanego spektaklu- dziś na szczęście ostatecznie wyszło szydło z worka, wreszcie wiemy kto jest kim (i kim był)- chłopaki się lubią, stają w jednym szeregu by wspólnie walczyć o najwyższe wartości, tak brutalnie opluwane przez dzisiejszy rząd, mają takie samo zdanie na niemal każdy polityczny temat. A czemu? Bo ***** jadą na tym samym wózku. Tak prezio jest umoczony jak i Bolek. Pytanie tylko który bardziej (mam swoją teorię na ten temat ). Troche przykro było patrzeć na dzisiejszy spektakl na UW, gdy banda pajacowatych ćwiercinteligentów, którzy prawdopodobnie oddali swe nic nie warte mózgi w depozyt Gazecie Wyborczej składa dłuuuugą owację na stojąco Olkowi i Bolkowi, po tym jak podali sobie dłoń w tzw. geście pojednania (który to juz raz?). Ale to akurat można zrozumieć- wszak sprawa jest wagi najwyższej, Polska jest we władaniu faszystowskiej szajki, która demokrację ma za nic. Rozgrzeszamy.

RnRD. Ekipa jest konkret, nie ma co. Nie żaden tam piąty garnitur. Sama elita. Z Bronisławem Geremkiem, znanym ze skarżenia na Polskę zagranicznym gazetom (Mazowiecki też ostatnio tylko tym się trudni, swoją drogą synka też ma niezłego miglanca) czy Wisławą Szymborską (o której szerzej rozpisywałem się bodaj dwie strony wcześniej)- ekipa nie do wyjebania :O Jest jeszcze towarzysz Olechowski. Słowem ze trzy nieskalane autorytety na metr kwadratowy. Robi się duszno...
                          Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
                          - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
                          Zapamiętał.

Komentarz

• Z tej samej beczki- 88 procent Polaków, uważa, że demokracja jest w naszym kraju zagrożona. Banalne pytanie- w którym programie publicystycznym przeprowadzono w tak "profesionalny" sposób ankietę?
                            Zapamiętał.

Komentarz

• Zamieszczone przez casual
                              Dwa zdania na tamat dzisiejszego wystąpienia na UW wiadomej ekipy Cieszy mnie jedno- po tym spotkaniu chyba nikt poważny nie będzie już miał cienia wątpliwości co do faktu relacje, jakie zawsze łączyły tych ludzi (wbrew temu co niektórym się wydawało czy mogło wydawać)- po 90 roku Wałęse z Kwaśniewskim znacznie więcej łączyło niż dzieliło, podobne relacje miały miejsce między pozostałymi członkami tego śmiesznego Ruchu na Rzecz Obrony Tego i Owego.
                              Taaa....

Kaczynscy z Walesa za pan brat. Najblizsze jego otoczenie polityczne sila rzeczy tez musialo "od zawsze" z Kwasniewskim wiele laczyc.
                              Zreszta biznesowych powiazan Kaczynskich z komuna bylo mnostwo.
                              Acha - i do tego jeszcze minister z "jedynego niepodleglosciowego rzadu" lat '90tych - Andrzej Olechowski, jako organizator spotkania...
                              Zaiste sami swoi...

Na tej zasadzie mozna rzec - jesli Kaczynscy sa w koalicji z SBecka Samoobrona, to znaczy, ze "od zawsze" mieli z SB powiazania.
                              Uwielbiam takie konstrukcje logiczne.
                              koko koko Skorza spoko...

Komentarz

• Zamieszczone przez Yevaud
                                Zreszta biznesowych powiazan Kaczynskich z komuna bylo mnostwo.
                                Tradycyjnie poprosimy o kilka linków na ten temat.
                                "
                                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎