Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Dorn: "M.Jurek nie jest osobą która wykorzystywałaby stanowisko marszałka do rozładowywania swoich frustracji"

Wg mnie Jurek też jest lepszym kandydatem niż Komorowski ale umawiali się na co innego

Komentarz

• Umawiali się w przypadku tworzenia koalicji w momencie wyboru marszałka. Nie tworzą w tej chwili koalicji.
      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Mini
        Dorn: "M.Jurek nie jest osobą która wykorzystywałaby stanowisko marszałka do rozładowywania swoich frustracji"

Wg mnie Jurek też jest lepszym kandydatem niż Komorowski ale umawiali się na co innego
        Ja go popieram.
        Chciał rózeg w szkołach - może wprowadzi rózgi w sejmie?
        From flood into the fire
        One thousand voices sing
        We're in this together
        For whatever fate may bring

Komentarz

• SLD o Jurku
          Iwiński mu przypomniał jego stosunek do zjednoczonej Europy z 1991 roku :O i podejście do młodzieży
          Gadzinowski "przy panu Jurku pan Komorowski jawi się jako gołąbek, nawet nie zarażony ptasią grypą"

Komentarz

• No i Jurek marszałkiem. Sorry, Foxx, ale PiS-owi trochę odwaliło po podwójnym zwycięstwie. Oni nie chcieli koalicjanta-partnera tylko przydupasa. I ja się PO nie dziwię. Jak słusznie zauważył Komorowski: "Platforma nie zamierza płacić rachunków za obietnice wyborcze PiS-u".

Czyżby Jędruś L. w koalicji?
            "Współczuję tym, którzy nie piją. Wstają rano i wiedzą, że cały dzień będą się czuć tak samo."
            F. Sinatra

Komentarz

• Zamieszczone przez korniszon
              No i Jurek marszałkiem. Sorry, Foxx, ale PiS-owi trochę odwaliło po podwójnym zwycięstwie. Oni nie chcieli koalicjanta-partnera tylko przydupasa. I ja się PO nie dziwię. Jak słusznie zauważył Komorowski: "Platforma nie zamierza płacić rachunków za obietnice wyborcze PiS-u".

Czyżby Jędruś L. w koalicji?
              Jędruś
              Romcio
              i Waldziu oczywiście też się podepnie...
              From flood into the fire
              One thousand voices sing
              We're in this together

Komentarz

• PiS wnioskuje o 5 vice marszalkow. zgadnijcie kto sie "zalapie"??

jak dla mnie PO pod zadnym pozorem nie powinien wchodzic do tego rzadu.

Najlepszy przyklag "gierek" PiSu to sluzba zdrowia:
                pol kampanii wyborczej trabili ze maja lepszy program, ze PO zrojnuje sluzbe zdrowia, ze PiS ja naprawi, a teraz mowia, ze chetnie teke ministra zdrowia oddadza PO...

TAKI ****!

EDIT:
                ps. argumentacja o 5 vice marszalkow, ze dbaja o to, zeby kazdy klub mial swojego vice. Czemu nie powie od razu ze po prostu musza sie zrewazowac Andrzejkowi za poparcie w prezydenckich?

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
                  No i świetnie. Ostatni szczegół. W/g propozycji koalicjant miał otrzymać fotel marszałka. Czy po przystąpiła do koalicji przed głosowaniem na marszałka? Nie. Więc o co w ogóle chodzi?
                  nie byłem pewien ale właśnie mi podpowiedzieli w tv

umowa koalicyjna miała być podpisana w piątek

Komentarz

• W ten piątek co był czy w ten co będzie?
                    From flood into the fire
                    One thousand voices sing
                    We're in this together

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul
                      W ten piątek co był czy w ten co będzie?
                      zespoły ekspertów rozmawiały wczoraj i przedwczoraj więc przypuszczam że chodzi o 28.10

Komentarz

Zamieszczone przez Nazgul
                        W ten piątek co był czy w ten co będzie?
                        zespoły ekspertów rozmawiały wczoraj i przedwczoraj więc przypuszczam że chodzi o 28.10
                        Ostatnio przepuściłem sporo niusów to pytam. Znaczy że marszałek był kartą przetargową PO, przedmiotem szantażu - jak nie Komorowski to nie wchodzimy...

No i nie Komorowski.

Ciekawe co teraz Tusk z Hokita wygłówkują...

5 wice ma być ponoć. Po jednym z każdej partii...
                        From flood into the fire
                        One thousand voices sing
                        We're in this together

Komentarz

• Tja i Pis i PO wyszli z twarzą z rozmów koalicyjnych. Tylko że zza pleców Marszałka obojga imion wychyliły się mordki Opalonego Andrzeja i Wesołego Romka. Jak ma być dobrze jak nominalna prawica z nominalną centroprawicą nie mogą się dogadać w podstawowych kwestiach (nie sądzę żeby za fiasko rozmów całkowicie odpowiadał PIS lub PO) :/

Komentarz

Zamieszczone przez Foxx
                            No i świetnie. Ostatni szczegół. W/g propozycji koalicjant miał otrzymać fotel marszałka. Czy po przystąpiła do koalicji przed głosowaniem na marszałka? Nie. Więc o co w ogóle chodzi?
                            nie byłem pewien ale właśnie mi podpowiedzieli w tv

umowa koalicyjna miała być podpisana w piątek
                            "Jak dobrze pójdzie". A widać, że nic by z tego nie było. Jeszcze wczoraj wieczorem Tusk nie wykluczał, że może zostać zgłoszony na marszałka (zgodnie z propozycją L. Kaczyńskiego i Marcinkiewicza). I całej tej farsy by nie było.

Daimos - tak się składa, że z racji wielkości klubów, Samoobrona (więc i Lepper) jako trzeci co do wielkości klub, załapałaby się i tak. W/g propozycji PO, bez wice byłby tylko PSL. I tyle.

Ogólnie nieumiejętność pogodzenia się z przegraną Tuska oraz ambicje "premiera z Krakowa" (gość mówił o "zrównoważeniu" faktu, że PiS ma prezydenta, "umknęło" mu tylko, że stanowisko to zdobył w wyborach bezpośrednich, a nie z łaski PO).

Jak na razie "zjadamy żabę" w postaci zgłoszenia Komorowskiego na marszałka jeszcze w kampanii prezydenckiej. Gorąco życzę PO rozpadu.
                            My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• a ja chciałbym Tobie Foxx przypomnieć to co pisałes do nas jak krytykowaliśmy PiS za prawdopodobny romans z Lepperem. właśnie staje sie to faktem i okazuje się że mieliśmy racje
                              Ta obecna przerwa i metoda głosowania jak przy głosowaniu na marszałka ma na celu niejako ukrycie faktu że PiS poprze Leppera. Wprost kaczki mówiły że z Lepperem nigdy w życiu a zaraz to zrobią. Oni oszukali ludzi którzy na nich głosowali.
                              Jakby powiedzieli że idą do sejmu żeby z Lepperem i Giertychem budować czwartą RP to by skończyli jak AWS. a tak dzięki taktyce Kaczorów rozpadnie się PO.
                              rozpad PO ucieszy Kaczyńskich i Ciebie ale w następnych wyborach do urn pójdzie 25% ludzi
                              Niedotrzymali żadnego ustalenia na które poszli z PO.
                              Za chwilę Marcinkiewicz powie że premierem to on może być ale w rządzie z PO. a jak bedzie rząd mniejszosciowy to premierem zostanie Jarosław Kaczynski i bedziemy miec braci. ( bo po co 'liberalny' premier skoro z liberałami się nie rządzi)

obawiam się państwa policyjnego
                              Zamieszczone przez Nazgul
                              albo przewrót
                              jeśli rzeczywiscie dojdzie do rządów PiS, So, LPR, PSL to wcale nie jest takie niemożliwe

Pis się przyczepia do Komorowskiego. dziennikarze wyciągnęli wszystkie jego wypowiedzie i tylko jedna - tuż po wyborach powiedział "szkoda Polski" - może być rzeczywiście czymś do czego mozna byłoby się przyczepić tak jak oni to robią a mówią że notorycznie jeździ po nich tak że własciwie do sadu trzeba by go pozwać za obrazę, zniesławienie etc.

Zamieszczone przez Foxx
                              wieczorem Tusk nie wykluczał, że może zostać zgłoszony na marszałka (zgodnie z propozycją L. Kaczyńskiego i Marcinkiewicza). I całej tej farsy by nie było.
                              PO miała wskazać marsząłka a nie PiS z szeregów PO

Komentarz

• Faktycznie jezdzi po nich... Panowie z PiS chyba zapomnieli jak sami sie zachowywali podaczas obu kampanii.

Komentarz

Pracuję...
                                X