Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Jak widzisz, przycichli, odpowiedzi brak. Sami nie wiedzą czy prawdę mówi Onet i ich anonimowy pracownik MSZ, Grodzki wygłaszający orędzie o "aferze korupcyjnej"() i demokratyczna opozycja z setkami tysięcy wiz czy jednak standardowo lewicowo-liberalna ferajna mocno podkoloryzowała. Bo już nawet wizy z 2014r i wcześniej podczepiają pod PiS.
A może zamilkli, bo nawet Bosak powiedział, że firmy outsourcingowe parające się tym handelkiem zostały wpuszczone przez zdRadzia Sikorskiego i to jest bardziej fuckup systemowy niż partyjny?
Jeden plus, że w końcu dowiedzieli się, że istnieje coś takiego jak wizy. Bo jeszcze nie tak dawno myśleli, że samo pozwoleniach na pracę wystarczy
Cichutko też jakoś o "planie" obrony z 2011r.
To ja wrzucę wypowiedź gen. Kraszewskiego, która mówią sporo o stanie armii wtedy i dziś:
Generał uważa, że plan sprzed 12 lat, na który oburzają się obecnie rządzący, był w takim okresie racjonalny. - Jeżeli NATO stwierdziło, że tak mogą być używane siły zbrojne naszego państwa i daje to gwarancje Sojuszowi, żeby przygotować przestrzeń operacyjną do rozwinięcia wojsk - zastrzegł generał.
Według generała Kraszewskiego dzisiaj bronilibyśmy się inaczej niż w 2011 roku. - Robilibyśmy wszystko, żeby oni do tego Bugu nie doszli. Jestem zagorzałym zwolennikiem - z racji profesji artyleryjskiej - aby ją wykorzystywać. Wcześniej tego nie mieliśmy. Nie jest tajemnicą, że występowała strefa bezkarnego działania przeciwnika, gdzie mnie mieliśmy czym oddziaływać na niego ogniowo - powiedział.
Jak przypomniał, kiedyś mieliśmy "zaledwie tysiąc żołnierzy amerykańskich w Polsce", a dzisiaj to jest 10 tysięcy. - Szkolimy się na HIMARS-y, za chwilę one się pojawią, mamy już koreańskie wyrzutnie. Mamy swoje najlepsze w Europie kraby, K-9, teraz wszystko pozgrywać, podopinać oddziały i możemy spać spokojnie - uznał.- Nie chodzi o oddawanie terytorium, ale zyskanie czasu, by siły NATO mogły się przegrupować - w taki sposób gen. Jarosław Kraszewski skomentował w Gościu Wydarzeń doniesienia MON o planie obrony Polski na Wiśle, które 12 lat temu miał przyjąć minister z nadania PO-PSL. Dodał, że Mariusz Błaszczak ujawnił dokument zgodnie z prawem, ale gdyby upublicznił go w całości, byłaby tragedia.
Tysiąc lat przeminie, Żyleta nie zginie... !Komentarz
-
Dobrze, że ty okrzepłeś i pozbierałeś siły. Ale odlot. Nie wiem, czy się rozumiemy, ale widzę, że standardy, w których taki plan został cynicznie użyty w kampanii wyborczej i przedstawiony plebsowi w mediach tak, że ryży chciał oddać Polskę wschodnią, jest dla ciebie akceptowalny. Poza tym Marszałek Senatu wygłasza orędzie, na które otrzymuje kontrorędzie Marszałka Sejmu, a prokurator generalny w odpowiedzi na aferę wizową grozi palcem i deklaruje, że ujawni coś gorszego. I ktoś jeszcze tego cyrku broni.A Melanż Trwa...Komentarz
-
Kolego, raz wydaje się, że masz w sobie jakiś rodzaj pretensji że "towarzystwo się tu zebrało", innym razem wydaje się, że jakąś zadrą Ci tkwi, że dyskusja nie toczy się na taki temat jak byś chciał. Pisz częściej, zaproponuj coś sam. No to chyba nie jest wina Tuska, że zwolennicy obozu rządzącego nie mają tu ostatnio za wiele do napisania. Czy jest? O ostatnich wybitnych osiągnięciach polityki wobec Ukrainy też tu jest cichutko jak dotąd. To miałby być zarzut, że nie odniosłeś się do doniesień o tym, że nas skarżą przed WTO ci, co tak świetnie z nimi na zdjęciach Prezydent wychodził jeszcze niedawno?Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef MackiewiczKomentarz
-
Jak widzisz, przycichli, odpowiedzi brak. Sami nie wiedzą czy prawdę mówi Onet i ich anonimowy pracownik MSZ, Grodzki wygłaszający orędzie o "aferze korupcyjnej"() i demokratyczna opozycja z setkami tysięcy wiz czy jednak standardowo lewicowo-liberalna ferajna mocno podkoloryzowała. Bo już nawet wizy z 2014r i wcześniej podczepiają pod PiS.
A może zamilkli, bo nawet Bosak powiedział, że firmy outsourcingowe parające się tym handelkiem zostały wpuszczone przez zdRadzia Sikorskiego i to jest bardziej fuckup systemowy niż partyjny?
Jeden plus, że w końcu dowiedzieli się, że istnieje coś takiego jak wizy. Bo jeszcze nie tak dawno myśleli, że samo pozwoleniach na pracę wystarczy
Cichutko też jakoś o "planie" obrony z 2011r.
To ja wrzucę wypowiedź gen. Kraszewskiego, która mówią sporo o stanie armii wtedy i dziś:
- Nie chodzi o oddawanie terytorium, ale zyskanie czasu, by siły NATO mogły się przegrupować - w taki sposób gen. Jarosław Kraszewski skomentował w Gościu Wydarzeń doniesienia MON o planie obrony Polski na Wiśle, które 12 lat temu miał przyjąć minister z nadania PO-PSL. Dodał, że Mariusz Błaszczak ujawnił dokument zgodnie z prawem, ale gdyby upublicznił go w całości, byłaby tragedia.
Komentarz
-
Dzieki uprzejmosci MarkoOHT Teraz juz wiesz, ze dyskutujemy o fuckupie systemowym, ktorego PiS przez 8 lat nie dostrzegalMoim zdaniem, powazny fuck up systemowy ktory doprowadzil do przykladowych historii:
48-LETNI GRUZIN MOLESTOWAŁ DZIECI NA BASENIE W BYTOMIU ● DEWASTACJA CMENTARZA ŻYDOWSKOEGO |18.07.23 - YouTube
Napaści i gwałty w Bolcie i Uberze. "Wyrywasz się, kiedy obcy koleś zaczyna cię dotykać" - Kobieta (onet.pl)
Pijany Ukrainiec przewoził dwie czternastolatki. Wpadł w poślizg - RMF 24
Łódź. List gończy po napadzie na konwój. Chodzi o 37-letniego Gruzina - WP Wiadomości
Pijany „obcokrajowiec” zdemolował kaplicę na lotnisku w Balicach. Grozi mu do 5 lat więzienia - PCH24.pl
Napad na Żabkę w centrum Milicza. Pijany mężczyzna zaatakował nożem sprzedawcę (tvp.pl)
Tworzą szajki okradające domy. Którzy cudzoziemcy w Polsce dopuszczają się najczęściej przestępstw? | Polska Agencja Prasowa SA (pap.pl)
Z narkotykami i pod wpływem alkoholu. Zatrzymania cudzoziemców na Dolnym Śląsku. - Aktualności - Komenda Główna Straży Granicznej (strazgraniczna.pl)
Strzelanina w Zgierzu. Policjanci otworzyli ogień do obcokrajowców. | Newsweek
a to tylko kilka wycinkow rzeczywistosci, sam zdziwiony jestem ile tego znalazlem za ostatnie 5 lat, nie starczylo by forum. a nalezy zauwazyc, ze gro problemow pojawi sie gdy drugie pokolenie tych ktorych PiS tutaj sciagnal dorosna, teraz to narazie male miki jezeli chodzi o skale vs. to co przed nami.
Nie dostrzeganie tego systemowego fuckupu przez 8 lat, ktory posrednio zapewne przyczynil sie do tych historii to przyznasz, slabo swiadczy o osobach przy steru.... i jest tematem o ktorym warto rozmawiac
Btw. Jako ze widze, ze i dla PiSu zwolennikow, Bosak jest w gronie osob ktore warto sluchac to tutaj taki material:
Bosak ostro o emigrantach | Debata 2023 #shorts - YouTube
i bonusik:
Imigranci-z-krajow-muzulmanskich.png (1602×834) (demagog.org.pl)Ostatnio edytowany przez Citlivu; 27016.Komentarz
-
Systemowy fuck up , jak sama nazwa wskazuje , to nie incydenty .
M a s o w a migracja a incydenty to jest pewna różnica .
Masową migrację sponsorują obecnie ośrodki polityczne w porozumieniu z kartelami narkotykowymi .
Across the US’ southern border, mobs of migrants numbering in the thousands rushed the international boundary at the direction of cartels, law enforcement sources tell The Post.
Ostatnio edytowany przez zusa; 174973.Komentarz
-
Np systemowym fuck up'em, a nie incydentami, jest podejście użytkownika zusa do jakości jego wpisów, pomimo jasnych próśb. Ale ja dla odmiany bierny nie pozostanę i tym razem (e: w odróżnieniu od sytuacji sprzed paru dni) odpoczynek od pisania dla zusa 21-dniowy.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
-
Komentarz
-
?
A nie, bo modem zostałeś, no to w tym czasie raczej musisz wrócić - gratulacje bloniaqOstatnio edytowany przez BlackAdder; 51375."Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"
WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!Komentarz
-
To już nie lepiej dla zdrowia psychicznego do wyborów dociągnąć ten odpoczynek?
A nie, bo modem zostałeś, no to w tym czasie raczej musisz wrócić - gratulacje bloniaq349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianieKomentarz
-
A faktycznie, czyli nie będzie to zbyt ludzki pan"Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"
WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!Komentarz
-
Hmm, no faktycznie podmioty w zdaniu trochę pomieszałem.
Więc dla przejrzystości: zusa dostał urlop od forum. Napisałem mu jakiś czas temu pewne uwagi co do tego jak powinien redagować swoje wpisy. Za pierwszym razem zignorował 3 konkretne punkty więc odpoczywał 3 dni. Tym razem, również zaliczył 3 te same elementy więc odpocznie 3 tygodnie. Przewiny są może nie najwyższego priorytetu, ale jednak jest tu ewidentnie w gościach, informacja była jasna, pytań nie było, niczego z góry nie przesądzałem (ani nie przesądzam), więc oczekuję, że się dostosuje. Natomiast gdybym miał strzelać, to zaloguje się tego 10.10, pokaże jaki jest uparty i do ciszy przedwyborczej nie dotrwa. Niemniej szanse będzie miał.
A tak swoją drogą. Bodajże Alek trafił jako pierwszy z tym że zusa to stary, niedobry trendyOrca. W panelu moderatorskim widać, że oba konta są zarejestrowane na ten sam email. Więc to, że dostaje czasowe bany za bieżące przewinienia to i tak pewna pobłażliwość z naszej strony wobec multikontowca, któremu bana dał po raz pierwszy mort w 2013 roku. Oczywiście pobłażliwość wieczna nie będzie.
BlackAdder dziękuję
Natomiast kończąc OT:
Przed ostatnimi wyborami prezydenckimi wprost na forum zadeklarowałem, że w drugiej turze nie zagłosuję - co stanowiło przyczynek do wymian zdań, w których pojawiła się akcja #MimoWszystkoDuda oraz wspomniano osobę Marka Miśko - jako, powiedzmy, człowieka bliskiego nam środowiskowo (czy wręcz nieczynnego już kibica Legii, ale nie chcę napisać za dużo nie mając pewności), a jednocześnie uczestnika akcji. Chyba Foxx wskazywał to jako pewien argument w dowodzeniu słuszności głosu na obecnego Prezydenta.
Otóż obserwuję konto na TT rzeczonego człowieka. Jakiś czas temu odniósł się do wspomnianej akcji - raczej żałując swojego uczestnictwa. Dziś pisze to co poniżej - i wrzucam to na tej samej zasadzie, na jakiej mi samemu przedstawiano jego stanowisko - jako pewien, nieostateczny przecież, argument. Jako obraz rozczarowania ludzi, którzy jeszcze w 2020 jakośtam wierzyli mimo wszystko w obóz PiS.
link: https://x.com/MiskoMarek/status/1704...435308782?s=20
Zamieszczone przez Marek MiśkoTo, co robią dziś z Polską ukraińscy politycy: te wszystkie groźby, skargi, to naturalna konsekwencja słabości, którą okazali nasi rządzący.
Nikt, kto cechuje się jakimkolwiek cywilizowanym podejściem do spraw międzynarodowych, nie powinien winić Kijowa. Frajerów bowiem należy golić. Słabość w polityce międzynarodowej prowadzi do takich konsekwencji.
Całą winę za tę sytuację ponoszą mierni polscy politycy bez wyobraźni. Ludzie, którzy pretendują do miana europejskiej ligi, a są miernymi grajkami, na bocznym boisku. Celebryci — kretyni szantażujący społeczeństwo na każdym kroku "wojenną kartą" oraz usłużni dziennikarze, propagandyści za pieniądze, ludzie myślący, że są kimś lepszym od nas wszystkich — nie są. W końcu ci, którzy dali się omamić i transmitowali tę truciznę w nasz krwiobieg.
Jak długo nas obrażały różne podejrzane typy, gdy mówiliśmy: "Uwaga! To zły kierunek, zacznijmy od nich wymagać, bo nie będą szanować!" Co wtedy mówili? Że jesteśmy ruscy agenci!
Nie podawajcie im rąk, aż nie przeproszą!
Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
-
Przed ostatnimi wyborami prezydenckimi wprost na forum zadeklarowałem, że w drugiej turze nie zagłosuję - co stanowiło przyczynek do wymian zdań, w których pojawiła się akcja #MimoWszystkoDuda oraz wspomniano osobę Marka Miśko - jako, powiedzmy, człowieka bliskiego nam środowiskowo (czy wręcz nieczynnego już kibica Legii, ale nie chcę napisać za dużo nie mając pewności), a jednocześnie uczestnika akcji. Chyba Foxx wskazywał to jako pewien argument w dowodzeniu słuszności głosu na obecnego Prezydenta.
Otóż obserwuję konto na TT rzeczonego człowieka. Jakiś czas temu odniósł się do wspomnianej akcji - raczej żałując swojego uczestnictwa. Dziś pisze to co poniżej - i wrzucam to na tej samej zasadzie, na jakiej mi samemu przedstawiano jego stanowisko - jako pewien, nieostateczny przecież, argument. Jako obraz rozczarowania ludzi, którzy jeszcze w 2020 jakośtam wierzyli mimo wszystko w obóz PiS.
ale też na bieżąco w różnych miejscach np. u Ziemkiewicza (bez związku ze środowiskiem oczywiście).
My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.Komentarz
-
Obejrzałem całość dziś z rana.Polecam ze swojej strony również fragment wcześniejszy, dotyczący oceny ujawnionych dokumentów wojskowych, oceny praktycznej strony deklaracji, że owe plany rzekomo nie są już aktualne, jak i samego wciągania tak ważkiego tematu w tryby walki wyborczej i zarządzania emocjami (to pojęcie cytuję za Budziszem
). Zwracam też uwagę na wypowiedź o tym, że jako S&F zorganizowali na wiosnę spotkanie dla parlamentarzystów traktujące o strategii państwa, na którym, zgodnie ze słowami Budzisza, nie zabrakło przedstawicieli KO, Lewicy i Konfy, a zabrakło TD oraz ZP.
Swoją drogą, Budzisz jest mocno krytykowany wśród części komentariatu - tu nastąpi duże uproszczenie - prawicowego, od spektrum skrajnego do okolic Do Rzeczy - i znowu uproszczenie - za swoje propozycje federacji Polski z Ukrainą. Które oczywiście niczym takim konkretnym nie było o ile mi wiadomo. Natomiast były dość rozsądnym postulatem przyjęcia przyjęcia pewnej długofalowej perspektywy, w której można by próbować coś takiego kalkulować i ewentualnie stopniowo wypracowywać. I tak mi się to niezrozumienie nieodparcie z Korwinem kojarzyNie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Komentarz