Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Alek Zobacz posta
    Jeszcze raz.
    Zasiłki, 500 + dla rodzin objętych kuratelą MOPS powinna być zamieniona na bony imienne, których nie da się wymienić lub na pomoc rzeczową dla dzieci.

W obecnych czasach problem jak niedożywione dzieci nie powinien istnieć, bo raz że bezrobocia nie ma, dwa że pomoc socjalna jest na tyle rozwinięta, że z wyżywieniem dzieci nie powinno być problemu.
    Jeszcze tylko krótko apropo tych dwóch zdań.....

Może ale po co komplikować ? Czy to cokolwiek zmieni ? Patologia, pomoc rzeczową sprzeda, rzeczy ogarnięte na bony imienne również sprzeda... co to za problem (Urzędnikowi MOPS, powie że się popsuło) ? Mówimy przeważnie o osobach które, często, gęsto są uzależnione od różnych rzeczy i fizycznych i psychicznych... aby je zdobyć, zaspokoić nic nie stanie im na przeszkodzie a kreatywność wtedy wchodzi na level master, nawet u marginesu. A fakt dodatkowego potraktowania ich jak odrzutków, jak innych, stygmatyzm, innym rozwiązaniem niż ogół, utrudnienie w zaspokojeniu uzależnień, tym bardziej wzbudzi frustrację, którą wyładują na bezbronnych (Tak są odrzutkami, tak są mocno p*pierdoleni ale czy to daje nam prawo byśmy zaspokoili swoją potrzebę bycia prawimy i sprawiedliwymi, a dzieciaka skazali na dodatkowy łomot ? ) Ch*ja to da, a generuje nowe problemy.

Co do zdania: w obecnych czasach (...)
    W obecnych czasach nie powinno być chociażby głodu w Afryce (...) skoro jest to znaczy, że ze światem jest coś nie tak i ma inne priorytety.... i tak właśnie jest... Patologia zawsze będzie, można ją jedynie ograniczać, a to uważam, patrząc na statystyki wygląda całkiem obiecująco u nas w kraju. Zawsze dostaje dreszczy jak ludziom załącza się tryb naprawmy świat, wypleńmy całe zło.... w jakiejkolwiek sprawie.... Sprzątania potem jest co niemiara.

Jeszcze co do akapitu o tym jak to świetnie poradzono sobie w innych krajach. Jest to taka sama śpiewka medialna jak kiedyś przy wzmożeniu anykibolskim śpiewały media

Niemcy:

Data and statistics in Germany - Online training materials on violence (improdova.eu)

Office shows that a total of 140,755 people were victims of intimate partner violence in 2018. 114,393 (81,3%) victims were female and 26.362 (18,7%) male.

The statistics recorded the following attempted or completed crimes:
    • Intentional, simple assault: 85.685 (60,9%)
    • Dangerous bodily harm: 17.247 (12,3%)
    • Threat, stalking, coercion: 32.376 (23,0%)
    • Sexual assault and rape: 3.136 (2,2%)
    • Deprivation of liberty: 1.806 (1,3%)
    • Murder and homicide: 421 (0,3%)

129,419 (91.9%) victims were adults (aged 21 and over), of whom 104,146 (80.5%) were women and 25,273 (19.5%) men.

Czyli w 2018 roku, ponad 11k to przypadki przemocy w stosunku do osób 20 i młodszych (wiem, wiem u nas ta granica to 18, natomiast jestem na 100% pewien, że wśród tych 11k brakuje wielu spod znaku półksiężyca. U nas w tym czasie - podejrzeń 12404 dot. nieletnich. Różnica jak ch*j, gdzie jesteśmy dużo biedniejszym krajem.​

Co bym zmienił ? Chociażby ta sterylizacja to niegłupi pomysł o ile jest dobrowolna (żadnych przymusowych skierowań, to się zawsze zle kończy )... a jak zrobić ją dobrowolną i wykonywaną częściej, w tej grupie o której mówimy (dopisek po "i", gdyż zapomniałem, że niektórzy mają inne zdolności intelektualne i nie zrozumieją bez jasnego opisania, jak krowie na rowie) ? Wystarczy chociażby płacić osobom objętym pieczą MOPS, miesięcznie za wysterylizowanie się, jeżeli zechcą się jej poddać. I wilk syty i owca cała. Pieniążki na to byłyby ze zmniejszonej ilości miejsc potrzebnych w bidulach, zmniejszonej ilości kontrol, leczenia obitych dzieci itd.
    Ostatnio edytowany przez Citlivu; 27016.
    http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

• Dobrowolna sterylizacja jest dostępna jak każda procedura medyczna typu wyrwanie zęba i możesz jej się poddać w każdej chwili , żadnego zakazu nie ma .

Co poniektórzy piszą - pobieram 500 + ale jestem przeciwny ( w tej formie , kształcie , modelu ).
      Znaczy - zarabiam dobrze i te 500 + nie robi mi aż takiej różnicy .

Założę się , że z chwilą wprowadzenia limitu 500 + przy większym dochodzie ci sami ludzie pierwsi napisali by tutaj - moje dziecko też musi jeść .

Przerabialismy to już na tym forum .

Ostatnio edytowany przez zusa; 174973.

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta

a czy zmienia to sens?
        Wynurzenia demona intelektu ze stajni Rysia Petru miały dalszy ciąg, więc jak widać, tak - zmienia.
        Z niepracującego lenia produkującego dzieci dla hajsu, ów matka stała się pracującą przy wychowaniu dzieci partnerką dobrze zarabiającego gościa.

Nowośmieszna w pigułce

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: przybylak2.png
Wyświetleń: 738
Rozmiar: 71,9 KB
ID: 2653065

Tysiąc lat przeminie, Żyleta nie zginie... !

Komentarz

• Zamieszczone przez MarkoOHT Zobacz posta
          Czyżbyś się wstydził autora tych słów, że nie podałeś źródła?
          Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję  Nazwa: nowoczesna.png Wyświetleń: 211 Rozmiar: 96,4 KB ID: 2653037
          Michał Przybylak - działacz() Nowoczesnej.

A później zdziwko, że już mało komu chce się wchodzić w jakąkolwiek dyskusję z drugą stroną.
          100 %

Przybylak - jeden z tych których zadaniem był i jest grooming Polaków za niemieckie pieniądze .

W nowszym wydaniu solidny , niemiecki grooming uprawia Sławomir Mentzen .

W niemieckich gettach full socjal za moje podatki a w wyobrażeniach Niemców polskie , białe dziecko ma być jak na obrazach z 19 wieku ,na jesieni bawi się babim latem , w zimie przymiera głodem , w lecie pasie kozy albo doi krowy a w przyszłości p o k o r n i e pracuje na roli u
          d o b r e g o , niemieckiego bauera przy zbieraniu szparagów ( all inclusive : dojazd ze środków własnych , ubezpieczenie zdrowotne ze środków własnych , zakwaterowanie w barakach za opłatą, żywienie we własnym zakresie ).

Komentarz

• Zamieszczone przez zusa Zobacz posta

Dobrowolna sterylizacja jest dostępna jak każda procedura medyczna typu wyrwanie zęba i możesz jej się poddać w każdej chwili , żadnego zakazu nie ma .

Co poniektórzy piszą - pobieram 500 + ale jestem przeciwny ( w tej formie , kształcie , modelu ).
            Znaczy - zarabiam dobrze i te 500 + nie robi mi aż takiej różnicy .

Założę się , że z chwilą wprowadzenia limitu 500 + przy większym dochodzie ci sami ludzie pierwsi napisali by tutaj - moje dziecko też musi jeść .

Przerabialismy to już na tym forum .
            Rozumiem, że pijesz do mnie. To niestety pudło. Pobieram 500+ i inwestuje je, ani razu tych pieniędzy nie dołożyłem do życia. Zbieram córce na studia i start w dorosłość. Nie rozumiem czemu miałbym ich nie brać skoro sam się do tego dokładam? Nie będę Ci na publicznym forum tłumaczył dokładnie moich finansów, ale nawet jak moja żona parę lat chorowała i sytuacja była ciężka to te pieniądze z założenia były nie do ruszenia. Lepiej nie idź w zakłady bo kiepsko by Ci poszło. I nie przejmuj się, jak mi zabiorą 500+, a mojemu dziecku zabraknie czegoś, to pójdę na drugi etat, i na pewno się tu żalić nie będę
            Słowa są zbędne... tej miłości opisać nic nie jest w stanie... (L)

Komentarz

• Użyłem przenośni czy też przykładu .

Równie dobrze mogłem napisać , że grupa ta użyje argumentu typu - moje dziecko też musi chodzić ubrane , pojechać raz w roku na wakacje , uczyć się angielskiego ,pójść na studia bo w przyszłości też nie chcę żeby moje dziecko musiało jechać zbierać szparagi u dobrego bauera( all inclusive ).

Nie wnikam w niczyje finanse .

Drugi etat , trzeci etat ale tylko do pierwszego zawału .

Komentarz

• Zamieszczone przez Alek Zobacz posta

I takie też jest postrzeganie tego nawet u Czarnka, który w wywiadzie ******** kocopoły, że szkoła jeśli chodzi o tragedię w Częstochowie zrobiła wszystko dobrze co do niej należy.
                I dalej brnie, że do patologii dochodzi bo rodzina odchodzi od wiary katolickiej.
                ...Typowany na ministra edukacji i nauki w naukowym artykule "Karcenie małoletnich w świetle Konstytucji RP" uzasadnia, że kary cielesne wobec dzieci - w określonych warunkach - są zgodne z konstytucją.

"Niekiedy istnieje konieczność zastosowania przymusu fizycznego, w tym kary cielesnej (...) Konieczność stosowania tego rodzaju kar wydaje się być oczywista: qui bene amat, bene castigat (kto kocha naprawdę, ten karci surowo)...

​​​​​​
                ​​​​​

#druzynanatop3

Komentarz

• Zamieszczone przez boss_corleone Zobacz posta

...Typowany na ministra edukacji i nauki w naukowym artykule "Karcenie małoletnich w świetle Konstytucji RP" uzasadnia, że kary cielesne wobec dzieci - w określonych warunkach - są zgodne z konstytucją.

"Niekiedy istnieje konieczność zastosowania przymusu fizycznego, w tym kary cielesnej (...) Konieczność stosowania tego rodzaju kar wydaje się być oczywista: qui bene amat, bene castigat (kto kocha naprawdę, ten karci surowo)...

​​​​​​
                  ​​​

Rozumiem, że to z parenting.pl bo tam bodajże po raz pierwszy te cytaty w "odpowiednim" sosie się pojawiły ?

"Istnieje bowiem zasadnicza różnica pomiędzy karceniem i karaniem – karcenie bywa w skrajnych przypadkach ostatecznym środkiem wychowawczym i nie może być w takim ujęciu traktowane jak zwykła, podlegająca bezwzględnej, absolutnie koniecznej i przykładnej penalizacji przemoc w rodzinie"

W świetle tego zdania, z tej jego pracy, to mam wrażenie że te wyimki u góry to zbyt frywolna interpretacja i specjalne podbijanie bębenka. Wymieszanie słowa - karcenie z karą cielesną (sam Czarnek, też trochę to pomieszał moim zdaniem momentami, generalnie dość słaba praca), a następnie jazda z propagandą i wrzucanie cytatów.

Dodatkowo jest jeszcze taki fragment w tej jego pracy, skąd są i tamte cytaty:

"(...) Czym innym zatem jest kara cielesna, a czym innym karcenie. Jednak mimo
                  tego stwierdzam jednoznacznie, że stosowanie karcenia cielesnego w relacjach rodziców z dziećmi nie zawsze pozostaje w zgodzie z normami konstytucyjnymi.
                  Ważnych wskazówek w tym względzie można szukać w orzecznictwie Trybunału
                  Konstytucyjnego i w normie z art. 30 konstytucji, wprowadzającej zasadę ochrony
                  godności ludzkiej.
                  Trybunał w wielu orzeczeniach, w tym m.in. w wyroku z 1 czerwca 1999 r.,
                  zwracał uwagę na ścisły związek art. 40 z zasadą ochrony godności człowieka

W tym ujęciu nielegalne są wszelkie zachowania ludzkie, w tym oczywiście również działania organów władzy publicznej, wymierzone przeciwko samej naturze
                  człowieka i tym samym przeciwko jego godności. Takim zachowaniem jest właśnie okrutne, nieludzkie lub poniżające traktowanie i karanie(...)"

"(...)Stosownie do tego stwierdzić zatem należy, że jeżeli karcenie małoletnich miałoby
                  (choćby nieumyślnie) wywołać skutek poniżenia u dziecka, a przez to naruszenia
                  jego godności, to niewątpliwie tego rodzaju zachowanie należy uznać za nielegalne
                  i należy je poddać odpowiedniej sankcji.​ (...)"​

Ta sama praca, inne cytaty... gdyby ktoś sam chciał przeczytać tekst zródłowy i wyrobić sobie zdanie, a nie polegać tylko na przetrawionym przez dziennikarzoli kontencie to proszę:

PRAWO KARNE W OCHRONIE PRAW DZIECKA - PDF Darmowe pobieranie (docplayer.pl)

Generalnie jest to jak dla mnie powierzchowna rozkmina na temat, czy klaps jest dobry czy zły i czy system kar i nagród ma sens. Czytałem duże lepsze i bardziej pogłebione prace, niż ten krótki esej Czarnka. Natomiast dziennikarzolka z parentingu.pl zachowała się jak zadaniowa s*cz, albo ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem... albo po prostu bardzo nie lubi Czarnka

Osobiście co do klapsa wychowawczego to nie mam jasnego zdania. Uważam, że w przyszłości to przynosi szkodę... ale może są takie sytuacje ( Może sprowokowane przez rodziców ich błędami z przeszłości, w podejściu do dzieciaka ? ) kiedy jest to sytuacja ekstremalna i ostateczna ? Inaczej szkoda będzie dużo większa ? Temat trudny.
                  http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

• Robią darmowe autostrady - a w KPO wpisali ze drogi będą płatne. To kiedy zmienimy bramki na winiety? Kogo oszukują?

Robia 800+ - koszt 24 mld nie wpisany do zadnego planu. podstawowa opieka społeczna kuleje, brak rewaloryzacji (raz na 3 lata), nauczycieli zaraz dogoni minimalna pensja (Czarnek nie ma 10 mld na podwyżki).

Blaszczak zbroi na potęgę, choć tylko na papierze. I jeszcze nam rakiety spadaj, choć pogonił Niemca z patriotami.

karton.
                    "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
                    „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Wszystkim rodzinom i potomkom ofiar ówczesnych wydarzeń na Wołyniu składam wyrazy szczerego współczucia i wdzięczności za podtrzymywanie światłej pamięci o swoich przodkach - powiedział w polskim Sejmie Rusłan Stefanczuk. Przewodniczący Rady Najwyższej Ukrainy podkreślił, że ta pamięć to ostrzeżenie, że nic takiego więcej nie powtórzy się między naszymi narodami.

Komentarz

• Mariusz Kamiński:
                        Nie ma i nie będzie zgody na przymusową relokację migrantów do Polski.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: Fw-k3wUaAAUne36?format=jpg&name=small.jpg
Wyświetleń: 302
Rozmiar: 59,1 KB
ID: 2653382
                        Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
                        I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Polecam wpisanie w Google "Gruzin" i wybranie wiadomości. Po **** mi ich tu wpuszczamy? 20 koła ich tu jest, a mam wrażenie, że same patusy. Osobną kwestią jest polityka migracyjna. Naprawdę do rozwożenia jedzenia potrzebujemy tych mężczyzn z egzotycznych kierunków? Nie da się zachęcać do przybycia kobiet z takich Filipin czy Indonezji?

...2022 r. był rekordowo dobry pod względem poprawy bezpieczeństwa na polskich drogach – pierwszy raz w historii w wypadkach zginęło mniej niż 1900 osób. Tymczasem pierwszy kwartał tego roku pokazuje, że nastąpiła dalsza poprawa. Bardzo duża w wypadkach z pieszymi na pasach. Zginęło o ponad 50 proc. mniej pieszych niż w tym samym okresie ubiegłego roku – portal brd24.pl dotarł do danych policji...
                          Już rok 2022 r. był rekordowo dobry pod względem poprawy bezpieczeństwa na polskich drogach - pierwszy raz w historii w wypadkach zginęło mniej niż 1900 osób. Tymczasem pierwszy kwartał tego roku pokazuje, że nastąpiła dalsza poprawa. Bardzo duża w wypadkach z pieszymi na pasach. Zginęło o ponad 50 proc. mniej pieszych niż w tym samym okresie ubiegłego roku - portal brd24.pl dotarł do danych policji

Kolejny plus za prace nad wprowadzeniem zakazu wyprzedzania dla ciężarówek na autostradach i ekspresówkach. W końcu
                          #druzynanatop3

Komentarz

• Pomysł super tylko jak będzie z egzekwowaniem tych przepisów. Znak B26 jest na A2 od Pruszkowa do Wiskitek albo nawet Łodzi, a jak jest każdy wie co tamtędy jeździ.
                            tak samo jak penalizacja jazdy na zderzaku, super tylko co z tego.

Komentarz

• Zamieszczone przez Mrugs Zobacz posta
                              Pomysł super tylko jak będzie z egzekwowaniem tych przepisów. Znak B26 jest na A2 od Pruszkowa do Wiskitek albo nawet Łodzi, a jak jest każdy wie co tamtędy jeździ.
                              tak samo jak penalizacja jazdy na zderzaku, super tylko co z tego.
                              No ja akurat często jeżdżę tą trasą i......ostatnio nie widziałem wyprzedzającego TIRa innego TIRa........są jedynie wyprzedzające tzw. dostawczaki, ale one też podobnie spowalniają, jednakże zakazu nie mają.

Pomysł jak najbardziej na duże TAK!!!!

Komentarz

• Miałeś szczęście. Czasami są tygodnie że jeżdżę codziennie i zawsze wyścigi żółwi się odbywają, a już najlepiej jest w nocy 2-4 kiedy ruch najmniejszy i nawet nie spojrzy że za mną po horyzont nikogo nie ma, ale nie on musi akurat teraz.
                                mnie generalnie samo wyprzedzanie jakoś nie ziębi ni grzeję. Gorsze jest właśnie to wymuszanie pierwszeństwa przy zmianie pasa ruchu, na to też jest paragraf ale właśnie co z tego. A to akurat tyczy się również osobówek.

Komentarz

Pracuję...
                                X