Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta

Zobaczysz na jesieni.
    Piszesz o ostatecznych wynikach, czy sugerujesz że forumowa pisowska husaria ruszy jesienną szarżą a obecnie wpina ostatnie piórka w przetrzebione skrzydła

Komentarz

• Zamieszczone przez grodzisk1 Zobacz posta
      Ja się cieszę, bo żaden rząd nic mi nie dał, a ten nawet dołożył 5% podatku tzw składki zdrowotnej, ale... Ale żona ma udziały w szkole językowej i wiem jak dużo dzieci bierze lekcje za te pieniądze. Mi sytuację mocno poprawią dostępne kredyty hipoteczne. Reszta mnie nie obchodzi, bo przestałem liczyć, że powstanie w Polsce partia propaństwowców.
      Ale wiesz, że ta szkoła językowa otrzymaną kasę będzie musiała przeznaczyć m.in. na podwyżki płac dla nauczycieli, media, czynsz najmu pomieszczeń (m.in. dlatego, że właściciele tych lokali będą musieli płacić większe odsetki), droższe pomoce naukowe, itp. itd.?
      A 2% kredyty hipoteczne niczego Ci nie poprawią, bo wzrosną ceny nieruchomości.

A reszta powinna Cię obchodzić bo będziesz codziennie płacił za wszystko więcej. No chyba, że uważasz, że kolejne dosypanie pustej gotowki na rynek w żaden sposob nie przeniesie sie na wzrost cen. W tym przypadku sugeruję napisanie jakiejs pracy naukowej z ekonomii. Jeżeli udowodnisz takie tezy to Nobel czeka.

Komentarz

• Lokal szkoły jest żony, a pomoce, to laptopy i każdy nauczyciel ma swój. Te kredyty właśnie mi bardzo pomogą, bo buduję bliźniaki na sprzedaż. Dla mnie to jak gwiazdka z nieba
        Zamiast marudzić bierzcie się do roboty

Komentarz

Lokal szkoły jest żony, a pomoce, to laptopy i każdy nauczyciel ma swój. Te kredyty właśnie mi bardzo pomogą, bo buduję bliźniaki na sprzedaż. Dla mnie to jak gwiazdka z nieba
          Zamiast marudzić bierzcie się do roboty
          Ty tak serio??

Komentarz

• A Melanż Trwa...

Komentarz

• Serio. Poszperałem w internecie i z tym 800+ nie będzie tak jak teraz. Wszystko będzie uzależnione od dochodu w rodzinie.i im one większe tym mniej kasy, aż do 0 przy 20k brutto na rodzinę. Zrobią to co powinno być uwzględnione od początku tego programu.Także pewnie koszt waloryzacji niewiele zmieni w wydatkach w budżecie.
              Dopłaty do odsetek kredytów, to też potrzebne tylko przy wysokiej inflacji, a ta jednak będzie mocno zjeżdżać, bo ceny żywności, paliw i energii spadają. Do tego będą obostrzenia. Tylko na 1. mieszkanie o wartości maks 800k i kredyt maks 600k.
              Darmowe leki miały już kiedyś być i nie ma. Teraz też się tak skończy.
              Ostatnio edytowany przez grodzisk1; 54665.

Komentarz

Serio. Poszperałem w internecie i z tym 800+ nie będzie tak jak teraz. Wszystko będzie uzależnione od dochodu w rodzinie.i im one większe tym mniej kasy, aż do 0 przy 20k brutto na rodzinę. Zrobią to co powinno być uwzględnione od początku tego programu.Także pewnie koszt waloryzacji niewiele zmieni w wydatkach w budżecie.
                Dopłaty do odsetek kredytów, to też potrzebne tylko przy wysokiej inflacji, a ta jednak będzie mocno zjeżdżać, bo ceny żywności, paliw i energii spadają. Do tego będą obostrzenia. Tylko na 1. mieszkanie o wartości maks 800k i kredyt maks 600k.
                Gdzie Ty to znalazłeś?

ciesza darmowe leki dla starszych i dzieci. Zwłaszcza dzieci - skończą się wreszcie prywatne zbiórki na ciężko chore dzieci których nie stać na leczenie. Prawda?
                "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
                „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

Serio. Poszperałem w internecie i z tym 800+ nie będzie tak jak teraz. Wszystko będzie uzależnione od dochodu w rodzinie.i im one większe tym mniej kasy, aż do 0 przy 20k brutto na rodzinę. Zrobią to co powinno być uwzględnione od początku tego programu.Także pewnie koszt waloryzacji niewiele zmieni w wydatkach w budżecie.
                  Po prostu nie wierzę..........to musi być prowokacja........

Komentarz

• Czyli nie wykazujący lub nie osiągający dochodu (w dobie tak niskiego bezrobocia) będą mieć wyższe świadczenie a pracujący i płacący podatki niższe lub żadne... I jeszcze to ktoś popiera

Nie zapomnijmy ukrom dać emerytur zasiłków i prawa głosu, bo to przyszły elektorat...elektorat tej dobrej zmiany tak oczekiwanej przez pracujących na PKB swojego kraju Polaków

​​​​​
                    Ostatnio edytowany przez itakpowiem; 68553.

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta

Gdzie Ty to znalazłeś?

ciesza darmowe leki dla starszych i dzieci. Zwłaszcza dzieci - skończą się wreszcie prywatne zbiórki na ciężko chore dzieci których nie stać na leczenie. Prawda?
                      Tylko dla dzieci. Wydłużanie życia, przy dziurze w ZUS, jest nieuzasadnione i może doprowadzić budżet do katastrofy.
                      I skończcie jojczyć, bo to forum kibolskie, a nie pełowski tłiterek

Komentarz

• Żadnych zmian w zasadach przyznawania 500+ nie będzie, bo być nie musi, bo do k*rwy nędzy to 800 od stycznia to będzie mniej (na ten moment to jest porównywalne, ale z zaskakującego i przypadkowego płaskowyżu inflacji jeszcze trochę będziemy schodzić) niż orginalne 500 w 2015 roku, w chwili startu programu i przy dużo szybszym dymańsku inflacyjnym niż to z 2015. Myślałem, że każdy to ogarnia, czy za dużo wymagam? Tak, jestem zwolennikiem tego programu jak wiele razy podkreślałem ale warto mieć świadomość, że to nawet nie jest dokładnie tej samej wielkości marchewka co z 2015, czyli nie jest to nawet zachowanie status quo, co już zostało dane. Nie ma potrzeby zmieniać zasad, obciążenie dla budżetu i wpływ na inflację będzie mniejszy niż w 2015 roku.

Jak widzę chocholi taniec na zasadzie, oooo ale dali vs. o boże nie stać nas to rozdawnictwo to.... jestem załamany... ani nic ekstra nie dali vs. to co już było, ani nie jest to rozdawnictwo.

Co uda się wywalczyć, uzyskać przed wyborami to będzie poduszka na czas po wyborach (niezależnie kto wygra). Dlatego osobiście uważam, że roszczeniowość (nie tylko finasowa) elektoratów, ze względu na przypadkowo wywołaną inflację powinna być na poziomie kosmicznym... przyda się to na czas po wyborach
                        Ostatnio edytowany przez Citlivu; 27016.
                        http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

Tylko dla dzieci. Wydłużanie życia, przy dziurze w ZUS, jest nieuzasadnione i może doprowadzić budżet do katastrofy.
                          I skończcie jojczyć, bo to forum kibolskie, a nie pełowski tłiterek
                          Czy ja dobrze zrozumiałem? Nie dawać darmowych leków seniorom, żeby powymierali bo jest za duża dziura w ZUS???
                          No żesz kurva, co tu się odpier...
                          Bazinga!
                          Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.

Komentarz

• Zamówiłem sobie wczoraj dwa burgery z frytkami do domu i zapłaciłem 94PLN. Mi się tak po ludzku te 300 na dzieciaka więcej należą.
                            Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
                            I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Aż 40 proc. Polaków nie rozumie związku pomiędzy spadającym wskaźnikiem inflacji a zachowaniem cen

https://www.stockwatch.pl/wiadomosci...podarka,305463
                              "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
                              „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Ha ha ha ciekawy sondaż, taki z dupy. Wyborcy Lewicy najbardziej rozumieją inflację? Wyborcy Lewicy jedyne co rozróżniają to tik toka od snapczata.
                                Widziałem kiedyś wlepkę mniej więcej o tej treści: "Nie rozumiem dlaczego ceny rosną. Albo zrobicie coś z tym albo ukradnę". Ciekawe jakie poglądy miała osoba to przylepiająca.
                                Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
                                I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

Pracuję...
                                X