Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez spotlite Zobacz posta
    Czy ta informacja o kwocie przeznaczonej przez inwestora jest obowiązkowa? Prawo o zamówieniach publicznych czy coś?
    Zastanawia mnie czy brak tej informacji nie zmusiłby oferentów do mocniejszego konkurowania ceną.
    Informacja jest podawana po złożeniu ofert ale przed ich otwarciem.
    Według nowych przepisów Zamawiający może ale nie musi podać jej wcześniej - w ogłoszeniu o przetargu

Komentarz

• Zamieszczone przez zbinky Zobacz posta

Rozumiem, że nie bierzesz pod uwagę różnicy czynników cenotwórczych w latach powiedzmy 2010 - 2012 a teraz?
      Widziałeś zestawienie ofert w tym przetargu?
      Było 9 oferentów. Najtańsza 536 313 784,41 a najdroższa 799 039 235,85.
      Zamawiający przeznaczył na realizację inwestycji 831 265 363,12 PLN

Uważam, że poszło względnie tanio. Pytanie czy wykonawca będzie wyciągał roboty dodatkowe.....
      Biore, biore. Tak jak brałem presję cenowa pod euro 2012. Wtedy był pisk po pisowskiej stronie, teraz sto baniek za ekspresówkę przechodzi bez echa.

Gdaka informowała ze w 2021 koszt autostrady w PL to było 27 baniek a ekspresu 35 baniek. Dziś mamy 60, a kosztorysowa 100
      Ostatnio edytowany przez Hazardzista; 151974.
      "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
      „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Zamieszczone przez Citlivu Zobacz posta
        Muszę przyznać, że ostatnia szarża Morawieckiego w Częstochowie zrobiła nawet na takim cyniku jak ja wrażenie... Jebaniutki, nawet mu brewka nie pykła
        za takie perfidne kłamstwa jak to pinokia o braku zgody jego rządu na fit for 55, powinno się wprowadzić karę publicznej chłosty..

Komentarz

• Zamieszczone przez itakpowiem Zobacz posta
          Ja zaś czekam na wskazanie drugiego kraju na świece, który oferuje staruszkom innej nacji emeryturę za przepracowanie jednego legalnego miesiąca.

Będziemy im tylko płacić a będą na cwańczyku siedzieć u siebie, czy będziemy im płacić ale także leczyć...
          Olena tłumaczy rodakom z Ukrainy, jak w tydzień zostać polskim emerytem.

Po tym, jak na TikToku pojawił się filmik, w którym pani Olena tłumaczy swoim rodakom z Ukrainy, jak wykorzystać polski system emerytalny i uzyskać pieniądze z ZUS po nawet tygodniu pracy, w sieci ...

Naprawdę nie można na kolanie napisać ustawy zmieniającej ten stan rzeczy? Rujnować nam życie w covidzie się dało, przejebac 7 dych na wybory, które się nie odbyło też, a tu się nie da?

Miałem czekać do wyborów z podsumowaniem, ale tego się już nie da wytrzymać. Żaden rząd mnie tak nie wyjebał na kasie jak PiS. Tu już nie ma żadnego interesu Polski, tu jest tylko chęć żeby trwać i kręcić lody na wszystkim.
          Pamiętam początki, koperkowa afera była rozdmuchiwana w mediach i komentowana na forum przez kilka stron. A teraz? Co chwilę coś, a to Witek trzyma męża na OIOMie 2 lata, a to komendant napierdala z granatnika, a to jego brat - bandyta unika pierdla bo ktoś, a to co chwilę dofinansowanie dostaje jakieś gówno powiązane z władzą.
          ​​​​​​PiS opanował do perfekcji rżnięcie nas przed spółki skarbu państwa. Nam podwyżki i inflacja, a Orlenowi czy takiemu PGE rekordowe zyski. Czyim kosztem? Wystarczy na rachunki popatrzeć. Czynsz w bloku wyjebalo mi w sezonie letnim w kosmos. O kosztach życia nawet nie ma co wspominać. Pieniądze z mojej kieszeni transferowane są do głosów swoich najwierniejszych wyborców. PiS ruszył w Polskę powiatową z walizką pieniędzy przed wyborami. Moimi, ciężko zarobionymi pieniędzmi. Skalę rozdawnictwa wyjebalo poza skalę, tak samo dopłat. Każda próba regulowania rynku poprzez dopłaty u tych partaczy kończy się tragicznie.
          UE nas jebie swoimi lewackimi, ekologicznymi wysrywami. Nie dajemy żadnego oporu. Trochę rozumiem fiasko veta Morawieckiego, ale jednak.
          ​​​​​Na ulicach lata 90. Najebane Ukry za kółkiem, Gruzini, arabusy z każdego zakątka świata. Włamania, rozboje, kradzieże. Mam już swoje lata, a nie pamiętam kiedy było tak źle jak teraz. Zagłosuję na obojętne jaką partię, która w sondażach będzie miala szansę odsunąć ich od koryta.
          Trochę jednak szkoda, że Konferencja to rusofile i religijni fanatycy.

Wytrzymaj Polsko do października.​
          #druzynanatop3

Komentarz

• taktycy podratujcie jakiś linkiem od karnowskich lub sakiewiczza że jest dobrze, albo że za innych było lub będzie gorzej, postraszcie tuskiem cokolwiek... forumkę opanował defetyzm, czy ktoś jeszcze wierzy w kaczyńskiego jako drugiego Piłsudskiego?

Komentarz

• Jeszcze na ostatkach covidu lecieli, ale od roku już tu nikogo nie ma, bo wstyd bronić.
              "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
              „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Jaroslaw Wielki wprowadza od stycznia 800+.

Komentarz

• Zamieszczone przez itakpowiem Zobacz posta
                  taktycy podratujcie jakiś linkiem od karnowskich lub sakiewiczza że jest dobrze, albo że za innych było lub będzie gorzej, postraszcie tuskiem cokolwiek... forumkę opanował defetyzm, czy ktoś jeszcze wierzy w kaczyńskiego jako drugiego Piłsudskiego?
                  Zobaczysz na jesieni.
                  349meczów*
                  71 goli*
                  58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta
                    Jeszcze na ostatkach covidu lecieli, ale od roku już tu nikogo nie ma, bo wstyd bronić.
                    Albo szkoda im czasu i zdrowia na pseudo dyskusje z takimi kurvami jak ty.
                    "Lubię sobie jebnąć piwo"

Komentarz

• My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• No i brawo PiS. Mądrzy rodzice będą mieć więcej pieniędzy na kształcenie dzieciaków.
                        e. Czy ktoś wie co z tymi kredytami 2%?

Komentarz

• Zamieszczone przez grodzisk1 Zobacz posta
                          No i brawo PiS. Mądrzy rodzice będą mieć więcej pieniędzy na kształcenie dzieciaków.
                          e. Czy ktoś wie co z tymi kredytami 2%?
                          A niemądrzy?
                          A co ma być z kredytami? Problemy strony podażowej, rozwiązuje się stymulując popyt. To oczywiste jakie beda skutki.

A nowe zapowiedzi rozdawnictwa można podsumować tak: damy wam parę złotych więcej, które już odebraliśmy wykreowaną przez nas inflacją, a wy debile / wyborcy pozwolicie nam dalej kraść i jeszcze będziecie się z tego cieszyć.

Komentarz

• Ja się cieszę, bo żaden rząd nic mi nie dał, a ten nawet dołożył 5% podatku tzw składki zdrowotnej, ale... Ale żona ma udziały w szkole językowej i wiem jak dużo dzieci bierze lekcje za te pieniądze. Mi sytuację mocno poprawią dostępne kredyty hipoteczne. Reszta mnie nie obchodzi, bo przestałem liczyć, że powstanie w Polsce partia propaństwowców.

Komentarz

• Komentarz

• Zamieszczone przez Alek Zobacz posta
                                Jaroslaw Wielki wprowadza od stycznia 800+.
                                Nic tylko czekać na sprawdzam opozycji i przebicie tej propozycji.... nie zdziwił się gdyby rudy ogłosił, że jak on dojdzie do koryta to stawka rego zasiłku będzie w wysokości niemieckiego kindergelt (obecnie 250e) I dorzucił jeszcze zrównanie dopłat dla rolników do zachodniego poziomu (pis też już to zresztą kiedyś obiecywał)

Wyścig na obietnice socjalne jeszcze się nie skończył

p.s. fogiel dal jarowi cynka o pomrukach na forumce i od razu efekty
                                ​​​​

Komentarz

Pracuję...
                                X