Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Jestem z Woli

A ty skąd czerpiesz informacje?
    Jeżeli pytasz o ten konkretny przypadek, czyli czy po Polskim Ładzie osoba zarabiająca 20000 zapłaci większe czy mniejsze podatki, to już napisałem - możesz to sobie policzyć, a jak nie potrafisz, poszuj w sieci, są takie wyliczenia.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jestem z Woli
      Bardzo dziękuję,że odpowiedziałeś na mój post.
      Z pewnością jesteś człowiekiem inteligentnym i powinny być tobie obce sformułowania w rodzaju "pierdololo Morawieckiego" lub "idiotyzmy Morawieckiego" jakie znalazłem w twoich postach.
      Z pewnością nie lubisz formacji obecnie rządzącej w Polsce ale obrażanie kogokolwiek kto nie może się bronić jest niezbyt kulturalne.
      Tak czysto informacyjnie, bo po częstotliwości poruszania tej kwestii widać, że temat elegancji jest Ci drogi: zamierzasz upominać wszystkich, czy tylko tych z którymi się nie zgadzasz?
      Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
      -------------
      Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez Bubsztyk

Hahahaha
        Brak odpowiedzi trzeba screenem przykryć, bo teza została obalona.
        A teraz napisz ripostę, odpowiedz sobie z innego konta i możesz iść zwalić konia pod to jaki jesteś zajebisty...
        obalona
        człowiek zawsze ma nadzieję że może to kłamstwo czy manipulacja, ale jednak badania pokazujące że Polacy nie maja pojęcia o podatkach, nie wiedzą co to CIT, VAT i czy w ogóle coś płacą są jednak prawdziwe.
        "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
        „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Nie bardzo interesuje mnie jaka jest definicja Twoich wypowiedzi. Pytałem o to czy zamierzasz ten sam filtr stosować dla wszystkich, czy jak do tej pory, podejmować ten wysiłek wybiórczo. Hipokryzja to grzech nie mniejszy niż chamstwo.
          Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
          -------------
          Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Matko Boska miej nas w swojej opiece:

Na polecenie premiera, mają trwać prace nad nowym i lepszym Polskim Ładem.
            Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
            I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Słowny jak pisowiec:

h.kowalczyk 28.03.2023
              Jestem od tego żeby rozwiązywać problemy. (...) W tym momencie moja dymisja byłaby ucieczką od problemów" - mówił dziś wicepremier i minister rolnictwa Henryk Kowalczyk. Polityk zauważył, że obecnie kluczowa jest finansowa stymulacja eksportu zboża z Polski.

h.kowalczyk 05.04.2023
              Ponieważ widać wyraźnie, że ten podstawowy postulat rolników przez KE nie zostanie spełniony, ja w tym momencie podjąłem decyzje i złożyłem rezygnację z funkcji ministra rolnictwa – poinformował ustępujący ze stanowiska minister.

Powinni go wozem na trzodę wywieźć w pizdu za Bug, niech tam służy koncernom spożywczym i rolniczym oligarchom...

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: MA.jpg
Wyświetleń: 334
Rozmiar: 97,9 KB
ID: 2649621
              ​​​​​​
              Ostatnio edytowany przez itakpowiem; 68553.

Komentarz

• Poważnie myślisz, że on sam podjął taką decyzję ?
                349meczów*
                71 goli*
                58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq
                  Hipokryzja to grzech nie mniejszy niż chamstwo.

Będziemy się tu spowiadać i prosić ciebie o rozgrzeszenie a chamstwo przecież jest ok , jakoś nigdy się przeciwko chamstwu nie określiłeś swoim jęczącymi tonem .
                  Ostatnio edytowany przez zusa; 174973.

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek
                    Poważnie myślisz, że on sam podjął taką decyzję ?
                    Nie wiem o którą decyzję chodzi? O rezygnacji czy o zeszłorocznym braku dzialań ws. zboża gdy mądrzejsi od niego mówili ze bedzie problem...

Nie wiem kto podejmuje decyzje, moze ta uległość wobec różnych wschodnich lobby wynika z tego że nagrali kogoś ważniejszego w burdelu niz "podkarpacki lotnik". Nie wiem serio. Ale jak kowalczyk swiecil ryjem to niech mu tego ryja utrą...ale pewnie dostanie miejsce biorące do sejmu w nagrodę za dymisję...taktyczne zagranie

Komentarz

• Jak będą zamówienia dla zbrojeniówki to bezrobocie jeszcze spadnie .
                      Warto by było zawalczyć o rynek w Indiach bo Indie zaczynają wymieniać swój sowiecki i rosyjski szmelc tzn sprzęt .

Komentarz

• Tymczasem po paru wiekach …..

https://twitter.com/i/broadcasts/1MnGnpeWYvyxO?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweet embed%7Ctwterm%5E1643645843424129025%7Ctwgr%5Ea4af 1f8c5cf5742dd0b5504b1c9087dc46d02777%7Ctwcon%5Es1_ &ref_url=https%3A%2F%2Fwydarzenia.interia.pl%2F kra j%2Fnews-zart-zelenskiego-w-strone-dudy-wiesz-andrzejnId6699960

Komentarz

• A tu z innej beczki, ciekawostka.

My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Wracam do zbrojeniówki - zamówienia na Kraby , Raki , Pioruny i pociski z Mesko .

Przypominam też , że Polska i Ukraina to 100 milionów ludzi.
                            To już nawet z UE czyli Niemcami można się targować ……

Ministerstwo Aktywów Państwowych wskazało, że polskie firmy będą brały udział w odbudowie Ukrainy, a resort o ich udziale w tym przedsięwzięciu rozmawiał już rok temu. - Dzisiejsze Polsko-Ukraińskie Forum Gospodarcze to zapowiedź, że wolna i niepodległa Ukraina zostanie odbudowana naszymi wspólnymi siłami - wskazał Jacek Sasin, wicepremier, minister aktywów państwowych.

Rozumiem , że przeciętnie inteligentny człowiek przygotowuje się już jakoś psychologicznie na jakąś formę unii między Polską a Ukrainą he he he , niektórym będzie ciężko …….

Komentarz

• Zamieszczone przez itakpowiem

Nie wiem o którą decyzję chodzi? O rezygnacji czy o zeszłorocznym braku dzialań ws. zboża gdy mądrzejsi od niego mówili ze bedzie problem...

Nie wiem kto podejmuje decyzje, moze ta uległość wobec różnych wschodnich lobby wynika z tego że nagrali kogoś ważniejszego w burdelu niz "podkarpacki lotnik". Nie wiem serio. Ale jak kowalczyk swiecil ryjem to niech mu tego ryja utrą...ale pewnie dostanie miejsce biorące do sejmu w nagrodę za dymisję...taktyczne zagranie
                              aktualizacja: ministrem nie będzie ale wicepremierem pozostanie, mają tupet ssyny

Komentarz

• Zamieszczone przez itakpowiem

aktualizacja: ministrem nie będzie ale wicepremierem pozostanie, mają tupet ssyny
                                Eee tam, zostało mu jeszcze w cholerę roboty na innych odcinkach:
                                Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎