Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez spotlite Zobacz posta
    Uważasz, że w 2022 stać nas na mniej, niż np. w 2019?
    Nie wiem co uwaza Hazardzista i nie wiem co Ty uwazasz ale GUS twierdzi, ze w 2022 bylo nas stac na mniej niz w 2019.

Jeżeli chcesz porównać 2022 z 2019 to obliczasz procent składany z ostatnich 3 lat, czyli:
    1,021 x 1,023 x 0,947 = 0,989
    Czyli w 2022 stać nas było na mniej niż w 2019 roku - o 1,1% mniej.​

Komentarz

• Ależ bezczelny kutasiarz
      Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
      -------------
      Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez spotlite Zobacz posta
        Uważasz, że w 2022 stać nas na mniej, niż np. w 2019?
        Ja to wiem. Uwierz mi, nie im.
        "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
        „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Prawo miało je chronić. Mówiono nam, że zakaz handlu w niedzielę przyczyni się do zwiększenia pozycji rynkowej małych sklepów oraz zwiększy ich szansę na rywalizację z sieciami handlowymi. Niestety, jest zupełnie odwrotnie.

Decyzja o zakazie handlu w niedziele miała poprawić sytuację małych i średnich sklepów, którym zagrażała ekspansja wielkopowierzchniowych marketów. Bilans jest jednak druzgoczący dla polskiego kapitału. Sieciówki są jeszcze większe, a alternatyw ubywa.

Kolejny sukces rządów PiS. Mniej polskich małych sklepów, więcej zagranicznych. Brawo. Platforma, jak to Platforma - pewnie doprowadziłaby do czegoś dokładnie odwrotnego...
          Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
          -------------
          Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
            W bezczelnosci przebijaja go teraz ziobro z przydupasami. Beda apelowac o KE o mozliwosc nalozenia cla na zboze... ***** rychlo w czas to raz, a dwa to mamy w Polsce chociazby system SENT ktory wystarczylby przy checi rzadzacych i slużb do weryfikacji czy "tranzytowe zboze dla Afryki"opuscilo Polskę...

Komentarz

• Było o tym tu pisane kilkukrotnie w ostatnich tygodniach , stawianie na nogi polskiego przemysłu zbrojeniowego .

Rząd zdecydował o znaczącym podniesieniu potencjału artyleryjskiej zbrojowni HSW. Premier Morawiecki zapowiedział dokapitalizowanie huty i innych zbrojeniowych

A zbrojeniówka zawsze ciągnie gospodarkę w górę , zatrudnia i oferuje dobre wynagrodzenia , czyli kreuje klasę średnią .
              Ostatnio edytowany przez zusa; 174973.

Komentarz

• PKOL
                kończącej się w kwietniu kadencji, Kraśnicki miał otrzymać aż 4,7 mln złotych. Skąd taka kwota? To "1 proc. wartości pozyskanych środków w ramach umów zawartych ze sponsorami i partnerami PKOl, w okresie sprawowania funkcji Prezesa PKOl przez Pana Andrzeja Kraśnickiego".

To z kolei cytat z uchwały nr 259, nad jaką głosowano na ostatnim zarządzie PKOl. Wniosek o głosowanie złożył Tomasz Poręba - eurodeputowany PiS.
                „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Dobre są te peany dla obajtka na twitterze jakoby to jego wpis spowodowal, że kraśnicki z PKOL nie weźmie tej kasy...

Publikacja onetu o tym skandalu miala pewnie marginalne znaczenie, tak jak i informacje medialne o NCBiR... Tu obajtek zalatwil temat a tam bielan z audytem

Komentarz

• Problemem nie jest to co oni wygadują tylko to, że odbiorcy przekazu (czytaj wyborcy PiSu obecni i potencjalni) w to wierzą.
                    Gdyby nie wierzyli, Obajtek, Bielan, Morawiecki i inni nie gadaliby tych glupot.

Komentarz

• Okazuje się , że cwaniaki ze spółek energetycznych w zeszłym roku po namawiali ludzi zwłaszcza starszych (przykład mojej teściowej ) do podpisania nowych umów ze stałą cena prądu przez co Ci teraz nie mogą skorzystać z tarczy Solidarnościowej i mają wysokie rachunki.

Zwykle kurwstwo...
                      349meczów*
                      71 goli*
                      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
                        Okazuje się , że cwaniaki ze spółek energetycznych w zeszłym roku po namawiali ludzi zwłaszcza starszych (przykład mojej teściowej ) do podpisania nowych umów ze stałą cena prądu przez co Ci teraz nie mogą skorzystać z tarczy Solidarnościowej i mają wysokie rachunki.

Zwykle kurwstwo...
                        Dodatkowym kurestwem z ich strony było wjebanie najwyższych mozliwych stawek dla C11 - taryfy dla firm w Q4 gdy było wiadomo że wejdzie tarcza. Naskubali się w 3 miesiące za cały rok.

Komentarz

• Mentzen - nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem. Idę z przekazem z którym chcę się przebić, a mój i mojej partii pogląd na inne tematy nie jest ważny w tym momencie

śmieszny wywiad u Słowika: https://wiadomosci.wp.pl/slawomir-me...1890123549632a

Komentarz

• Czerpie od swojego Guru, Mentora, jak zwał tak zwał.
                            JKM wprost powiedział, że program wyborczy nie jest po to, aby go realizować tylko po to, aby dostać się do władzy.
                            Przykre to, bo w ten sposób ośmieszają cała formacje i idee. Dlatego nikt nie traktuje ich poważnie.

Komentarz

• Zaczynacie się parchy obsrywać, że Konfederacja podbierze wam trochę procent. Bardzo dobrze.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jestem z Woli

Jak ty się człowieku odzywasz do legionistów?
                                ​​​​​​
                                Posiedź trochę na tym forum. To, że jest to forum Legii nie oznacza z automatu, że każdy forumowicz jest moim bratem po szalu.

Komentarz

Pracuję...
                                X