Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nie, nie była. PO nie miała ani jednego otwartego frontu o suwerenność - ze wszystkiego abdykowała, czego przykłady masz właśnie w linkach.

Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
    Foxxie, ponieważ ja szanuję Twój czas, Ty uszanuj mój. I oprócz wklejania linków do swojej publicystyki, formułuj proszę zdaniem oznajmującym tezę, którą te przykłady mają bronić. Choćbyś uważał, że jest super oczywista. Za dużo czasu spędzam na analizowaniu co dokładnie chcesz mi "powiedzieć", a potem się jeszcze okazuje, że źle Cię zrozumiałem.
    Istotą linków, które podrzucam są przytaczane fakty, a nie moja publicystyka. W tym przypadku podejście PiS i PO do formalnego zabezpieczenia polskiej suwerenności przy okazji Traktatu Lizbońskiego oraz jak te stanowiska odbierano w UE. Jedni na miarę możliwości i kompetencji o suwerenność grają, u drugich to pojęcie nawet nie występuje w opisie funkcjonowania państwa.

Bez tych zdań oznajmujących, nie zamierzam w ogóle podejmować rękawicy i w te linki wchodzić. Ty mnie łatwo możesz "rozliczyć" z tego, że napisałem, że "efekty są takie same". A ja nie mam Cię z czego "rozliczać", bo, jak pokazuje praktyka, to co mi się wydaje że napisałeś, potem się okazuje czym innym.
    Zawsze masz mnie z czego "rozliczać", zarówno na poziomie prawdziwości przytaczanych przeze mnie faktów, jak i w zakresie serwowanych opinii, o ile w polemice nie będzie się zmieniać ich sensu.

Mi się na przykład wydaje, że zgodnie z cytatami wrzucanymi przez itakpowiem, byłeś zadowolony z wynegocjowanego przez Morawieckiego porozumienia, i stałeś na stanowisku, że nie będzie mechanizmu "pieniądze za praworządność". A teraz jakoś nie przyjmujesz takiego opisu sytuacji, a przynajmniej się do tego nie odnosisz. No to widocznie należało Cię wtedy zapytać o zdanie oznajmujące, opisujące bez wątpliwości Twoje stanowisko.
    Nie, no - litości Moje stanowisko było wyartykułowane wtedy jasno bez pytania, a nawet w miarę rozwoju sytuacji zostało uzupełnione. A jednak nie znalazło się w tak głębokim research'u cytatów. Zaiste - szok i niedowierzanie. Że tak powiem. Bez problemu mogę je przypomnieć. Byłem zadowolony z uzgodnień Morawieckiego dokładnie w takim stopniu, w jakim niezadowolony był m.in. przytaczany wyżej Soros. Najwyraźniej obaj zakładaliśmy, że skoro uzgodnienia zapadły, będą wiążące w ogłoszonej wtedy wersji. Gdy latem pojawiło się duże prawdopodobieństwo porażki, napisałem tu, że Morawiecki zagrał i prawdopodobnie przegrał. Od początku jednak pisałem, że o mojej finalnej ocenie tego wszystkiego zadecyduje ostateczny - nomen-omen - efekt, a do niego jeszcze dość daleko. Dla odmiany wiele problemów jest... efektem działań PO, która w ramach przedwyborczych kalkulacji, w instytucjach unijnych... gra przeciwko własnemu państwu. "Jedno zło".

Teraz by można je zacytować, albo itakpowiem jako zarzut, albo Ty jako argument w drugą stronę. Nie napisałeś takowego, i dziś mamy się zastanawiać jaki kontekst był Twoim zdaniem i czym się różni od naszego rozumienia ówczesnego kontekstu.
    Jak wspomniałem wyżej, co najmniej trzykrotnie w tym wątku dokładnie napisałem, jak to widzę. I nie porównuj tego proszę z "argumentami" w rodzaju, przeinaczania moich wypowiedzi/stanowisk albo że czerpię wiedzę z kurwizji, itp. Jak niedawno padło - niech muppet show się kręci w swoim rytmie i klimacie. Taki hazard, że tak powiem. Niezbyt zajmujące.

Nawet po bolszewickim uzasadnieniu, że "to wina zaczepianego". Chociaż to "wisienka na torcie"
    Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.
    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• MarkoOHT

Proponowałem dyskusję, wiem temat niewygodny.... na jednym czy dwóch postach by się nie skończyło. Nie masz chęci.. no cóż. Skoro nie masz chęci ani czasu ze mną dyskutować na temat oddawania suwerenności Polski przez kolejne rządy w tym rząd pis to pozwól, że zostanę przy własnym zdaniu że pis to tacy sami zdrajcy jak po, ponieważ:

Zamieszczone przez MarkoOHT Zobacz posta
      ...które to kompetencje Unia sama sobie rozszerza rękoma np. TSUE. Jak na te działania zapatrywał się PiS a jak PO to widzieliśmy.
      A może sobie narzucać dzięki temu, że Polska jest słabsza przez:

Traktat Lizboński, za którego ratyfikacją głosowali ręka w rękę: tusk, kaczyński, pawlak, napieralski.... ale też zbyszek ziobro
      http://orka.sejm.gov.pl/Glos6.nsf/nazwa/12_4/$file/glos_12_4.pdf

Wiesz jaka jest różnica między pisem a platformą - to że w 2008 roku 56 posłów pis głosowało przeciw zdradzie np: macierewicz, cymański, jurgiel czy kowalczyk...ale jeśli po tym dalej zadawali się ze zdrajcami to są siebie warci

Zielony Ład: gdzie już cały pis i całe po głosowali ręka w rękę
      http://orka.sejm.gov.pl/Glos8.nsf/nazwa/27_11/$file/glos_27_11.pdf

Zasoby Własne EU pis za, po za, lewica za ( tu już zbyszek przeciw... bo wiedział ze lewica poprze, taki cwany wyga)
      http://orka.sejm.gov.pl/Glos9.nsf/nazwa/29_18/$file/GLOS_29_18.PDF

Bo to trochę tak jakbyś mówił, że Legia i Lech to to samo, bo jedni i drudzy nie lubią Wisły.
      jeśli piszę że pis i po zdradzają interes Polski, a Ty chcesz silić się na kibicowskie porównanie to bardziej pasuje stwierdzenie że zarówno hanior jak i misiek z wisły to ku.rwy bez honoru i policyjni konfidenci

W sprawach relacji z UE podzielam zdanie Ziemkiewicza, że PiS dał się zagonić w kozi róg i nie bardzo wie jak z tego wyjść. Tylko to w żaden sposób nie oznacza, że robią to samo co PO i mają takie same motywacje jak PO.
      Czyli dali się zagonić w kozi róg (przekaz dla naiwnie wierzących w dobre intencje) lub zdradzili świadomie interes Polski (przekaz dla ostrzej oceniających ich działania) wiele razy więc taktycznie dajcie im kontynuować to wielkie dzieło..

Faktycznie dalsza dyskusja zbędna, ale nie dziw się że wrzuciłem cytat z Żerki o lemingach i pelikanach
      Ostatnio edytowany przez itakpowiem; 68553.

Komentarz

• Foxx
        Tak tak, jasno wyartykułowałeś. Jaśniej się nie dało. Dokładnie to co zamieściłem, nic więcej i nic mniej na świeżo 10.XII. Ale skoro domagasz się dalszego riserczu to już 13XII ja zamieściłem dwa tweety:

Zamieszczone przez Patryk Jaki

Tragedia całej sytuacji polega na tym, że wkrótce wszyscy, którzy dziś śmieją się z „weta”, pochowają się jak rozporządzenie zacznie funkcjonować. Będzie to tak potężna broń, że będzie mogła decydować o wyniku wyborów w kraju. Żadne wytyczne czy konkluzje, które nie są prawem jej nie powstrzymają. Będzie można zablokować Polsce nawet wszystkie środki bo np.nie przyjmie kwot imigrantów. A do tego wkrótce będziemy płatnikiem netto. I niestety, wtedy żadne krzyki, że nie dotrzymują „wytycznych” nie pomogą, bo będzie podpis Polski pod rozporządzeniem. Mówię o tragedii, bo wcale się nie cieszę, że czas, tak jak po „lipcu” przyzna nam racje, bo będzie to jednocześnie dramatem Polski. Chcę tylko, abyście wiedzieli, że naprawdę zrobiliśmy wszystko co można było, aby to powstrzymać. Zamawialiśmy opinie prawne krajowe, zagraniczne, robiliśmy konferencje, groźby, prośby - nic nie było w stanie powstrzymać premiera, który chciał to podpisać. Do czasu jego podpisu w lipcu, rozporządzenie od 2 lat nie było uchwalane(bo wszyscy wiedzieli ze to łamanie traktatów). Jednak po podpisie Polski w lipcu to co stało 2 lata, zostało w kilka tygodni zakończone. Wykorzystali katastrofalny błąd polskiej delegacji.
        Zamieszczone przez Antoni Macierewicz viceprezes PiS

rezygnacja z #weto w UE oznacza zgodę na rozporządzenie, które niszczy prawodawstwo polskie, które pozwala uzależnić się od decyzji politycznej tych, którzy dominują w UE. To może dotyczyć także sposobu używania tych pieniędzy, miliardów o których mówimy.

o konkluzjach podpisanych na szczycie UE: te gwarancje są bardzo dobrze sformułowane, brzmią bardzo pozytywnie, tylko że nie mają mocy prawnej. Moc prawną ma rozporządzenie, tylko ono jest punktem odniesienia dla decyzji prawnej.

rozporządzenie dot. praworządności jest rozporządzeniem do budżetu UE, o czym stanowi art. 322 ust. 1 pkt A. A więc gdybyśmy zawetowali budżet, nie byłoby tego rozporządzenia.

jak długo będziemy realizowali interesy zgodne z punktem widzenia pani Merkel i rządu niemieckiego, tak długo będziemy mogli korzystać z pieniędzy z budżetu UE.

a jeśli większość w #UE zostanie zdominowana przez koncepcje, jakie są w Europarlamencie, podporządkowane ideologii neomarskistowskiej i dążeniu do stworzenia federalnego państwa europejskiego, to rozporządzenie będzie wykorzystywane przeciwko nam.

sprawa rozporządzenia dot. praworządności jest sprawą dotyczącą niepodległości państwa polskiego. Stanowi o tym, czy Polska pozostanie niepodległa, czy będzie narzędziem w rękach państwa niemieckiego. To jest istota rzeczy. Ostateczny głos będzie miał Sejm RP.

Ty za to​

Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
        Szok i niedowierzanie

Ja - nie pierwszy raz - się nie zgadzam. Nie chce mi się rozpisywać, ale raczej nie dziwi, że jeżeli pojawia się nowy element - wspólny dług - eurofederaści chcieli wprowadzić narzędzia kontroli nad wydatkami. I tak to wynegocjowano na szczycie Rady Europejskiej w lipcu.

Interesy finansowe Unii będą chronione zgodnie z ogólnymi zasadami zawartymi w traktatach Unii, a zwłaszcza zgodnie z wartościami zapisanymi w art. 2 TUE. Rada Europejska podkreśliła też znaczenie poszanowania praworządności. W celu ochrony budżetu i instrumentu Next Generation EU zostanie zatem wprowadzony system warunkowości.

W tym kontekście Komisja zaproponuje środki na wypadek naruszeń przyjmowane przez Radę większością kwalifikowaną.

https://www.consilium.europa.eu/pl/m...020/07/17-21/#

Jesienią europarlamentarne Spurki zaszalały, by ten zapis dotyczył m.in. nacisków w sprawie afirmacji LGBTQWERTY, więc trzeba było go doprecyzować (a na tym etapie zmiana zapisów rozporządzenia oznaczałaby powtórkę całej ok. półrocznej ścieżki proceduralnej nad budżetem) . Najlepsze, że to cały czas jest gra, KE i TSUE wielokrotnie łamały traktaty i będą to robić dalej, więc dywagacje o tym, czy konkluzje mają charakter prawny są bez znaczenia. Zwłaszcza, że zgodnie z Konstytucją obowiązuje nas to, na co się zgodziliśmy. O tym, czy to legalnie istnieje decyduje stanowisko KE.

Na dzisiaj sytuacja jest taka:

Komisja Europejska złożyła w piątek w Brukseli na posiedzeniu ambasadorów państw UE deklarację dotyczącą budżetu UE i mechanizmu „pieniądze za praworządność”. Zobowiązuje się w niej do stosowania zapisów konkluzji, przyjętych na szczycie Unii Europejskiej - przekazało PAP źródło unijne w Brukseli.

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-...-s,nId,4921258

Czyli Von der Leyen wprowadza wynegocjowane "pozaprawne" zapisy w obieg procedur KE. W Radzie UE kończy się prezydencja niemiecka, a zaczyna w miarę nam przychylna portugalska. Piłka w grze i nic specjalnego poza odblokowaniem budżetu i funduszu odbudowy się nie stało. Czeka nas szarpanie się z UE o zakres suwerenności, do momentu rozpadu Unii albo uczynienia z Polski kolejnego landu IV Rzeszy po ewentualnym dojściu do władzy dzisiejszej totalnej opozycji. Życie.

PS.

O długu:
        https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat...akcesyjne.html

Czyli: nie zgadzasz się z tym co linkuje, sam linkujesz że wejdzie mechanizm pieniądze za praworządność przyjmowany co bardzo ważne większością kwalifikowaną ale że zaczyna się prezydencja portugalską to piłka w grze i nic specjalnego poza odblokowaniem budżetu i funduszu odbudowy się nie stało. Stwierdzasz czeka nas szarpanie się z ue o zakres suwerenności, przewidujesz dwie ewentualności rozpad ue lub zniwelowaniem Polski do roli landu iv rzeszy...ale uwaga.... nie widzisz w tym ani trochę winy tych co takie a nie inne warunki i takie przyszłe skutki "wynegocjowali" ale a jakże totalnej opozycji

pooglądaj sobie może dalej tą ulicę sezamkową zamiast szukać manipulacji w dokładnym przeklejaniu Twoich postów. I jeszcze te przytyki bolszewickie odnośnie "winy zaczepianego". Coraz niżej upadasz MANIPULATORZE bo nawet średnio rozgarnięty gość ogarnie kontekst tamtej wypowiedzi...​

W podziękowaniu za próbę przypięcia bolszewizmu, zrewanżuje się na Twoim poziomie:
        foxie bronisz zdrajców z pisu z równą gorliwością co urban zdrajców z pzpr

Komentarz

• Zmieniając temat. Dziwne... taka cisza "we wątku" ? No coż, poczekam jeszcze trochę.... Byłem ciekaw jak tym razem "taktycznie" popierający, będą robić k*rwę z logiki Chyba się jednak nie doczekam Sam nie będę wrzucał, gdyż jestem ciekaw czy będzie ktoś odważny po umownej Pisowskiej stronie by to zrobić

Edyta,

Szybcy są Już pracują nad doprecyzowaniem przepisów... potrzebowali kilkanaście godzin by ogarnąć. że znowu wyp*erdolili się na skórce od banana
          Ostatnio edytowany przez Citlivu; 27016.
          http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

• A co nowego? Ktoś inny mógłby napisać, że instrumentalnym robieniem kurwy z logiki jest zarówno sugestia, że "umowna strona pisowska" w tym wątku "taktycznie" broni każdego debilizmu rządzących, jak i subtelne pominięcie drobiazgu, że bardzo wiele motywów "na koniec dnia" wchodzi (albo i znika) w zupełnie innych formach, niż pierwotnie zapowiadane/przygotowywane. Chyba najlepszym przykładem zarówno ze względu na bezpośrednie powiązanie z Kaczyńskim, jak i skalę debilizmu była "5 dla zwierząt". Kilka miesięcy shitstormu - gdzie w przestrzeni wprowadzonych rozwiązań jest ta "5"? BTW ja dla odmiany czekałem tu na komentarz do ostatnio podanej przez GUS wysokości wzrostu PKB w 2022. Cisza - tradycyjnie: szok i niedowierzanie. Tymczasem jeżeli chodzi o postawę "taktyczną" - wiele osób zwyczajnie czeka na efekt finalny nie grzejąc się przesadnie wcześniejszymi etapami . Zdrowiej
            My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
              BTW ja dla odmiany czekałem tu na komentarz do ostatnio podanej przez GUS wysokości wzrostu PKB w 2022. Cisza - tradycyjnie: szok i niedowierzanie.
              czekałeś na ponowne kopniaki w rządzących? Dziwne.
              Te wyniki były słabe. Końcówka roku to już konkret zjazd do bazy, w 2023 będzie minimalny wzrost jeśli w ogóle będzie. Realny spadek wynagrodzeń itd.

Jak wygląda legislacja za PiS pokazuje przegłosowanie opodatkowanie zrzutek.
              "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
              „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Niektórzy może oczekują troszkę większej jakości, a nie działania na zasadzie: .... "Dopieszczamy legisjacje? Ch*j z tym, wrzucamy to g*wno.... będą krzyczeć to się poprawi, a jak będzie cisza to g*wno zostawiamy"

Ot i tyle
                http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

• Przypomnę algorytm PISu:

1. Wprowadzamy projekt ustawy.
                  2. Czekamy na odbiór społeczny.
                  3a. Procesujemy ustawę dalej.
                  3b. Wycofujemy ustawę, to była gównoburza, przecież nic się nie stało.

Z rzeczy ciekawych, tutaj jest zestawienie dlaczego Polacy i Polki nie chcą mieć dzieci:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję  Nazwa: Fn5qjxRWAAcAnL1?format=png&name=900x900.png Wyświetleń: 0 Rozmiar: 85,7 KB ID: 2644674

Widać jak na dłoni, że z przyczyn kulturowych.
                  Z dużym prawdopodobieństwem większość osób, które podjęły takie decyzje skończą jak ta Pani:

Żal serce ściska, ale niech to będzie przestroga.

Co do wzrostu PKB to jest dopiero propaganda:

W całym 2022 r. polska gospodarka urosła o blisko 5 proc. — wynika z najnowszych danych GUS. Według szacunków ekonomistów w samym czwartym kwartale wzrost PKB był na poziomie nieco ponad 2 proc. Wbrew nie tak dawnym obawom, udało się naszej gospodarce uniknąć recesji, ale spowolnienie jest wyraźne.
                  W całym 2022 r. polska gospodarka urosła o blisko 5 proc. — wynika z najnowszych danych GUS. Według szacunków ekonomistów w samym czwartym kwartale wzrost PKB był na poziomie nieco ponad 2 proc. Wb...

Wzrost 5% minus inflacja 14.4% (realnie pewnie 25%) to jesteśmy biedniejsi o 9.4% (realnie pewnie 20%)

Nic tylko się rozwijać.
                  Ostatnio edytowany przez sephrioth1916; 157246.
                  Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
                  I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Bardzo łagodny dla PiSu ten algorytm.
                    W wielu przypadkach wyglada on bardziej tak:
                    1. Wprowadzamy projekt ustawy.
                    2. Tej samej nocy go przeglosowujemy.
                    3. Po chwili wchodzi w życie (od czasu, gdy nie ma wiekszosci w senacie juz jest troche lepiej bo pojawia sie czas na przeanalizowanie skutkow).
                    4. orientujemy sie co tak naprawde przeglosowalismy i jakie sa tego skutki.
                    5. Wprowadzamy zmiany do ustawy ... więc wracamy do punktu 1.

Lata zajmie sprzątanie tego burdelu szczególnie borac pod uwagę, że sytuacja w niektorych obszarach jest tak zagmatwana, że nie wiadomo jak to zrobić.

Komentarz

• Czyli taktycy nie grzeja się specjalnie wcześniejszymi etapami czekajac cierpliwe na efekt finalny. Ma to sens? Spójrzmy na taktykę oczekiwania nieco wstecz..

Taktycznie solidarnosciowe elity dogadaly się z komuchami w Magdalence, co klepnely później okrągłym stołem i wyborami czerwcowymi. Czy już mamy efekt finalny czy jeszcze czekamy? Albo taktycznie powstał AWS aby przypadkiem Olszewski nie odżył zbytnio po załozeniu ROPu.. tu juz efekt chyba znamy. Tylko jak to oceniamy? Nieudolne rządy AWS w sumie były etapem, skutkujący drugim etapem, czyli rządami SLD a te doprowadziły do pierwszego rządu PiS. Czyli wszystko dobre co sie dobrze kończy(dobrze bo jarkiem?)... A z kolei jego nieudolne rządy były tylko etapem, skutkującym kolejnym etapem 8 lat po co w efekcie dalo 8 lat znów jarkowi...czyli dobrze w sumie. Tak? ​​​​​​Taktycznie patrząc, to obecne rządy a w efekcie upadek pis, tak jak upadek aws dadzą pole do stworzenia czegoś z nowym nie skompromitowanym szyldem.. czyli taktyka działa.​​​​​

Albo teraz pis w osobie morawieckiego sprzedał Polskę unii, wprowadził w ramy prawne tzw "mechanizm praworządności" ale jak to określił naczelny propisowski taktyk forum: " nic specjalnego poza odblokowaniem budżetu i funduszu odbudowy się nie stalo". No tak bo dzięki tym pieniążkom z kredytu zwanego kpo, moze uda się taktycznie utrzymać koryto i dalej taktycznie pozorować walkę o suwerenność o to bardzo ważne w kontekście tego ze unia moze się kiedyś rozpadnie. Moze szybciej sie rozpadnie, a może dzięki taktycznym szpagatom polskojęzycznych delegacji wzmocni tak bardzo by w swej pysze upaść kiedyś mocniej. Zaiste to trzeba mieć zmysł naczelnika by to tak sprytnie wykalkulować a forumowi nietaktyczni ślepcy rzucają jeszcze na niego kalumnie...

Taktycy czekają na efekt finalny... Ciekawe czy jak juz pis przepierdoli wybory to zgodnie z przedstawiana logiką bedą z komentowaniem rzeczywistosci czekać na dlugofalowe efekty rządów nowej kliki, czy bedą jednak emocjonować się już na poziomie etapów?

Komentarz

• Algorytmy alggorytmami, ale ten konkretny przypadek nieźle ilustruje, jakie mamy dostępne opcje na politycznym rynku

Sławomir Mentzen
                        @SlawomirMentzen

1 lut
                        PiS chce łupić małe, chore dzieci, wprowadzając podatek od zbiórek charytatywnych.

Musisz sam zbierać pieniądze na leczenia dziecka, bo państwowa służba zdrowia zawiodła? To podziel się zebraną kasą z państwem.

Dziwi, że tylko Konfederacja była przeciwko tej ustawie.
                        Sławomir Mentzen
                        @SlawomirMentzen

Tak, przepraszam. Zostałem wprowadzony w błąd. Konfederacja jako jedyna zagłosować przeciwko poprawce wprowadzającej ten zbójecki podatek, a potem (przez nieuwagę) poparła całość ustawy.

Nic to nie zmienia w mojej ocenie sytuacji.

I tak to wygląda. Realnie z tego wszystkiego pozostaje kolejny shitstorm oraz niezmienna ocena sytuacji na twiterze - tym razem przez "wschodzącego lidera", który nie potrafi nawet zorganizować lokalnych prawyborów we własnej partii bez oskarżeń o jawny przekręt. No, a reszta sejmowych wyznawców Antypisa w głosowaniach za przytoczonymi rozwiązaniami kretyńskie pomysły rządowe poparła. I tyle. Bynajmniej nie jest to wesoła sytuacja ani komfortowy wybór. Ale tak to na dzisiaj wygląda.

Komentarz

• A co stało na przeszkodzie, aby pomysł zgłosić do konsultacji społecznych, porozmawiać o nim na spokojnie, przeanalizować czy nie ma niepożądanych skutków ubocznych, a następnie świadomie zagłosować za popieranym przez siebie rozwiązaniem?
                          Wybranie drogi wrzutek, poprawek pisanych na kolanie, głosowań w dzień zgłoszenia poprawek to wina Mentzena, innego antypisa czy jednak PiSa?
                          Kto wprowadził taki model stanowienia prawa?
                          Ostatnio edytowany przez KrzychuS; 87611.

Komentarz

• Zamieszczone przez KrzychuS Zobacz posta
                            A co stało na przeszkodzie, aby pomysł zgłosić do konsultacji społecznych, porozmawiać o nim na spokojnie, przeanalizować czy nie ma niepożądanych skutków ubocznych, a następnie świadomie zagłosować za popieranym przez siebie rozwiązaniem?
                            Wybranie drogi wrzutek, poprawek pisanych na kolanie, głosowań w dzień zgłoszenia poprawek to wina Mentzena, innego antypisa czy jednak PiSa?
                            druki nr 2628,
                            Oczywiście, że PiS. Za PO, SLD, AWS to takie rzeczy nie były do pomyślenia.
                            Ogólnie kto to pomyślał żeby 460 osób decydowało o losach milionów. Kto wprowadził taki model stanowienia prawa?
                            Na szczęście Mentzen jak tylko ogarnie temat z prawyborami i już rozkmini jak jego partia głosowała nad ustawą wprowadzoną pod obrady dobre 4 miesiące wcześniej, to rozpędzi to towarzystwo na 4 wiatry. Howgh
                            Lieber tot als rot!!

Komentarz

• I po raz kolejny jedyny argument na obronę debilizmów wprowadzanych przez PiS brzmi "a za poprzednich rządów było tak samo".
                              A mi sie wydawalo, ze PiS szedł do wladzy z haslami, że tym razem będzie inaczej, lepiej. Jak widać nawet wyznawcy PiSa przyznają, że się nie udało.

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta

Oczywiście, że PiS. Za PO, SLD, AWS to takie rzeczy nie były do pomyślenia.
                                Ogólnie kto to pomyślał żeby 460 osób decydowało o losach milionów. Kto wprowadził taki model stanowienia prawa?
                                Na szczęście Mentzen jak tylko ogarnie temat z prawyborami i już rozkmini jak jego partia głosowała nad ustawą wprowadzoną pod obrady dobre 4 miesiące wcześniej, to rozpędzi to towarzystwo na 4 wiatry. Howgh
                                Nie. Nie było na taką skalę. To co teraz się dzieje to naprawdę jazda bez trzymanki.

Chodzą słuchy że Jarek odcięty od info typu "willa+"

Komentarz

Pracuję...
                                X