Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nie wiem o co jest ta cała drama. Prezydent RP rozmawiał jedynie z rosyjskimi blogerami udającymi prezydenta mocarstwa atomowego o incydencie, który mógł wywołać wojnę Rosja-Polska, a może nawet III wojnę światową.

Zieeeeeew.
    Ostatnio edytowany przez sephrioth1916; 157246.
    Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
    I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
      Twoim zdaniem to jest normalne? W dniu spadnięcia rakiet i śmierci dwóch polskich obywateli służby nie potrafią/nie mają czasu zweryfikować z kim prezydent będzie rozmawiał i komu może coś istotnego chlapnąć? Już to widzę jak byś tak machnął na to ręką za Brąka i Tuska.
      +1.
      Na dodatek 2 lata temu była podobna sytuacja.

Komentarz

• E tam, zawsze można sobie pomyśleć co by było za PO.... pewnie by prezydenta "fachowcy" dwa razy wystawili na minę..... a nie czekaj

Edyta
        Alek, za szybki byłeś
        http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

• Problem w tym, że fachowcy, którzy wystawili go na minę 2 lata temu już nie pracują. I znowu to samo. Więc winni nie są ludzie tylko procedury, z którymi jak widać nic nie zrobiono.
          No ewentualnie winna jest osoba, która łączy oba przypadki. Ale ta nigdy nie przyzna się do winy.

Komentarz

• Nie no serio - jak ktoś uważa na poważnie, że "nic się nie stało, gównoburza i tyle", to niech spojrzy w lustro i sobie przypomni jakie były reakcje wyborców Platformy na różne medialne doniesienia, które np tu na forum komentowaliśmy w latach 2013-15.

Jak ten Największy Strateg ma wymusić jakość na swoich podwładnych, kiedy żelaznemu elektoratowi ten paździerz nie przeszkadza, bo sobie wszystko są w stanie wytłumaczyć "gównoburzami" itp?
            Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
            -------------
            Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Stare, ale jare straszenie PO i Tuskiem, czyni cuda. W te klocki, obóz Morawieckiego jest naprawdę niezły Mnie już nic nie zadziwi, zachowuje bezpieczny dystans

Komentarz

• Długo jeszcze będziecie się pod to tasować

Komentarz

• Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz posta
                  Długo jeszcze będziecie się pod to tasować
                  a czemu pytasz? Planują po raz trzeci na tej skórce od banana się wypierd*lić ?

Komentarz

• "Długo jeszcze będziecie się pod to tasować "

.................................................. ................Oskar Platformerski, Wilanów
                    .................................................. ................listopad 2013, po ujawnieniu fałszu w oświadczeniu majątkowym Sławomira Nowaka
                    .................................................. ................koloryzowane
                    -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• ​Żelazny elektorat KOD zawsze zwarty i zawsze gotowy do bronienia swoich racji, tradycyjnie z pełną gębą epitetów, no bo jakby to inaczej.
                      Także też wolę zachować dystans i nie roznosić tego gówna, bo to i tak jak walka z wiatrakami.​

Komentarz

• Czy jest ktoś jeszcze, kto chciałby się podpisać pod opinią, że krytyka służb, które dopuściły do omawianej sytuacji, to "gównoburza"? Przez to określenie - dla jasności - rozumiem uznanie zupełnego braku podstaw do krytyki u osoby określającej swoją postawę jako propaństwową.

E: A Ty kolego Budyń_70 - polecam doczytać co to jest epitet. Bo ja nie Ciebie nazwałem Platformerskim Oskarem, tylko obrazowo pokazałem, że Twój sposób argumentacji w mojej ocenie się nie różni - bo jedyne co masz do napisania, to to, że "wróg atakuje dobry rząd - trzeba bronić", a zero odniesienia się do bezpieczeństwa państwa - nawet nie napisałeś nic w stylu "nic złego nie mogło się stać, bo...". Może Cię to porównanie boli, ale osobiście wyśmiewałem takie reakcje wyborców Platformy te 9 lat temu, i nie mogłem zrozumieć, że nie stać ich na krytykę oczywistych błędów, i to samo dziś czytam od Ciebie. Natomiast Ty, albo mnie nazywasz elektoratem KODu - co jest tak żenujące, że dalszego komentarza nie potrzebuje (a w języku Oskara Platformerskiego pewnie było by to np moher-pisior), albo ewentualnie się wyprzesz, że to było "w powietrze", a nie do mnie - bo de facto nie jest to napisane wprost.
                        Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.
                        -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• No cóż, najsampierw Ty ("ja tego nie napisałem") rzuciłeś w "powietrze" pod moim adresem "żelazny elektorat", co jest równie żenujące, choć już kiedyś wyjaśniałem dlaczego przy urnie postępuję tak a nie inaczej, co moim zdaniem w analogiczny sposób definiuje Twoje proKODziarskie zapędy, kiedy widzę, iż w żaden sposób, nawet najmniejszy nie uświadczę u Ciebie jakiejkolwiek krytyki totalsów, a wręcz przeciwnie / dla jasności - rozumiem przez taki zupełny brak krytyki całkowitą aprobatę tego, co totalna opozycja sobą reprezentuje u osoby określającej swoją postawę jako narodowościową.
                          No ale może również ewentualnie się wyprzesz, że to było "w powietrze", a nie do mnie, bo może Ci się tylko tak omsknęło.
                          Ostatnio edytowany przez Budyń_70; 126028.

Komentarz

• A to o to chodzi.

Dla mnie osobiście, to że komuś "nie przeszkadza ten paździerz" jest (z grubsza) warunkiem koniecznym i wystarczającym, do przypisania do "żelaznego elektoratu". To znaczy żelazny elektorat, to właśnie taki, któremu nie przeszkadza ten paździerz. Albo "komuś nie przeszkadza paździerz" (p) => "jest żelaznym elektoratem" (q). Obaleniem takiej implikacji byłoby wskazanie żelaznego elektoratu, któremu paździerz przeszkadza. Natomiast o ile implikacja jest prawdziwa, to albo pozwolenie na omawianą sytuację jest przejawem paździerzu - a wtedy tych, którym on nie przeszkadza zasadnie można posądzać o bycie żelaznym elektoratem, albo nie jest przejawem paździerzu i wtedy tematu nie ma. Tylko że ja wątpliwości, że to jest przejaw paździerzu, akurat nie mam. Więc nie wypieram się, że to było w powietrze - to było o Tobie. Natomiast wypieram się, że to było równie żenujące, co zarzucanie mi proKODziarskich zapędów na podstawie braku krytyki totalsów. Stawianie równości między brakiem krytyki, a aprobatą to jakieś Himalaje żenady - jakoś nie kojarzę Twojej krytyki dajmy na to zabójstwa księdza 11 listopada ubiegłego roku w Siedlcach - byłbym rozsądny zakładając, że je aprobujesz?.
                            Co więcej, PA TERA:

Obrzydliwa hipokryzja. Symbolem zdrady jest dla niego człowiek, który zrobił praktycznie to samo, co najświeższe przerzuty do jego ugrupowania, co sam świętuje.

https://twitter.com/SchetynadlaPO/st...85146347343874
                            Ponownie - obrzydliwa hipokryzja. To nie działania PiS były przyczyną utraty przez Polskę funduszy (bo inne państwa w analogicznych sytuacjach nie przechodziły podobnych problemów), tylko działania Platformy i stronników w PE.

Czyli w ciągu 2 minut i odwiedzin na dwóch kontach TT pierwszych totalsów, którzy mi przyszli do głowy, sytuacja "zupełnego braku krytyki" upadła, a tym samym, jakiekolwiek podstawy do Twojego zarzucania mi proKODziarskich zapędów. Oczywiście mógłbym też skorzystać z opcji "szukaj" na forum i znaleźć jakąś istniejącą egzemplifikację krytyki w nieedytowanym poście, ale dla pokazania tego absurdu - tak było szybciej. Natomiast Twoje ewentualne przejście od stanowiska, że to "gównoburza", do "krytyka jest uzasadniona" - no chyba sam przyznasz, że byłoby dość wesołe.

Co przyznaję, to to, że "żelazny elektorat" faktycznie mogłeś uznać za obraźliwe. Nie wkładałem w tamto zdanie jakichś emocji, i nie sądziłem, że na to określenie jesteś wyczulony. Nie starałem się Ciebie obrazić, tylko odnieść się do mojej, z pewnością nudnej już, tezy, że na mierną jakość rządów PiSu w głównej mierze wpływa poziom przyzwolenia na mierną jakość rządów u ich wyborców, wyrażany w sondażach. Przepraszam. Postaram się zostawić na przyszłość to wyrażenie dla siebie, bo nawet jeśli tak o kimś myślę, czy nawet jeśli potrafię to uzasadnić, to jednak nie powinniśmy się tu obrażać nawzajem i nie jest to warte zaniżania poziomu.
                            Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.
                            -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Spodziewałem się elaboratu na pół strony, nie zawiodłem się, niemniej nie przekonałeś mnie co do autorefleksji dotyczącej Twojego zawoalowanego wsparcia KODziarstwa, jak również nie zgadzam się z Twoją subiektywną oceną "żelaznego elektoratu" + zdecydowanie za dużo filozofujesz na zdawałoby się proste zagadnienia.

Komentarz

• Uczciwie opisuję swój tok rozumowania. Tak, żeby można było wytknąć mój ewentualny błąd, na czym sam skorzystam. Dlatego wychodzi to na pół strony. Można też to w tani sposób skwitować "nie zgadzam się" - z krytyką służb, z zaproponowaną definicją żelaznego elektoratu, czy "nie przekonałeś mnie", ale nie podać żadnych kontrargumentów. Widocznie nie są to dla Ciebie takie proste zagadnienia...
                                -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

Pracuję...
                                X