Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Gość piszący o Premierze z małej litery oczekuje merytorycznej dyskusji i przyczyny podziału szuka po obu stronach sporu.
    Ale tak wiem, za PO czas "oczekiwania był krótszy" i był większy porządek.
    Czekam na wstawkę z jakiegoś kabaretu jako zaproszenie do merytorycznej dyskusji

Zaś co do samego Powstania to pamiętam czasy w których na łamach gazety wyborczej czytałem o powstańcach którzy pasjami polowali podczas powstania na żydów (chociażby ciche kurwisko w 1994 roku), więc te rozliczanie kto i jak się zachowuje, względem Powstania i samych Powstańców zacznijcie od własnego środowiska
    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
      Gość piszący o Premierze z małej litery oczekuje merytorycznej dyskusji i przyczyny podziału szuka po obu stronach sporu.
      Ale tak wiem, za PO czas "oczekiwania był krótszy" i był większy porządek.
      Czekam na wstawkę z jakiegoś kabaretu jako zaproszenie do merytorycznej dyskusji
      Nie no wystarczą fakty i dane do tej merytorycznej dyskusji.

Poza tym słowo premier o ile nie piszesz w zwrocie grzecznościowym piszemy z małej litery, "gościu".
      https://solidarnosc.gda.pl/po-godzin...-bez-przesady/

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję  Nazwa: x.webp Wyświetleń: 0 Rozmiar: 16,3 KB ID: 2631292

Edit: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Bie...a-8384777.html

Biedronki znowu próbują obejść prawo, otwierają się w niedziele podobno
      Ostatnio edytowany przez bubsks; 173153.

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta

Zaś co do samego Powstania to pamiętam czasy w których na łamach gazety wyborczej czytałem o powstańcach którzy pasjami polowali podczas powstania na żydów (chociażby ciche kurwisko w 1994 roku), więc te rozliczanie kto i jak się zachowuje, względem Powstania i samych Powstańców zacznijcie od własnego środowiska
        Ja tamte artykuły z gówna zapamiętałem tak, że w ogóle AK zajmowało się głównie polowaniem na Żydów. Ale z uwagi na wiek i upływ czasu mogę się mylić
        W każdym razie bezsprzecznie ud/uw/po cynicznie przygarnęło patriotyzm, gdy uznało, że wymaga tego mądrość etapu. M. zd. obczaili, że samymi unijnymi flagami i czekoladowym orłem nie zajdą daleko i zmienili narrację.
        Ostatnio edytowany przez BlackAdder; 51375.
        "Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"

WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!

Komentarz

• Zamieszczone przez bubsks Zobacz posta

A mi się osobiście podobało jak RT powiedział, że być może politycy nie powinni zabierać głosu w dniu obchodów PW i oddać głos powstańcom, bo tak niewiele ich zostało. Traczyk Stawska wtedy mu nawet przytakneła głową.

Co do podziałów to zaraz po tym jak Wanda Traczyk Stawska mówiła o niemcach, o wybaczeniu wyszedł morawiecki i tłukł o reparacjach, więc tworzenie podziałów bym szukał po każdej stronie politycznej.
          Dla Rafałka to najlepiej by było gdyby w ogóle nie organizowano żadnych narodowych uroczystości. Zebrałaby się grupka zainteresowanych pod jakimiś tam pomnikami, bez fleszy i kamer, z roku na rok coraz mniejsza. Po co to nagłaśniać, jeszcze się naszym niemieckim przyjaciołom zrobi smutno i CDU czy fundacja Adenauera euraski przyblokuje. Nie mówiąc już o tym, że nie trzeba będzie się gimnastykować jak tu kolejne patriotyczne wydarzenie przyblokować. Taka by była wunderschon friendlich ojropa.

Typ, który patronatem obejmuje spędy pederastów na których notorycznie profanowane są m.in narodowe symbole(w tym Polski Walczącej) jest ***** ostatnim który powinien się wypowiadać o tym jak powinny wyglądać obchody takich wydarzeń jak rocznica wybuchu PW.

zapraszam do MERYTORYCZNEJ dyskusji
          PO - już rządziło, bywało różnie, był większy porządek niż za PiS
          Polityk nie pamiętam nazwiska załatwił sobie pozwolenie na broń bez egzaminu
          .N - gdyby petru z kochanką nie latał to może by coś z tego było
          Konfedederacja - totalny przekrój i zlepek różnych środowisk od Bosaka, który uważa, że sędziowie powinni być chrześcijaninami bo inaczej będzie zło w sądach
          Bosak głosował za 13 emeryturą co tłumaczył, że bał się ze emeryci się obrazą i stracą ich głosy
          PSL - kosiniak podczas prezydenckich miał postulat w stylu "rozdamy wszystko i najwięcej", teraz się chyba ogarneli, ciekawe czy z agrounią sie połączą czy pójdą osobno bo balansują w okolicach progu.
          Hołownia - poparcie ma głównie dlatego, że nie jest PO. Chociaż wydaje mi się, że postulaty mają podobne i gdyby poszedł w liberalną stronę jak stara nowoczesna to może by urwał głosów platformie obywatelskiej.
          Natłok merytoryki i argumentów. Aż nie wiem od czego zacząć.

Zaprosiłeś na kulturalną degustację wyszukanych alkoholi po czym rozłożyłeś się za śmietnikiem na zaszczanym kartonie, z tanim winem nie mając nawet kubeczków.

Tysiąc lat przeminie, Żyleta nie zginie... !

Komentarz

• Zamieszczone przez MarkoOHT Zobacz posta

Typ, który patronatem obejmuje spędy pederastów na których notorycznie profanowane są m.in narodowe symbole(w tym Polski Walczącej) jest ***** ostatnim który powinien się wypowiadać o tym jak powinny wyglądać obchody takich wydarzeń jak rocznica wybuchu PW.

Komentarz

• +1
              My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Koncerny energetyczne wydały na PGG od 2016 roku ponad 2 miliardy na sam zakup, teraz oddają akcje za 1 zł do Skarbu Państwa. To jedna z głupszych decyzji PiS która przyblokowała koncernom inwestycję w szerokie OZE, zajechała na giełdzie kurs i możliwości transformacji.
                "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
                „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Zamieszczone przez bubsks Zobacz posta

Ale tusk ma racje, nie pełni żadnej funkcji ministerialnej jak morawiecki, który przemawiał na woli czy trzaskowski czy duda. Dlatego nie pchał się na siłę żeby przemawiać na cmentarzach i wolał postać w ciszy na ulicy. A jako dowód na jego hipokryzje dajesz zdjęcie gdzie tusk stoi na protescie w związku z kobieta, która umarła po zaostrzeniu prawa aborcyjnego, to są dwie oddzielne niezwiązane ze sobą sprawy. No chyba, że teraz każdą wypowiedź tuska na jakikolwiek temat traktujesz jako pchanie się przed kamery to wspołczuję
                  Jeb.any mapecie, multikonciarzu. Księżniczka, z jakiegoś taniego serialu fantasy, mapet, hazardzista, orzełek, torsztajn etc. etc. Wczesniej pewno też, tylko nie odnotowałem. Zresztą wcześniej, te kur.wy znały jakiś mores. Całkiem niedawno wypełzły ze swoich nor.
                  Różnisz się, tani propagandzisto, od reszty lewarów z tego forum. Bo ****** to nie zawód, tylko cecha charakteru.
                  Nie wiem, naprawdę nie wiem, czemu Pan Bóg powołuje takie ścierwa na ten świat.
                  Ale na pewno musi mieć w tym jakiś cel.

Komentarz

• Obajtek sprzedał 400 stacji Lotosu węgierskiemu MOLowi zarządzanemu przez prezesa skazanego na 2 lata więzienia za łapówki przy podobnej sprawie w Chorwacji - wisi za nim list od Interpolu.
                    Ostatnio edytowany przez Hazardzista; 151974.
                    „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Teraz to już chyba żaden Polak nie powinien narzekać, bo jeśli się nic nie wyjebie to każdy dostanie dopłatę! I proszę, nawet Sejm i Senat mogą razem ze sobą współpracować. Szkoda tylko tych co się ogrzewają pompami ciepła, ale wierzę, że i im rząd da.

Senat wprowadził poprawki do ust. o dodatku węglowym — poinformował senator Krzysztof Kwiatkowski. Pieniądze miałyby przysługiwać nie tylko palącym węglem.

Komentarz

• idiotyzm.

Fajnie natomiast że Senat wrzucił do ustawy o kredytach zmianę że podwyższenie marzy przez bank będzie zwrotne również dla tych co z dniem wejścia ustawy w życie nadal oczekują na wpis do księgi wieczystej. Ciekawe kto będzie przecie w Sejmie.​​​​

Komentarz

• Zamieszczone przez mieron Zobacz posta
                          Teraz to już chyba żaden Polak nie powinien narzekać, bo jeśli się nic nie wyjebie to każdy dostanie dopłatę
                          Jaki każdy?
                          Tylko wieś i lumpenproletariat z kamienic, którzy ogrzewają się indywidualnie. Fartem załapią się też zamożniejsi którzy mają domy jednorodzinne. Fartem bo to nie jest elektorat PiSu i nie z myślą o nich są te dopłaty.

Większość, która mieszka w blokach wielorodzinnych w miastach (wspólnoty mieszkaniowe, sieci miejskie etc.)będzie bulić. Już pojawiają się pierwsze doniesienia o sporych podwyżkach czynszu 30%, 40%... tego rzędu kwoty padają.

Podwyżka spowodowana oczywiście wystrzałem prognozowanych kosztów ogrzewania.
                          Ostatnio edytowany przez Kalle; 54542.

Komentarz

• Jesień będzie bardzo ciekawa, a zima jeszcze ciekawsza - trzymajcie się ciepło, do wyborów. Po nich benzyna może być nawet po 7 złotych, a nie ... czekaj.
                            Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
                            I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Zamieszczone przez Kalle Zobacz posta
                              Jaki każdy?
                              Tylko wieś i lumpenproletariat z kamienic, którzy ogrzewają się indywidualnie. Fartem załapią się też zamożniejsi którzy mają domy jednorodzinne. Fartem bo to nie jest elektorat PiSu i nie z myślą o nich są te dopłaty.

Większość, która mieszka w blokach wielorodzinnych w miastach (wspólnoty mieszkaniowe, sieci miejskie etc.)będzie bulić. Już pojawiają się pierwsze doniesienia o sporych podwyżkach czynszu 30%, 40%... tego rzędu kwoty padają.

Podwyżka spowodowana oczywiście wystrzałem prognozowanych kosztów ogrzewania.
                              Ja bym się nie martwił bo na pewno rząd im też da w jakiejś drugiej albo trzeciej poprawce tej ustawy, więc apeluję o spokój

PS. Ciekawa definicja zamożności.

Komentarz

• hmm, to brać czy nie brać? Dajo to biere, ale jake wezme to jestem nienormal bez honoru... chyba zacisne zeby jak radzi Duda i bede optymista.
                                - Każdy honorowy Polak, który nie ma potrzeb tego typu, po pomoc socjalną nie idzie, nie wyciąga ręki do państwa, nie bierze pieniędzy, które nie są mu konieczne - powiedział senator Jacek Bogucki podczas debaty dotyczącej dodatku węglowego. - To jest pomoc parasocjalna. Nikt normalny nie powinien ręki wyciągnąć - dodał polityk PiS.

Komentarz

Pracuję...
                                X