Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz posta
    Poruszany przez ciebie drugi temat zupełnie mnie nie interesuje, sam potrafię zadbać o siebie i swoją rodzinę, więc nie oczekuję żadnych unijnych darów.
    .
    Panie Budyń, nie wiem, czy nawet Pan zdaje sobie sprawę, jak bardzo ważną rzecz Pan poruszył, odnośnie wszystkiego, oraz tych petów.
    A od marko odstosonkuj się, szczochu. Nie twoja liga. I nigdy nie.

Komentarz

• Zamieszczone przez szaka Zobacz posta

Panie Budyń, nie wiem, czy nawet Pan zdaje sobie sprawę, jak bardzo ważną rzecz Pan poruszył, odnośnie wszystkiego, oraz tych petów.

Komentarz

• Zamieszczone przez MarkoOHT Zobacz posta
        Niczego nie pociąłem i każdy może sobie to sprawdzić czytając twoje bzdurne posty.
        Nawet mało bystry jak widz tvp znajdzie różnice między

Krótkim zakończeniem:
        DOBRZE że rząd dotuje drogi w mniejszych miejscowościach
        ŹLE, że musi to robić z kredytu
        TRAGICZNIE, że o ten kredyt musi się prosić i aby go uzyakać sprzeda kolejny element naszej niezależności (np energetycznej)

a
        DOBRZE że rząd dotuje drogi w mniejszych miejscowościach

tak jest to pocięcie godne kłamliwej parówy

Zamieszczone przez MarkoOHT Zobacz posta
        Kłamliwa parówo zacytuj gdzie napisałem, że "drogi są wszędzie".
        Do byle pipidówy z piecioma domami na krzyż zostal polozony asfalt

Komentarz

• Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz posta
          [FONT=Arial]Poruszany przez ciebie drugi temat zupełnie mnie nie interesuje, sam potrafię zadbać o siebie i swoją rodzinę, więc nie oczekuję żadnych unijnych darów.
          Polska nie potrzebuje tych unijnych darów, a tak konkretnie nie darow a kredytu kpo. Tylko to nie ja glosuje na tych którzy biorac ten kredyt zmniejszają suwerenność Polski. Do wiekszosci patriotycznie nastawionych wyborców pis nie dociera, ze to nie rudy frajer a frajerzy na ktorych glosuja podjeli najgorsze zobowiazania wobec ue.
          ​​​​

Kolejny raz ponawiam pytanie. Odpowiesz? Może byc własnymi slowami jesli nie znasz partyjnego przekazu

czy ue majac odpowiedni lewar wyplaci kpo bez ustepstw z polskiej strony bo nas Polaków lubi i szanuje, czy jednak osiagnie to co chce bo negocjuje z pozycji sily a to bezwgledna gra?
          Ostatnio edytowany przez itakpowiem; 68553.

Komentarz

• Jeszcze raz napiszę, ten temat mnie zupełnie nie interesuje, niemniej odpowiem w ten sposób, zdaje się to bractwo tęczowych tranzystorów, których jesteś wyznawcą, wespół z unijnymi decydentami po linii ideologicznej tak skutecznie blokuje te środki, uciekając się do takiego właśnie politycznego szantażu i w ten sposób osłabiania polskiej suwerenności.
            Ja nie wiem czy pisiory ulegną i na takie ewentualne ustępstwa pójdą, gdyż tak jak piszesz, nie znam ich partyjnego przekazu.
            Ja bym osobiście nie poszedł.
            Tak, to jest twarda bezwzględna gra, która pokazuje, ze twoi tęczowi pobratyńcy nie cofną się przed niczym, by odzyskać koryto.
            Tak więc nasuwa się również pytanie, co takiego oddacie UE, czy zrobicie z Polski elgiebetowską oazę spokoju za wspieranie was w tej brudnej grze. A może jeszcze inne ciekawe rozwiązania proideologicznopedalskie macie na uwadze.
            Również poproszę o odpowiedź

Komentarz

• Jeśli temat utraty suwerenności zupełnie Cię nie interesuje to faktycznie nie mamy o czym rozmawiać... tylko jeśli to Cię nie interesuje to po co to pierdolenie o bractwie tęczowych tranzystorów którzy wespół z unijnymi decydentami z celowo pominiętym faktem, że kij którym napierdalają Polskę wręczył im oszukaniec morawiecki. Zatem jeśli Polska stanie się elgiebetowską oazą spokoju lub stanie się całkowicie zależna energetycznie od zachodniego sąsiada to pamiętaj, że to także wina opcji którą wspierasz.

A jeśli chodzi o mnie to tak jak nie taplam się w błocie przed domem, tak nie jestem wyznawcą ani wyborcą tęczowych różowych czerwonych czy zielonych. To tylko Twoje projekcje. W początkach poprzedniego ustroju również próbowano wprowadzić podobną polaryzację. Kto nie z nami ten przeciw nam a dokładniej ten kto nie był komunistą musiał być faszystą, do tego niemieckim. Czerpiecie z najgorszych wzorców..

Załączone pliki

Komentarz

• Teraz ty nie odpowiedziałeś...

Najprościej jak tylko można rzecz ujmując, w przeciwieństwie do ciebie ja jestem przeciw elgiebetyzacji oraz pedalizacji naszego kraju, które nam gwarantuje powrót twoich tęczowych pobratyńców do koryta.

I wbrew temu co tutaj nieustannie pierdolisz jesteś ich wyborcą, jeśli nawet nie w 100%-tach ideologicznie powiązanym, to jednak jak najbardziej takim taktycznym, jak to często używasz tego terminu w stosunku do pisiorolubnych

Komentarz

• Aż dziw bierze, że jeszcze nikt nie poruszył tematu cukru
                  I teraz tak, PiS jak najbardziej zasługuje na krytykę - za wiele tematów. Ale to co się dzieje w tym wątku, to nawet nie jest strzelanie ślepakami, tylko jakaś aberracja intelektualna.
                  Żeby daleko nie szukać -Polski Ład dla samorządów. Nigdy w historii Polski tak duże (~ 100 miliardów pln) pieniądze nie trafiły do samorządów. Ale jak widać rownież takie transfery są krytykowane.
                  Jedziemy dalej ten zły PiS stworzył Fundusz Dróg Samorządowych (teraz to jest RFRD) dzięki któremu do samorządów (na poziom gmin-powiatów) wpłynęły niespotykane do tej pory pieniądze. Ale **** forumowym omnibusom również to (budowa/modernizacja dróg na najniższym poziomie samorządowy - co w żaden sposób nie jest domeną rządu) przeszkadza.
                  Takze tak jak pisałem PiS jak najbardziej może, czy powinien być krytykowany. Żeby daleko nie szukać spotkanie w sprawie jednej z największych w historii Polski inwestycji zagranicznych. Wtem zabiera głos dyrektor z PSE, „wszystko fajnie, wicie rozumicie, ale **** prądu wam nie podłączymy” (razem z sąsiednia - mniej pewną inwestycją zapotrzebowanie jest na poziomie przekraczającym jeden GW). W normalnym państwie taka osoba zostałaby wyjebana następnego dnia. W realu pisze ona skargi do Premiera, na osoby które jej tym groziły…czego efektem jest odsunięcie tych osób od negocjacji.
                  To są rzeczy które być punktowane i jebane -> samochody elektryczne, domy drewniane, mieszkanie plus. **** mógłbym tak wymieniać -> energetyka jądrowa, CPK, głębokość toru wodnego na przekopie na mierzei itd.
                  A nie jakieś brednie i fantasmagorie tutaj przytaczane. W sumie ****, mnie i tak nie ma na forumce takze mam na te forumowe „dyskusje” zasadniczo wyjebane. Ale ordynarnego kłamstwa i manipulacji nie zniese (o tutaj najlepszy przykład ***** produkujący się na tej stronie pisał że PSG nima piniendzy <bo zostalo zrujnowane przez PiS> na nowe przyłącza - w realu pieniądze są, tylko przyłączy nie ma bo nie ma ciśnienia->wystarczającej liczby gazu)
                  O albo następny przykład największy forumowy wolnorynkowiec pultajacy się dlaczego państwo nie sprowadza klientom indywidualnym wungla.
                  Ostatnio edytowany przez TNTP; 12812.
                  Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Podsumowując - jak to leciało...

#pieniędzyniemainiębedzie
                    #drógniemainiebędzie
                    #węglaniemainiebędzie
                    #cukruniemainiebędzie
                    #niczegoniebędzie

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
                      Aż dziw bierze, że jeszcze nikt nie poruszył tematu cukru
                      I teraz tak, PiS jak najbardziej zasługuje na krytykę - za wiele tematów. Ale to co się dzieje w tym wątku, to nawet nie jest strzelanie ślepakami, tylko jakaś aberracja intelektualna.
                      Żeby daleko nie szukać -Polski Ład dla samorządów. Nigdy w historii Polski tak duże (~ 100 miliardów pln) pieniądze nie trafiły do samorządów. Ale jak widać rownież takie transfery są krytykowane.
                      Jedziemy dalej ten zły PiS stworzył Fundusz Dróg Samorządowych (teraz to jest RFRD) dzięki któremu do samorządów (na poziom gmin-powiatów) wpłynęły niespotykane do tej pory pieniądze. Ale **** forumowym omnibusom również to (budowa/modernizacja dróg na najniższym poziomie samorządowy - co w żaden sposób nie jest domeną rządu) przeszkadza.
                      Takze tak jak pisałem PiS jak najbardziej może, czy powinien być krytykowany. Żeby daleko nie szukać spotkanie w sprawie jednej z największych w historii Polski inwestycji zagranicznych. Wtem zabiera głos dyrektor z PSE, „wszystko fajnie, wicie rozumicie, ale **** prądu wam nie podłączymy” (razem z sąsiednia - mniej pewną inwestycją zapotrzebowanie jest na poziomie przekraczającym jeden GW). W normalnym państwie taka osoba zostałaby wyjebana następnego dnia. W realu pisze ona skargi do Premiera, na osoby które jej tym groziły…czego efektem jest odsunięcie tych osób od negocjacji.
                      To są rzeczy które być punktowane i jebane -> samochody elektryczne, domy drewniane, mieszkanie plus. **** mógłbym tak wymieniać -> energetyka jądrowa, CPK, głębokość toru wodnego na przekopie na mierzei itd.
                      A nie jakieś brednie i fantasmagorie tutaj przytaczane. W sumie ****, mnie i tak nie ma na forumce takze mam na te forumowe „dyskusje” zasadniczo wyjebane. Ale ordynarnego kłamstwa i manipulacji nie zniese (o tutaj najlepszy przykład ***** produkujący się na tej stronie pisał że PSG nima piniendzy <bo zostalo zrujnowane przez PiS> na nowe przyłącza - w realu pieniądze są, tylko przyłączy nie ma bo nie ma ciśnienia->wystarczającej liczby gazu)
                      O albo następny przykład największy forumowy wolnorynkowiec pultajacy się dlaczego państwo nie sprowadza klientom indywidualnym wungla.
                      Najwyraźniej kolega taplający się w błocie przed swoim domem powinien swoim rowerkiem udać się do włodarzy swojej Gminy "itakpowiedzieć" do nich o tych nieszczęsnych drogach...

Komentarz

• Mozecie zleciec sie tu wszyscy i zmieniac sens moich wypowiedzi. Ale ja także pisalem w jednym z poprzednich wczorajszych postów o tym ze obecny rząd przekazał, lub ma przekazać niespotykane dotąd fundusze na drogi gminne i powiatowe. (Zeby nie było tak kolorowo to reformy pis zmniejszyly wpływy do budżetu samorzadów) Tylko, ze na te drogi z tzw polskiego ładu nie ma pieniędzy bo ma to byc pokryte z pieniędzy kpo, które aby dostać trzeba bedzie zrobić szpagat przed brukselą. Zasluga to sukcesu negocjacyjnego morawieckiego i jego kompanów. Czego jeszcze nie rozumiecie?

Co do pieniedzy nie ma i nie bedzie, to wzrost zadłużenia jasno mówi czy pis odkopał złoty pociąg czy jednak poszedł w kredo. A co węgla którego "nie ma i nie bedzie" to moze go zabraknąc akurat za tych co mialo im go starczyc na 200lat.

Komentarz

• Nie było kpo i drogi jakoś były i są budowane, tak więc nie lękajcie się elgiebetolubni fanatycy czy fanatyczni taktycy, myślę że bez tego kpo drogi dalej będą utwardzane, modernizowane i budowane.
                          A czy węgla zabraknie czy nie, to ja osobiście nie jestem w stanie powiedzieć, ale skoro ty masz taką wiedzę, czerpaną z partyjnego przekazu, że jednak zabraknie, to odpowiednio tą wiedzę wykorzystując możesz się stać bardzo bogatym człowiekiem, którego będzie stać na zaspokojenie swoich węglowych potrzeb na najbliższe 200 lat.

A wszystko to ku chwale krainy lewactwem i pedalstwem płynącej
                          Ostatnio edytowany przez Budyń_70; 126028.

Komentarz

• Jesli kraina lewactwem i pedalstwem plynaca powstanie (oby nie) to przez morawieckiego, ktory unijnej biurokracji wreczyl kij do napierdalania w Polske

wciaż to do ciebie nie dociera zatem przerobmy to na pasek tvp zebys zalapal:

byly doradca tuska sprzedal polską suwerennosc za pieniadze z kpo

Komentarz

• Do ciebie też nie dociera, to co napisałem, a napisałem, że osobiście tego nie popieram, natomiast ty będąc wyborcą pedalskiego kółka wzajemnej adoracji, stoisz za tymi wszystkimi blokadami tegoż kpo.
                              Ale może komunikat na pierwszej stronie GoWna by do ciebie dotarł.

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
                                Forumowy omnibusie, co czyta definicję i przyjmuje swoją - odwrotną - w skrócie: forumowy oszuście. To nie państwo ma sprowadzać węgiel klientom indywidualnym. Wystarczy, żeby państwo nie zabraniało sprowadzać go dla klientów indywidualnych prywatnym przedsiębiorcom. Szczególnie że zabroniło sprowadzić nawet tego węgla, za który już ruskim zapłacono. Zabroniło w kretyński sposób, bez jakichkolwiek analiz jakie konsekwencje przyniesie ten zakaz.
                                Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.
                                Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
                                -------------
                                Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

Pracuję...
                                X