Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Citlivu Zobacz posta

Że ?

Uważasz, że stopa 6% przy oficjalnej inflacji rzędu 15%? to jest stopa walcząca z inflacją i mająca jakikolwiek wpływ? poza dym*niem klasy średniej ? Jest to pilnowanie by ten pożar palił się w miarę kontrolowanie i niszczył oszczędności, przy okazji rozwiązywał wiele światowych problemów.... Dziwnym trafem jak już w wielu miejscach (wystarczy przejrzeć wskazniki z fed saint louis które wrzucałem chyba ze 2 miechy temu) widać, że zaczyna brakować paliwa i nie bardzo z czego będzie kręcić "putinflacje" tak to się chyba teraz nazywa? Wjeżdza nasz nieśmiertelny Covidowy lockdown (osobiście az mi trudno uwierzyć, że drugi raz to zrobią ale narazie jesteśmy na kursie i na ścieżce) Oczywiście w razie czego helicopter money uratuje świat Kredytobiorcy w zmiennej stopie niech dziękują opatrzności, za 6% stopę procentową w obecnej sytuacji to jest szał-ciał i raj Nadal poniżej normy jak już wiele razy podkreślałem
    Nie chodzi o to czy 6 jest dużo czy 15 to zależy. Dla kredytobiorców co kupowali mieszkanie w przeciągu ostatnich 3-4 lat to jest bardzo dużo, a 15 to będzie śmierć głodowa.
    Bank Centralny nie ma innego narzędzia jak podnoszenie stopy procentowej, a że rząd rzuca kłody pod nogi to jest inna sprawa.

Zgodnie z powiedzeniem trend is your friend najważniejsze jest przewidzieć trend. Mi się to udało i już w tamtym roku pisałem na forum, że kto Boga w sercu ma niech przewalutowuje/zaciąga kredyt na stałą stopę.

Bo i bez wojny bylibyśmy w dvpie.
    Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
    I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Nie żebym czepiał się twoich profetycznych zdolności ale w momencie gdy stopy szorowały po dnie przy poziomie 0,1%? Nie trudno było przewidziec w ktorą strone to sie odwinie Mysle zreszta ze gro ludzi wiedzialo o tym co sie moze wydarzyc ale nie spiely sie im dwie rzeczy - Zeby stopy procentowe poszly w gore, musi skoczyc inflacja ergo rata kredytowa nie tylko bedzie wyzsza ale i koszt zycia bedzie wyzszy. Dodatkowo, podejscie "a **** jakos to bedzie, a przeciez nie bede Kowalskiego dorabial jako najemca". W takim przypadku uprasza sie w tym miejscu nie plakac tylko grzecznie zanosic pieniazki do banku i cieszyc sie, ze jak narazie jest nadal tanio (jedynie zal mi tych osob ktore ze względu na chorobe w rodzinie maja teraz mega klopot z kredytem... te osoby bym wsparl owszem poprzez Panstwo i to bardzo. Reszta fora ze dwora, az do poziomu mnie wiecej 7,5%, wtedy mozna pomyslec o ich wsparciu).
      Spokojnie pomoc przyjdzie duzo wczesniej, za co zaplacimy wszyscy Dlatego majac wszystko w stalej racie bardzo przyjemnie oprocentowanej, czuje sie jednak delik*tnie wydymany ale tylko delikatnie
      http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

Nie żebym czepiał się twoich profetycznych zdolności ale w momencie gdy stopy szorowały po dnie przy poziomie 0,1%? Nie trudno było przewidziec w ktorą strone to sie odwinie Mysle zreszta ze gro ludzi wiedzialo o tym co sie moze wydarzyc ale nie spiely sie im dwie rzeczy - Zeby stopy procentowe poszly w gore, musi skoczyc inflacja ergo rata kredytowa nie tylko bedzie wyzsza ale i koszt zycia bedzie wyzszy. Dodatkowo, podejscie "a **** jakos to bedzie, a przeciez nie bede Kowalskiego dorabial jako najemca".
        Nie uważam się za jasnowidza, ale jednak zdecydowana większość Polaków tego nie widziała. Nawet tutaj na forum. Dlatego piszę, że straciłem nadzieję, po prostu Polacy w swojej historii nigdy nie byli bogaci, więc nie wiedzą, że bogactwa nie buduje się rozdawnictwem i dystrybucją.

Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
        I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Zamieszczone przez sephrioth1916 Zobacz posta

Nie uważam się za jasnowidza, ale jednak zdecydowana większość Polaków tego nie widziała. Nawet tutaj na forum. Dlatego piszę, że straciłem nadzieję, po prostu Polacy w swojej historii nigdy nie byli bogaci, więc nie wiedzą, że bogactwa nie buduje się rozdawnictwem i dystrybucją.

Dobre, nie znalem tego, to z Nikosia?
          http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

• Zamieszczone przez Stout Zobacz posta

Skoro już wymieniliśmy sie linkami dotyczącymi ruskiego 9 maja to może odniesiesz się do tego co napisałem o udostępnianiu czasu antenowego aby Polacy apoznali się z programem wszystkich opcji.

P.S.: szczekać to mogą psy albo pisowskie kundle

Komentarz

Dziwne..... ja właśnie sprzedaje USD ech, znowu jestem po niewłaściwej stronie, nie tam gdzie tłum
              To co polecasz kupować jeśli się robi cykliczne zakupy co miesiąc za około dyszki i by było małe ryzyko i jakiś zysk ? Tak sobie skupuje parę mc dolary i póki co jest ok plus dla mnie mega ważne, że to ładnie widać wtedy co na koncie jest odłożone i sobie czeka na większy wydatek. Plus konto spółki więc żadne krypto i inne ryzyka nie są brane pod uwagę.

Komentarz

• O, miłośnik Brejzy. Możecie się zapiąć z mapetem w jakąś koalicję, nawet europejską.

Komentarz

• Do dzisiaj nie wiedziałem kim jest Brejza. Dzięki.

Z nikim się nie będę zapinał, ale ty jak widać tłumaczeniem prezesa jesteś ukontentowany.
                  A Melanż Trwa...

Komentarz

• Zamieszczone przez Chmielo Zobacz posta
                    Do dzisiaj nie wiedziałem kim jest Brejza. Dzięki.

Z nikim się nie będę zapinał, ale ty jak widać tłumaczeniem prezesa jesteś ukontentowany.
                    Ty jesteś, autentycznie pojebany.

Komentarz

• Zaciskać żeby i nie marudzić.
                      "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
                      „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Ksiądz Isakowicz powiedział, że jak rodziny ofiar ludobójstwa podeszły dzisiaj do Dudy, to ten powiedział do nich 3-krotnie: " Ważcie słowa".
                        Pijemy dalej, czy wymiękasz i robisz przysiad?

Komentarz

• A rzekł ksiądz słowo o kontekście, w jakim te słowa padły? Moim zdaniem warta uwagi była raczej piętrowo debilna wypowiedź Morawieckiego.
                          My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• "... Najważniejszą sprawą, o którą dopominają się rodziny, są pochówki ofiar. Prezydent na ten temat nie zabiera głosu na Ukrainie, ale również nie podejmuje działań. Bardzo negatywnie było odebrane przez rodziny – bo słyszałem komentarze – gdy prezydent powiedział, że mamy „ważyć słowa”. To jest taka zawoalowana pogróżka. Mamy uważać, co mówimy, nie mamy sprawiać wrażenia, że domagamy się pochówku ofiar. Natomiast podczas samych uroczystości, prezydent najpierw nie chciał podejść do rodzin, ostatecznie udało się, żeby podszedł, po czym powtórzył to wobec mnie i innych osób, że mamy ważyć słowa. Trzy razy, to powiedział. Nie rozumiem tego. Czyli co, mamy milczeć?"

Kontekst chyba jest oczywisty?

Komentarz

• Zamieszczone przez zbinky Zobacz posta
                              "... Najważniejszą sprawą, o którą dopominają się rodziny, są pochówki ofiar. Prezydent na ten temat nie zabiera głosu na Ukrainie, ale również nie podejmuje działań. Bardzo negatywnie było odebrane przez rodziny – bo słyszałem komentarze – gdy prezydent powiedział, że mamy „ważyć słowa”. To jest taka zawoalowana pogróżka. Mamy uważać, co mówimy, nie mamy sprawiać wrażenia, że domagamy się pochówku ofiar. Natomiast podczas samych uroczystości, prezydent najpierw nie chciał podejść do rodzin, ostatecznie udało się, żeby podszedł, po czym powtórzył to wobec mnie i innych osób, że mamy ważyć słowa. Trzy razy, to powiedział. Nie rozumiem tego. Czyli co, mamy milczeć?"

Kontekst chyba jest oczywisty?
                              Tak, biorąc pod uwagę to, co na ten temat padło w oficjalnym wystąpieniu, a czego próżno szukać w "relacji" księdza (otwarcie przeczącej) kontekst jest oczywisty.

Prezydent Duda: chcemy prawdy - chcemy grobów na Ukrainie

Nie powiem, że to jakaś niespodzianka, ale szczerze żałuję że tak się dzieje.
                              My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Pracuję...
                              X