Fajnie, że Niemcy myślały o solidarności ciągnąć Nord Stream.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
Jeśli tak, to szacun dla gościa.
I życzenia zdrowia. Taka dawka TVP może zniszczyć psychę.
Komentarz
-
I to nie jest moje ostatnie słowoGdybym np. korzystał z usług teatru Jandy, czy innych przybytków totalnej kultury, na które idą moje podatki albo poświęcał czas na kabaret serwowany np. przez Konfę, który w ostatnich miesiącach zbliża się do apogeum i o którym państwowcy w ogóle już przestali tu pisać (nawet w śmiesznych linkach) - uważałbym, że są dokładnie takie same podstawy, by szydzić ze mnie, Panie bloniaq
My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.
Komentarz
-
Nie wiem czy dobrze rozumiem: to znaczy, że jest tak dobrze, że nie dość że na cyrk Kurskiego można machnąć ręką, to jeszcze na teatr Jandy i kabaret Konfy też? To się porobiło...Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
Taktyczni wybaczacze najwiekszego nawet skurwienia pis bronią tvpis bo... poprzednio też było skurwiale. Pomijając logikę typu "wspieram kurwy aby walczyć z prostytutkami" to nie przypominam sobie aby poprzednicy rotowali godzinami emisji obligatoryjnych bloków klipów wyborczych, tak aby jak najmniej ludzi mogło zapoznać się z ofertą wszystkich kandydujących stron. Ani też aby tvp za platfusów dawała melodyjkę pod wąs bronka czy krzywy uśmiech donka udająć że to nie klip wyborczy w najlepszym czasie antenowym.
Komentarz
-
-
Więc stopy podnieśli jedynie o 0.5pb.. Dolar już 4,7. Z plusów Polacy będą mniej importować, z minusów złotówka zmierza ku przepaści. Moim zdaniem frankowicze niedługo mogą stanąć na krawędzi, więc kto może niech kupuje waluty.
Z innych wieści z kraju o ustroju socjalistycznym w jego schyłkowej fazie:
Ceny prądu dla gospodarstw domowych w ofercie PGNiG wzrosły z 0,42 zł/kWh na początku ubiegłego roku do 1,70 zł/kWh od jesienie tego roku Poza trzykrotnym wzrostem samej stawki za prąd, gazowy gigant podniósł też opłatę handlową – z 6 do 35 zł miesięcznie. Spółka ma kilkadziesiąt tysięcy odbiorców, ale podobne podwyżki już wprowadzają lub planują energetyczne giganty sprzedające prąd do milionów gospodarstw domowych.Ceny prądu dla gospodarstw domowych w ofercie PGNiG wzrosły z 0,42 zł/kWh na początku ubiegłego roku do 1,70 zł/kWh od jesienie tego roku Poza trzykrotnym wzrostem samej stawki za prąd, gazowy gigant podniósł też opłatę handlową – z 6 do 35 zł miesięcznie. Spółka ma kilkadziesiąt tysięcy odbiorców, ale podobne podwyżki już wprowadzają lub planują energetyczne giganty sprzedające prąd do milionów gospodarstw domowych.
Czyli podsumowując podwyżki: węgiel 300%, benzyna, olej napędowy 200%, gaz 300% (z pamięci), prąd 400%.
Czeka nas ciekawa jesień.Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić
Komentarz
-
Dziwne..... ja właśnie sprzedaje USDech, znowu jestem po niewłaściwej stronie, nie tam gdzie tłum
Komentarz
-
Ostatnio Twoje przewidywania makro nie są za bardzo trafione
Może kiedyś przewidywałbym inaczej, ale ostatnie 2,5 roku pozbawiło mnie wszelkiej nadziei.
Poza tym nie pisałem o spekulacji, ale o frankowiczach. Lepiej się teraz zabezpieczyć, nawet trochę tracąc, niż przegrać życie.Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
Komentarz
-
Zamieszczone przez sephrioth1916 Zobacz postaOstatnio Twoje przewidywania makro nie są za bardzo trafione
Komentarz
-
Zamieszczone przez Citlivu Zobacz posta
Które?Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
Komentarz
-
Zamieszczone przez sephrioth1916 Zobacz posta
O stopach procentowych.
Uważasz, że stopa 6% przy oficjalnej inflacji rzędu 15%? to jest stopa walcząca z inflacją i mająca jakikolwiek wpływ? poza dym*niem klasy średniej ?Jest to pilnowanie by ten pożar palił się w miarę kontrolowanie i niszczył oszczędności, przy okazji rozwiązywał wiele światowych problemów.... Dziwnym trafem jak już w wielu miejscach (wystarczy przejrzeć wskazniki z fed saint louis które wrzucałem chyba ze 2 miechy temu) widać, że zaczyna brakować paliwa i nie bardzo z czego będzie kręcić "putinflacje" tak to się chyba teraz nazywa? Wjeżdza nasz nieśmiertelny Covidowy lockdown
(osobiście az mi trudno uwierzyć, że drugi raz to zrobią ale narazie jesteśmy na kursie i na ścieżce) Oczywiście w razie czego helicopter money uratuje świat
Kredytobiorcy w zmiennej stopie niech dziękują opatrzności, za 6% stopę procentową w obecnej sytuacji to jest szał-ciał i raj
Nadal poniżej normy jak już wiele razy podkreślałem
Ostatnio edytowany przez Citlivu; 27016.
Komentarz
Komentarz