Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Kalle Zobacz posta

No dobra, prawnik tłumaczy: "słuchaj, teraz stopy są niskie, ale przez te 25 lat na pewno kiedyś pójdą w górę i będziesz bulił dużo więcej".

No i co ma zrobić Kowalski? Pójść do innego banku? Skoro we wszystkich bankach tylko tego rodzaju oferty były.
    Przecież żaden bank nie oferował kredytów mieszkaniowych ze stałą stopą.
    Nie wiem co powinien zrobić Kowalski, ale na pewno powinien rozumieć co podpisuje i znać ryzyko - nie wykluczając swojego zdrowia.
    Wydaje mi się, że nie każdy musi mieszkać na Tarchominie, w Legionowie czy Radzyminie też są legioniści.
    Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
    I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Brałem kredyt w pierwszym kwartale ubiegłego roku. Banki przedstawiały mi symulację z uwzględnieniem wzrostu stóp do 5% i na taką też ewentualną podwyżkę byłem finansowo przygotowany. Aktualnie próg ten jest już powoli przekraczany, a samo oprocentowanie mojego kredytu uwzględniając i WIBOR i marżę banku przekroczyło w maju 8%. Kredyt gotówkowy, który brałem w ubiegłym roku ma aktualnie niższe oprocentowanie i nie wiem czy się śmiać, czy płakać.

Sama podwyżka stóp mnie nie boli. Boli mnie to, że do samego końca wstrzymywania się od podwyżek, RPP na czele z narodowym Jaszczompem pier.dolili nieustannie, że przez długi jeszcze czas żadnych radykalnych podwyżek nie będzie i uparcie trzymali się swojego zdania w czasie, gdy wszyscy ekonomiści bili na alarm przez sytuację z postępującą inflacją. Zresztą z droższym kredytem mogę jak na razie żyć, ale obecnie za wszystko płacę więcej. Czynsz, rachunki, spożywka, paliwo(!!!!), pensja za to radośnie od roku stoi sobie w miejscu i pracodawca tłumaczy się mniejszymi zyskami.

Tak jak przez lata nie uciekałem się w kierunku jakichkolwiek zapomóg socjalnych, rządowych programów wsparcia itd, to za niedługi czas nie wyobrażam sobie dalszego egzystowania bez skorzystania z rządowej 0% pożyczki na poczet spłaty swojego kredytu, czy też wakacji kredytowych. Przekrój rożnego rodzaju życiowych wyrzeczeń powiększa mi się już tak bardzo z miesiąca na miesiąc, że jeszcze trochę i coś we mnie kurva pęknie.

Ale co zrobić, walczę dalej i pozostaje się zaadaptować do obecnych realiów.

Komentarz

• Nawet milion mikroprzedsiębiorców ma od początku przyszłego roku płacić wyższe składki na ubezpieczenie społeczne — pisze "Rzeczpospolita". Dodaje, że przyszłoroczna składka wpłacana do ZUS może być jeszcze wyższa.
        A Melanż Trwa...

Komentarz

• Weź nie kracz, bo może ktoś z rządzących to czyta i rzeczywiście wprowadzi taki podatek. Jeżeli chodzi o dołączenie do grupy rozwiniętych, to może i fajnie, ale problem jest taki, ze wiele dziedzin u nas jest wciąż niedofinansowanych a inne są za bardzo dofinansowywane. Dystrybucja pieniądza pochodząca z podatków, nie jest w moim przekonaniu sprawiedliwa.
          Zarabiaj z nami na bankach. Zobacz najnowsze promocje bankowe dla studentów. Zgarnij w prosty sposób 200, 500 lub 2000 zł. Sprawdź ile zarobisz.

Ogolnie mozna tutaj zobaczyć sobie jak to wyglada w bankach
          Ostatnio edytowany przez chances; 170580.

Komentarz

• Kasta.

Artur M., radny PiS ze Skarżyska-Kamiennej uderzył samochodem w przechodzącą przez pasy 83-letnią kobietę. Nie poniesie kary. W ustnym uzasadnieniu wyroku sędzia przekonywał, że radny miał nieposzlakowaną opinię, a szkodliwość jego czynu było niska.
            "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
            „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Hajs z KPO odblokowany, pozostały formalności.

Komentarz

• Kasjerka zajebała miliony z CBA. Jej mąż rozjebał kasę w STSie.
                Właśnie rusza proces pracownika STSu, że pozwolił na rozjebanie kasy.

Szef CBA, nadzorca CBA bez jakiejkolwiek skruchy, nie mówiąc o dymisji.
                .
                "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
                „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Czy to przypadkiem nie była kiedyś teoria spiskowa?

"Bezwarunkowy dochód podstawowy będzie testowany w Polsce. Eksperyment odbędzie się w północnych gminach naszego kraju leżących przy granicy z Rosją. Przez dwa lata grupie minimum pięciu tysięcy mieszkańców będzie co miesiąc wypłacane 1300 złotych" - napisał na Twitterze dziennikarz Marek Szymaniak.

W zespole projektu ma znaleźć się m.in. dr Maciej Szlinder z Partii Razem.

Ciekawe jakie będą wyniki tego eksperymentu. Obstawiam, że jak zwykle nie do przewidzenia.

Komentarz

• Bezwarunkowy dochód podstawowy będzie testowany w Polsce przez Stowarzyszenie Warmińsko-Mazurskich Gmin Pogranicza. Od 5 do 31 tysięcy mieszkańców z gmin będzie otrzymywało co miesiąc przez dwa lata 1300 zł, zupełnie za nic. W zespole projektu ma znaleźć się m.in. dr Maciej Szlinder z Partii Razem. Wcześniej takie testy odbyły się w Finlandii i w Niemczech.

A Melanż Trwa...

Komentarz

• Rozdawanie pieniędzy na lewo i prawo
                      mrsszale.pl.tl

Komentarz

• Za prawdę w bogatym kraju żyjemy. Tam miliardzik, tam 20, tam 30, ale winowajcą inflacji jest wirus i Putin.

Komentarz

• Co ma bogactwo państwa/kraju do eksperymentu przeprowadzonego przez "Stowarzyszenie Warmińsko-Mazurskich Gmin Pogranicza", w zespole którego "projektu" ma być członek partii opozycyjnej?
                          Ostatnio edytowany przez Kuba L.; 157721.

Komentarz

• Skąd owo stowarzyszenie weźmie 5 lat * 12 miesięcy * 5000 osób * 1300 PLN = 390 000 000 PLN ? Ta konkretna partia opozycyjna jest od wielu lat znana z miłości do wydawania cudzych pieniędzy, w czym niewątpliwie pomaga obecnej partii rządzącej.

Komentarz

• Zamieszczone przez sephrioth1916 Zobacz posta
                              Skąd owo stowarzyszenie weźmie 5 lat * 12 miesięcy * 5000 osób * 1300 PLN = 390 000 000 PLN ? Ta konkretna partia opozycyjna jest od wielu lat znana z miłości do wydawania cudzych pieniędzy, w czym niewątpliwie pomaga obecnej partii rządzącej.
                              Dwa lata
                              349meczów*
                              71 goli*
                              58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta

Dwa lata
                                To wyjdzie 156 mln, a i tak średnio rozgarnięty człowiek wie jakie są tego skutki. Chvj, że zaraz wiejscy emeryci nie będą mieli za co palić w piecu, a rodzice dzieci potrzebujących niestandardowego leczenia żebrzą o pieniądze w internecie. Ważne jest przetestowanie lewackiej utopii.

Komentarz

Pracuję...
                                X